10-годишната Еля, родена без ръце и крака, вече ходи и пише

Проф. Евгени Дюкенджиев и съпругата му изработиха сложните протези

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държава без умни управляващи. Трети случай в света! Държавата незаинтересована (както във всички случаи до сега без значение дали е корабен винт, самолет, картечница) Утре в Стамбул ще печелят милиони от подобно протезиране; подобно керамичните глави в касетофоните на АЙВА. каква по -добра реклама за БЪЛГАРИЯ. Няма да я научат от Стамбулската конФекция, от ПЕСоглавците на СърГей, от скандалите и съдебните процеси на Ленце Йончева. Един фалжификатор в САЩ става най -добрият специалист по фалшифизиране на долара. Един крадец от Москва става най -ловкият шпионин в СССР. Ние хванахме студент от МЕИ Варна който с лапатопа сваляше "мозъка" на скъпи автомобили и те сменяха не само собствениците но и държавите -и поискахме строга присъда. Преди години един млад човек надхитри Български пощи и заработи няколко хиляди лева от пощенски записи и -и го осъдиха, въпреки че сам заяви АЗ НЕ ОТКРАДНАХ, АЗ ИЗПОЛЗВАХ НЕСЪВЪРШЕНСТВОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЩИ. Сега държавата не е заинтересована от ПРАСТИЧЕСКОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА УСПЕШНОСТТА НА МЕТОДА! Но е заинтересована как да не помага на родители с деца с увреждания АЛОООО, МАЗОЛОВА, НЕ СТАЧКИТЕ И ПРОТЕСТИТЕ А ТУК НАСОЧИ ВНИМАНИЕТО СИ -В ПОЛЗА И НА БОЛНИ И НА ДЪРЖАВАТА!

Този лекар, който е следил бременността и е допуснал да се роди такова дете трябва да лежи в затвора. А ако е по вина на родителя, не е ходила на консултация или е решила да го ражда, за да взема помощи, няма какво да реве за пари. 21- ви век сме, има развита акушерска диагностика, не може да се раждат инвалиди.

Тук споменават за "тежки ампутации", а не за проблеми на ембриона?!

И на мен ми направи впечатление. Вероятно са били някакви израстъци, които са били без кости и още като бебе са й ги отрязали "за да не пречат".

То и гинеколога , който не е видял че в главата ти няма мозъчна кухина , а само плътна кост , а сърцето ти е увито в лайна е за затвора !!! Защото протези за ампутирани крайници има , но начин да се налее мозък в плътна кратуна , не ...!!! Не ти решаваш кой ще живее и кой не !!! Със сигурност това дете ще направи в живота си много повече добро от егоистично прасе като теб !!!

Че то като скенират футболна топка -какво да покаже че има вътре!? Този дали знае колко деца са родени точно заради употреба на РЕГЛАМЕНТИРАНИ И ОДОБРЕНИ ЛЕКАРСТВА ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ! Деца родени без пръсти, на ръце и крака, с деформации, малформации. от къде да знае, то и футболната топка ще "гледа" кадрите и какво от това

Към "2018-07-20 18:51:42Зара (нерегистриран)Това доказва колко добри лекари има в България и с големи сърца. Но за съжаление държавните глави не го оценяват и така губят младите надежди. Труда не се заплаща подобаващо Поклон пред професора и неговата съпруга." Много сте прав за лекарите, но в България нямя "държавни глави" а има налични държавни Г....е.

Това доказва колко добри лекари има в България и с големи сърца. Но за съжаление държавните глави не го оценяват и така губят младите надежди. Труда не се заплаща подобаващо Поклон пред професора и неговата съпруга.

Слава на Бога!

Поклон пред упоритоста на детето и отдадеността на тези хора, които и помагат.

Да е жив и здрав градския!

В света има едни много известен и доста богат човек, със същия огромен физически проблем. Предполагам че сте чували за него - Ник Вуйчич, с баща и майка сърби емигрирали в Автралия. Ник е роден там, вече е женен, с четири деца - третото и четвъртото са близнаци. Той е християнски проповедник и психологически съветник, на лекциите му се стичат стотици и хиляди. Дано и нашето момиче успее.

