1978 година - сачма с рицин убива Георги Марков в Лондон

След 9-годишна съдебна битка с управляващите, едва през 2008 г. журналист успява да получи архива на Първо главно управление на ДС, свързан с покушението над "Скитник"

Обратно в новината

Коментари - 1978 година - сачма с рицин убива Георги Марков в Лондон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Български офицер , убит от англичаните като Даяна и т.н.

Хал хабер си нямаш какво се е случило, както и всички ние, но най-смело коментираш! Такива ги най-обичам! Да знаеш - винаги българин предава българина, още от турско, та и по-рано....Приятен ти ден, спи и преживяй спокойно, такива като Георги вече ги няма да ти смущавят похъркването.

голем си разбирач направо си за шеф на данс

Какви интересни детективски филми правят англичаните, а не можаха да разкрият убийството на Георги Марков вече 40 години, или не искат.

Не е доказано нищо. Това са политически спекулации на блоковото противопоставяне Изток / Запад по време на Студената война- Всеки гледаше да окаля противниковия лагер. Единствения неоспорим факт е че въпросния Марков е бил приближен на бай Тошо и обкръжение, заедно са разпивали и са ходили на лов. Може да е ликвидиран от британските тайни служби с цел очерняне на България, нито е бил първия нито последния случай, примери много , примерно аферата със Сергей Антонов.

На кой му пука какво е станало с някакъв предател преди толкова много години.

Убийството на Георги Марков е дело на КГБ, поръчано от българските комунисти.

Убит от английските служби. Живял като галеник тук, разглезил се, поискал повече от живота и избягал там. Оженил се, дали му работа като пропаганден рупор. Разочаровал се от капиталистическото общество повече, отколкото преди това от социалистическото- тук връзки, там-пари. Взел да става неудобен. Очистили го, при това на знаменателна дата, за да натопят лошите комунисти. Посредствен писател, нелош публицист. Толкоз за Г.Марков. За мен лично рождения ден на Т.Живков има по-голямо значение за България. Какъвто и да беше бай Тошо, беше по-голям държавник от днешните смешници. По-голям родолюбец също.

Не знам да е най-видния българин, просто един българин предал родината си и работил за чужди държави против България. Убит или се самоубил не е ясно но като гледам за какво се е борил ми се струва че добре се е самоубил или са го убили. Мога смело да кажа че са пропуснали още много, такива като например Боко, Цветанов, Костов, Доганов, Янев, Сидеров, Лилов, Станишев и още много много...

двоен агент, очистен от англичаните? Пратен да шпионира емигрантите във Великобритания но се продал на западните служби. От пръв приятел и поддръжник на соца станал пръв негов критик. Принципни позиции? Някой да го вярва?

Методите за разправа с инакомислещите на КГБ и ДС поразително си приличат, все пак нали дори и Т Живков лично е казвал, че ДС е филиал на КГБ в България. Разбира се нащите като филиал работят с не толкова модерни препарати - рицин (все пак е най-евтината смъртоносна отрова след глупостта), докато батковците от КГБ (ФСБ) вече минаха на Полоний - 210.

За предателите, куршум или съчма!!! По-добре един предател, отколкото цял народ.

Убит от убийците на БКП и техните сатрапи от ДС/КГБ - от предходниците на днешната партия мафия БСП - НИЕ ДА ПОМНИМ...!!!!!! Партията мафия БСП е наследник на лъжци, интриганти, крадци, убийци и терориста - те 1925 организират най-големия до скоро терористичен акт в църквата Света Неделя и избиват над 300 невинни от цвета на интелигенцията...!?!?!? Това са БКП/БСП и нека не го забравяме никога...!!!!!! Бог да прости големия български писател Георги Марков...

Стиге с тоя Георги Марков, че ми писна на шапката. Той е съавтор на на сценария на безкрайния български партидано-комунистически сериал сериал "На всеки километър". По-късно момчето се поосъзнало малко и стегнало да изода, че в западните вестници и списания на цари такава свобода, каквато аджеба се говорила, че има и сравнява цензурата на ВВС с тази в "Работническо дело". Така, че стига сте пели оди за него.

Трябваше да го бутнат под влака в метрото, никой нямаше да мрънка сега. Писател или не, предателя си е предател. Американците също убиват своите изменници. Почва да омръзва това 20 годишно позьорство на демокрацията...

Добре че живеем в един по - добър свят от този преди 1989г. Идеологията на комунистите е да избиват българи. Като се започне още от далечната 1925г. с атентата в "Св. Неделя".

ВЪОБЩЕ НЕ Е СПАМ!!! Малко му е на тоя нещастник. Ок, не е бил съгласен със строя в НРБ. Ама да избягаш и да плюеш???? Нищо необичайно не се е случило, защото НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПРЕДАТЕЛИ!!

А можете ли да кажете както какъв е работил в България преди да избяга и как е избягал от България, защото обикновенния човек не можеше? Само партийците можеха да напускат държавата и да живеят като западняри да пазаруват в кореком и после да си направят демокрация за себе си.

Триумф на българския суверенитет. Да убиеш предател на вражеска територия. Гордея се с хората планирали и извършили това геройство.

Същата работа е и с Александър Литвиненко и полония. Некви мъгляви приказки без доказателства и гадаене на боб. Да не говорим за "самоубийството" на Березовски. Там направо смърди на MI 6 и подправяне на доказателства.

