Коментари - 1700 лв. минимална заплата след 3 г. Смятате ли, че е възможно? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

минимална депутатска обаче

Да, може би и до 3000 да стигне......само че в рубли.

СЛЕД КАТО ЧЕРВЕНИТЕ УПРАВЛЯВАТ - МИЛИОНЕР ПРИВАТИЗАТОРКАТА НИНОВА Е МИН ЗА ИКОНОМИКАТА А РАЗСИПНИКЪТ НА БГ ИКОНОМИКА ПРЕЗ 90 ДР ГЕЧЕВ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО БЮДЖЕТ МОЖЕ ВСИЧКО- ТОГАВА- 5500ЛВ БЕШЕ МИН ЗАПЛАТА А 1 ДЛ 2965ЛВ- 1.8 ДЛ МИН ЗАПЛАТА- ХОРАТА УМИРАХА ПО УЛИЦИТЕ

Еле па ако управляват сегашните олигофрени, направо 15 000....

Престанете с тия социдиотии. Има минимална часова ставка за вид труд, останалото го определя пазара и състоянието на икономиката, освен ако всички останали в България не станат държавни служители, но това е равно на фалит.

Заплатите в България изкуствено се държат ниски. Това скоро няма да се промени.

Хляба 10 лв да.Напълно възможно.

И в момента това е близо до минималната заплата за София

Прекалено ниско ще е СЛЕД 3 ГОДИНИ!

Да и ще стигнат за два хляба и бутилка олио...

100 милиарда депозити на домакинствата с колко ще се обезценят при 1700мин. заплата която сега е 710лв. и то за 5 години? колко празни офис и жилищни сгради ще построят да ги има ей така....И каво пари ще върна защото ги строят на кредит??????? за 5 ГОДИНИ а????

Напълно е възможно всички отново да станем милионери, а долара 3000 лева, другарите са показали че знаят как!

Напълно е възможно, ако хляба стане 15 кинта, горивата 25 лева за литър и т.н. и т.н.

С тази инфлация дори в края на годината ;)

МРЗ е безсмислена. Трябва увеличение на истинските специалисти, не на общаците, дюнерджиите и продавачите. В България няма вече реални специалисти, само селски олигофрени с подарени дипломи, чието място е на нивата.

Истински специалисти има, но не работят за МРЗ ;) Съжалявам, че в обкръжението ти са само общаци! Сигурно е тегаво!

Което ще се равнява наднешни 17 лв.

възможно е,ама хляба ще е 100лв!

Никаква инфлация няма. Има спекула . И то на европейско ниво. Ай ,сега, ще си върнат парите за " стойте си вкъщи", пази баба си, а сега на дядо си хурката ще ядем. Щото, нали, сме много изпълнителни.. Честит сбор!

Масирано анти движение в коментарите. Положителните коментари се трият... браво Дир. Всички много удобно забравят че сме във валутен борд и че лева е вързан с еврото! Не няма да напуснем борда, а това евро-лев да има стабилна стойност е в изгодност на ЕС. Едиствения начин това да стане е правителството да вземе ГОЛЯМ рушвет а даже на мафията не и е изгодно да си бърше гъза с пари без стойност. Едно от условията да сме в ЕС е имено тази стабилност на лева и еврото, това удобно се забравя. Но наратива трябва да върви. До бг пишман индустрилаците които ако се опитат да продават 1литър мляко за 10 лева има си конкуренция и от румъния ще го продават на 3лева. Крайно време е да се инвестира в нови, надеждни машини които произвеждат повече и по качествено. Но да си взеш нова кола е по статъсно.

10 добруджата...

Шило

Както върви инфлацията, може и над 1700 да е. Имало е такива периоди след 10.11.1989 год.

Да при 10лв. за 1кг. хляб , защо не.

1000 да, но за 1700 нямаме такава икономика. Мен друго ми прави впечатление - изказванията на някои, че ако се повишат двойно заплатите цените щели да скочат четворно, петорно, десеторно. Ами тя, икономиката, не е само търговия, ценообразуване , предлагане и купуване. Според логиката на махленските капацитети, едно кенче кола в Германия се продава на цена на два Джак Даниелс-а, а кашкавала им 100 пъти по-скъп от нашия.

Тия не ги отразявай изобщо дето твърдят тия неща. Те са либертарианци, които смятат, че светът върви супер и няма никакви проблеми и кризи. Не си заслужават вниманието тия.

Possible. In Romania. In Bulgaria not at all.

1700 лв. минимална заплата след 3 г. Смятате ли, че е възможно? - Разбира се - и хлябът по 50 лева !!!

След 3 години България като държава няма да я има. Не знам дали в Турция има минимална заплата.

но и с тези пари и хляб няма да може да си купиш

Като имаш предвид реалната инфлация това означава след три години да сме си на същото дередже.Да, смятам че е възможно.

Не,защото след управлението на Пълен провал в хазната няма да останат пари и за 700 лв минимална заплата!!!

Умните са казали че не е важно колко взимаш а какво може да си купиш с него.

Ала бала

При 500% инфлация такава заплата е възможна....

Мвф, Световна банка , Ес и т.н. Нямат изгода , да има високи заплати в Бг Трябва Хората да са бедни , за могат да бъдат подтискани и работят повече за да живеят . Вижте как е в Сащ . От 15 год , заплатите са 8$-15$ час Хората оцеляват Инфлацията изяжда всичко и всеки.

И като не разполагаш с финанси как по-точно ще паднеш джобовете на Европа? Освен това смешко ако не си забелязал България не е затворена страна и всеки може да пътува и да работи където си иска. И още една дребна подробност-почти във всички чужди компании в България където се изискват специалисти, заплатите са на европейско ниво.