Дълбок поклон пред гения !!! Да върнеш света на едно нещастно дете е най-големия дар !

Тя тая държава какво ли поема!? На деца не поема лечение и протези, на млади хора в работоспособна възраст не поема лечение и протези. Само не знам защо продължавам да плащам на същата тая държава всеки месец!! Оставка!

„Критерийте ми са на друго ниво, такива като тебе не могат да си позволят такова. Така че, стойте си в кочината и не парадирайте със смръдта.“ Не знам на какво ниво са ти критериИте, но нивото на грамотността ти е под нулата. СмрАд.

ПРОФЕСОР

На моя приятелка отрязаха крака до коляно поради запушване на аорта. Тя чула по телевизията, за частно отделение по протезиране в Японската болница. Направиха й удобна, лека протеза и тя се движи добре с нея. Пиша това за сведение - протезата струваше 5-6 хиляди - но не съм сигурна. Важното е, че там като протезист работил бивш моряк също с отрезан крак който го протезирали в Холандия и там изучил занаята. Приятелката ми разказа, че гл.лекар там била жена без крака и ръце, тя казвала, че за да се облече сутрин й трявало два часа. Пиша го от агенция "една жена каза", но се надявам да е вярно. Ето ДИР-ове може да проверите и да напишете, а не само за убийства.

Това е добрата новина на седмицата. Браво на професора и на всички хора, които са помогнали за усмивката на това дете. Бъди щастлива, малка принцесо!

като ми четеш поста чети по-внимателно. Но ясно - ние говорим и четем по диагонала. Тогава нямаше видиозон, за да се види плода, а и за разкош и пола на детето. Казах, че с риск да остана без деца тъй като беше първа бременност го махнах. Не лъжа като комуняга. Не си спомням как абортирах - може би по същата причина, по късно можеше да абортираш ако имаш повече от две деца или нямаш семейство - тогава не беше модерно "съпружиското съжителство".

Евалата !!!

помислете много малко - детето не е болно - просто е факт - няма крайници - това не се лекува. Трябва да си инженер за да помогнеш.

Искам да обърна внимание на българските граждани, че не съществува българско посолство в Германия. Телефоните са за камуфлаж, страница в интернет не съществува. Така че български граждани преориентирайте се към приемането на чуждо гражданство.

Уникално.Поздравления Професоре

Ето една чудесна новина! Български медици има на световно ниво! А българите тичат да си дават парите в Турция на разни търгаши на надежди. Поклон пред българският професор дал всичко от себе си, за да може това момиче да има хубав живот!

Да, само, че човекът не е медик, а инженер, май при лекарите алтруизма почна силно да намалява.

Човекът не е медик. Много българи ходят да се лекуват в Турция, защото в Турция образованието се цени, не е девалвирало както при нас. Не се води държавна политики по унищожаване на образованието, раждат се повече деца и тези, които завършват висше образование не са мнозинство и обикновено завършват не с преписване, а със здраво учене. Учат сериозно и живеят в общежития, които не са като нашите "Содом и Гомор", а по-скоро тип казарма. У нас на всички ни е ясно, какво се случва с образованието, но това очевидно ни устройва, понеже челядта ще вземе дипломка леснинко. Съвестните университетски преподаватели са докарани до екзистенцминимума, трябва да работят на няколко места, за да оцеляват, поради което не могат да отделят нужното време, за да инвестират в професионалното развитие. За сметка на това корумпираните и ангажираните с разно програми и разходки по света цъфтят! По този начин системата произвежда и корумпирани студенти, лекари серийни убийци, инженери убийци на техника и т.н. и т.н. И ще става все по-зле, защото професор Евгени Дюкенджиев е от старата генерация, а тя скоро ще си отиде и ще останта тези - новите!

Човек би се подвел от твърденията Ви, всякаш наистина знаете какво е...По информацията написана от Вас личи, че сте мнооогоо далеч от турското образование!Да говорим с факти, ако искате, щото с "теория на общия лаф" е много лесно.Може да има деградация на образованието в България, но чак пък такова възхваляване на турското - мерси," нема нужда"!!!!

