В Русия задават въпроси за американските ракети в Румъния

Румъния дава бивша съветска база за американската противоракетна отбрана (ПРО). Букурещ тихомълком извърши онова, което Варшава не успя да направи от раз, пише руският вестник "Комсомолская правда".

Обратно в новината

Коментари - В Русия задават въпроси за американските ракети в Румъния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Простете г-жо,че тъй грубо се намесвам, но малко ми идват в повече глупостите ви писани тук. Вие или сте трол, или сте виждала САЩ на картичка или сте женена за някой богаташ. Защото не може при тая бъркотия която е здравеопазването да продължават се хвърлят милиарди за военщини. Цяла Америка негодува, а вие си пишете някакви сладкодумни плиткоумни глупости.Хайде да ви видим английския. Кажете колко време е the paid maternity leave в САЩ? Ако вас не ви пука то за нас простосмъртните, за мен и жена ми, родом от Ню Джърси е нещо важно. Нямате представа колко беше дразнещо да ви чета. Съжалявам че видях че има коментари.

до теди usa . абе ти на помощи ли си там и нямаш работа и дремеш на РС по цял ден и нощ.И немога да разбера какво толкова си се притеснила за България като ти си от другата страна на Голямата вода.И живееш уж нормално и само пишеш глупости и се заяждаш с хората които имат доста повече проблеми от теб.Ако ти е толкова мила родината защо не се върнеш пак там.

Не знам на теб кои точно са ти братушките, ама ако говориш за Руската империя, си абсолютно прав - векове наред вайната е била неразделна част от политиката на всяка империя /то не че сега нещата са много по-различни/ Да се върнем на Русия. Като чета писанието ти стигам до извода, че за теб най-голямото и престъпление е войната от 1877 - 78 г... може бе наистина не е трябвало да я води.

Наивник, ти като второсигнален, не се впрягай толкова. Писалият по-горе никъде не споменава, че те е чел, а само е видял колко нещо си преписал и си се трудил, НО ТОЙ НИКЪДЕ НЕ ТЕ ОБИЖДА! За съжаление, първосигналния изглежда си ти! И дано ти върви все на китайски стоки, произведени за нас!

Прав си, нямах право да го етикирам. Извинявам му се!

Много си прав, ама децата и внуците ти карат леки коли, гледат телевизори, работят на компютри и говорят по джиесеми все производство на различни капиталистическо-империалстически страни. И аз ги мразя империалстите, но не исмам да карам либийска или сирийска кола, да гледам ТВ по кубински телевизор и да работя на Севернокорейски компютър. Кажи кво да правим! Толкова труд си хвърлил на вятъра, а децата и внуците ти, ако не твоите-на баща ти и на дядо ти- все при империалстите бягатда живеят! Що така?

За разлика от теб аз не използвам термина "империализъм" - това е термин от ленинзма. Не мразя нито капиталистите, нито либийците и сирийците. Детето ми е невръстно и кара колело марка "Драг" - българско, с китайдси части. Дай боже да дочакам внуци, ама сега казвам на дядо си - Да си ми жив и здрав! /допреди 5 години той си караше жигулата/ А труда ми не е хвърлен на вятъра - даже и такова първосигнално същество като теб е прочело нещо и /възможно/ се е замислило.

Ако те интересува - карам Пасат 5

Я умнико ми кажи една либийска марка лек автомобил?!

