Радев: Езикът е червена нишка към свободата ни

В тежки времена езикът е червената нишка към свободата ни. В йерархията първенци не трябва да са политиците, а дейците на културата, заяви президентът Радев.

Обратно в новината

Коментари - Радев: Езикът е червена нишка към свободата ни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боже, какви боклуци и комплексари пишат тук. Жалко, че тази азбука не им е помогнала да развият умствените си способности. Всичко в главите им е една мръсна смес от политика, нихилизъм и простотия, а над всичко доминира само една немотивирана омраза. Те мразят дори и това, че са се розили българи.

Милият, явно може да кара самолет, ама като го слушах как говори и ми идваше да си счупя телевизора. Доооста е простичък милият.

Браво! :)

Кухата глава на Резидента с червената нишка и крантата му,облечена в кармазь,червено.Каква двойка само и колко високо е извисена!...

човек трябва да има раните на обществото на низвергнатите, за да разбира поезията на Вапцаров, Гео Милев и Смирненски. обитавайки най-високите орбити на "цивилизацията", много "успели" забравят от къде са произлезли, а именно от дупката на кенефа. за това е и "Стълбата", но не на Led Zeppelin, а на Смирненски. за това са и творците, за да ви напомнят с Божието Слово онова, що вие винаги и вечно забравяте! а езикът и формата му в букви няма значение, защото Словото Божие е Едно. Онова на Откровението и Истината такива, каквито е майка родила.

Тъмносив каскет, изпобеляла блуза, дързост в погледа гори, алена кръв по одрасканата буза в тънка ивица струи. Спряло пред грамадната скала в закана, сръчно чука то върти; под целувките на хладната стомана камъка в искри пламти. И далече по чукарите, където утринна мъгла дими, мигом от крилатия ветрец подзето, бодро ехото гърми. Верен удар удара спокойно гони, екнат сънните гори; а скалата пука, цепи се и рони в кехлибарени искри... Хей, другарю, ти какво решил си с чука! С тоя трясък и искри? Аз ли? Път ще се прокара, друже, тука, нов път в тези канари! "Младеж", 14 октомври 1922

президента- смотаняк-фатмак.... от толкова творци, за гео милев и вапцаров говори. Комунистче-селянче. Глупак...този ще обединява нацията

в тежки времена езикът е червената нишка към свободата ни. в тежки времена езикът е червената нишка към свободата ни. в тежки времена езикът е червената нишка към свободата ни. чета го вече сто пъти това изречение, и нещо все не е наред! днес е ден на писмеността. езикът е друго нещо. дали е имал предвид езикът като анатомичен орган? ако не, то хората дето говорят на друг език, не са ли свободни? а в не трудни времена езикът не е ли червена нишка? а като станем свободни, ако не сме, ще имаме ли език, или няма да има червена нишка?

Защо пък червена. На червените нишката сме им я дали ние. Иначе щяха да си пишат на монголски.

ЧЕРВЕНАТА НИШКА идва от Японска легенда за съдбата. Аман от тъпанари,вилнеещи дори на 24 май!

тъпи, чети! червена нишка е синоним, на внимание!! добил е популярност, когато адмиралтейството не нейно величество, в опитите си да спре кражбите на такелаж, въжета, казано като за тебе, от флота британски, започва да поръчва въжетата с една червена нишка! тъй, като изчезне въже от кораб на британската империя, и го намерят, по червената нишка вплетена в него, те бесят веднага със същото въже, щото няма как да кажеш то си е мое! вдяваш ли , барабанчико?!

МЪКА,МЪКА!ТЕ ПРИЛИЧА НА ВАШ ПЛЕВНЬО,ГЕРБЕРИ,КОЙТО ДЕСЕТ ИЗРЕЧЕНИЯ НЕ МОЖЕШЕ ДА ПРОЧЕТЕ БЕЗ ДА ЧЕТЕ!!!ХА-ХИ-ХА!!!