О, не, не съм далеч и зная какво говоря. И си стоя зад думите. И ми е мъчно да ги напиша, защото у нас наистина има политика по унищожаване на образованието, а до неотдавна Турция изобщо не можеше да се мери с нас по научен потенциал и не само. Представете си само, при този демогравски срив, да се стигне до там над 60% от българчетата от южна България да се раждат в турски клиники е страшно! Страшно е! По стечение на обстоятелствата познавам доста българи завършили образованието си в Турция. Българи, не български турци, не помаци. Познавам и турци и гърци, дошли да учат в България, защото са толкова несериозни, че в родинта си посмътно не могат да вземат диплома, нито да си купят, защото не са достатъчно състоятелни, но у нас завършват с рушвет. Включително и медицина. Познавам и арабин, който завърши медицина с рушвети, без да има дори елементарни познания по биология, каквито се предполага, че средноинтелитентен българин има и го попитах: - Как не те е срам?! Как ще лекуваш хората в твоята родина, след като нищичко не знаеш? Ти ще убиваш, няма да лекуваш! И знаете ли какво отговори? Каза: - На мен не ми трябва диплома, че да лекувам хората, аз само ще стана шеф на болница.

И е инженер, а не лекар. Оценен е не у нас, а в чужбина и там има завидна кариера. Но е готов да се върне от сантимент и да преподава в родната си Горна Оряховица. Предвид тенденциите в родното образование, обаче се съмнявам да му позволят.

Искам да обърна внимание на българските граждани, че не съществува българско посолство в Германия. Телефоните са за камуфлаж, страница в интернет не съществува. Така че български граждани преориентирайте се към приемането на чуждо гражданство.

Искам да обърна внимание на българските граждани, че не съществува българско посолство в Германия. Телефоните са за камуфлаж, страница в интернет не съществува. Така че български граждани преориентирайте се към приемането на чуждо гражданство.

Искам да обърна внимание на българските граждани, че не съществува българско посолство в Германия. Телефоните са за камуфлаж, страница в интернет не съществува. Така че български граждани преориентирайте се към приемането на чуждо гражданство.

Е това са истински лекари. Поклон.

Проф. Евгени Дюкенджиев излиза с диплома за машинен техник 1969 г. от горнооряховската ПТГ „Васил Левски”. 1969 г. и постъпва във Висшия МАШИННО-ЕЛЕКТРОТЕХНИЧЕСКИ институт в София. 9 години по-късно става аспирант в Института по МЕХАНИКА и БИОМЕХАНИКА на БАН. През 1991 г., защитава дисертация в Латвийския научноизследователски институт по травматология и ортопедия, където става доктор на ТЕХНИЧЕСКИТЕ науки. Освен научните достижения през 2000 г. в Рига основава „Лаборатория за атипично протезиране”. За особените му заслуги към Латвия Министерският съвет на прибалтийската държава му присъжда постоянно гражданство. Оценен е по достойнство не тук, а в Латвия.

Мда, ясно, няма за какво да сме горди, поредният случай на български талант, който е могъл да види реализация само в чужбина. Бог, здраве да му дава на професорът, че да дава надежда по света с работата си!

Искам да обърна внимание на българските граждани, че не съществува българско посолство в Германия. Телефоните са за камуфлаж, страница в интернет не съществува. Така че български граждани преориентирайте се към приемането на чуждо гражданство.

Слава на такива лекари и професори! Успех на семейството на детето!

За автоматично вдигане на депутатските заплати имаме, но за обикновените хора няма! ОТВРАТ!

Браво!!! Нямам думи!!! Да е здрав професора и цялото му семейство!

Спокойно , Няма ненаказано ДОБРО ! Шапки ДОЛУ !

Това важи за БГ, но човекът е гражданин на друга държава, така че...

Невероятни доктори има в България! Истински хора с големи сърца!

Много манипулативна статия, по света са толкова напреднали в това отношение, че като гледам протезите на това дете, като че ли са правени от първобитници. Поинтересувайте се, преди да пишете евтина пропаганда.

