5000 лв. глоба за тийнейджър, драскал със спрей край НДК

Младежът е наказан и заради "безцелно движение" в условията на извънредно положение

Обратно в новината

Коментари - 5000 лв. глоба за тийнейджър, драскал със спрей край НДК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те там драскат от години

Малко му е. Трябва да го накарат и да изчисти да видим дали пак ще рисува, както и другите б0клуци като него. При следващо провинение освен глобата и чистенето да носи храна на възрастни хора, да копае градинки, да мете с "братчедките" уличните фасове -3 -4 месеца ежедневно да му дойде акъла. А с глобите да се плащат заплатите на мастити и надзиратели. Ако граждани видят че се подпират такива - веднага на инспектората и глоба и за надзирателите.

БОЙ с пръчки-като в Индия. Това е спасението.Иначе от къде тоя келеш ще намери 5000 лв.?

Ще те бия с кожена пръчка

Ебати келеша. 10 000лв да му сложат. Гледай го и как пише...... Личи си, че го е писал няколко минути. Та той не може да пише бе. Ебати келешите. Такива са или за строителни войски (жалко, че вече няма) или за тежък физически обществено полезен труд.

имаше един vapsky дето беше издраскал цяла софия , от драговищица до панчарево . загледах му блога и последно в париж се е подвизавал , ама там само бусове беше рисувал . явно за стените много бият

всички графити по центъра,защото сигурно е надраскал и други простотии.

Вместо да гледам всеки ден една и съща сива комунистическа панелна "архитектура" и разбити фасади с остъклени тераси, капещи китайски климатици и гащите на баба ви, по-добре да гледам улично изкуство и забавни послания от свежари, па било то и "нелегално". Това, разбира се, не включва малоумниците от отборите, които драскат.

какво изкуство е да правиш вандалщини, при това по чужда собственост защо не си надраска колата с графити малоумници

¯\_(ツ)_/¯

Ква чужда собственост, бе каунь? Това е обща, публична собственост.

Сентенция на ситуацията ... какво друго освен това остава на цяло едно поколение. Кога в историята сме отменяли учебна година, спорт (олимпиада, световно по футбол) и затваряли границите за цивилизования свят. На 19 да ти блокира живота е трагедия.

Еь, поне има хора в бг, които знаят смисъла на живота :))))

Този килеш ебе майка си друго отклонение неможе да е , язък за НДКато чакал е Слави Трифонов да му се Кикерчи.

Отдавна фандъчката трябваше да се заеме с този проблем. Вижте на какво прилича бул. "Патриарх Ефтимий" пък и останалата част ит центъра на София, все едно сме в някое гето.....Ама гарантирано от ГРОБ......

Супер си е.

Трябвало е да му натикат в аналния отвор един спрей. Но качествено, та после да го режат в Пирогов, за да го извадят! Глоба... Тоя мърльо не е работил нито 1 ден, не изкарал 1 лв, няма нищо като собственост.

Лапай пенинсюли :)

Крайно време беше, дано да не е последния. Центъра прилича на гето заради тези драсканици. Ии да си го изчисти сам!

За начало - добре. Хайде по няколко стотин такива дневно, но не само с глоби, а и с по стотина часа заличаване на подобни "творби" РЪЧНО, тогава може и да се оправят нещата. А то в едната част на подлеза боядисват, в другия край подобен "творец" вече размахва спрея върху боядисаното.

ТИПИЧЕН ТИКВЕНСКИ РАЗСАД

Заченат е по бесепарско време ;)

СПОКОЙНО, ТОЯ Е НАШ ИЗБИРАТЕЛ

Това "дете" е пълнолетен мъж, необразован и безпътен. Това е страховита тенденция сред младите хора - чака ги бъдеще на престъпници.

Ще му платим глобата + премия за него + каса бира.

А платете му, пък аз утре ще отида да напиша "пиринско" на министерски съвет и ще наема 10 адвоката да ви съдя после, защо не искате да платите и моята глоба... Давай да завъртим далаверата. Само малолетни художници от кв. Христо Ботев ще организирам, да плащате за реклама, а касите бира ще подаряваме после на безработните им родители.

Ако съм на пивоварна "Пиринско", ще му възстановя глобата и ще му дам още 5 бона джобни.

А от хъба какво - мацки до живот?

¯\_(ツ)_/¯

Даъ боже всекиму.

Брех как "раздават" чужди пари регистрираните гейберастки парази?! тц-тц-тц... А блъкни се и го почерпи с твои пари, а?

¯\_(ツ)_/¯

Мърличко, ако си изтегля всичко от банката и ми направят пачки с десетолевки, ще те целя с пачки от София до селото ти и обратно. Успех в живота, нещастен комуняга.

ако беше написал Путкин Россия щяха да го наградят

Има и бонус - свирукане от Щерев.

Вижте само как пише и ще се сетите за интелектуалният му багаж. Не съм сигурен, че може да чете. Точно такива идиотчета без ценностна система и абсолютно неграмотни, срещу 10 лева ще ви издраскат всеки паметник, който им посочите.Те не се спират и пред национални светини, защото не знаят какво е това.

От акта си личи, че младежът е ниско грамотен. Едва пише. Същото обаче се отнася за полицаите. Не са записали нищо - нито какви са щетите, нито какво са иззели от злосторника - дори спрея не са описали. (Бас, че е имал поне 3 спрея!) Неграмотна работа. Като нищо съдията ще го пусне с глоба 50 лева...

Въй..

Направо 5 000 000 000 лв. глоба бе. Да покрие на ГЕРБерастите всичките кражби :-)

за планктна дето не знае що е ПорнХъб (и Пиринско) няма какво да кажа младежът е прозрял смисъла на живота а вие ще пълзите и занапред в калта на ежедневието

Да му дадат един парцал и да трие до второто пришествие

Ходи лъскай руски паметници, чичак.

