10 г. след "Черния Великден": Шофьорът, отнел 6 живота, женен с дете и на крачка от свободата

Красимир, Яница, Георги, Евгени, Трифон и Мелин бяха премазани от колата, управлявана от Данаил Георгиев на 23 април 2011 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 3 месеца с книжка и със 133 км/ч по оживена улица пиян-залян?! Че какво толкова е направил... Ало, магистратите, къде са ви смекчаващите вината обстоятелства? Млад бил, още можело да се поправи?! Ами вие кога ще се поправите, какви смекчаващи вашата вина обстоятелства ще изтъкнете за себе си? Пречи ви законът, що ли?

Е, сега с промените на Хаджипенчо и Маяма, извършителите на тежки престъпления даже и толкова няма да получават! Честито!! Има Такъв прост Народ

Кочината наречена България вечно ще е смрадлива и уродлива, защото е изтъкна от НЕСПРАВЕДЛИВОСТ.

спомням си, че НЯКОЙ изми веднага улицата и заличи следите - този НЯКОЙ няма право на живот

Присъдите били много големи...абе Вашта...тук в UK ако седнеш зад волана пиян и убиеш човек получаваш минимум 14г. а ако си убил повече може да получиш 25 и повече години а от 2017 може да получиш и доживотна...за глобите които идват с присъдата да не говорим

Айде, пък дано и дечицата на тия изроди да бъдат размазани в катастрофа като невинните, убити от уродите, дето са ги направили. Карма! Или убити по особено жесток начин, или раче. Има време, не пропуска никого.

Gugnelid

Защото дечицата са виновни затова, че баща им е изверг? Глупава клетва, да знаеш.

А те какво гени носят, бе боклук? Да ти еба майката:)

Не кълни, че се връща!

На всеки може да се случи да направи ПТП. Но е непростимо да седнал намокрен, да ме говорим за дрога, и да засилиш тон и половина желязо, което не можеш да управляваш. Това е чалгясала простащина, не коментирам правната страна. Въпросът ми е: родителите, като отговорно за възпитанието на децата си, защо не са осъдени?

Това не е ПТП причинено от някакви външни обстоятелства...спукана гума например...това не непредумишлено убийство.

Да видим сега на Кристиянчо убиеца на Милен Цветков каква присъда ще му измислят. И на него ли курорт от няколко годинки в общежитие?! А за убитите деца, поклон пред паметта им и съчувствие за родителите им! Тясно съм свързана с това градче, то и без това е обезлюдено, а след като бяха избити част от малкото останали млади хора съвсем ще запустее, уви. И най-гадното е, че калпавите (пияниците и простаците) младежи убиха свестните. Това е!

Минали десет години ,осъден излиза и според закона е занулил всичко което е било преди това.Нали това е смисъла на присъдада му според закона?А в днешните медии много често такива случай изплуват наяве нарочно.Какво за тези години Българскто правителство направи за това да не допусне нов такъв случай???Майната му на правителството което и да е,какво направи всеки родител да каже на детето си дето му е купил кола,че не трябва да кара пиян и надрусан???Майната му и на тези родители,кой родител каза на детето си,че е по-добре ако са някъде на сбирка и този който ще го кара е пил ,е по добре да си вземе такси,дори и да го обвинят че е страхливец????.

Законът трабва да се промени задължително примерно : 1. Който управлява МПС след употраба на алкохол са наказва с ДЕСЕТ ГОДИНИ лишаване от свобода ! 2. При тежка телесна повреда деанието е умишлено и наказанието доживотен затвор ! 3. Ако има убити деанието е умишлено и наказанието е смърт!

В България продължаваме да откриваме топлата вода-на запад никой не се крие зад храстите и не ти вкарва в устата дрегер(даже промилите са в пъти повече от Българските).Просто когато има автопроизшедствие и и ти даже да не си виновен(но си употребил-дали алкохол или наркотици) си основният виновен .

Такива хора ( ако изобщо могат да се нарекат хора) трябва да бъдат оставяни да изгниват в затвора и никога да не виждат слънчева светлина!! И факта, че това същество, лишено от способност да мисли, ще е на свобода ми всява страх да се движа спокойно по улиците. 10години са ваканция за дело като това!! Силно се надявам да си получи заслуженото рано или късно.