31. 1853 г. - Американски военни кораби принуждават Япония да отвори пристанищата си за търговия с Англия и Америка. 32. 1854 г. - Пълно унищожаване и заличаване от земята на никарагуанския град San Juan del Norte (Greytown). Този акт е един от малкото които официално се споменават като военни престъпления извършени от американски войски. Повода за нападението е отмъщение за убит американски войник. 33. 1854 г. - Нападение и опит за окупация на Хавайските острови - неуспешен. Затова пък същата експедиция няколко месеца по-късно се настанява на Тигровия остров до Панамския канал 34. 1855 г. - Нахлуване на американски паравоенни-формирования в Никарагуа , под предводителството на У. Уокър. През 1856 г. той се обявава за Президент на Никарагуа и като платформа издига идеята за присъединяване на Централна Америка към САЩ. Малко по-късно обединените армии на Гватемала , Салвадор и Хондурас успяват да го победят и Уокър е заловен и разстрелян в Хондурас. 35. 1855 г. - окупация на островите Фиджи и военна експедиция в Уругвай. 36. 1856 г. - Военно нахлуване в Панама. Започва борбата за контрол над този регион. 37. 1857 г. - Две военни експедиции в Никарагуа. 38. 1858 г. - Двудневна военна наказателна операция на остров Фиджи в отговор на убийството на двама американски войници. 39. 1859 г. - Военна експедиция в Уругвай. 40. 1859 г. - Нападение над японския форт Таку.

11. 1824 г. - Окупиране от американски войски на Пуерториканския град Фаджардо. Повода е повече от невероятен. Някой си нанесъл обида на командир Дейвид Портър от американските експедиционни войски и окупацията продължила докато жителите поднесат официални извинения за лошото си отношение. 12. 1824 г. - Едномесечен рейд на американски десант на остров Куба (тогава испанска колония) 13. 1831 г. - Второто голямо въстание на робите , под водачеството на свещеник Нед Търнър. Потушено от американската армия , няма данни за оцелели. 14. 1833 г. - Нахлуване в Аржентина , където по това време бушува нещо като гражданска война и подкрепяне на една от фракциите. 15. 1935 г. - Негласна подкрепа с оръжие и логистика на колонистите в Мексико , в резултат на което щат Тексас се отцепва от Мексико и обявава "независимост" ... Апропо , това положение поне на хартия важи и в момента че Тексас е нещо като "независим" американски Щат. 16. 1835 г. - Военно нахлуване в Перу където има граждански вълнения. Подкрепа и поставяне на власт на една от кликите. 17. 1836 г. - Втора военна експедиция в Перу , по същия повод както предишната. 18. 1840 г. - Военно нахлуване и окупиране на остров Фиджи. Продължило е няколко дни и са разрушени всички села на острова. така и не можах да намеря нещо смислено в мрежата като повод за това нападение. 19. 1841 г. - Нападение и тотално разрушение и разграбване на остров Драмонд от американски войски. Повода е убит американски войник. 20. 1842 г. - Уникален случай !!!! Някой си командир Т.Джонс от приграничен американски форт си спомня че Америка е във война с Мексико и напада с подчинените си войски град Монтерей в Калифорния. Окупира града където разбира че война все пак няма и без повече инциденти се връща във форта си.

21. 1843 г. - Първа американкска военна експедиция в Китай. 22. 1844 г. - Втора американска военна експедиция в Китай. Участие на експедиционния корпус в потушаването на някакво въстание от местен характер. 23. 1846 г. - Войната с Мексико. В резултат на две годишни боеве - до 1848 г. , под контрола на САЩ напълно преминават Калифорния , Тексас и Ню Мексико. 24. 1846 г. - Военно нахлуване в Нова Гренада (дн. Колумбия) 25. 1849 г. - Американски флот блокира порт Смирна , където под заплахата от военно нападение принуждава местните власти да освободят арестуван американец. 26. 1849 г. - Артилерийско нападение над крайбрежни обекти в Индокитай. 27. 1851 г. Америкнаски войски дебаркират на остров Йоанна , където принуждават местните власти да освободят арестуван американец. 28. 1852 г. - Американски войски нахлуват в Аржентина където има народни вълнения и оказват помощ на една от фракциите. 29. 1853 г. - Англо-Америкаско нахлуване в Китай. Повода е да се принудят китайците да предоставят по-изгодни условия за търговията с опиум , коприна и чай. Боевете продължават до 1856 г. 30. 1853 г. - Нахлуване в Аржентина и Никарагуа където има местни вълнения и подкрепа на едни от кликите.

