Черен уикенд по пътищата на България

Двама души са загинали при катастрофа в района на Костенец. Друг човек загина на АМ "Тракия" край стара Загора, а десетки са ранени по пътищата на България.

Обратно в новината

Коментари - Черен уикенд по пътищата на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това заглави го чета доста често. Получава се така, че май всеки уикенд е черен.

Народа е прост и не може да кара повечето не знаят дори ,че имат мигачи на колите и че трябва да ги ползуват.За какво ли са тия шофьорски курсове въобще учат ли ги на нещо????

Те мигачите за това са сложени, да предотвратяват смъртни случаи. Да си чувал, че в закона пише, че мигача предимство нито дава, нито отнема?

За сметка на това задължително се ползват при всяко движение което не е на право...

мигачите предупреждават останалите участници в движението за намеренията ти, или ти предпочиташ да си изненада за всички

За споменатите 7 жертви в статията няма национален траур, а за 8 има. Е, това е двойнсвен стандарт!

България е страна на двойните стандарти, за едни така, задругите иначе

За катастрофата при Ст.З. Водач на 63г. ,пътуващ със съпругата си изгубил управлението на а-ла! Това не е някой дрисльо,който се прави на мъж! Не е бил с някоя фръцла ,на която да показва колко му"бяга "колата.Мисля си ,че и автобуса,който катастрофира беше загубил управление. Питам се :Дали пак причината не е в противотанковите ровове,които зеят по нашите"магистрали"?

На Бай Ганьо му дай кола, и той сам ще се затрие... Тъпа нация...

Абе, хора защо все се плюете и плете българското. Това се случва навсякъде. Само че така прехвалените западни страни имат такъв страх от закона, че не смеят да мръднат и крачка на страни. За да успеем трябва да вярваме в себе си и да се харесваме. Вижти ги ония - изкуствената дължава САЩ Все се хвалят със себе си, а при тях масовите убийства и самоубийства са най-много, а за СПИН да не говорим. Там не можеш да шофираш като у нас, просто защото ще ти скъсат джоба и още нещо. Това по филмите със скъпите коли и високите скорости е американската мечта. Хахахха.Хайде да се похвалим поне, че сме по-свободни от тях.

СВОБОДЕН РОБ СИ!! луд БГ народ,ейййй!! изкара законността в БЕЛИТЕ страни че е лошава работа?! карай си в беззаконие,РОБЕ! знае се че българчето затова си кара в робия-защото я почита ,обича си я...комфортно му е! луда кратунка !:-))Празна!

Изкуствена си ти! С изкуствената си работа, изкуствената си заплата, изкуствената си сигурност, изкуственото си бъдеще и естественото си отчаяние, заради което се опитваш да си повдигнеш изкуственото си самочувствие!

Некои хора се мислят за недосегаеми. Не някои, а повечето - "на мен няма да ми се случи". Да ама не. На всеки може да се случи. Нека не се самозабравяме.

на кого по-точно нямало да се случи?? на убийците в коли ли?? ха,това са говеда,част от вярата и самочувствието на БГ говедото е каруцата,колата-понякога повече от жената!когато е в железора-той е по-по,той е най..и да блъсне някой-той ще е оцелелия-това му е веруюто! напротив,те си карат и се гъзарят за да се случва това..всъщност не им пука,,това е тъпоглаво говедо!! защото няма ешафод бързо,незабавно и окончателно! каквато властта-такава и гадта под нея! баста!

Жалката истина е такава, всеки шофьор го знае...

абе от топлото ли като че точно тия които трябва да са по-бавни като че щукват и стават агресивни. знаят го но някакси "това не е за тях" а за по-простите де... тоест по-бавните. ами става въпрос точно за културата зад кормилото! ялко за невинните, а другите могат да си чупят кратуните и по-друг начин. има доста а и голям избор! мир на праха на невинните а "другите" като че им се пада... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

спрете да говорите някви измислени теории кво е станало 1 те не пият 2 не карат скапи коли (за онзи от костенец и дръгия) те работеха при баща ми мир на праха им ;( *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Липсата на опит в управляването на мощните и бързи западни автомобили е основната причина за катастрофите сега!Крайно време е да се върнем към "Москвич","Жигули " и "Трабант"!"