Дали изпитват вина? След десет години в панделката едва ли му пука. Бил е лайно, сега е бивш ( почти) затворник.

Като им гледам наглите мутри на снимката от съдебната зала се обзалагам, че пет пари не дават за извършеното. Друго се чудя, загиналите деца мъже-роднини нямат ли? И ако имат, тези мъже топки нямат ли?

Ако направиш нещо на някой от тези гащници, ще осъдят и тебе

Не снимките на убитите деца и техните имена, а снимките заедно с имената на прокура по делото и съдите издали унизително кратки придсъди за убийството на тези млади хора трябва да се публикуват и същите да отговарят като прикриващи престъпление за убийства.

Вижте как в Америка съдят полицай които е убил наркоман и се учете . Няма милост , Няма непредпазливост . Очакват го до 40 години затвор

Искаш да кажеш,че това чака България.???Пази Боже да е така както сега в САЩ:(((Или ти плашиш всички полицай които изпълняват служебните си задължения???

Дир.бг за пореден път ме шокирахте... как можахте да публикувате снимка на починалите дечица, в ковчезите им... просто се разревах пред екрана на компютъра ми... не мога да повярвам... нямате ли съвест лешояди такива... защо публикувате такива снимки....

Ами имат семейства и деца, какво искаш , пиян да сгази детето му ли

Ако тази трагедия беше станала преди 30 год,тия двете копеленца с наглите очички щяха да изгният в Белене.

Мястото на тези убийци е в затвора до края на живота им. Възмутен съм до кога ще бъдат пускани хора отнели живота на друг човек, на свобода. Това е най-тежкото престъпление,което може да бъде наказано подобаващо само от Бог! Няма значение дали са искали да го направят или не. Щом се качваш употребил алкохол,ще си носиш последиците! Бог да прости горките деца, невинни жертви на поредните идиоти!

Гледай да не ти се случи то да отнемеш живот, друга песен ще пееш

То не се случва току така. Обикновено става след алкохол или след години на системни нарушения или просто от простотия. Но никога не може просто да ти се случи. То затова и законът е предвидил затвор за такова престъпление.

Ако знаеш, че ще бъдеш разстрелян или доживот в затвора, ще видим дали ще пиеш и караш....

А Борисов кога ще влезе в затвора за поне 10 години????? Питам за един арменски приятел!

И защо да влиза, селски глупако?

Спокойно, Ректус, няма да влезе, защото няма такъв съд у нас. Иначе точно там му е мястото.

Защо само той

Надали изпитват вина, даже си имат и семейства и сигурно всичко за тях е в миналото, за съжаление на лошите хора винаги им е добре

Изпитват вина още повече че вече са и родители,но е много късно.Така е като едно дете не е възпитано от родителите си на мислене и морал до такива неща се стига,дано поне сега те възпитат децата си което те са нямали преди 10 години,това е катарзиса "прехода" през които трябва да премине народа драги читатели...

Добре бе как може като смекчаващо обстоятелство да се счита разкаянието му? Как може да се приеме, че се разкайва след като не се признава въобще за виновен??? „Много съжалявам, че така направих ама не бях аз“ или как? И то при положение, че несъмнено е доказано, че го е извършил, пак напук да твърди, че е невинен? Разкаяние може да има след като признае вината си. А щом не иска да признае значи му трябва максималната присъда. Какво значение имат чисто съдебно минало, личностна характеристика, семейно положение след като извършителят отказва да поеме отговорност за действията си?

Трябва да има кастрация за такива индивиди - да не предават гените си и да се раждат други подобни нищожества.

причиняване на смърт по непредпазливост ??? трезвен, с 50 км/ч, да се заблееш и да не видиш светофара или пешеходната пътека - това е непредпазливост пиян , със 130km/ч по разбитите улици на СИмеоновград - в момента, който е седнал зад волана е убиец, а тия дето са се качили с него и са му позволили - съучастници. какви са тея 10 години, каква е тая нашта държава... би било смешно, ако не е толкова трагично

Присъдите за пияни и дрогирани, убили хора при произшествие са смешно ниски. Самото каране, даже трезвен, в населено място със 133 е вече подготовка на терористичен акт. Така, че нещо не ми харесва това "правосъдие". Време е да се затегнат гайките или много скоро ще започне самозатягане - личните отмъщения.