ти си еманация на простотията! прочети какво е еманация! те прилича на ваш плевньо, какво означава?? прилича, или не?? а това: който не може десет изречения да прочете, без да чете е върхът!! ми то никой не може да чете без да чете, бе изр.од комунделски! как ви избират такива ид.иоти бе? или ви отглеждат някъде, и ви пускат сред хората да им тровите живота бе??

хи хи хииии тоя вярно е надминал професор Вучков! Ония слушаше и не вярваше на очите си, а тоя чете без да чете! Гениално!

Арап купи теби ЗЕЛЕН 4урап

Честит Празник на всички, които си обичат буквичките на кирилица, която е така оптимизирана, че за да се изрази един говорен звук не трябва да се изписват по три букви, като "щ" "sht" да речем, което спестява усилия и место. нищо ѝ няма на кирилицата. онез, които не поназнайват езика се затрудняват. останалите - не. времената, когато компютрите, които нямаха свестен кирилизатор отдавна отминаха и е грехота да се пише на маймуница. езикът също е хубав. модерен, без падежи и е много удобен за стихоплетство. в същност истина е, че без свобода на словото, няма и свобода на личността.

ПРЕКРАСНА РЕЧ!БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА!!!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!

Червена е.... пишката в аленото ти президентско дупе бе фатмак.

Червена нишка - нещо, което ясно изпъква и преминава през отделни явления; обединяващо звено, водеща мисъл, идея./БЪЛГАРСКИ ФРАЗЕОЛОГИЧЕН РЕЧНИК/ Поне на 24 май не се излагайте с неграмотност и липса на образование!

Служи си с все по-сложни сравнения.

Червена му е само мъглата в главата на товарищ президента! Ако не спре да чете глупостите, които му пишат другарките, много, много ще се обосре до края на мандата си!

Къде видя Президента "да чете глупости", а ?! Даваш ли си сметка колко много си под нивото на Президента Радев! Аман от посредствени и опростачени соросоиди!

Македонският въпрос, т.е. отделянето на македонската област от България, е възникнал от Русия. Това е още от т.н. Берлински конгрес. А македонската нация и македонския език са въведени лично от Сталин. Както се знае, той е бил голям спец по въпросите на езикознанието. Та оттогава и досега в Московския държавен у-т има катедра по македонски език. Товарищ Путин просто продължава тази политика. И сигурно понятие си няма, че България ГИ Е НАПРАВИЛА ХОРА, КАТО ИМ Е ДАЛА ПИСМЕНОСТ, ВЯРА И ДЪРЖАВНОСТ. Или по-скоро знае, но може и той да е македонец! Та както беше писал дядо Вазов: "Бедни, бедни Македонски, защо не умря при Гредетин?!"

ВЪРВИ, НАРОДЕ ПРИМИРЕНИ! НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ Върви, народе примирени! Но накъде, по кой ли път? Водачите ти днес на смени От залъка ти пак крадат. Ти обедняваш нетърпимо и бягаш в чуждите страни. О, минало незабравимо, към бъдещето погледни. Книжовността, таз сила нова, безсилна рухна посред път. На автомата и пищова в теб само чува се гласът. А тез, които пишат книжки (да го призная ме е срам), досущ като църковни мишки гладуват в празния ти храм. Ти уж си нация културна с полезен труд се залови: към избирателната урна върви, народе, пак! Върви! За срам на българското слово, с което ще те заблудят върви да избереш отново онези, дето те крадат. Нима лъжите им солени не знаеш вече наизуст? Върви народе унизени във европейския съюз. Върви, народе! Всички драпат да грабнат кокала без бой. Върви на изток... Не, на запад. Я по-добре на място стой!

българския празник и не мисли, че българинът прощава на хулещите го.

В Македония путин казал, че славянската писменост дошла от македонските земи. Какво ще кажете другари и другарки?

