2018-а: Началото на края на неолибералния глобализъм

Дали САЩ и Тръмп ще направят необратим демонтажа на статуквото

Обратно в новината

Коментари - 2018-а: Началото на края на неолибералния глобализъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С много думи ми казаа същото кат бай Тошо: прогнилия капЕтализАм си отива... да живей живей труда!

Края ви наближава престъпници.

Браво! Малко раздут но, много добър анализ. Дано всеки го прочете и осъзнае.

началото на края на неолибералния глобализъм- мечтата на родната олигахархия. Никой да не й се бърка във вътрешните работи на Територията. Ще си останеш с мечтите обаче комсомолче. Няма да е далеч времето народът да ви изгони с камъни, запомнете това! Гледайте Белград и Будапеща, скоро ще бъде същото и в София!

неолибералния глобализъм не е ли социалистичексият интернационализъм, дето щеше да го строи ссср? пролетарии от всички страни съединявайте се! или колелото на историята се върти! то ще се върти до окончателната победа на комунизма!

Поздравявам автора на статията за брилянтния анализ на фактите.

"народите не могат да живеят по старому" - елемент на революционна ситуация ...идва времето на соц революциите ...от там насетне вече ни е ясно ...да не дава Г-д ...надявам се да идва примерът на Исландия, Швейцария и Естония ....

нищо не си схванало като повечето тука

нещо се оплете, прочети пак статията

Дрън дрън! Умните и работливите винаги са управлявали овцете и в това няма нищо неестествено. Какво иска авторът на тази попара? Власт на цървулът и каскета - нали вече опитахме. Затова сме в дупката, заедно с Русия. Благодарение на малцинтвото срещу което пише тоя галфон, той има работа и си храни семейството. Иначе имаше да копае някъде канавки.

Тоеа добре, ама ще има ли гей Прайд-София 2019 ? Питам за един приятел ... епилиран и гримиран.

верно си от село

Напъва се човекът но реалността е, че глобализмът тепърва има да се състои. И е далеч по-практично решенията да се вземат не от серливи политици наврели се бутайки се с лакти по пътя към кабинетите а от хора успели да постигнат нещо реално.

вземи прочети статията ако можеш да четеш

dp което си мисля ли значи

И ДНЕС АМЕРИКАНСКИЯ ИНДЕКС ДАУ ДЖОНС Е В ПОЛОЖЕНИЕ НА СВОБОДНО ПАДАНЕ. ЗАЛИЧЕНИ СА 2,23 % ОТ АКТИВИТЕ.

А добър ден! Хубавото е, че вече открито се говори защо беше вкаран Тръмп в Белия дом.... И сега ще видите как изведнъж всички либерали ще станат консерватори! :))

По-добър синтезиран анализ на геополитическата архитектура не съм чела. "...6000 души предопределят живота на шестте милиарда световно население." Демокрация, сър! .. "Третият елемент е заимстваната от прогресистите "политика на идентичностите", част от която е джендър-идеологията. Дискредитирането на статуквото след кризата от 2008 г. накара глобалистите да търсят теми, които отклоняват обществената енергия от злоупотребите на елита, от бедността и разрастващото се социално неравенство. НА ПРЕДЕН ПЛАН БЕШЕ ИЗВАДЕНА "ПОЛИТИКАТА НА ИДЕНТИЧНОСТТА". ОБАМА ХИЛЪРИ КЛИНТЪН Я ПРЕВЪРНАХА В ЦЕНТРАЛЕН ВЪПРОС. ОТТАМ ПЛЪЗНА КЪМ ЕВРОПА." А Цвъцко, Катерина и Боцко внесоха ЗАРАЗАТА... Уж НЯМАШЕ МЪРДАНЕ, но народът постави ВИРУСИТЕ на мястото им. ... Антиглобилистът Тръмп е спасението И на Европа... ... БЛЕСТЯЩ Цеков!

Ситуацията е ясна и то дотолкова, че да е позволено коментирането й в подобни статии. Единствено определението "еврейска финансова мафия" се избягва максимално в подобни анализи като се цензурира или се автоцензурира. Така се разчита аудиторията да прогледне по-бавно, да се лута в търсенето на врага и да се отдалечи истинската революция. Този коментар най-вероятно ще бъде изтрит след малко.