Не е хубаво да се намесват деца в това заглавие, те с нищо не са виновни, че имат бащи убийци и са се родили след подобен ужас. Иначе присъдите са смешни, но такива са ни скапаните закони.....

Не са виновни,но ще плащат!

Те са замесени по рождение.

Ако тези присъди бяха същите някъде другаде по света - повярвайте ми , не само съдебна ами никаква система нямаше да остане! Тия в съда нямаше къде да се скрият от народната любов! Само ни се свиват сърцата , насълзяват ни се очите , но си продължаваме да си търпим кротичко ...тези , които не издържат на всичко това просто се махат далеч от тук...Мир за децата!

Тежко е да се чете тази история! Много мъка и болка от нелепо прекършен живот на млади хора. Две неща ми направиха силно впечатление. Първо, присъдата и начина по който е формулирано самото деяние. "Причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице след употреба на алкохол". Някой ще каже, че формулировката е точна. Не съм съгласен! Поне в белите страни нещата се разглеждат по друг начин. В ЕДНА ГЕРМАНИЯ НАПРИМЕР, ТОВА СЕ РАЗГЛЕЖДА КАТО ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО НА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ЧОВЕК И ЗА ТАКОВА ДЕЯНИЕ СЕ ПОЛУЧАВА "ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР". Всичко опира до закони и законодателство. Второто нещо което ме впечатли,това е непукизма на извършителя. Пред съда изобщо не е признал вината си/която е очевадна/, но и пет пари не дава за близките на загиналите. Като че ли те са му виновни за това, че е влязъл в затвора!

sawo

При непризната вина да им намалят присъдата защото се разкайвали... Това е някаква глупост само на нашия съд. Какво разкайване, като даже не признават вина? Катя льорца която уби полицай на пътя също не призна вината си, а и намалиха присъдата - защо?

Катя не беше виновна за убийство, а само за превишена скорост! За смъртта си е виновен тъпакът, който застанал на пътното платно директно пред бързодвижещо се МПС! Шофьорът в него може да е припаднал, да е по някаква причина моментно неадекватен, а ти като някой Матросов си решил да го спреш на всяка цена?!

Ще си платят! Очичките им гледат нагло,но ще си платят!

Остана едното отмъщение да донесе справедливост. Докъде ни докара българския съд. Онзи австралиец, който уби при самизащита един лежа повече и пак мрънкахте.

Наказанието, което налага съдът е регламентирано от закон. Той не може да наложи по-тежка присъда от предвидената в закона. Всичко опира до законодателство. Защо е така трябва да отговорят онези 240 души, които седят в българския парламент.

Хубаво, де - съдът бил скапан и несправедлив. Че то само на единия съд ли да разчитаме? От тези 6 бащи, поне един истински няма ли? Сещам се наскоро в едни сръбски провинциален град - някъв бил убил друг при сходни обстоятелства. Вкарали го в затвора, ама и там извъртяли разни номера, та се разминал леко. Като го пуснали го ударил на празненства по местните кръчми по случай "свободата". Обаче след няколко празненства, отвън застанал дядото с гладкоцевната и като компанията си затръгвала по късна доба - с двете цеви в него. Докато дойде полицията, дядото изпушил и една цигара, а на полицаите казал, че това е била най-сладката цигара в живота му.

Острани лесно се раздава правосъдие. Не всеки става за убиец ( и добре, че е така). Хората имат и други деца, семейство. А и чакат правосъдие от държавата все пак!

Когато не ставаш за нещо проблемът си е твой.

Така, де - не всеки. Затова казах от шест бащи барем един не е ли мъж...

Имам само един коментар: Този свят е отвратителен!

Ебана игадна “правосъдна” система.

При демокрацията е така ! При комунизма щаха да чукат камъне в Белене и да ги ръфат свинете ! ------------ Затова ли след като уби младо момиче Малък Тошко си остана на свобода и продължи да си живее разгулния комунистически животец на внуче на правешката крауна живков! М!

