Коментари - Строим супер железница за €2.7 млрд. | dnes.dir.bg
назад

Строим супер железница за €2.7 млрд.

Близо 2,7 млрд. евро за над 222 км дължина - това са проектните параметри на железопътна магистрала София - Видин, която до 2021 година трябва да свързва новия Дунав мост със столицата.

Обратно в новината

Коментари - Строим супер железница за €2.7 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе той моста още не е построен на Видин, те супер железница ще ми правят! Ама дай пак да поставяме каруцата пред коня! Ако такова чудо изобщо бъде построено, аз явно вече ще съм пенсионер, ако съм още жив! Да не коментирам за смешната скорост от 200km/h, това ако е супер, какво да кажем за една ориенталска Турция, където вече имат влак развиващ повече от 200km/h???

За вички разбирачи ще надраскам няколко реда. Първо северозападния край е бекрайно, безкрайно западнал и невероятно зле. Второ, трябва да се гледа с поглед поне 20 години напред Трето, ако преди да скочите да изливате слюни, се информирате малко, ще видите статистични данни за цена на км на вече построени жп лиии във Германия, Франция и т.н. на цена между 13.8 до към 34 Милиона евро на километър отделно за тунелите, които са в зависимост от типа тунел и много други. Разбира се, че ще падне и яко крадене от едн наши хора, но краденето е на всякъде по света, важното е крадците от време на време да бъдат хващани, за да има малко ред... Не вярвам да ога да сложа линка към цените но ако напишете Costos de construccin de infraestructura в гугъла и ви излезе страницата ferrocarriles.wikia

Оххх -- призля ми ! То пътища-слънца ли не бяха, то аргументации за неаргументируемото/невъзможното ли -- абе ум да ти зайде ; Ама ей го в на, като прочете човек относно цифровизацията на слюнкоотделянето и ( И ! ) на джепето ( с всичките-му там изпонатамънени подразделения) -- Няма как , Starway to Heaven са си замислили тез назначените за гаулайтери у нас . ( Бе то аслъ нерде Heaven , нерде Hell зер . )

От какъв зор при това население 6 милиона и никакви товаропотоци?

Защо пак лъжете, че "строим". Става ясно, че щяло да се строи, някога в неопределеното бъдеще. Това е поредната ви дезинформация. Научете се да бъдете точни.

абе...нали няма пари в държавата??не може ли за 1 млрд.да се оправи настоящата железница и с другите 1.7млрд да се направи нещо за пенсиите и бедните???ппфффуууу писна ми вече

Най-сетне нещо разумно от това правитлство! Северозападът е най-западналият регион в зяла Европа. Там циганите скоро автономия ще обяват!

Пълен провал правят!И хабят пари само дето ги нямат!Не си оправят големите ЖП линий ама тръгнали да правят нови!Оправете си сегашните влакови композиций тогва мислете и правете нещо!

а кой ще се вози на железницата да гье

близо 24 милиона лева за километър?

мога само да кажа оставка и съд за хората зад този очевидно спекулативен проект с цел обиране и на малкото останало от българския данекоплатец. цената на километър е съизмерима с цената на километър за най-модерната гражданска линия към момента - тази между Пекин и Шанхай, само дето там става въпрос за последно поколение магнитни влакове (немска технология и строителство до колкото знам), а и скоростта е около 400 км/час, т.е. към 2021 ще имаме повече от 3 пъти по-ниска скорост на цената на най-модерното към момента. така че в една дума - обир, този проект си е чист обир за българския народ!!

Към 2000 г . имаше предложение за линия от София през гара Сливница и с тунел под Стара планина да се излезе към Берковица и от там към Видин. Вероятно не е приет

строим, строим... за кой ги строим тези работи? Вместо да строим заводи и да ангажираме с работа населението, ние с тези пари строим инфраструктури за удобство на преминаващите през България. И това ли е правилната политика?!?!? Жалки нещастници сте вие управляващите, ще си заминете един ден и ще ви запомнят в историята като поколението продажници , продало за злато народа си.

Добре дошли с новия влак в България - страната управлявана от Барон Мюнхаузен!!!

Омръзна ми да чета новини как държавна обирджийска компания краде държавни пари!!!