Сама по себе си, минималната заплата е НИЩО. Може и 10 хиляди лева да стане. Важното е каква е покупателната й способност - т.е. инфлацията. Ако цените скочат 10 пъти след 3 години изобщо 1700 лева минимална заплата няма да е достатъчна, а ще е даже с по-ниска покупателна способност от сегашната минимална 710 лева. Ама тия от правителството или не знаят това, защото вече наистина се оказва че са неграмотни или умишлено се правят, че не го знаят. Децата от 5 клас знаят що е хиперинфлация та тия управляващите ли няма да знаят...

Защо да не стане и 2700 минималната? Покупателната сила е важна. Като ни се тресне инфлация от 20%-30% процента на година заради енергия, газ и нефт и всичко свързано с храните, тези 1700 ще са като днес 700.

И 2000 да стане, с оглед на растящите цени, всъщност ще можете да си позволите по-малко с по-голяма заплата.

то както е тръгнало - зплатата може и сто хиляди да стане. проблемът е - а хлябът дали няма да е пет хиляди?

След 3 години може и 17 000 лв. да е, ама въпросът е какво ще може да се купи с тях. Питайте германците между двете световни войни.

Възможно е. В момента МРЗ е около 4х по-ниска от тази във Франция. Преди 5 години беше 5-6х по-ниска. След 5 години може и да стане 1700лв, а тогава МРЗ във Франция ще е примерно 5000лв (2500€). Погледнете как се доближават доходите на българите до тези на останалите хора в ЕС през последните 15г и ще разберете, че е възможно.

Преди 25 години една заплата беше 9000 лв. , но колко хляба можеше да се купи с нея. По достоверно е за колко време ще изработиш необходимото за 1 хляб.

Възможно е, но никой от политиците не го иска. Васил Божков какво разправяше в едно интервю, ходили навремето в началото на 90те години по разни форуми в чужбина да обясняват , че тука имало куп евтина висококвалифицирана работна ръка. И това с евтиното за 32 год. не го промениха като мантра.

При 1700 МРЗ здравната осигуровка за безработен без доходи ще е 100 лв месечно. Сега е 28,80. Нищо не печели безработен от по-висока здравна осигуровка. Безработицата нараства, мислете,че всеки може да отиде в категорията на плащащия сам здравна осигуровка.

Аз гласувах с "Да". Може МРЗ да е 1700 лева. Но въпросът е колко ще струва един хляб, килограм месо, кутия цигари или едно кафе. При парите цифрите нямат значение. Важно е колко и какви стоки и услуги можете да си купите с тях. Ако искате да сте милионери и то в долари, отидете в Зимбабве. Там ще имате милиони зимбабвийски долари. Само че един хляб ще е 10 000 долара. Интересното на българина е, че гледа на света през тръба дълга два метра. "Аз ще отида да работя в Германия и ще изкарвам по 2 000 Евро на месец" (но иначе наема и разходите ми ще са като тук) "Аз ще отида в София да работя за 2 000 лева на месец" (но иначе няма да имам наем и разходите ще са ми като на село) "Тъп съм и необразован, но заплатата ми ще е 1 700 лева на месец" (но иначе цените ще са като сега) Е, да, ама не. И сметките винаги излизат криви. И винаги има недоволни. И винаги е виновно международното положение. Парите не са измислени, за да стоят под матраците. И от въздуха досега на никой не са паднали. Но май ще ни трябват още 20-30 години, за да го разберем.

Възможно е, ако хляба стане 10 лева.

Хора мислете малко ! Няма такова животно като средна работна заплата ! У нашата фирма средно ядем мусака ! Шефа яде месо , а аз ям картофи !

Всяко нарастване на МРЗ в превод значи да се плаща и повече здравни осигуровки. В администрацията не плаща осигуровки, но свободни професии, частен бизнес, безработни-сами си плащат осигуровките. Нищо не печелят от завишаване на осигуровките. По-висока МРЗ ,значи по-високи осигуровки. Това никой не ви го казва. Но осигуровките-и пенсиинни, и здрави са пряко свързани с МРЗ! МРЗ трябва да остане същата до 2025г, защото вдигането на осигуровките е непосилно. И в крайна сметка-който има някакви знания и умения отдавна не работи за МРЗ, а за много повече. На програмист с 5000 лв заплата да не ми да му пука колко е миниланата заплата. Но на останал без работа му пука-защото здравната осигуровка пряко зависи от МРЗ.

Мачкането на работника и задържането на ниско ниво на работната заплата беше държавна политика,мога да дам примери как семейства официално работеха за 1500лв двамата и гледаха 2 деца, което и на слепите е ясно че изкарват пари на черно, но никой не го интересува, интересуваше ги само да си изперат парите червените. Сега слушам че восата поскъпва и хората няма да могат да я плащат, ами като държиш работниците на заплати колкото да не умрат какво очакваш. Най-големия проблем в България са ниските доходи никой не поиска да го разбере това, трябва да се вдигнат драстично и да се въведе зверски контрол за работа на черно, тогава тия проблеми няма да ги има, и работодателя ще има изисквания. По въпроса за производителност на труда , защото знам че това ще каже някой , тя зависи 100% от работодателя, той осигурява оръжието на труда , дали ще е машина или каквото и да е. И последно ние вече не сме евтина дестинация сложете си го в главите.

О, да! Така както е тръгнало може и 17 000 да е!

Един ляб 50лева догодина

Минималната работна заплата тябва да бъде намалена, на 500 лв. Това няма връзка с реално получаваната заплата. Последно увеличение от април само докара инфлация.