10 ноември: "Дворцов преврат" или "Нежна революция"

На тази дата на пленум на Централния комитет на БКП Тодор Живков беше освободен от поста генерален секретар на БКП

Обратно в новината

Коментари - 10 ноември: "Дворцов преврат" или "Нежна революция" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто бе ознаменуван краят на един експеримент, проведен основно в Изт. Европа. Това, което последва след това, беше по индивидуален сценарий.

Прави сте преди не беше по добре, дано момчетата на Президента ни оправят

ПРЕДИ 10.11.1989 год. , ДО СЕГА И СЕГА БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ КОМУНИСТИ .РАЗГРАБВАНЕ ЗАДГРАНИЧНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ, ПРЕДПРИЯТИЯТА В СТРАНАТА И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО. ЗАЩО СЕ ЧУДИТЕ ,ЧЕ СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ .

10 ноември беше радост за интелигентните нации и хора и тъга за олигофрените. На 10 ноември на умните започна да им се дава шанс за успех, а простите по естествен път започнаха да се ликвидират от лицето на земята - от тогава до днес Поляците станаха 3 пъти по-богати от нас, Чехите ще настигнат скоро немците. А на нас ни дай демокрация да видиш как ще се самоунищожим от простотия.... Само за олигофрени гласувахме. Ама олигофрени истински. Спомням си Виденов, тоя човек си беше с разсъждения и логика на третокалсник а тия около него му се присмиваха и го използваха, така и не разбрах как 60% от българите го гласуваха за него. Да бяха гласували за Ласи по-добре щеше да бъде. Ама не бе, българина по най-гнусния олигофренски начин си го избра. После като унищожи държавата тия дето го гласуваха казваха: "Не бе той е наивен, просто го измамиха и така унищожиха държавата." Ами вие какво очаквахте да стане когато поставите олигофрен човек начело на цяла държава бе? Жалко е наистина. Можеше сполучлива демокрация да стане. Преди ВСВ сме били по-богати от държави като Турция, Полша, Испания, Португалия и Югославия. По комунизма тия ни изпревариха, а днес сме по-бедни и от Румънците. Падение голямо е този комунизъм. Падение голямо. Като го съчетъаеш с естествено прост народ обаче става уникален: България.

ТОВА БЕШЕ НАЙ- ГОЛЯМАТА ИЗМАМА В ЖИВОТА МИ !!!

Не е измама. Това е естествения подбор. Дарвин е казал: Не оцелява нито най-интелигентния, нито най-силния, оцелява този който умее да се адаптира към промяната най-добре.... Е ние просто не се адаптирахме като народ след 89-та. Изобщо никаква адаптация. Няма какво да се чувстваш измамен. Естествения подбор не е измама, това си е подбор. Част от еволюцията. Никой не те е мамил. Унгарците си бяха 9милиона след 89-та и останаха 9, ние бяхме 9 и станахме 6... Защо, щото унгарците имаха анти-комуниста и патриот Виктор Орбан да ги избави от комунизма, да извърши приватизацията през 90-та и да събере най-много американски инвестиции от цяла Източна Европа, а ние имахме комунистите Луканов и Виденов по същото време. Много Българи го забравят този фак докато се възхищават на независимосста на Орбан... Ами и ние да бяхме хитри и адаптивни и ние можеше да сме като унгарците днеска - богати, революционни и про-руски и да се кефим. Само дето ние сменаивни, бедни, смазани и про-немски не защото искаме а за да не умрем от глад...

Каква революция, какви пет лева? Абсолютен дворцов преврат.

Нито Дворцов преврат,не е и Нежна революция.Това е преврат от Великите сили/злите сили в света/,които не можаха по време на войните да унищожат България и сега след като Горбачов предаде Източна Европа доброволно на САЩ и Великобритания те решиха да ни доунищожат сега.Ето това е сценария в България който се изпълнява от 1989г. до сега и продължава!Но България ще оцелее във вековете!По скоро сега ще дойде техния край!

Сигурно Шарапов е бил посланик на САЩ?

Да обърна внимание, че тримата от политбюро действат по заповед и според желанията на съветският посланик у нас...

това е свързано с израстването на българският народ. Постепенно се формира гражданското общество , което започва да се пита "Защо е така? Не искам да е така, искам да е както в другите нормални държава!"