Какво момиче е убил Тошко ? Митове и легенди само и само да оправдаете днешното безвремие...

Че в прехвалената демокрация не се ли измъкват пак така? А налседничката на Уолмарт, която след 20 години джигитлък накрая уби жена на пътя и не лежа дори ден, а медиите след една статия забравиха? А онази американската съпруга, която уби моториста в Англия как си я измъкнаха тихомълком та дори до съд не стигна, по-минлата година беше. А дори ако щеш един прост рок музиканt kato Винс Нийл, който пиян уби един и рани двама шофирайки с 1,7 промила се отърва с 30 дни (да, дни) затвор, откоито излежа 15, и пет години изпитатетелен срок. Та хайде да не почваме да сочим с пръст. Ако някой вярва, че по белио свят не е също за кокошка няма прошка много се е объркал.

Е, ти още малко и за Тед Кенеди и как удавил онази кака в Чапакуидик и се изнизал по терлици ще кажеш...

"Все му казвах на Гошо - "Господ да те пази". Но и Господ не може да пази...в това се уверих" загинало ти е детето и богохулстваш. Дали Господ го е опазил само Господ знае. Животът на човека не е само на този свят. Нека не си мислим, че сме по-добри от Господ, нека не си мислим, че обичаме ближните си и дори децата си повече отколкото Бог ги обича. Не сме нито пък по-мъдри и умни от Господ, за да съдим Бог и да даваме оценки, че не бил опазил децата ви.

Ти чел ли си изобщо библията, знаеш ли с колко гадости и недомислия е пълна тая "свещена книга"?! Разчитай ти на живот след физическата си смърт - дрън, дрън! Нали с тази идея фанатиците изтребват "неверниците", жертвайки своя живот - завършени малоумници като твоя милост!

Не облъчвай хората си с простотията си и невежеството си. Човек ще вярва в каквото си иска. Ясно е, че си атеист, но никой не го интересува. Словестната си помия я задръж за себе си. Бас ловя, че при първото ти нещастие ще започнеш да се молиш, като поп.

На човека, който постоянно прави напук на Бога, все Бог му е виновен за нещастията. С това поведение на човека спрямо Бога ако Бог не ни пази и по-лоши неща ще стават.

Заради такива случаи трябва да се забрани на българи да работят в съдебната система освен портиери и чистачки трябва да си внесем араби и тях да назначим за прокурори и съдии да започнат да режат ръце и глави и само така ще оправят положението тук защото доказано е ние българите на ставаме не струваме нищо затова е по добре все да ни владее някои които и ще да е

тези присъди. и как така става в затвора женени и с деца ?

Навярно от времето когато е бил в ОТПУПСКА от затвора. Тъй като да си в затвора е като да си на работа и ти се полага отпуска!?!?!? Трябва да проверя някой ден каква е тази точка за "Отпуска от затвора", че ми е много любопитна.

полагат ти се отпуски един ден през седмицата, в месеца веднъж гарнизонка. Ама само и единствено ако старшината, прекия и ротния разпишат. А те винаги могат да те отрежат. Ако се държиш прилично само проверяват дали не си в нарядите

Наясно съм за казармата ама въпроса е за Затвора или искате да кажете че е на същият принцип!?

и после ми кажете на какво учим децата си .... дори не са поискали прошка от родителите на загиналите деца... това за какво говори .. наглост, безочие , безхаберие още много може да се изброява ... аз като страничен човек съм вбесен от това ами родителите на дечицата как живеят .. как не са взели правосъдието в свои ръце не знам ...

Премахнете снимката от погребението! Как може да изтипосате снимка на която се виждат лицата на мъртви деца, вие нормални ли сте, бе! Помислете за близките на тези хора. Изроди!

Нека да ги видят бе, да видят, че това са реални хора, а не имагинерни герои в компютърни игри! И размазани тела да публикуват, още по добре !

Не мисля , че този подход работи, поне не в дългосрочен план. Ще видят размазани тела един път ще се стреснат , два пъти - ще вдигнат поглед от телефона за две секунди, на третия път ще претръпнат. И какво ще е стане - нормална част от ежедневния им имагинарен живот, продължение на компютърната им игра, повод за клипче в ТикТок, досадна публикация, статискика...

