Коментари - 1700 лв. минимална заплата след 3 г. Смятате ли, че е възможно? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

разбира се..виждали сме вече заплати и по сто хиляди лева..бяха и такива времена.

Що да не е възможно.... възможно е, но сиренето ще е 200лв килото.

ха-ха......факт!

Да. Ако мутрите и олигарси те изчезнат от бизнеса и в държавата влязат нормални компании

Не е важно колко ще е а какво ще може да се купи със заплатата!!! В Швейцария 10 000 Евро е ниска заплата и си мизерник. Така че..

Ако един хляб е 10 лв е напълно възможно. Заплатата като цифра няма значение. Важното е какво можеш да си купиш с нея. Все още си спомняме времената като всички бяхме милионери.

само да не е 17000 или 170000 а един хляб 5000

Но средната ще си остане 1500лв... Като включим в сметката тези които няма да се осигуряват!

Аз през ‘97- ма взимах МИЛИОНИ! Вярвам в Кирчо, този харвардски ТИТАН!

Не пиши глупости. В Швейцария СРЕДНАТА заплата е 6663 франка.

След три години 1700 лв ,ще са на стойност на сегашни 600..... При набиращата скорост инфлация,след три години може сумата да е не 1700, 17000.......!?!? Преживяхме и такива времена.....!!!!!

Напълно възможно. Е, вярно че хляба ще е 30лв, месото 100лв а бензина 10лв. Ама , комунисти сър

Вие добре ли сте? Докарахте хората да мислят ден за ден, а питате за след 3 г... Дотогава ще сте ги уморили.

Явно ПРОБЕН КАМЪК за виденов 2 .Заплатата може и 2 млн. на месец да е--друго е важното-- тези пари за колко време нормален живот ще стигнат?

Май ще ни върнат към началото на 90-те години. Виждам,че се стараят да го направят-само,че имената този път ще са други, но действията - същите. Бях умерен оптимист, че всичко това ще остане един лош спомен, но явно съм сгрешила.

"от 1 август се пуска в обращение банкнота от 200 хил. зимбабвийски долара" - и трилион да е минималната заплата все тая ако не можеш да изкараш месеца с нея

Ако има инфлация 100% нищо чудно!

Нормално . Тогава ще сме в евро тоест €850 заплата наем €1200 !

Да възможно е!

След 5 години я камилата я камилата .

Няма кой да Го разреши , от Ес На тях им требват бедни държави , съответно и бедни Работяги Като в Сащ

И хлеба 159.90 лв. за 700 грама

Няма значение колко е заплатата а какво може да си купиш. Скоро бензина 4.5 ще е нормална цена заради недалновидното управление на правителството. Още година преди войната с идването на новите цените почнаха да се покачват и инфлацията стана 20 процента.

Да - ако хляба стане 8лв и бензина 10лв литъра. Но какво отношение има числото към покупателната способност - това е въпроса.

Тези, които управляват в момента не са комунисти. Бай Тошо беше комунист, но при него хората бяха доста добре. Който и да питаш никой няма да ти каже лошо беше при Бай Тодор.

То дано не стане 17000.

След 3 години следва да сме в Еврозоната. Така че в евро МРЗ следва да е друга, а ПП с презрение забравено...

Може и 17 000 лв. да е. Ако хляба е 10 лв., а литър бензин 7 лв. що да не е 1700лв.

Абсолютно е възможно. А цените ще са 10х сегашните.

Може. Но един хляб да е 10 лв А курса да е едно евро към 50 лв :)

Да пази Господ! Вече сме преживявали инфлация.

Разбира се, че е възможно. При тази криза с горивата и при тези цени на енергоизточниците падането на валутния борд вече е само въпрос на време. Като падне борда минималната заплата ще стане 1700 лв един хляб ще струва 200 лв кофичка кисело мляко ще струва 250 лева литър бензин/дизел ще струва 300 лева киловат електроенергия ще струва 30 лева кубик вода ще струва 300 лева... Същия сценарий вече са го играли пред 90-те години в България. Просто от време навреме го повтарят периодично...

Заедно е Кирчо за Канада.

При предишното управление на БСП бяхме станали милионери:)))))) Пък това ми говори за 1700:)))) Я смятайте при 3000 лв за долар.

От бедна държава нямаш печалба.

Не е правителството виновно с глупаците от кремля.