Не е важно кой кого свали на 10, а другарите от БКП станаха капиталисти от БСП! Само, че човек, който е свикнал да разпределя произведеното от друг, да започне да произвежда е много друдно. Не е само да викаш лозунги. С различни схеми взеха предприятията и какво направиха - разпродадоха ги на цената на желязо за вторични суровини! И после другите са виновни! Вярно, част от предприятията си бяха желязо и нямаше смисъл от тях, но имаше други, можещи да се развият. Но е трудно да се управлява в реални условия от хора, силни само на трибуна и маса. Другари, къде Ви са децата - при гадните капиталисти в САЩ, Франция, Англия. Стара мъдрост - не гледай какво говори, а какво върши.

защото винаги един и същ типаж хора се качват и самосвалят, подават оставки, за да ги изберат пак. Нищо ново под слънцето. Типажа си го има още от турското робство, че и от преди това.

На 10 ноември, СЛУГАТА на руската КПСС, Тодор ЖИвков си подаде Оставката, щото онези му казали че оставят държавите от Източа Европа, сами да се управляват. НО все пак, между 1945-1990 г, България РАСТЕШЕ като Население.. А след 1990 г, Корумпираните Съдии регистрираха турската партия ДПС, и България почна да НАМАЛЯ. Ислясмититие- турци, почнаха да се правят на жертви, почнаха да врякат и врещят че Тодор Живков ги убивал и гонил. Ама това беше най- правилното Решение на Живков, щото турците както Осман Ага колеха и несеха наред( искаха да завземат България) и също като Осман Ага през 1865 г, врякаха.... През 2000 г, турците излъгаа Иван остов да си сложат Турски Шпиони в Държавната Телевизия- БНТ и почнаха Турска ПРОПАГАНДА- филми и сериали. В България, през 2000 г, Бандита Илия Павлов събра група бивши доносници, станали крадци и разни цигани и турци и искаше с тяхна помощ да Краде от цяла България- да стане Посредник за газта от Русия..Обаче Иван Костов го спря.. И Илия Павлов прати тия крадци след Иван Костов да го изнервят и побъркват. Тогава четяхме по новините-""Костов прави лицеви опори на терасата на блока си."". "",, А после- Костов е уморен"" ... А сега вече турците може и да са успели да постигнат целта си, да го побъркат, щото чух че Иван Костов се занимавал с цигани. Както оня- Венсан Касел, дето беше женен за най-красивата жена в Европа, а негри и турци му взели жената и къщата, а му пробутали МАЙМУНА за жена. Когато царя- Сакскобурготски взе властта през 2001 г, тия Крадци и бивши доносници( какъвто е бил и Ахмед Доган), та тия крадци тръгнаха да обикалят цяла България и да Крадат и побъркват, разболяват хората, да нападат жените да ги изнасилват и да ги правят проститутки.... По това време, Димитър Ходжев -крика, правеше шоу в една Телевизия.. И един ден, някаква циганка се обажда в предаването му и казва"" Ей ще те побъркам бе."".. И после чухме че някакви Наркомани- Идиоти тръгнали след Крика, да го изнервят , побъркват, разболяват и да го ограбят. НЕ правя връзка между Крика и Иван Костов, а просто така се случиха нещата... Та, Илия Павлов го убиха, обаче тия групи Бивши- доносници от цигани и турци все още обикалят България да Побъркват и разболяват хората. Тия Олигофрени са хем ТЪПИ, хем МЪРЗЕЛИВИ. Но са много АЛЧНИ... Излъгани от турците да ограбват и убиват приятели и съседи в България.... Мафиотите са турски Шпиони, пренасящи наркотици.Турците продават наркотици да отровят акъла на хората в България, а вземат парите ни, да правят от мъжете на просяци, а жените - на проститутки. А МУТРИ-те са Предатели- Идиоти, излъгани от турците да им помагат. Тия, които са убили Предателите- поп Кръстьо и Стефан Стамболов, НЕ са били някакви луди или Идиоти. Направили са го за България.

Нали не си мислиш, че не са назначени "наши" съдии!

България е расла като население до 84-та някъде.