При ония автомобили жертвите бяха много повече.

на баба ти фърчилото!! оправдания до гроб на ганьо-любимо занимание и религия!демек не са виновни..абе в БГ жертвата е винаги виновна! имат опит-карат като луди,яка кола-яко каране-нормално..но,о,чудо, изведнъж си чупя главата или убивам някой!! нали именно затова чутурите купуват коли-да куфеят,да се репчат пред съседа и другите и..е,да,да поизбият някой!!само си дрънкаме! няма власт-ни демокрация,ни комунизъм,ни християнство ни ислямски,ни китайски мерки-НИЩО е в България...а е ГЕНОЦИД!!

Една от причините сега за многото катастрофи е ,че сме бедни и повечето коли нямат климатици ,в тези жеги в купето на колата температурата е 50 градуса ,особено зле е на магистралите където асфалта е напечен като фурна и излъчва страхотна жега при която и здрав човек може да колабира.

Жегите по пътищата се появиха сега ??? Ти поглеждаш ли какво пишеш ?

Пич, ти си максимално тъп, честно..

Не е тъп! В Израел не можеш да внесеш кола без климатик - така е от 15 год. Точно заради реакциите в горещо време.Климатика отдавна не е екстра,особенно в нашите жеги! А това че някои не го пускат да пестят си е тъпо!

ОТКЪДЕ СИ СИГУРЕН, ЧЕ ТАЗИ ХОНДА Е БЕЗ КЛИМАТИК . СИГУРНО ЧОВЕКА Е БИЛ ИЗМОРЕН И Е ЗАТВОРИЛ КЛЕПАЧИ ЗА НЯКОЛКО СЕКУНДИ, КОИТО СА МУ КОСТВАЛИ ЖИВОТА - ЛЕКА МУ ПРЪСТ.ДА СИ ИЗВАДИМ ПОУКАТА - ЗА ДЪЛЪГ ПЪТ ВИНАГИ СВЕЖИ И ПО-ЧЕСТИ ПОЧИВКИ !!!!!!!

Аз не претендирам да съм добър шофьор и въобще няма се обидя ако някой ми го каже. Но претендирам, че си познавам възможностите на колата отлично. А това за мен една от главните причини за ПТП-тата по пътищата. И другата, разбира се, хора без опит се качват на мощни автомобили. От собствен опит знам, че е супер изкушяващо да настъпиш педала.

И опитните също рпичиняват катастрофи именно защото се мислят за много опитни. Я ако всички караха със съобразена скорост и толерантност така ли щеше да е? Ама най-се чудя като в Сф.има ограничение на места да кажем 80, аз карам със 70, а тия дето ме изпреварват като фурии с колко трябва да карат, а???

Преходът от каруца към кола и от цървули към трандафори е осеян с жертви.

Една нация, на която пенсионерите са гордост е в ликвидация.Да сте чули пенсионер да е паднал в дере? Все по-малко стават безработните пенсионери. Не защото не си освобождават работните места, а защото младите не стават.С мързел и чалга държава не се прави.

Не съм пенсионер, но подкрепям. Много точно казано!!!

Много точно си го казал, приятелю, не само че не се прави държава, но се и затрива. Дано тези като Джонката по-долу го осъзнаят като постареят, но май тогава ще е много късно, а и едва ли ще имат капацитет точно те да оправят нещата.

С твое разрешение, но мисля че с лозунги и пожелания нещата не стават. Защо младите не стават? Че кой има интерес да стават? Проблемът е заложен от тези дето правят в момента конгрес и се пишат за най старата партия.

е не така, ако твоите деца и внуци не стават говори по конкретно, да слагаш всичко под един знаменател е признак на тесногръдие....

Наборе,подкрепям те.

много си прав. Някои хора се главозамаяха. Не знаят на кой свят са. Не работят. Мързи ги. Пенсионери работят, а млади чакат на тях. Хаххахахха. Май се объркаха ценностите.

съглана съм,че не бива по-стари автомобили да се равняват на бентли, мерцедеси и т.н. , но пък тези карат като безсмъртни-все едно са сами на пътя..