Ще се опитам да пусна един любопитен списък . той е от блога на един вестник. Не казавам кой, за да не правя реклама Войните на САЩ 1. 1805 - Изпращане на експедиционен корпус в Африка на средиземноморското крайбрежие. Корпуса стои там до 1815 г. като защитава интересите на американските търговци които търгуват с опиум от Османската Империя и го продават в китайското пристанище Кантон. 2. 1806 г. - Опит за нахлуване в Рио - Гранде , принадлежащо към този момент на Испания. Командващия американския корпус - кап. Пайк е заловен от испанците и разстрелян и нахлуването е отблъснато. 3. 1810 г. - Американски войски под командването на губернатора на Луйзиана - Е. Клейрборн нахлуват в Западна Флорида , която към този момент принадлежи на Испания. Испанците се отеглят без бой , територията преминава към САЩ. 4. 1911 г. - Първото голямо въстание на робите под предводителството на Чарлз (тогава робите са нямали фамилни имена). Около 1500 роби се отправят към Ню Орлеанс и по пътя са срещнати от американска войска. Документирано убити и екзекутирани са малко повече от 1000. 5. 1812 г. - Войната с Англия. Дето и викат "Войната за независимост" и имат "Ден на благодарността" за нея. Даже толкова се засилват през тази война че навлизат до половината и на Канада , но после към края на войната през 1814 г. я напускат. 6. 1812 г. - Американският президент Медисон заповядва на генерал Джордж Матюс да нахлуе и окупира части от Испанска Флорида , по-точно остров Амелия. По време на тази окупация ген.Матюс проявява такава жестокост , че Президента се дистанцира от заповедта за нахлуване и прехвърля отговорността на Конгреса. 7. 1813 г. - Американските войски нападат испанския залив Мобайл. Испанците се предават без бой и след това американците окупират Маркизките острови. Тази окупация продължава до 1814 г. 8. 1814 г. - Рейд на американския генерал Ендрю Джаксън в Испанска Флорида , където превзема и окупира Пенсакола. 9. 1816 г. - Нападение на американски войски над форт Никълс в Испанска Флорида. Форта е унищожен до основи , няма данни за оцелели защитници. 10. 1817 г. - Генерал Джаксън напада Испанска Флорида. Формално повода е че преследва индианското племе Семиноли , но истината е че завладява огломни плодородни испански плантации. Бойните действия продължават до 1819 г.

пише се "щастливо", не "щасливо"..........за определението "цървул"ние българите не бива да се обиждаме,защото докато не излезем по широкия свят за да установим фрапиращата разлика, всички сме такива, включително и ти........./и под фрапираща разлика имам пред вид манталитета и начина на мислене, а не начина на живот и битието/.....желая ти позитивен и усмихнат ден!

Ти пък къде се слагаш на равно с българите. Всичките ти изказвания и коментари са подчертано антибългарски и са винаги в защита на американските интереси. Които пък въобще не съвпадат с българските. Живей си в новата родина и остави тези, които са в България сами да си определят начина на живот.

Адашке, я се поспри, че само изчанченото си име срещам през ред. А и Теди или Тодорка си от БГ, присадена за Мъж от УСА, не се прави на по-голяма американка от американците. Един ден внуците, ако не са избягали от САЩ ще мога да се викат америкнци.

еи,ама скъса се да си сменяш никовете..........американка съм да, пише го в паспорта ми, и се гордея с факта, че тази чужда някога страна ми е предоставила всичко, което родната ми страна ми е отказала.......висок стандарт, спокоиствие, усмихнати и доброжелателни сънародници, наи-доброто здравеопазване в света , протекция,закони, добри доходи- няма как да си патриот,когато мафиотите от собствената ти родина са те обрекли на мизерия и страдания,безперспективност и бавна и сигурна гибел...затова съветвам младите хора да се махат от българия докато още могат!

Склонен съм да вярвам на специалистите , че ракетите СМ-3 не са опасни за Русия. В противен случай румънеску- бъсесковците нямаше да си турят таралеж в гащите. На тях специално, многократно им е прподаван историческия урок, че който вади нож на Москва, в края на краищата яде як пердах.