Защо слагаш препинателни знаци в края като нямаш главна буква в началото, освен че написаното не струва.

Препоръчвам ти М. Хазин и А. Фурсов!

Тук не става дума за либерали и консенватори, а за неолиберален модел за управление на обществото. Статията е добре структурирана и заслужава вниманието най- вече на онези кръгове, които на книга са призвани да се борят с подобен модел, но свикнали с благинките, които модела им подхвърля така и не се наемат да измислят идеология за смяната му. Проблема им го разбирам много добре защото се касае за смяна на системата,а при всяка смяна на системата както е известно пътвите жертви са идеолозите на промяната докато новото статукво бъде узаконено.

този коментар няма пряка връзка със статията

Москва, 2 януари - "Вести. Икономика". Първата партида от втечнен природен газ бе доставена в Гърция от Съединените щати, тя беше изпомпана в нов, наскоро пуснат резервоар на станцията за рециклиране на ВПГ Revetus, заяви операторът на гръцката национална газопреносна система DESFA. Първият товар от Съединените щати беше доставен в неделя, 30 декември 2018 г., на новоизградения LNG превозвач Мария Енерджи от гръцката компания Tsakos. В първата партида от 168 хиляди кубически метра. m LNG (или 1,772,400 MWh), закупени в съответствие със споразумението между гръцката газова компания DEPA и американската CHENIERE, се казва в изявление. "Това е първият товар на американския LNG от шистов газ, внесен от Гърция и доставен от новия терминал CHENIERE в Корпус Кристи, Тексас, до терминала DESFA в Revetus, до трети резервоар с капацитет от 95 000 кубически метра, който наскоро бе открит от министъра на околна среда и енергия, ”- каза компанията. Прехвърлянето на такъв обем газ отнема един ден. "Revetus отваря пътя за нови перспективи за снабдяване с газ и диверсификация на източниците на снабдяване, както и за надеждността на доставките за Югоизточна Европа, което прави Гърция основния газопреносен център в региона," каза DESFA. Гръцкият премиер Алексис Ципрас по време на посещение в САЩ през октомври 2017 г. и разговори с президента Доналд Тръмп заявиха, че Гърция възнамерява да закупи американски LNG.

Как азиатците изпревариха САЩ и Русия в изследването й? Китайският космически апарат „Чанъе-4” кацна на обратната страна на Луната. Това е първата подобна мисия в историята на човечеството. Тя почти не е изследвана, а комуникацията с нея е трудна, защото винаги е обърната в противоположна на Земята посока. ИСТОРИЧЕСКА МИСИЯ: Китайски апарат кацна на обратната страна на Луната

Понятията, които съм използвал - "либерали" и "консерватори" не трябва да се разбират във философско политологическият им смисъла. В актуалният политически момент в света под "либерали" условно следва да се разбира всички, които отстояват/служат на сега действащия икономически модел, в който господства фин. олигархия, т.н. "банкстери". А "консерваторите", условно са онези сили, които се борят срещу "банкстерите"!

Донякъде си прав, но либералната демокрация се заменя с консервативен модел в който основното са традиционните ценности на обществото, които при неолиберализма са размити и дори отхвърлени, още по лошо те са заменени с абсолютно ненаучни твърдения и абсурди като джендър идеологията.

