10 ноември: "Дворцов преврат" или "Нежна революция"

На тази дата на пленум на Централния комитет на БКП Тодор Живков беше освободен от поста генерален секретар на БКП

Обратно в новината

Коментари - 10 ноември: "Дворцов преврат" или "Нежна революция" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дворцова революция.

Преврат платен с американски пари. В резултат некадърните смениха строителите на България. Та досега с американска благословия ни уппавляват примитиви.

10 ноември - една измама, която донесе много злини на хората. Но... - имаме бананииии....

от КГБ...

станаха американски,а?!

Честит ви празник и..диоти

Черна дата за България. Идеалистите бяха низвергнати, на власт дойдоха крадците, след тях-мутрите.

Днес соросоидите ще ни разправят колко лошо е било при "комунизма", защото тогава е нямало ни интернет, ни смартфони. А ето че сега при зрялата Демокрация си имаме. По същата логика може да се каже, че при хан Асрапух също е било много зле - ни сателити, ни GPS навигация, направо умряла работа.

Престанете да наричате поредния преврат в българската история "преход".

Серия от празници за българския народ. И вчера, и днес. Честит празник.

След падането на Търново през 1393, 10 ноември е втория по трагичност ден в българската история. Такава деградация и топене на народа не е имало за 1338 години история.

от 10 ноември та до ден-днешен живея в стрес.

Не обиждай хората бе цървул смотан. Бегай да си купиш елка да смяташ минусите си Ха ха ха

Черна дата за българския народ.

Организирано престъпно фалшиво сменяне на властта и системата от "социализъм" в див "капитализъм" от всички които са били във властта. Смяната на Тодор Живков който беше само пионка в ръцете им не е промяна, а заблуда на хората. Откраднаха властта от хората и демокрацията. Нито социализма им беше социолизъм, нито капитализма им беше капитализъм.

Първо шепа комуняги..сега шепа бандюги, не разбрах къде е нежното..

И ти ли си гладен като добричията Ей, не се научихте да работите, доносници такива

И кои бяха идеалистите - Луканов, Желев, чиято плагиатска книга е била издадена с протекцията на Людмила Живкова, Румен Воденичаров и Петър Берон ли, дето пращаха кърджалийските българи да си търсят остров в Тихия океан, защото Кърджали бил турски, а Волен им пригласяше, след това станаха патриоти, защото турците си създадоха ДПС и не искаха да чуят за тях.

Братя шпиони

Миризливите папуци И тези непрани чорапи ни бяха ръководители 40 години Ужас

С нежната революция на Жельо Желев изтървахме момента да им начупим червените тикви.

А само ебане в мекия руски задник

Когато обгрижвани от властта ноемнклатури се пребоядисаха на "репресирани". Когато на разни връзкарчета им осигуриха подходящата "биография" за промените. Когато си направиха схемата на нечестното икономическо разпределение. Когато предпоставиха днешното ни изоставане от всички източноевропейски държави и начертаха пътя на бъдещия еднопартиен режим на мръснопсиньото БКП.

18 ГОДИШНА, интелигентна дама се оплака, колко зле е живяла по времето на бай Тошо...

Шарапов настоява,а реално какво се случи.Ограбиха народа ,взеха им спестяванията,после измислиха Сдс,после създадоха мутрите и сега живеят в невиждан лукс безнаказано ,а народа ,,бедни работещи и мизерни пенсионери,,ПРЕХОД ПО БЪЛГАРСКИ,

Днес е 10 ноември !!! 30 години, откакто ни управляват безмозъчни говеда!!!

Желжо е бил червена тиква и марксист, тоже. Прозрението му в политически план, че тоталитарните режими си приличат, дори да са във конфликт, днес е ясно на всеки първокурсник. Останалото му е било аматьорщина или не точно.... но пак вредно.

Брато, щом ти е писнал живота, гръмни се бе, що чакаш народен съд да те утрепе?

Ааа, за теб незнам.