На правешкия каскет и тези около него,45 години цял народ им градеше развития социализъм!Този народ допусна от страх шепата т.нар. "комунисти" да заспят една вечер,а сутринта да се събудят като социалисти!И каква стана тя-започнахме да правим демокрацията за децата и внуците на управлявалите през социализЪма!И те така вече 30 години хората в други страни са напред а ние с 30 назад и още 10 в страни от нормалното!!!

Когато губиш, не се знае какво печелиш. А като "Баневи", които унищожиха химкомбината "ПОЛИХИМ", спечелиха небе на квадрати и костюми на райета, за заслуги към РъБъ.

"тези около него". Сега пак са тези, около него. Винаги има готови за пребоядисване и други, които са си въобразявали, че са правили всичко , което е добро за хората.

сте ни занимавали с този правешки цървул. Не стига, че му спестиха съдбата на Чаушеско, ами и го оставиха да умре на легло.

комунистическа одурма срам эа българите ,иэмислени дс агенти эа лидери на сдс берон марков и други и станаха комунистичеки капиталисти срам эа българите

Абе амуджа, ти ще се срамуваш за отношението си към народа който ще заеме мястото на "богоизбраното" пустинно племе.

Прочетете откровените думи и свидетелства на руския дипломат, колкото и да са нелицеприятни за нас. И те обясняват и ИСТИНСКОТО отношение на Москва (и Путин) кум нас и особено към политиците и властниците ни, но и към народа ни и манталитета му! Възмутително достоверните спомени на съветския дипломат Валентин Терехов за участието на Москва в преврата срещу Живков 09.11.2019; Георги Милков По повод 30 г. от падането на Тодор Живков, препрочитам спомените на съветския дипломат Валентин Терехов, който описва с най-големи подробности участието на Москва в преврата. Някои негови наблюдения от онова време изглеждат възмутително достоверни, а към днешна дата като че ли предразполагат и към конфузни алюзии и размишления... „Тодор Живков - безспорно - забележителна личност: природно умен (наистина не особено образован, а по-точно - необразован), селски хитрец и коварен, твърд и даже жесток. Често безпощаден. Абсолютно безпринципен. Кланяше се само на един Бог - личната и семейната власт. За да я опази и съхрани, беше готов на всичко, включително и на престъпления. Нашият човек в България! Беше забележителен демагог и добър бизнесмен. Доставяхме ежегодно на България 13 млн. тона нефт, половината от който той веднага препродаваше (по световни цени, разбира се). Живков държеше в ръцете си всички и всичко. На него нищо не му струваше да разфасова Политбюро, ЦК, правителството, местните власти... Кръстих го “човекоядецът - вегетарианец”, тъй като след като изхвърляше хората от играта, той ги унищожаваше морално, но не и физически... Грях ми на душата, но ще кажа някои не особено приятни неща за българите. Може би поради печалния исторически опит, забелязах у тях доносничество, невярност, предателство. Въпреки че като цяло те са един нормален, добър народ, те са твърде законопослушни и недостатъчно обществено инициативни... Във висшите български кръгове доносничеството като историческо наследство бе толкова усилено от подлостта на обществения слой, че се изразяваше понякога в уродливи форми... Около Живков винаги се навърташе една групичка “полухора”, от чиито услуги той се ползваше и разместваше като колода омазнени карти. Ех, какви момчета бяха! И почти всеки се стремеше да е по-плътно до Живков - на каквато и да е цена. Каквато и да е! Неведнъж наблюдавах как тези “момчета” си подливаха вода един на друг. Гледаш - приятели неразделни, и смъртта не може да ги раздели, а се топят. Безкористно. От душа. Лично мен това всеки път много ме разстройваше. Често “носеха” в посолството и на нас - съветските дипломати. Вероятно се надяваха, че ще им го зачетем като точка... Живков се отнасяше с голямо подозрение към двойката Младенов - Луканов. Андрей той просто мразеше, а с Петър постоянно плетеше игрички. В критичните моменти посолството ни помагаше и на Андрей, и на Петър...” *Коментарът е от фейсбук

Фалшива демокрация, създадена чрез дворцов преврат, а не нежна революция. Красиви думи, зад които се крие мизерия, опростачване на населението, липса на образование и качествена медицинска помощ, обезлюдяване на населението с 1/3. Лъжа, на която овцете повярваха. Липса на свобода на словото, с цел заглушаване на гласа на искрените и зрящите!!!