Да повторим за троловете от Позитано и червените еничарчета Симов, Зарков, Велков артелчика и др. Убит е от убийците на БКП и техните сатрапи от ДС/КГБ - от предходниците на днешната партия мафия БСП - НИЕ ДА ПОМНИМ...!!!!!! Партията мафия БСП е наследник на лъжци, интриганти, крадци, убийци и терориста - те 1925 организират най-големия до скоро терористичен акт в църквата Света Неделя и избиват над 300 невинни от цвета на интелигенцията...!?!?!? Това са БКП/БСП и нека не го забравяме никога...!!!!!! Бог да прости големия български писател Георги Марков...

по крайбрежието, правейки им курортни комплекси.

Доста по- умни хора от тоя некадърник са избити преуди 9-ти!!! ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ И ДА СЕ ПОМНИ, защото комунистите се бореха с фашизма!!

Руснаците са убийци.

И сега какво, да плачем за този боклук ли, който цял живот само е доносничел и е живял от интриги и мръсотии? Нито той, нито Владо Костов са пример за подражание.

Съгласен на 100%. Просто така работят западните служби, а вероятно и службите въобще- когато даден актив просрочи срока на целесъобразното си използване той пие един радиоактивен чай, убожда се на чадър или се самоудушава в банята си.

Няма лошо. И пчелите са убийци, ама носят МЕД.

чуждите мандри.

ЕТО ВИ ТИПИЧЕН ГЕНЕТИЧЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ МАЛОУМНИК ОТ ПАРТИЯТА МАФИЯ БСП, НАСЛЕДНИЦАТА НА БКП - ВСЕ ЕДИН ОТБОР ЛЪЖЦИ, КРАДЦИ И УБИЙЦИ...!!!!!! Геноцида над българския народ след 1989 година та и до днес е пак тяхно дело...!!!!!!

Оженил се е по интерес, не по любов. Не говори добре за един мъж.

плачете за Серго. Момчето избра дивия швейцарски запад.

Наивник е този, който вярва в измислицата за сегашния ,,...по-добър свят...."! Наивник защото или образованието е дефицит, или умствено няма достатъчно усъвършенстване, а може би просто омразата и злобата са водещи в начина на мислене!

а изнасят национален доход.

Комунистите винаги са хвърляли неимоверни усилия да рушат,да съсипват човешки животи...толкова сили и средства за унищожение на хора с различно от тяхното мислене..И после не били създания на сатаната....Всички комунисти са сатанисти...Нека душата на този човек почива в мир и светът да бъде излекуван рано или късно от червената чума,която завладя и Европейския съ'з и ''резултатите'' на срив не закъсняха

"... статъци от захарна субстанция. Тя се разтапя, когато температурата около нея достигне 37 градуса - каквато е на човешкото тяло..." - постоянна е температурата само в мозъка, ако това бе вярно, то инжектирана в прасеца тази субстанция не би се разтворила и съответно не би отделила отрова.

житейски късмет..

Едно е да откраднеш по шумкарски кашкавала, друго да откраднеш мандрата по демократичному, нали соросоиде?

от 1001 нощи!

За незапознатите, под цвета на интелигенцията се разбира като сега Пеевски, Цветан Василев, Ахмет Доган, Домусчиев и подобни. ;) А преди да прокламират за взривената църква, да погледнат предисторията, с отрязана глава на премиера и избитите тогава около 20 000 човека.

и се отправя към автобусната спирка, за да стигне BBC Към военно-въздушните сили ли се е отправил, уважаеми журналисте. Може би ти се е искало да напишеш "Би Би Си", ама не, да ни видят, че знаем езици. Е, видяхме ви.

Да потретим за тъпите тролове от Позитано и червените еничарчета Симов, Зарков, Велков артелчика и др. Убит е от убийците на БКП и техните сатрапи от ДС/КГБ - от предходниците на днешната партия мафия БСП - НИЕ ДА ПОМНИМ...!!!!!! Партията мафия БСП е наследник на лъжци, интриганти, крадци, убийци и терориста - те 1925 организират най-големия до скоро терористичен акт в църквата Света Неделя и избиват над 300 невинни от цвета на интелигенцията...!?!?!? Това са БКП/БСП и нека не го забравяме никога...!!!!!! Бог да прости големия български писател Георги Марков...

Някой може ли да посочи ползи за България от живота на този? Ако не може то следва, че всичко случило се е от частен характер и не нужно да се поставя на обществено обсъждане. Защото е обикновен предател...

1001 нощ.

НО ТЪП...! Да потретим за тъпите тролове от Позитано и червените еничарчета Симов, Зарков, Велков артелчика и др. Убит е от убийците на БКП и техните сатрапи от ДС/КГБ - от предходниците на днешната партия мафия БСП - НИЕ ДА ПОМНИМ...!!!!!! Партията мафия БСП е наследник на лъжци, интриганти, крадци, убийци и терориста - те 1925 организират най-големия до скоро терористичен акт в църквата Света Неделя и избиват над 300 невинни от цвета на интелигенцията...!?!?!? Това са БКП/БСП и нека не го забравяме никога...!!!!!! Бог да прости големия български писател Георги Марков...

бързи смениа пряпореца и табелата червените шмекери.

Ето какво знаят най-близките, но повечето, с 1-2 изключения, мълчат: Писателят Георги Марков умря от сепсис, когато котката му го одраска и после Intelligence Service измисли българския чадър...Домашният му любимец, неговата котка го одраска и Джери умря от най-банален сепсис.

Чел съм няколко негови разкази в интернет. Не съм експерт, но не виждам нищо ценно в тях. Едни безлични съчинения. А кой го е убил, те и за Кенеди въртят всякакви теории.