тя пък ненормални мужици дето никои не ги бръсне за слива, тръгнали да поставят на Aмерика условия.......смешковци пълни..........боже, боже,къде отива този свят....

Защо говеда, подобни на тебе пък смятат , че най-велики на света? Пък много се стараете света да се свърши колкото може по скоро. Почернихте живота на много страни - за сметка на собствено угояване. В случай на катаклизъм ,бъди сигурна, няма да се останете встрани, както досега. Помислете, ако има с какво, дали и вие искате да живеете. Не се надявам обаче че разбереш за какво те приказвам. Тъпотия и арогантността не са подплатени с мозъчна дейност

Бих желал да корегирам малко - Общодоказано е, че САЩ имат най-силната пропагандна машина в света! Нормално е продуктите на тази машина, които са пребивавали поне 2-3 години там, вече да не са в състояние да разсъждават трезво. Не се сърди на жената - тя е типичен образец (чета и други нейни изцепки)

"Помислете, ако има с какво, дали и вие искате да живеете" ???? ако обичаш да се изкажеш по-смислено и разбираемо?дотук нищо не разбрах, освен думата "говеда"......което потвърждава общоприетото мнение за руснаците на повечето нормално мислещи хора в българия и по света........с две думи неспасяем случаи плюс мания за величие........

Вече никой не се съобразява с русия :D

Американците са врагът, а братушките винаги са прави, дори когато ни пожелаят сексуално! Какво не е ясно, мекерета и подлоги такъви? За това ли се борихме?

Аз и мнозинството българи нямаме и не искаме да имаме нищо общо с убийците от НАТО. Това, че някои лумпенизирани или парично заинтересовани екземпляра са се разпенили за съюзничевството с НАТО си е личен аспект на тяхната аморалност. Съюзници и натовски подлоги са те, а не българите като цяло. Ако беше иначе , продажниците да бяха спретнали поне два референдума за НАТО, но знаят, че ще получат толкова зашеметяваща народна плесница, че дори дежурните манипулации и що-годе прилични фалшификации НЯМА ДА ИМ ПОМОГНАТ.

А кой ще те защити утре ако те нападнат бе умник. Държавица като България трябва да е в някакъв съюз, ама явно ти предпочиташ мужиците.

То и ние, партизаните, за едно се борихме, а какво излезе! Историята ще покаже, кой е продажник, кой позволява чужди армии да си избират бази на територията ни, кой унищожи нашата армия, кой подмени държавния резерв с хартийки американски акции и т.н.

Браво на румънците. Този комплекс ще ни защитава и нас от всякакви самозабравили се диктатори.

Че ти пък какво си се запритеснил - според военния министър, Боко и Отбранителната доктрина ние нямаме врагове...стига да припяваяме песничките на САЩ и НАТО!

А МАЛКО ПОЧЕТИ И СЛЕД ТОВА СЕ ИЗКАЗВАЙ! ЗА СЕГА НЕ СИ ПОДГОТВЕН! АКО МОЖЕШЕ ДА МИСЛИШ ЛОГИЧЕСКИ БИ СИ ОБЯСНИЛ ЗАЩО ЛЮБИМАТА ТИ АМЕРИКА НЕСМЕЕ ДА "ДЕМОКРАТИЗИРА" РУСИЯ...

Грешиш - САЩ направи сериозен опит при Горби и бая разклати мечката. Добре за Русия, че се съвзе от таз "демокрация".Но там национализма е по-силен, отколкото при нас!

Русия да не се изказва толкова пренебрежително за "бедните роднини" от НАТО, защото те нямаше да бъдат толкова бедни, ако не беше 45-годишната съветска окупация. Румъния си гони интересите и има пълното право да го прави. А ние да гледаме да не останем като лапни-шарани за пореден път.

В Русия "задавали въпроси"... А пък за Русия толкова въпроси са зададени, дето още нямат отговор. Така че нека руснаците да не задават толкова въпроси относно решенията на Румъния, която от 20 г. вече не им е съюзник.

Конкретно ако обичаш. Може би ще ти помогна с отговори.