Режисиран вътрешен преврат вътре в самата бай Тошова номенклатура. Одобрен с мълчаливото съгласие на Москва. Трансформация на непостижимия утопичен развит социализъм/комунизъм във балкански примитивен комсомолски, партиен, милиционерски капитализъм. Видяха че комунизма е непостижима утопия с която плакнаха мозъците на 3 - 4 поколения трудолюбиви българи и накрая взеха и раздадоха активите на държавата помежду си, легнаха си комсомолци, партийци и ченгета а на другата сутрин без капчица усилия, риск, инициативност се събудиха крупни капиталисти. Тоест построиха си техен комунизъм но само за самите тях заграбвайки всичко по един криминален бандитски начин. Никакво справедливо и прозрачно разпределение на народните и държавните блага. Трансформация на властта - превърнаха партийната власт в икономическа. Услади им се "гнилия лош капитализъм " - ама никой от тях не прати децата си да учат или живеят в Русия, Северна Корея или Венецуела. Всички комунистически отрочета бяха пратени да си живуркат в САЩ, Англия, Германия, Франция и т.н. все страни представителки на "лошия гнил капитализъм където човек за човека бил вълк", а тук как е Светци ли се оказаха бай Тошовата номенклатура и наследницата им БКП/БСП ? И всичко това се случи с активното бездействие и нищоправене на българската правосъдна система, която е ОГРОМЕН ДЛЪЖНИК на българският народ. Нека всеки нормален човек сам си отговори какво е 10 ноември 1989 година.

Излъгаха народа! Най бедни в Европа! Години

Едни комуняги замениха други комуняги. Днес след 30 г. ни управлява член на БКП.

това сводника и ли беше?

Пропусна 9 септември другарю. Това е дата след която българският дух беше унищожен и възпитан подлизурско-робски, в каквато степен, дори по османско време не е имало...

Някъде през 90-те още стана ясно, че ги ручахме жабетата на вятъра. Тогава оптимистичните и наивни поп рок песнички за светлото демократско бъдеще бяха заменени в мейнстрийма от песни тип "куче влачи рейс". И така до днес. То не бяха сутеньорски теми, не бяха наркотици, не беше апатия и хедонизъм - 90% от опокултурата ни и днес.

Шарапов настоява.....

Лошото е, че капитализма учи хората на мързел

Това са капиталисти , не комунисти.

Правосъдната система беше системата на комунягите.

Беше зле, защото посредствените гъзолизци, нареждаха на кадърните хора, какво и как да правят...а несъгласните ги мачкаха. От това по лошо няма!

Въпроса по-горе е поглешно зададен. Нито революция, нито преврат. Тпва е било имитация на преврат. С тази имитация са мотивирали проформа пребоядисването си и сменения външнополитически курс. Някак не е било възможно да сменят КПСС слава с ЕС слава без да разиграят някаква сценка. Зарежете дъвките, които ви спамят явни и неявни тролове.

lu4ka

"Оставката" като Председател на Държавния съвет е гласувана на 17.11.1989г. по време на заседание на Народното събрание. "Прочувствена и разгромителна" реч, за това колко много страда българският народ, изнесе Славчо Трънски (абсолютен по*мияр), който допреди две седмици, защитаваше със същия плам, същото това ръководство.

Я се оплачи как са те репресирали в училище. Карали са те да учиш теореми и не са ти разрешавали да слушаш чалга.

Пленумът проправя пътя за по-нататъшни промени като избора на сина на Димитър Станишев - Сергей Станишев за премиер..... Традиция му казват на това, нали?!

Пременил се Илия , пак в тия :))))

Добре беше да посочиш и какво са изтрили.

Както и на други премиери след него :)

Под натиска на съветската номенклатура, която вече беше предала страната си беше свален и Тодор Живков. Горбачов се разходи из всички тогавашни соц страни да каже на ръководителите им да подават оставки. В цяла източна европа това се случи. В Китай обаче дадоха сериозен отпор на Горбачов, отделно и превратът там не успя. Така наречените "студенти" излезли на "мирен протест" бяха смазани и Китай не беше предаден. В Куба, Кастро гледаше на Горбачов с презрение и удивление. Там всички Горбачовисти бяха арестувани и хвърлени в затвора.

Ианче все някаква опозиция щепе да се формира. Логично е да са получили нареждане от горе. За това говори цялата сценка и дори езика на тялото.

Другари честито Ви 30 год . разминаване ... Д Еб Пт Ма !