след като македонската земя винаги е била българска, ergo....Путин е прав!

Току що Путин е благодарил на македонският президент за кирилицата, която по думите му идвала от македонска земя. Я да видим дали сред нашите русофили ще се намери поне един достоен българин, който да го заплюе?

Руският президент заяви още, че славянската писменост е дошла в Русия от македонска земя. "Дойдохте в Русия в необичаен ден и по необичаен повод - по случай връчването на наградата на православния фонд за единство на православните народи. Днес и в Русия е тържествен ден - Ден на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонска земя", обръща се Путин към Иванов. "Независимо, че са минали толкова векове - повече от 1000 години, ние свято тачим паметта и светите братя Кирил и Методий и техния ученик св.Климент. Нашият народ казва, че човек умира не когато го погребат, а когато го забравят. Това е нашата обща памет за нашите просветители Кирил и Методий", отговаря Георге Иванов.

Докога ще ни навирате кармазъ кадън комисариата на фатмака,аман от превтасалите червени пиростии- нинова,йотова,пиргова и дърева! Народа иска новини за най великия български държавник -Бойко Борисов,градителя на Нова България!

Алоооо, дали пожарникарят от Банкя с неговия мутренско-каруцарски речник е в състояние да произнесе подобна реч? Лично аз посмъртно не си го представям. "Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме". Радев3 е първият Президент, който говори без да чете. И говори хубаво.

Ааа, и Първанов не четеше от листче. Това си е патент на Роско, той и на жена си като казва "добро утро" първо поглежда листчето.

"В йерархията първенци не трябва да са политиците, а дейците на културата, заяви президентът Радев." Ами като го знаеш, бе Радев, защо се кандидатира за президент? Ти не си културен деец, още по-малко пък е премиерът с неговата една четена-недочетена книга. Или и сам не го вярваш и четеш механично написаните от друг протоколни речи?

къде е батко, бе?

за Курнелия. С него тя ще му полее лехите в Банкя, като го разходи насам-натам.

и той като обама - червената линия )))

Путин:славянската аБука дойде в Русия от македонските земи. Резиденте-няма ли да коментираш това???????

добре са му го написали.

Соросоидите квичат, защото пешо стоянов-коня беше готов да смени кирилицата с латиница а сегашният ни президент Радев е на съвсем друго мнение.

само свръх неумен комуноид може да реши, че от президента на България зависи на каква азбука ще пишем! от него зависи само да прочете без запъване новогодишното приветствие!

За първи път имаме свестен президент, който милее за България, радвам се, че гласувах за него!

Писмеността в Русия дойде от македонска земя...

Радвайте,се...

Червен ви е единствено фесът на главата - и свободата е тая, която фесът ви позволява!

То и ти мърдаш----колкото ти позволяват ТЛЪСТИТЕ хемороиди! Ама живей си!:)))

Но клепоухият фатмак е от най тъпите!

Червени бръмбари има в главата си клепоухия тъпак!

Не знам защо точно червена, аз знам за нишката на Ариадна, ама не знам червена ли е била, синя ли или лилава, оранжева и т.н. Обаче! Знам, че като се водиш по нишката, най-важното е да не сбъркаш посоката- в едната посока излизаш навън от лабиринта, но в другата- право в устата на Минотавъра!

Добре организирана агитка пише тук усърдно срещу президента.Веротно добре възнаградени хорица пишат та се късат всякакви гадости,за да си заслужат жълтите стотинки.Предатели!

Предатели, василев, са само комунягите които пишат срещу радев! Другите не са.

И защо точно "червена"?

Може би червена е нишката защото сме кръвно свързани с дедите .

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БРАТЯ БЪЛГАРИ ! НАРОД КОЙТО Е СЪХРАНИЛ ПИСМЕННОСТТА И РЕЛИГИЯТА СИ И ПРЕЗ 500 ГОДИНИ РОБСТВО Е ДОСТОЕН ЗА УВАЖЕНИЕ. ХУБАВ ПРАЗНИК И НАЗДРАВЕ !