Минимум по 4 години на убит по катастрофа и удвояване, ако има наркотици или алкохол. Осъди го на 50 години, пък после нека му намалят една трета!

Пропуснах - ако скоростта е превишена повече от два пъти - утрояване. НА ЧОВЕК!!!! ЗА ВСЕКИ УБИТ!!!!!

Убийците е трябвало е да се обадят на омбудсманката, тя щеше да ги спаси даже от глобите !

Загинали нелепо и свръхжестоко навръх т.нар. "Велик ден", на път към църквата, за да се поклонят и благодарят на оня "премъдрия, всевиждащия, суперсправедливия Господ и творец на всичко на тоя свят". Очевидно "Всевишният" е бил твърде зает с други важни дела, та нито е предотвратил сакатлъка, нито е решил да направи още едно от безбройните си чудесии и да вземе да възкреси потърпевшите - нали в евангелиото Исус неведнъж прави такива добрини?! Другият възможен вариант е ясен - няма Бог, Син, Свят дух... Просто ги няма, а има физични закони важащи за всичко в тая Вселена! Въпреки този ясен, многократно потвърден факт, заблудените роднини продължават да вярват и да Го възхваляват, да пълнят джобовете на поповете, които се гаврят с паметта на загиналите?!

Не богохулствай! Онзи ден четох за трима руски монаси, убити навръх Великден в манастира Оптина от сатанист. Те са светци новомъченици. Господ има план за всеки от нас. Тези дечица също са мъченици за Христа и Бог си ги е прибрал на най-святия празник. Не знаеш ли, човеко, че Бог е Бог на живи, не на мъртви и тялото ти е просто обвивка? Животът е дар и е безценен. Още имаш време и можеш да се поправиш.

Той може и да се поправи, но ти си непоправима - акълът ти е изсвирясал.

Тях ги "прибрал", ами близките им, всички свидетели на ужасната гледка след катастрофата, на погребението - за тях това наказание ли е или може би е благословия по идиотската ти логика?! Не можа ли да "прибере дечицата" без такъв помпозен шум?! Дали някога ще осъзнаеш колко си ограничена?! Земятя е прашинка във Вселената, елементарна частица - днес я има, утре не и никакъв господ-бог не го е грижа за нас!

Ей, Алоуууу, ти библия отварял ли си някога, бре?! Там нещо без шум, кървища, черва и мозък да е описано? Да ги "бил прибрал" тихо и направо в съня им ли? Целият драматизъм заминава така, а той човекът обича драми, сцени и суматоха. Друго си е "да те прибере", ама да се наложи съдебната медицина да ти донесат крака в отделен чувал. Като ще е гарга, да е рошава.

Точно тогава е бил зает да раздава СПИН на бебета в Еритрея и левкемия в Судан.

Простотията не е повод за самоубийство - ако беше, нямаше да ви има вас "верующите". В 21-ви век живеете с елементарни, противоречиви и дебилни басни от Бронзовата епоха - ха, ха.

Може да ми философстваш колко си искаш с ограничения си мозък, не ми пречиш. Оставаш си една заблудена овчица и толкоз. Както казах и ти ще станеш вярваш....въпрос на време е. ха ха ха

Ей, глупак, през доста изпитания и трагедии съм минал вече и не съм вчерашен. Продължавам да не вярвам в алабализмите ви от Бронзовата епоха. За капак - толкова си ограничен, че не виждаш колко ти е несъстоятелна тезата и как сам се издънваш - щял съм да стана вярващ в момента на слабост. Значи признаваш, че вие вярващите сте такива, защото сте слаби и не можете да приемете реалността. Аз съм бил заблудената овца - ха, ха. Това го казва баш овцата, вярваща в "агнеца божи". Ама кво да се разправям с теб, като това е да спориш с някого със синдром на Даун - еднакво унизително и жалко е и за двете страни.

Чудя се кое е по-зле - да си атеист или да празнуваш най-големия празник с враговете на Христос.

око за око в таз криминална държава!!!