Да, вече е крайно време да наричане нещата с точните им имена! На 10 ноември не се извърши никаква революция, още по-малко демократична революция, а това бе ПОРЕДНИЯТ преврат на една (червена) ДС върхушка под диктата на Москва! Това си е чист ПРЕВРАТ, но имитираш по всеизвестни и съвсем ясни причини демократична революция, защото една уплашена червена върхушка след 45 години престъпления, предателства и безобразия се бореше отчаяно да оцелее! Е, тя (и отрочетата и обслужващият я персонал и метресите и мошениците и крадците и разбойниците им оцеляха), но България загива! И е крайно време спекулациите по тази тема за истинския характер на 10 ноември 1989 година да престанат! (Същото важи и за 9 септември 1944-Та!)

“ 10 ноември: "Дворцов преврат" или "Нежна революция"” Самият въпрос в заглавието е вече излишен к глупав! Очевидно е, че режисираният и съгласуван с Москва ПРЕВРАТ от горепосочените “герои” се провали поне в едно - да имитира автентична демократична революция, каквато бе целта на превратаджиите! И това става пределно ясно от статията и посочените факти и събития!

Като не ви изнася демокрацията, изнесете се в Русия или Северна Корея.

Ти на тоя див капитализъм демокрация ли му викаш бе олигофрен?

Борисов днес казал, че сега се живеело по-добре, отколкото преди 30 години. Ако беше наистина така, нямаше нужда да се казва, защото е глупаво да се говорят очевидни неща. Само че не е така. Днес живеят добре единствено програмисти, мутри, сводници и политици. Затова пък преди 30 години нямаше пенсионери, ровещи по кофите, във всеки малък град имаше болница, образованието и здравеопазването бяха общодостъпни и качествени, и всеки можеше да си позволи почивка на море или планина поне един път годишно (днес според социологическите изследвания могат да си го позволят едва половината от хората). Имахме армия и нямахме гей-паради, ювенално правосъдие и поголовна престъпност (битова и организирана). От плюсовете днес може да се посочи единствено по-големия избор в магазините и по-големите възможности за пътуване, но споменатите минуси многократно надминават тези плюсове.

Явно си таксиметров шофер. Аха да се изразиш и намести програмисти? Те не са нито комунисти, нито педерасти!!! Проблемите не са в това, че някои вече успяват!

Просто 30г. продължил ПРЕХОД безкраен, просто имитация, СДС и БСП,Герб са двете страни на монетата и ръба й. Много хамелеонщина и манталитета на роби, няма ли нов Алеко и Ст.Михайловски да ни опише дереджето.

Кмете, възстановихте ли паметника на Т.Живков във Правец?

България е зависима страна и затова след посещението на 07.11.1989 г.в Съветското посолство Добри Джуров, Йордан Йотов и Димитър Станишев искат оставката на Т. Живков която е подадена на 10 ноември: "Дворцов преврат" или "Нежна революция". От тогава нещата не са се изменили много само има смяна на посещенията сега в американското посолство или директно в САЩ и изпълняване на дадените указания.

Аз

Ква революция без нито един революционер, баси...

Тази дата е началото на края на държавата България .

Тогава всичко се решаваше в Москва. Точка по въпроса.

нежен дворцов преврат с елементи на революция...

Поредната "фейк" "новина"!!! Нямаше сваляне, а уговорки от началото на 89г., Тошко да предаде държавния съвет на Огнян Дойнов и да си запази позицията в партията. През това време Дойнов и Луканов изнесоха валутния резерв във Виена. На връщане от посещение в Китай, Младенов имаше прекачване в Москва и Го назначиха за първи. Не само бай Тошо беше изненадан на 10 ноември. Но другите другари беха оплели кошницата. Или и това е било част от плана, да изнесат националния капитал и след това да се явят като видни инвеститори, а да назначат виден глупак и шовшнист като Пешо танкиста. Важното е, че Луканов получи куршум в тила!!! Това поне малко създава чувство за справедливост, но не пречи на наглите деца на съратниците му да управляват.

щом монархо-комунистите живеят като европейски аристократи в Западна Европа и народа пак тъне в беднотия а комунягите в разкош за какви промени говорим????