За 4000 лв. толкова. Една съвременна протеза на долен крайник с микропроцесорно управление на коленната става е от $30 000 нагоре. Смятай колко ще излезе в този случай.

Да бяха закачили по една кука към ръцете на детето, като в пиратските филми. Още по евтино щеше да е. Примитиви!

То винаи ще се намери някой като теб да "осере" меда. Ами вместо да плюеш, да беше помогнал с нещо като си толкова компетентен и развит.

като си толкова напреднал, досега защо не си помогнал, а критикуваш този, който е направил нещо реално по-въпроса според силите си?

Критерийте ми са на друго ниво, такива като тебе не могат да си позволят такова. Така че, стойте си в кочината и не парадирайте със смръдта.

Критерийте ми са на друго ниво, такива като тебе не могат да си позволят такова. Така че, стойте си в кочината и не парадирайте със смръдта.

ами критериите ти стигат само да виждаш кочината, но са недостатъчни да видиш красивото синьо небе като от коприна, съжалявам те

ТЪПИТЕ ГЯУРИ НЕ СА ЧУВАЛИ ЗА Полиспаст, A ТИ ИСКАШ ДА СА ЧУВАЛИ ЗА 3D SCANNER И 3D PRINTING

За умен трол, че и от хамериканската гробница Детройт също никой не е чувал.

Наскоро ми сравняваха Детройт - It was a rough place - the seediest dive on the wharf. Populated with every reject and cutthroat from Bombay to Calcutta. It's worse than Detroit.

Споко пич, оня дето го наричат бог, аллах, проектант или каквото и да е, ще ти вземе мярка и на теб за "протеза", каквато си заработваш. Ще ти дойде реда, не се бутай толкова!

Искам да обърна внимание на българските граждани, че не съществува българско посолство в Германия. Телефоните са за камуфлаж, страница в интернет не съществува. Така че български граждани преориентирайте се към приемането на чуждо гражданство.

Професора да бъде арестуван, а работилницата разтурена ! Той тоя ще ни фалира здравната каса. Знаете ли колко пътеки може да ни спрат по тоя начин . . . ? За нас никой не мисли, а само за пациентите. . . . а у кого е властта, да попитам . . . . ?

Браво на лекарите - за професинализма и за човечността да помогнат на детето! Това са лекари в истинския смисъл на думата - струва ми се, че сме поотвикнали от това и е прекрасно, когато някой ни го припомни! Успех на семейството!

Професорът да не чака нищо от държавата, а да се благодари, че досега не го е усетила, че прави такива добрини, че ще се окаже, че не е попълнил 200 документа, не е взел 20 лиценза и не е приел за съавтор някой физкултурник хонорис кауза

Професорът е латвийски гражданин. Не е оценен у нас, а в чужбина, разбира се. Професорът не е лекар, а ИНЖЕНЕР. Професорът, заради сантимент е готов да задърби завидната си научна кариера, за да преподава у нас и по-конкретно в родната си Горна Оряховица, но предвид тенденциите в образованието у нас, едва ли ще му позволят.

Естествено, че нищо не поема тая ш.бана държава! Тя знае само да иска и да взема, не да дава!!!!

Добрата новина - дали е единствена!!! Браво на добрите хора, и специални поздравления за професора и семейството му!!! Ако имахме държава, тя трябва да подпомага и развива такива учени!!!

всеки, който минава през Горна Оряховица може да поднесе букет на жената на професора, ще се забави половин час, градът е малък

Да бъдат благословени всички, които са помогнали ! Няма думи, с които човек може да изрази възхищението си и преклонението пред уменията на професор Дюкенджиев и съпругата му, освен може би, че те олицетворяват Надеждата !

Голямо БРАВО ! Хвала на медиците! Висш професионализъм и любов ! Успехи и здраве лекарите, детето и семейството му.

Браво на такива хора,всеотдайни и сърдечни.Нека новите богаташи да не си дават парите за глупости и прищевки ,а да дават за такива целе ,защото щастието на това дете не може да се сравни с всичките пари на земята.