Против съм нарастване на МРЗ! Почти никой не работи за МРЗ. МРЗ има значение за осигуровките. Свободните професии ще плащат повече осигуровки, тоест ще им намалее дохода. Безработните ще плащат повече за здравни осигуровки. Е нали вече здравната осигуровка я увеличиха, колко още. МРЗ трябва да бъде замразена. Тя не е фактор за заплащането, тя има значение само за плащащите осигуровки. в ЧАСТНИЯ СЕКТОР ОСИГУРОВКИ ПЛАЩАШ, ДОРИ И ДА ИМА НУЛА ЛЕВА ПРИХОДИ. Безработни яплаща здравна осигуровка, дори и да има нула лева в джоба си. Тоест взима кредити, за да плаща осигуровки. Никой няма полза от по-висока МРЗ.

В твоята Русия доходите са по ниски отколкото в България.

По-висока МРЗ ще напомпа инфлацията. Сега не е момента за това. Нали преди 1 месеце вече беше увеличена, подобно увеличаване не се прави всеки месец.

С тази инфлация, ще стане не ами ...

Минималната работна заплата тябва да бъде намалена, на 500 лв. Това няма връзка с реално получаваната заплата. Последно увеличение от април само докара инфлация.

Е как бе, кисело мляко "Гавра" струваше в предишната криза 25 стотинки.

Един ляб 50лева догодина

О, да! Така както е тръгнало може и 17 000 да е!

Глупак ! Нищо не си разбрал за тези 30г "демокрация" ! Питай Иван Циганина и Жельо Фафлата защо долара стана 3000 !

Мачкането на работника и задържането на ниско ниво на работната заплата беше държавна политика,мога да дам примери как семейства официално работеха за 1500лв двамата и гледаха 2 деца, което и на слепите е ясно че изкарват пари на черно, но никой не го интересува, интересуваше ги само да си изперат парите червените. Сега слушам че восата поскъпва и хората няма да могат да я плащат, ами като държиш работниците на заплати колкото да не умрат какво очакваш. Най-големия проблем в България са ниските доходи никой не поиска да го разбере това, трябва да се вдигнат драстично и да се въведе зверски контрол за работа на черно, тогава тия проблеми няма да ги има, и работодателя ще има изисквания. По въпроса за производителност на труда , защото знам че това ще каже някой , тя зависи 100% от работодателя, той осигурява оръжието на труда , дали ще е машина или каквото и да е. И последно ние вече не сме евтина дестинация сложете си го в главите.

Всяко нарастване на МРЗ в превод значи да се плаща и повече здравни осигуровки. В администрацията не плаща осигуровки, но свободни професии, частен бизнес, безработни-сами си плащат осигуровките. Нищо не печелят от завишаване на осигуровките. По-висока МРЗ ,значи по-високи осигуровки. Това никой не ви го казва. Но осигуровките-и пенсиинни, и здрави са пряко свързани с МРЗ! МРЗ трябва да остане същата до 2025г, защото вдигането на осигуровките е непосилно. И в крайна сметка-който има някакви знания и умения отдавна не работи за МРЗ, а за много повече. На програмист с 5000 лв заплата да не ми да му пука колко е миниланата заплата. Но на останал без работа му пука-защото здравната осигуровка пряко зависи от МРЗ.

Хора мислете малко ! Няма такова животно като средна работна заплата ! У нашата фирма средно ядем мусака ! Шефа яде месо , а аз ям картофи !

Възможно е, ако хляба стане 10 лева.

Аз гласувах с "Да". Може МРЗ да е 1700 лева. Но въпросът е колко ще струва един хляб, килограм месо, кутия цигари или едно кафе. При парите цифрите нямат значение. Важно е колко и какви стоки и услуги можете да си купите с тях. Ако искате да сте милионери и то в долари, отидете в Зимбабве. Там ще имате милиони зимбабвийски долари. Само че един хляб ще е 10 000 долара. Интересното на българина е, че гледа на света през тръба дълга два метра. "Аз ще отида да работя в Германия и ще изкарвам по 2 000 Евро на месец" (но иначе наема и разходите ми ще са като тук) "Аз ще отида в София да работя за 2 000 лева на месец" (но иначе няма да имам наем и разходите ще са ми като на село) "Тъп съм и необразован, но заплатата ми ще е 1 700 лева на месец" (но иначе цените ще са като сега) Е, да, ама не. И сметките винаги излизат криви. И винаги има недоволни. И винаги е виновно международното положение. Парите не са измислени, за да стоят под матраците. И от въздуха досега на никой не са паднали. Но май ще ни трябват още 20-30 години, за да го разберем.