Такава глоба одобрявам!

позната до болка гледка в подлеза на българия и гешов след основния елате да видите драскачите и скейтърите какво натвориха има уж видеонаблюдение и охрана (един вмирисан дядка )резултат 0

А на мама и тати, дето са отгледали това яйце златно, по 50 удара с тояга на голо на площада. Защото това дете не се е родило такова. Така са го възпитали. Или по-скоро изобщо никак не са го възпитали, а е било на самотек.

аман от фарисеи

5 бона за гаменчето- мам и тати ще продават Голфа

Деди, а какво правим или по-скоро какво коментираме, ако гаменчето плати 5 бона от джобните си за седмица и отпраши с G класата , подарък от тате за 18 -тия му рожден :))

Теглиме му по една тлъста и чакаме да кажат по новините, че са го приели в спешното след свръх доза.

Най-после млад пишлегар да бъде одърварен здраво. 5000 лева са си сума. Дано да е някой чалгар задръстен та да не ме е яд. Да плаща и да му пукат ушите. На 19 нали сме загубени, бяхме в казармата. Тоя сигурно от Судентски не излиза от чалготеките.

Краснописа е на ниво 1ви клас, явно това е действителността в България.

поне се е научил да изписва буквите с химикал на хартия, с тази дигитализация скоро това ще е рядо срещано умение като калиграфията :))

200 часа обществено полезен труд през септември после ако иска пак да драска

хванали са един неграмотен боклук

ИзвиМявайте, но си мисля, че той не съжалява за делата си, а просто се е спекъл като са го хванали. ИзвиМявам се за безпокойството.

Пише На Кирилица , Българин е: сменяй чипа ще се оправи .

да му лепнат на това келеме.

нужна е транскрипция на извинението

Супер! Най-накрая се сетиха, че това е начина!

По една от световните телевизии даваха предаване за графити културата по света в добър и лош аспект, та докато гледах припознах в няколко кадъра и нашата мила София, всички кадри без един бяха в лошия аспект ... та се чудя, кога Ц....... кметица ще направи нещо по въпроса, къде са общинските служби и въобще нещо прави ли се?!?!?!

Познавах една стара женица с такъв почерк, ама тя беше ходила на училище до трето отделение на село. А това е съвременен тинейджър. Ти да видиш. Младо и образовано бъдеще на България. Спаси ни Господи.

Размерът на глобата си плаче за оспорване пред съд. Освен това няма забрана за "безцелно движение"-къде го пише,ако някой твърди друго. 5000 глоба е абсурд при първо нарушение, и по отношение на лице, което изразява съжаление за стореното, освен това глобата следва да бъде съобразена и с имущественото състояние на дееца , и няма начин съдът да не редуцира глобата. Проблемът е,че въпросния младеж вероятно няма да знае,че може да се обърне към съда, и глобата ще влезе в сила, ако не я оспори. Алооооу,че то за откраднатите милиарди за дупката в Белене няма наказани, този младеж ли е най-голямото зло, че такава разправа с него? Допуснал е грешка, редно е санкцията да е в нормален размер-1 МРЗ, не повече. А драскачите, които се упражняват по темата-вие никога ли не сте нарушавали правилата-да пресечете на червено, да паркирате неправилно, да...теглите от торент сайтове, да пропуснете срок по някой закон, да се качите без билет в автобуса и тн.

Допълнение: като прочетете статията се оказва,че глоба от 5000 лв няма към момента. Има акт-а в акта не се съдържа глобата, актът е по същество обвинението за извършено нарушение, наказателното постановление е санкцията. Предвидената санкция е от 100 до 5000 лв-според статията,да приемем,,че е така ,не ми се проверява. Това не значи,че глобата ще е 5000 лв. Заглавието заблуждава. Щом като е хванат вчера,, той има право на тридневен срок за възражение, тоест глоба към момента няма. Напълно вероятно и правилно е да бъде наказан със сума към минимума-100-200-300 лв, не повече. Така ,че успокойте се-глобата му няма да е 5000 лв, колкото и да ви се иска, драги форумни коментатори. то на чужд гръб и 100 тояги са малко

почерк на полуграмотен човек... дете на нашето време!

Това не е причина за такава свирепа глоба. А като се има предвид,че масово се пише вече на компютър, повечето от упражняващите се по темата едва ли имат по-добър почерк- нямат практика на ръкопис. Има хора,, които от десетилетие не са написали нищо ръкописно, всичко написано и разпечатано на принтер. Това важи и за "интелектуалните" професии.

а кой е казал, че това е причината за глобата, само ти. Иначе, да, напълно си прав.

че тоя не може да пише, как няма да драска - горкичкият.

По добре да беше драскал върху МОЧА - дори щеше да получи награда за това,а той взел че надраскал НДК

Тези утайки сега ще риват за безусловен базов доход

Аз бих постъпил по друг начин с този изрод. Бих изпразнил един флакон в гърлото му и един флакон в гъза му посредством сламка, и бих го пуснал да си ходи по живо по здраво.

Да ме извинят от Столичният инспекторат, но момчето не е написало "Извинявам се", а "Извимявам се". А е така, защото е тинейджър, а не юноша.

е такива неграмотни дрогирани скинарчета, рапърчета и други утайки требе се бият профилактично с тояги на мегдана по 10 пъти на ден за назидание

Това нещо "безцелно движение" за пръв път чувам да има такава разпоредба. Всеки ден спортувам като карам велосипед - не нарушавам никакви разпоредби,карам сам

неграмотен дрисльо