А дано и Доган те чуе

не се надявай, те попадат тотално в категорията на чорбаджии-изедници

Един гениален български професор по бионика сам си построи лаборатория за нетипично протезиране в Горна Оряховица и прави чудеса. Мисля, че държавата трябва да се погрижи професор Дюкенджиев да разшири базата си и подготви достойни наследници в професията и много хора по света да идват в България за да започнат нов живот.

За бизнеса си, всеки сам се грижи. Като не може да си разшири сам базата, продава си патента и живее царски до живот, а някоя голяма база (медицински картел) ще ти осигури база за лечението. Ти още в социализма живееш. Каква държава търсиш да те финансира? Тя може само да те облага с данъци. Това й е работата. Не да влага данъците ти в безперспективни начинания. И престани да се надяваш ТИ да печелиш от труда на ДРУГИ ХОРА - нито на доктора, нито на евентуалния инвеститор в идеята. Вземи си заработвай сам начина на живот и здравен статус.

Като си голям разбирач, обясни защо държавата САЩ наля стотици милиарди във фалиралите лакоми финансови гиганти, за да ги спасява, но които докараха до криза целия свят? Смешник! И къде ще сравняваш бизнеса на учен, който е свързан с помощта хората да се движат с обикновения бизнес, да не казваме за фармацевтичния, който обикновено е в основата на този вид заболявания?! Ей, обичай си акъла!!

Професорът има желание да обучава млади хора - ученици, студенти, които да развиват нетипичното протезиране в България. Базата, която има му е достатъчна за собствената му работа. Разбра ли за какво става дума? Иначе, мислите ти са толкова гениални, че и бръмбарите в главата ти те аплодират!

Сакън! Недей да напомняш на "държавата" че има такъв специалист, че току виж му намерили цаката и го накарали да си закрие лабораторията...Той и професор Чирков май щеше да зарива огъня у нас поради същите причини. Нека човекът да си върши работата тихо и мирно и да помага на хората без помощта на ТАЯ държава, щото дето се е намесила, се е окепазила нещата...

...тази майка не е била в палатковия лагер, пък й помогнаха за детенцето?!

...какво невярно казах, че толкова много минуси?

Много хора реагират първосигнално, така е когато се чете от монитор, а не на хартия.

Чудесен пример! Това "чудо", доколко ще бъде достъпно? Ще имат ли подобен "късмет" (и аз не зная защо са кавичките) и други нещастни дечица или ще продължим да слушаме сакралната фраза "Няма пари"?

СТИГА ИДИОТЩИНИ НАПИСАНИ ЗА УФЦЕ ! ... ТАКИВА ПРОТЕЗИ МОГА ДА ГИ ИЗПРИНТЯ ПРИ НАС В АМЕРИКА ЗА НЯКОЛКО ДЕНА .... ДРУГ Е ВЪПРОСА ЧЕ ГЕНЕТИЧНО УВРЕДЕНИТЕ ДЕЦА , СПАРТАНЦИТЕ СА ГИ УМЪРТВЯВАЛИ ..... ... И В РУСКИТЕ МЕДИИ И В ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ ПУСКАТ ТАКИВА СТАТИЙКИ КОИТО ПРОМОТИРАТ МИЛОСЪРДИЕ ... А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЕДНИ ДОБРИ, СЪРДЕЧНИ , МИЛОСТИВИ "ЧИЧКОВЦИ С БУХАЛКИ" ВИ СМЪКВАТ ПО 3 КОЖИ НА ДЕН :))

Стой си у америка и не се обаждай от коневръза ! Дано Йелоустоун да ви огрее, да видим накъде ще бягате като мишки . . .

Ако беше толкова лесно да се направят едва ли щеше да е проблем да се съберат пари за един принтер, но ти си ВЕЛИК, можеш всичко, БАТМАН!!! И защо реши, че детето е генетично увредено, не прочете ли случайно, че крайниците му са ампутирани, а не е родено така.... А и дори да беше с генетичен проблем какво? Ако ставаше въпрос за твоето дете пак ли щеше да напишеш подобен коментар или щеше да преобърнеш света, за да му помогнеш??? Хайде живуркай си там в АМЕРИКА /ако изобщо си там, по-скоро си в някое панелено гето в БГ/ и не пиши глупави коментари!!!