даа.. това е погледът на тато, който каза всичко. гледах го на живо. още в самото начало нещата бяха осезателно по-различни. бетонните глави пак си четяха нещата с обичайния превзет тон но този път, прочетеното имаше реален смисъл. когато започна да се прокрадва намек за някаква промяна, даже и най-гипсираните се спогледаха.

но да сме кратки, както повелява разумът. превратът не бе "дворцов", а най-вече куфарен. т.е. на носителите на куфарчетата с парите раздадени на определени обръчи, кръгове и съзвездия... натрупалите с годините капитали "комунисти"-чески другари искаха да станат дами и господа, и народа да им пада в краката, заради парите, които притежават, като "филантропи" и видни от всякъде 10%-тни "фабриканти". и роди се "честният частник" с гела, насред блатото на "комунизъма". революция - невиждана! мега трансджендърски трансформър, лабораторен експеримент, с бившите вече девет милиона аонсови мишлета на десните болшевики (дб)... :-)))

изглежда, започваш да схващаш :)

Е нали все от някъде трябва да се започне, близо петдесет години национализация на фабрики и препитанието на хората, плюс изчистването на интелигенцията по един или друг начин и подмяната на строя( управлението) на държавата което се сгромоляса. Помня как като малки обикаляхме от магазин на магазин за мляко, олио и хляб и се редяхме по километрични опашки, които по онова време ми изглеждаха безкрайни. След 1989 г. всичко започна от начало. От къде да дойдат тези фабриканти, търговци и инвеститори и инвестиции след като преди това всичко е било в ръцете на държавата и на тези които са я управлявали. Естествено е те първи да започнат с разделянето на натрупаните до тогава благини. Но разделянето на благините , тогавашните държавници го направиха твърде егоистично, и нямаше правилно преразпределение на тези средства. Много жалко.

"дворцов преврат"?. препоръчвам на шепата психопати, чиито джендър ценности дефилират днес не само по улиците на света, но и по по-голямата част от ръководствата на световните институции и политически течения да не се самовеличаят чак толкова... 10 ноември си остава планирана акция на незаконно забогателите нежни, мекокитки революционери, които ни внучиха, че дори отстряляният по-късно, като патешки дивеч - луканов бил рискувал живота си за благото на това, да спим спокойно, като деца... щото комунизЪма си бил отивал... а той дойде по-зъл т всякога на вълната на джендър парата! няма какво да си кривите душата за един пробит долар повече... а франкофоните пропяха с гласове на кокоши петли под диригенството на дойче веле... венсеремос, зелените! :-)))

ти остана пжчто едничкия стожер на справидловодтта с власт в теб ни е последната надежда оправдавай я и от тук нататък

Extra no na kakva cena.

Добре, че беше 10.11 иначе нямаше да има ГЕРБ, Деян Пеевски , Амет Доган, Николай Банев, ВИС2, СИК, Слави Трифинов и още много убавци на Еволюцията, но един заема нейния трон и това е Кондьо с химна ДОКО, ДОКО!

ще кажа на шеф нинова да те смени, че ни издаваш всички...

Преврат и ся от 9 милиона станайми 5.

Уговорката да станем 0

Дворцов преврат, инспириран от СССР в резултат на политическите реалности в света, последван от нежна революция. Падането на Берлинската стена, горещата революция в Румъния са също в резултат на тези реалности. Революциите от 1989 година са сравними по значимост за развитието на цялото човечество с Френската революция, Октомврийската революция и Първата и Втората св. война. Конкретно за нас, загубихме първите седем години. Плашихме се от реформите и от 1990 до 1996 година имаше имитация на реформи, търсеше се начин как нещата да не се случат. Преходът започна през 1997 година. Друг важен момент за нашата революция е концептуална грешка. Бягаше се от думата капитализъм, затова вероятно имаше косенсус за работническо-мениджърска приватизация. Идеята беше работниците да станат акционери, т.е. те да са капиталистите. Но често пътят към ада е постлан с добри намерения. РМД-тата се оказаха лоши управленци и фалираха много предприятия. След това касовата приватизация беше на всяка цена, а тя беше около 20 % от стойността на активите на предприятията средно за страната.

Това което си написал, епрекалено отвратително дори за коментирате...