1. Защо и какво правиха руските войски през 1956 в Унгария? 2. Защо и какво правиха руските войски през 1968 в Чехословакия? 3. Защо и какво правиха руските войски от 1979 до 1989 в Афганистан? 4. Защо и какво правиха руските войски в Грузия преди няколко години? 5. Защо и какво правят руските войски и до момента в Чечня? 6. Защо Русия снабдява Иран с ядрено гориво, което след преработка - обогатяване - може да се използва за ядрени бойни глави?

Казват, че единствено комшите от север са успявали да насинят еди-какво-си на отвъдчерноморците ; А като чете човек материала -- развили са си способностите . /// Колкото до състезанията, Ники (Младенов) -- наистина не е ясно за колко време би следвало да се разглоби/сглоби узи или бакалов, ама румънците наистина ни оставиха да им дишаме ... пушилката, да речем ( То самолети и части ли не щеш, то коли ли, то мобилно-комуникационни производства, то АЕЦ, ... то аслъ дори и по интернетски/компютърни шашмалогии ни върнаха в първи клас -- ей-на ошашавиха и феберейците даже ) ; Да не получим задръствания на дихателните пътища ?!

Румънците ги коткат защото са клин в славянството и те печелят от присламчването си към 'латиноезична' Европа. Ние имаме един единствен гарант и защитник като нация, вяра и култура - и плюеме срещу него. Западна европа и англосаксонците винаги са ни мразили и продавали.

В плюенето открай време хич ме няма ... Генетична особеност, какво да прави човек ?! /// А не сте ли се замисляли, че най-добрият подход към продавачи е : -- евентуално-потребяващият-ги да ги принуди да се надбягват ? И чак след което -- спечелилият би могъл да спечели благоразположението, нали ?!

рне е далеч от БГ пък като се има предвид че ще я думнат със заряд с резерва май и ние можем да го отнесем....(((((

Дори и да е насочена срещу Русия (а това не е така), не виждам защо някои хора толкова се възмущават. България е част от НАТО и ЕС, а Русия е тази, която никак, ама никак не вдъхва доверие. Ако Русия беше нормална и демократична държава - няма проблем, но тя не е и то нея трябва да се пазим. Така че, другари и другарки, всичко е наред. Браво на румънците! Те никога не са лизали руски задници, както ние го правим.

Американски ракети по целия свят е мана небесна, носят мир и благосъстояние? От тях няма нужда да се пазим ? А дано

Ох, майко! Тая рускиня пак изпълзя отнякъде - отдавна не беше се пенила тука. Рускиньо, ние българите няма нужда да се пазим от американските ракети, ТЕ НАС ще ни пазаят - ако не си разбрала. Искаме да се опазим от поредната руска окупация - това го искат всички страни от Източна Европа.

Да, така е. Американските ракети не носят маННа небесна, нито благосъстояние. За разлика от руските ракети, които, както знаем, са най-миролюбивите ракети в света.

Явно логиката е непознато нещо за лизачите на задници. Ето според вас членство в НАТО и ЕС пращане на войски в Ирак и Афганистан е лизане на руски задници. Само гледайте господа лизачи да не ни подпалите задници на всички нас с вашите действия.

Какво ли са дали на Румънците? Вижте Турция,гъмжи от американски бази,там само долари са на почит,а и за никого не е тайна,че икономиката е постоянно стимулирана от Империята. Русия-Пакистан-САЩ...мммм,МИРИШЕ!

С години се точи и плюе по проекта АЕЦ "Белене". Продажни министри- американски агенти, платени демагози-журналя, "демократични" сини американски подлоги и малцинство отявлени лумпени неуморно от всвички възможни позиции плещят срещу АЕЦ-а. Мнозинвството българи си знаеха защо е това пенявене и ярост, но сега стана ОЧЕВАДНО - Не ни трябва ядрена централа, за да не създава затруднения на американското ПРО и войната с Русия.

Русия се нааква и започва да задава въпроси сякаш някой е длъжен да и отговаря хаха

всички ще отговарят на НЕ нааакания Боко и прхъчкат Цвъки - те са световноизвестни ...