По 1 година на прегазен! БГ-станския комунистически съда, най-справедливият съд! Питайте Максим Ставийски - кънкьорчето - ватник! После Прокуратурата им е виновна на червените въшливци!

При демокрацията е така ! При комунизма щаха да чукат камъне в Белене и да ги ръфат свинете !

При соца, ако извършителя е от партията или дете на издигнат партиец и дело нямаше да има и всичко ще е покрито.

Първо, в Белене пращаха, ако не обичаш партията, а не ако си криминален. Второ, няма наказание в цивилизования свят "да те ръфат свинете". Трето, ти не си по-добър от тия престъпници. Просто не си имал шанс да "блеснеш"... Дано и да нямаш.

Затвора го има и днес, само че тия боклуци не влизат в него, щото ги пази демокрацията ! Затвор-Белене Затворa в град Белене е основан през 1949 година. Разположен е на територията на остров „Персин”, на река „Дунав”, срещу град Белене. Затвора – гр. Белене е териториална служба на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, където се настаняват осъдени на лишаване от свобода пълнолетни мъже от категорията Закрит тип за нерецидивисти и рецидивисти, както и такива, по отношение на които е постановена мярка за неотклонение „Задържане под стража” за извършени престъпления на територията на областите: Добрич, Разград, Силистра и Русе. Капацитетът на затвора е около 550 души. Основен приоритет в работата на Затвора е гарантиране сигурността на обществото и осмисляне престоя на лишените от свобода в Затвора чрез включването им в различни видове разнообразни дейности. Лишените от свобода са ангажирани в комунално-битова и обслужваща дейност, животновъдство, отдаване труд на външни контрагенти, различни по вид социални дейности и мероприятия, и други. Голям процент от осъдените участват в образователни, творчески, спортни и културно-информационни дейности.

при комунизма, такъв инцидент щеше да е невъзможен, защото тия нямаше да имат кола. Щяха най-много на каруца с магаре да се возят, като всички нормални непартийци.

10 г. ефективно пак е нещо. Ако се казваше Стависки, щеше да се отърве с условна.

Не разбрахте толкова години че вашият живот не струва, защото сте мишки!

Как излезе от затвора и минавам през него.Няма око да ми мигне.

Всеки, хванат с алкохол зад волана - две години ефективно + още две принудителен труд + книжката се отнема до живот. Без намаляне на присъди, без сделки с прокуратура и т.н. Хващат те с алкохол над 0.3, полицаят директно те води на кръвна проба, докаже ли се и с пробата - край с шофирането. Само за две години ПТП-тата след употреба на алкохол ще спаднат с 80%. Просто е, просто никой не го иска, най-вече избирателите.

много правилно. Само че никой от управляващите няма топки да го предложи! А пък и да се предложи, идиоти разни няма да го приемат

Пешко, маме, прав си, но като кажеш А, кажи и Б. Освен за шофьорите, трябва да се въведе и за колоездачите и за пешеходците. Ако си видимо пиян, глоба, затвор и отнемане на права и имущество.

Цялото състояние на държавата е описано в статията .....

това обаче не е убийство по невнимание, ако караше с разрешената скорост и по независещи от него обстоятелства предизвика катастрофа - тогава е по невнимание. Когато караш със 133км/ч и пиян значи съвсем умишлено си тръгнал да убиваш. Така че много моля скапаната прокуратура да не прикрива умишлено убийство, както и братовчеда да дадеш ключовете все едно даваш пистолет, не стреляш ти, ама си дал оръжието и си съучастник. По всички закони прокурорите са длъжни да искат наказание за умишлено убийство.Тези и до ден днешен не осъзнават трагедията която са предизвикали, особено ако твърдят че са невинни. Защо са оставени тези убийци с такива незначителни присъди, за да убият и други пешеходци ли?

а в соца какво хубаво бе разстрел и конфискация. 10 г смешно но съдиите са виновни дай растрел или доживот та доста ще се стреснат

не зависи от съдията, прокурора трябва да поиска присъда и да докаже вината. Повече от ясно е че прокуратурата изобщо не е внесла обвинение в умишлено убийство.

Предсрочното освобождаване и намаляването на присъдата не е от прокуратурата, а от съда.