Голямо зрелище-парад на проститутки.Що политически курви ,ояли се,еднакво видни отвсякъде,родени в София,Пловдив,Варна и т.н. решиха да дефилират покрай тази дата

Гледах по телевизията свалянето на бай Тошо. Отидох в кварталната кръчва да съобще новината. Вътре шумно, цигарен дим, хората пият ракия и червено гробарско с лимонада. На висок глас извиках - бай Тошо га смениха. Гробна тишила, забравиха цигарите и виното. Всички забиха глави в масата. Стана ми неудобно и излязох. Чудовищен страх. Това е истината която ви ръзказах. Кръчмата е Славяни в Павликени.

Това беше и силата на комунистите, да насаждат страх. Имаш нещо против тях и я Белене, я Скравена....

Я на майка ти у футката

А на теб фосттата до корен?

И така трябва да бъде, иначе виждаш каква трагедия е вече 30г.

Тотално унищожение на българите аз последните 30 години и изчезването на българската нация под ръководството на Сороос и световната еврейска мафия.

Хапчетата?

Хапчетата са за теб трол сороски, колко бяхме тогава а колко сега?? Най-вероятно тогава си бил в та.аците на баща си....

10 ноември 1989г. ме завари като ученик в първи клас. Реални спомени от преди тази дата почти нямам. Донякъде съм доволен, че израстнах 90-те - най тежкия период на прехода досега (средата на десетилетието за семейството ми беше страшен недоимък), защото се нучихме да оцеляваме в трудни моменти, което лично на мен доста ми помогна в бъдещия ми живот. И днес живея доста скромно, но преживяните трудни времена ме научиха кое е стойностно и кое не, и за какво си струва да полагаш усилия.

Черна дата в българската история. За 45г комунистите направиха от изостанала България световна космическа сила произвеждаща компютри. Сега за 30г капиталистите ни върнаха със сто години назад в развитието ни а за техния провал още 100г ще обвиняват ,,лошия" социализъм.

За 45 години комунистите съсипаха страната до ниво в което турците за пет века не успяха! Точно поради тази причина страната се съвзема по-трудно от тогава!

lu4ka

И вече 30 години имаме банани целогодишно. Важното е да има нещо за лапане.

какво толкова е имала България преди 1944, че комунистите да са го съсипали???

Служебно съобщение N° 6754/09.11.2019 Говори Бай Брадър , аллоу мат'ряла прост и дебилен,ако мноо бучите си зимам бананите...........

Важното е, че сега магазините са пълни с банани, хахаха.

С риск да се повторя.................. Не виждам празнуващи по площадите, да отбелязват най-светлата дата за Българската Демокрация.

Това не е демокрация а чист капитализъм. Демокрация няма никъде, това е една утопия за разлика от социализма.

Капитализма за сега е единствения познат работещ механизъм за управление на икономиката. Пробвали сме и други феодализъм, комунизъм, робовладелци..... Работят доста по-зле

Няма ли грант за отбелязване на бележитата дата?!

Светла дата е днес! Където е минал КомунизЪма, се вижда, че оставил трайни вреди. Дано никога не се върне! А който милее по него, да заминава - има все още държави с този “хубав” строй.

Ти що не отлиташ за Бангладеш чудесно място, където комунизма не е стъпвал,и няма да носиш негативите от неговото наследство.

Има куп страни в които комунизма не е стъпвал смешко и са на светлинни години пред тия в които е стъпвал!

Павка,аз пък не мога да намеря отговор,защо китайският комунизъм,стана световна сила,а ние разсипахме всичко?!

Не е лесно да се извади китайска виза...

НЕЖНА РЕВОЛЮЦИЯ,може ли?!Тоя КУХАВЕЛНИК ми се пише и ФИЛОСОФ...вижте само как съчетава две несъвместими думи /НЕЖНА РЕВОЛЮЦИЯ/и ще разберете колко е КОМПЕТЕНТЕН по въпроса...Значи хем е НЕЖНА,хем е РЕВОЛЮЦИЯ...ха,ха,ха...привличане на противоположностите. Абе ей Жабарини,такова жювотно кат нежна революция няма никъде по света.РЕВОЛЮЦИИТЕ са трагични,епични,пропити с кръв и динамика...а нежностите са по скоро за КРЕВАТА...