От прост фатмак само простотии

Глупако, елементарний!!!

Но и продажен!

странна е тази работа със славянската писменост. ние, българите не сме славяни, а народите дето са славяни, не пишат на тази азбука, на която викаме кирилица, а тя няма нищо общо с азбуката измислена от св.св. кирил и методий, които пък нямат нищо общо със славянството!

минуси?? ми ползвайте азбуката ни, да се ограмотите бре! списък на "славянските "държави: беларус босна и херцоговина България полша македония русия словакия словения сърбия черна гора украина хърватия чехия с нашата азбука пишем България берарус русия украина. македония. македония не е държава, и скоро ще пишат на албански.- украина не са славяни а хохоли, според русолюбците. полша чехия словакия словения са славяни, но пишат на латиница. хърватия черна гора сърбия пишат на някаква смесица и успоредно с това и на латиница! казахстан се отказва от тази азбука, но те пък изобщо се нямат за славяни, а монголия си пишат на нея, но и те не са, нали?? и казахстан я ползва, но също са далече от славяните!

В ЕК ще ни представлява гербаджийка, която случайно наела луксозно жилище от 128 кв. м. само за 400 лв., за да си "стокирала" багажа, докато работи в Европарламента за 30 000 лв/мес. И пак случайно забравила да го декларира пред ЕП!?

За Мария Габриел става дума, нали?

Другарю-каквото и да направите,тъпакът си е тъпак!

Какво странно има тук, аз имам апртмнт в Сф 103м² и го давам за 400лв.

Г-н Президент, не слагай каруцата пред коня. Политиците ги избира народът, а културните дейци публиката. Не обърквай съзнанието на тези, които са те избрали.

Служа на Шиши, КаГеБе и СеСеСеРе!

И този като Кунева бърка езика с азбуката, ама не ме дразни, щото нали е фатмак без мисъл; дразнят ме неграмотните му съветници, които са му написали словото, а най-много ме дразни началникът на тези съветници - пещерният комунист Иво Христов.

Всичко хубаво ама...защо нишката е червена?

Юроди, червената нишка няма нищо общо с привиждащото ви се. Това е символ в мореплаването. Червената нишка се втъкава в привързващите въжета ...и се къса първа. Нещо разбрахте ли, смотаняци неграмотни?

Брееей, радев и антуражът му дали го знаят туй?

не се къса първа, червенчо! това е нишка която британската империя започва да вплита във въжетата на на нейно величество корабите, за да не и ги крадат!

искам синяааа нишка )))

На тоя все червени нишки му се привиждат. А бе хора защо все НЕКАДЪРНИЦИ ще се произнасят за културата. Тоя две думи на кръст не може да каже - обаче за културата ще се произнася. Неговите червени другари направиха специален език МАКЕДОНСКИ за да се откажат от собствения си народ под натиска на коминтерна ,та нима нямахме и друг велик прост вожд Живков. Така че мълчете си господа ЕЛЕМЕНТАРНИ.

ДА-ДА Днес сте велики горди българи с чифте пищови на гол гъз ---а УТРЕ назначавате за български Еврокомисар -ГАБРИЕЛ -защото френския и по харесва от българския

Клише до клише.Напълно безсмислени и безполезни речи като самия президент. Каква свобода, какви 5лв, бре радев? Като всички там по върховете сте едни кукли на конци? Вие сте едни прости изпълнители на чужда , насочена срещу народа воля. Защо сме най-бедни и нещастни на континента Европа? Защо нямаме дори ЧИСТ въздух и ЧИСТА ВОДА, нормална безвредна храна, достъпни зъболекарски услуги, свястно образование? Какво ме топли езикът, като за да живея поне малко по-сносно, трябва да ида в чужбина и да говоря на друг език?