Той е в предварителния арест за организиране на демонстрация без предварително разрешение 30-годишният Ерик Друе, който се наложи като един от лидерите на френското движение на "жълтите жилетки", е бил задържан снощи близо до парижкия булевард "Шанз-Елизе" и е в предварителния арест за организиране на демонстрация без предварително разрешение. Това съобщи в. "Фигаро" като се позова на парижката прокуратура. Според полицейски източник водачът на "жълтите жилетки" е бил задържан на път към "Шанз-Елизе", където бил призовал свои симпатизанти да се съберат. Няколко коли са подпалени в Париж по време на протест на "жълтите жилетки" По-рано вчера следобед Друе, който е шофьор на камион, родом от Мелюн в департамента Сен е Марн, беше призовал във видеоклип във Facebook да се предприемат действия на прочутия парижки булевард. "Довечера няма да правим голяма акция, а ще раздрусаме общественото мнение. Не зная дали ще има кой да дойде с нас на Шанз-Елизе. Всички ще отидем там без жилетки", каза Друе. Към 19 ч. снощи няколко десетки души се събраха пред закусвалнята на "Макдоналдс" на "Шанз-Елизе", близо до Триумфалната арка, и очакваха Друе, съобщи "Фигаро", като цитира Франс прес, че привържениците му са били без жилетки. Парижката префектура съобщи, че освен Друе са били задържани и други "жълти жилетки" за установяване на самоличността им. Белгийските "жълти жилетки" вече нямат право да затварят границата с Франция На 22 декември Друе беше задържан за организиране на демонстрация на "жълтите жилетки" и по-късно беше поставен в предварителен арест за носене на забранено оръжие - палка, и за участие в група, която планирала извършване на насилие и вандализъм. Тогава Друе беше поставен под полицейски надзор и му беше забранено да носи оръжие, припомня "Фигаро".

О, не! Има съвсем ясна връзка. Каква е структурата на този супер елит? Какви са правилата и целите му? На каква идеология е стъпил? Кои са основните супер фамилии, които са ядрото му? Какви са историческите му корени? Ето затова става дума.

Единственият "слаб момент" в иначе хубавия материал на Цеков е, че не обяснява защо и как се стигна дотук! До необходимостта от промяна до този глобалния сблъсък.

Светът се развива а Русия изостава

Ауууууу това как са го публикували не знам. Явно се намират и анти-сорос субекти, които плащат добре.

Тоя, Д-р Борислав Цеков, е пълен глупак. Абсолютни глупости. Празни приказки на комунист

Способните трябва да имат, но не неограничено, да имат власт, но не неограничена. Еволюцията ни се дължи на поодържане на динамичен баланс между консерватизма, който запазва провереното добро, и иноватизма, който носи промяната и прогреса. Винаги трябва циклично да се редуват едното с другото. Последните 30-40-50 г нещата взеха да се случват все по-бързо в технологичен смисъл, всички сме задъхани и уморени от информацията и изборите които имаме и набъбнаха неимоверно, сега трябва да си подредим селото, бавно и спокойно през следващите 30-40г

Мисли той, брей. Браво Стенли браво, остава докторъте да потвърдят напредъка за който претендираш.

Явно който те е възпитавал е изостанал или бавно мислещ

Отде ви изравят бе.

Да се хванеш и да отговориш на толкова очевиден тролски пост не е особено разумно. Не че и аз не го правя де.

Обяснява го много добре, а ти малко се изхвърляш повече от колкото трябва. Автора има докторска степен, така че може да си позволи анализи и заслужава адмирации. Критиките на списващите във форума са абсолютно неуместни.

Чудесна статия, страхотен анализ! Ако не е преписана от някъде шапка му свалям на автора!

Това е един от най-стойностните анализи, които някога съм чел, а чета от 1969-та, всеки ден и по много. Поклон пред Борислав Цеков.

глупаци са които не разбират написаното или не им е удобно

LOL, щатният трол се е заел с цъкането на +/-. За няма и минута нацъка 5 минуса на тоя под мене. Що се напъват господарите на усмтвено изостаналите руски слуги в толкова загубена битка с развитието и цивилизацията не знам - ама те ако имаха акъла да измислят нещо свястно нямаше да им се налага да пишат такива жалки съчинения като това в статията и да държат на щат тролове.

Марш обратно в тролефермата бе, умствено изостаналте руски слуги си правете компания и си трайте.

си има име - капитализъм

Пожелавам на народа на България безборисова Нова 2019 година!

Това "народите не могат да живеят по старому' силно напомня оределнието за революционна ситуация от комунистическите учебници по история. Въпреки излъсканата му и супермодерна реторика.

Неолибералният глобализъм е етап от развитието на капитализма.

аз също мисля че Русия много изостна след Китай във всяко едно отношение

няма връзка и затова те трият, а плюсовете ги слага системата и изпълнените със сляпа омраза