Тук има едни соросиди дето раправят че НРБългария Била задлъжняла по време на соца. Това е лъжа. 1. Колко милиарда са били дълговете да приемем 10милиарда макар че има много споерве дали въобще е толкова . БВП на България тогава е бил около 22 милиарда тоест българия има дългове под 50% от БВП . В момента няма развита държава с толкова ниска задлъжнялост САЩ са със над 100% от БВП,Япония 400% , итн. 2. Българките дългове имаха насрещни взмения които бяха не по малко то 7-8 милиарда .Само Ирак ни дължеше 4 милирада който америкаските окупатори ни накараха да опростим. АБСОЛЮТНА ЛУЖА Е ЧЕ НРБ Е БИЛА ФАЛИРАЛА АКО ТОВА Е ТАКА В МОМЕНТА ВСИЧКИ РАВИТО ДЪРЖАВИ СА В ПЪТИ ПО-ФАЛИРАЛИ ЗАЩОТО ДЪЛГОВЕТЕ СА ИМ МНОГО ПО-ГОЛЕМИ

Умищлено ли Ви държат в пълно неведение, тотална игнорантност или автентично си страдате от когнитивна недостатъчност? БКП предизвика 3 фалита на държавата, като последният - 1989 - беше неспасяем.

Три ,,фалита", които народа не усети. А сега през капитализма вече 30г сме във фалит, който хората яко го усещат.

До колкото си спомням и преди 10 ноември 1989 г. а и след това не сме воювали с нито една друга държава за да ни е някой друг виновен за окаяното икономическо положение- Тоест всичко ни е причинено от некадърността и бездарието на родните ни управници и политици. А тогава по спомен ни управляваше БКП / БСП и тя доминираше в политическия живот. Чааак през 1997 СДС се докопа до власт, не коментирам че беше отгледана от вас опитомена и режисирана опозиция.

10 ноември е черна дата в историята на България. На тази дата организираното, спокойно и градивно социалистическо общество бе заменено от безмилостен капитализъм, който за 30 години редуцира нацията ни от 9 на 6 милиона (от които 2 милиона цигани), опустоши и обезлюди цели региони и превърна хората в роби на финансовия капитал (днес повече от 90% от населението живее на кредити).

Да бе,да!Преди 10 ноември в магазините всичко имаше,само банани нямаше!Абсолютна лъжа,нагла лъжа!За панелно жилище се чакаше,15-20 години,за лека кола 10-15 години.За телевизор,хладилник,бойлер се редиш на опашка денонощно и за теб пак да няма.Спомням си,че в предприятието,където работех,ми се падна печка "Раховец",чрез томбола от 7-8 човека.Безкрайна радост.Излъгали ни били с банани!Мизерията и пороците на системата ни вдъхновиха.Е,имаше и хора добре,онези които бяха на власт и днес твърдят,че сме били равни.Равни,ама друг път!

Рапоне, а сега тук у нас произвеждаме ли нещо си, което даже и далеч да се доближава до печка Раховец от 80-те?

Ние от малата не искаме да се връща социализма тогава ни спукваха гъона от работа Кеч войски строителни войски .Разпръснаха ни из цяла България и който не работи ни намираха работа.Никога комунизъм ,сега зимам жената чаветата и у Берлин там зимам помощи за тях ,а тука си връткам далаверата като трябва да съм там натоварвам ги разписваме се .Къща като училище дигнах общината ни даде земя нема да я плащаме ток,вода.Въртим си далаверката с жени ,къде удариме по нещо ,братчет ми искаше да удариме половин квартал в Париж .Тука имам няколко присъди ама никой не ме закача .Сега щели да ми сменят печките викат екологично чисти щели да дадат та ще съм тука за нова година мислим да направиме бум в Испания та никога комунизъм тъй да знаете.

Единственото нещо,което ми липсва от социализма.,това е “Софийското жителство”Благодарение на демокрацията в София се домъкна такава пасмина с претенции да ме “спасява”или да “отвоюва”София от мен(Боже опази)И тези същите,дето си събуват обувките пред входната врата и си изхвърлят боклука от балкона.....ще ми дават мнение за “Граф Игнатиев”и Св Седмочисленици (където ми е минал целият живот)!Как очаквате от едни хора “ходили на външна тоалетна”и садили,само лук и чесън,да ти “оценят”градинки и ремонти !!!