Американските военни бази са срещу Русия-това е ясно.Така ние сме една мишена-играчка защитаваща техните интереси и откраднатото от политическата ни мафия.

jizast

Руските алкохолици да си реват колкото искат. Тяхното мнение не струва нищо. Те са изостанала държава, една разпадаща се империя. Да си гледат вътрешните проблеми и да си налягат парцалите.

Сега забърши лигите , които те потекоха от злоба и пробвай пак.

.......казала руската професионалистка и прибрала 30-те $ за 1 час.....

ами и ние не искаме лукоил да ни прави на маймуни по славянски ама го прави

на маймуна те прави Лукойл -България на горилата Златев и пръв приятел на един друг ...ама пусто нали си много умен ))) затова шъ дуаш таратора още дълго хи хи

Знаеш ли чий портрет държи в кабинета си Златев? Знаеш ли на чия страна е като "консултант" за АЕЦ Белене?

РЕШЕНИЕТО НА РУСНАЦИТЕ Е ПРОСТО - ВОЕННИ БАЗИ В КУБА И ВЕНЕЦУЕЛА С РАЗПОЛОЖЕНИ В ТЯХ РАКЕНТИ КОМПЛЕКСИ. АМЕРИКАНЦИТЕ ГО ЗНАЯТ НО Е ПО ДОБРЕ ДА УСПОКОЯВАТ С ПОДОБНИ ИЗЯВЛЕНИЯ ПАЛЯЧОВЦИТЕ ВЪЗПРИЕМАЩИ СЕ КАТО ДЪРЖАВНИЦИ И УМИРАЩИ ОТ СТРАХ ДА НЕ ИМ СЕ СЛУЧИ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ С ЧЕУШЕСКУ.

преди да пишете, защото пишете глупости. В Румъния никога не е имало съветски военни бази !!!

От изказването на българския външен министър стана ясно, че в концепцията за националната ни сигурност като основен враг се сочи Русия. В МОТИВАЦИЯТА СИ ЗА ОТЗОВАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОСЛАНИЦИ ОТ ЧУЖБИНА МИНИСТЪРА ПОВТОРИ НЕКОЛКОКРАТНО, ЧЕ ОТЗОВАНИТЕ ПОСЛАНИЦИ СА ЗАВЪРШИЛИ РУСКИ АКАДЕМИИ ЗА СИГУРНОСТ. Т. Е. те са били обучавани от нашите врагове. Вече е ясен и врага - той е Русия !!

Браво!Много точен коментар! Както винаги румънците пак ни изпревариха.

кво чакаш?

руснаците да го духат. никои не ги пита какво искат и какво не ,това са суверенни държави и ще правят каквото си решат без значение дали имат благословията на мужиците. те още се имат за нещо голямо ама истината е че са страна от третия свят.

Продажнико,ще го духаш ти като ти падне руска ядрена ракета Искандер върху празната тиква. Поради географската близост /50 км от границата/ и ние ставаме потенциална мишена при евентуален конфликт. А не дай си боже,това външно министърче със цепнатата брадичка да договори американски радари у нас - тогава съвсем сме отписани! Това ПРО било на НАТО,т.е. наше. А пусковият бутон в чии ръце ще бъде,бе аланколу?! Това е европейският сегмент от глобалната ПРО на САЩ,които поради възраженията на Русия го облекоха в "дрехите" на НАТО,като с това удариха с един удар два заека - за пред Русия я представиха като европейска,а не американска ПРО,а и разхвърляха разноските по изграждането й върху всички натовски страни. Няма ли да има край най-после тази безкрайна милитаризация на Америка?! Изглежда само нови и нови войни и оръжия имат в главата си...

Не могат дори и бензин да произведат за да задоволят собствените си нужди.

с това изказване обра точки по малоумие

Абсолютно вярно, в момента в Русия има криза за бензин и Медведев забрани временно износа!

JUST TO LIVE? DESTROY AMERICA!!!!!