МАЛКО СА ИСКАМ ОЩЕЕЕЕ СКОЧИЛИ ОТ ЗАВОИ И ПАДНАЛИ В ДЕРЕТА ПО 100 НА ДЕН АКО МОЖЕ. В КРАИНА СМЕТКА НЯКОИ КАТО СЕДНЕ КАТО СЛОЖИ КОЛАНА ДА СЕ ЗАМИСЛИ АЗ ЗА МЯСТО В ПАРЦЕЛА ЛИ СЪМ ТРЪГНАЛ ИЛИ НА МОРЕ ИЛИ ДА СИ ВЪРША РАБОТАТА.

Пълна забрана с закон на старци над 55 години да шофират. За всички над 45 годишни ежегодишни профилактически прегледи с цел установяване годноста за шофиране. Иначе ние младите и способните си изнасяме в по цивилизиовани страни.

тъпо парче си ти!!! колкото по рано се изнесеш от бг толково по добре

Брей. Джони! Много добре си го казал! Интересно, защо по Света хората и на 80 години си карат колите, пък в България ще забраняваме на 50 годишните вече... Аааа... да правиме място на пуберите, за да могат да си избиват комплексите на воля...

Слушай John the acne, има статистика и в нея пише колко старци и колко пияни и надрусани пъпчивковци са катастрофирали? И пъпчивите им анорексички на пъпчивковците се покатериха на джипове, та стана още по-опасно.

А дано такива като теб се изнесат, там в по-цивилизованите страни могат на ред и разум да ви научат. Щото точно такива безмисловни пръдльовци правят най-безумните катастрофи у нас. Един 45 годишен мъж е със сигурност и по-опитен и по-годен и то не само като шофьор от теб, скорострелко.

Абе Johny-то, що не врътнеш поне 10-15к км. и ако не те видим в черната статистика тогава да пишеш. Всеки може да вози гадженца с 150, що не пробваш с 90? Тогава тези новини ще са рядкост.

Очевидно,че сам съзнаваш,че България няма нужда от теб и съответно и ти от нея.Хайде,по-скоро ,къш навънка! Ти, келеш недодялан,знаеш ли,че дядо ти hard има 53 години стаж като водач,притежавам златен талон и карам с ум и разум и солидни технически познания без нарушения.

Требе да са пияни комунета след конгреса - ей затуй требе забрана на Бесепиету !!

Ходи се гръмни , ве нещастник герберастки .Ако не можеш , да дойда да ти помогна ..

Една от причините е ниското ниво на обучение и ниските критерии на изпитите за книжка. Сядат зад волана абсолютно неподготвени хора. За мотористите да не говорим. Трябва да се промени законовата уредба. Повече часове за подготовка и по-строг изпит. Това ще помогне. Жалко за загиналите.

Едно и също,питам се не ни ли писна на нас българите тоя черен сериал? Остана ли нещо което да не ни е виновно,мантинели,билборди,крайпътни дървета? Въздуха дали и той ни пречи?

Българинът винаги търси причината на всякъде другаде, но не и в себе си. Факт. Само че шофирането по улиците е война. Война в която се умира. Наистина....

Не спирайте да настъпвате 20 годишните трошки, да карате агресивно, пияни и нагли! Слагайте само части ментета в колите. Не сте виновни вие, лошите пътища са ви виновни за катастрофите!

Като нямат пари хората за нови коли, какви да карат.

20 годишни кенефи, но разумно и не със зимни гуми втора употреба през лятото

Ами като нямат пари хората ще пътуват с автобусите и влаковете ! 20 годишни таралясници отвсякъде побългарени и едвам закърпени са си ходещи убийци на пътя ! Отделно и чалга водачът сръбнал известно количество алкохол и тръгнал да избива комплекси на пътя, знаещ ,че е недосегаем - каквото и да стане присъдата ще е УСЛОВНА

българинът си избива комплексите за малоценност на пътя. питаите които и да е шофиор дали може да кара и тои ще ви се обиди и може и на бои да скочи, а всащност хората които карат добре са тези които спазват правилника и те са мноого малко за съжление.

Не е важно дали може да кара. А дали може да управлява.

мога да "въртя кормилото" не се равнява на "управлявам"

Ви куца. Пише се шофЬор

Може е сгрешил с правописа човека, но е прав за комплексарщината на българина и с това, че са малко тези, които спазват правилника.