В ПРИРОДАТА ПРАЗНО НЯМА ...И ДА СЕ ИЗРОДИМ ГЕНЕТИЧНО , ЗА НЯКОЛКО МИЛИОНА ГОДИНИ НОВ ВИД ЩЕ СЕ ВЪЗЦАРИ КАТО ДОМИНИРАЩ :))

Ти си човек с голяма визия се оказва. Какво са няколко милиона години, нищо, че сегашното човечество се помни от има няма 10 000г.

Ми, принтирайте малко и за другите държави. Що тогава се оказва, че само в Америка и Япония има такива протези . . . . ? Ама сигурно искате по милион гущери за една патерица. Освен това ще трябва и мито, ми се чини. Много скоро за у цял свят.

МНОГО СИ ПРО3Т

Много тъпо парче си ,добре си си избрал държавата,която отговаря на нивото ти.

Ще ги изпринтиш, ако добрият чичко доктор преди това ти прати дизайна и си достатъчно грамотен технически, за да направиш точен чертеж с аутокад.

Виждал си ти Детройт, но само на картата. Когато пишеш, в Америка хората отдавна спят, за да работят здраво на другия ден.

Странно, къде изчезна коментара ти с 6-те милиона . . . ? Май съм уцелил ученика на Сорос от редакционната колегия на Дир-а .

Принтвай си една мозъчна протеза, необходива ти е спешно! А тай-добре - две-три, белким поне една заработи! Тогава може и да зацепиш колко си тъп.

Накратко, за да не се хаби излишно пространство за теб: Мноо си зле... и си .. прост(о) гъ-ЗЗЗЗЗ.

Силни хора. И едните и другите ! Това са Българите Това трябва да са новините ! А не как тайфа мангали изнасилили или обрали някого. Как някой малоумник ликвидирал семейството си на пътя или как правителството и парламента ни лъже и краде. Това не са Българите - това са изроди, без значение от националността.

КВИ СИЛНИ ХОРА СТЕ ВИЕ БРЕ ? - ГЯУРИ НА МУТРИТЕ И БЕЙ ДОГАН :))

Гяури да, защото вие-Евреите начело с чичко Сорос решихте, че трябва да сме такива. Силния човек не е този на който всичко му е осигурено за да може да си свърши работата, а този който въпреки че нищо не му е осигурено успява да я свърши. Силния човек е този със силния дух и наличието на душа. При вас като гледам . . . нито едното нито другото. Само Пари . . . безполезни хартийки. Даже и печката не можеш да си разпалиш с тях. А душата е Вечна май френд. Много скоро ще го разбереш !

Ти наистина си изключително прост.

Браво!!! Има и добри новини в България!

Да ви кажа - моят син е на 55 години. Когато забременях година преди това се раждаха деца, верно не много - напълно умствено развити, но без крайници - наричаха ги КОНТЕНГАНТ КИНДЕР, бумът беше в Германия - бременните употребявали някакво лекарство за успокоение май - КОНТЕНГАНТ. Не бях вземала подобно лекарство, още повече от ГДР, но за всеки случаи абортирах, с риск като първа бременност да стана безплодна. Тогава нямаше сегашната техника, която в много случаи може да докаже дали плодът е здрав. След две години родих напълно здраво момченце. Но тогава не можах и да протестирам за увредения си плод и придобивки, щото...

Бабе, не стана ясно поради каква причина се самоизлагаш . . . ? Ама, да кажеш нещо и ти . . .

В периода, за който говориш, абортите бяха криминална дейност. А дали плодът ти е бил увреден, няма как да знаеш при тогавашната техника (както сама казваш). С други думи, си извършила криминално деяние, без реално основание. По добре си кажи истината, щото и без това ти е трудно да лъжеш. Тогава се чекнехте на виетнамците за долари. Някои все още помнят циганките с иглата за плетене. Пали си свещичка, че си оживяла!

Виетнамците бяха тук през осемдесетте години на миналия век! Синът й е на 55години! Няма начин логиката ти да правилна!

хвала за професора, да е жив и здрав и да има сили да помага

БРАВО! Ето това е новина.