ТЕРНА вече строи 6 години участък от 45 км./Пловдив - Първомай / и нишо не е сътворила само лапна много пари от държавата и СБ ! СБ съшата която иска да ме съкрати защото съм правоспособен да карам влак! Да ни е честит ЕС и неговите ЗАВЕТИ / да си нямаме собствено мнение и да м у слугувеме /!

хаха значи очакваите да видите тези пари под формата на луксозни коли имоти и тн *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Най доброто и полезно нещо за България е, че сме на КРЪСТОПЪТ! Всичко трябва да минава през нашата територия! Това ни е шанса да правим пари! Иначе всичко ще минава през Гърция и Сърбия и ще им носи пари, а ние само ще подмърчаме и ще викаме Булгар, Булгар!

Булгар се тупа и в гърдите , нали сме си Бай Ганьовци. Железниците са ни пред фалит. И все се оправдават с лошо стопанисвване. Т.е искат да ги приватизират. - Но нека първо с народните пари да ги оправят :)

Ние имаме спешна нужда от много по разумни неща ,отколкото некфи тъпи ж.п линии,магистрали,пристанища и тунели,дето нито се ядът ,нито се пият .Докату народа гладува ,Боко пирува! 1.Да се въведе закон ,според който държавата да ни дава на нас,най заслужилите по 2 жени ,2 апартамента и 2 заплати... 2.Навсякъде ,само ни искат некфи тъпи дипломи и кфалификации,писна ми на к...ра от тази гадна ,шибана , България,дето никой не те оценява по интелекта и труда..На запад само да миеш чинии ти дават по 30 000Е на месеци не ти искат диплома. 3...Бойко Борисов да вземе най после да ни уреди да игрем с Бразилия на финала на световното,нали пусна връзки с оная нашта от Габрово,дето им е президента.За чий чеп се моткаха толкова време по кафетата.. Ако не може да се маха,долу Герб,да живее к00алицията на трудовият народ !

Това е много хубаво, ама как ще я опазите от мангалите ???

Вие нищо не разбирате ! Боко и Гробаджиите ще пренасят с влако токо от Белене ....

Абре, това герберите са нещо уникално!!! Тооолкова наивни, заслепени и глупави хора - то си е болестно май! Няма да забравя как цели два-три дена всички викаха "ДА ЖИВЕЙ ФОРМУЛА ЕДНО!", как разправяха, че това било нещо много мъдро и... леле - каква убостия. Е, след това си одвиха свинските опашчици, ама Главният Цоркаджия им намери други забълбукваници... Та я да ви питам - утре, ако оня, с дебелия врат и правешката усмивка обяви, че ще изстреляме първия български спътник, наречен "Бойко Първи", за да снима от космоса как се режат ленти в България - ще се овлажните от кеф, нали? Само ми е интересно, ако същият тоя Вратльо пусне после обява, че набира доброволци да опъват ластика, с който ще изстрелваме спътника - колко ли кофпомпета от вас ще се запишат?

Построяването със сигурност ще е със заем от Световната Банка,който ние ще изплащаме.След построяването обаче железниците ще бъдат продадени на чужди фирми,като така някой пак наготово ще придобие нещо на наш гръб.Иначе за 1 милиард евро могат да се отворят отрасли,които да произвеждат и да дават поминък на милиони българи,но сигурно и това сме подписали,че няма да правим при приемането ни в ЕС.

Какава ирония. Изчезващият български народ ще строи на свой гръб новите инфраструкртурни обекти, от които ще се облажат новите/стари господари на света. Поредното бреме за робите в нашата територия.

Всяко четиричленно семейство ще трябва да извади по 1142 лв от джоба си за тази железница. Махаме господа ромите, които традиционно за нищо не плащат в тази държава и сумата отива на 1250 лв.

с тях, за 20-30 години, ще стане по 200 хил. долара на останал Българин (нещастник)

От сега някои хора потриват ръце , 70-80% ще бъде открадното и ако въобще се построи нещо ще се движи с скорост кколкото сега

Краднеш петел,грози те пандел.Краднеш МИЛИОНИ-защитават те ЗАКОНИ!Не се страхувайте от ромите-в съседна Румъния в чистите им нови вагони/сименс/ромите са дисциплинирани и чисти!Навсякъде свети!Не можех да повярвам на очите си!

е с тоя влак на голяма скорост ще внасят власи в бг ли ?

"...над 1 млрд. евро, ще се плати от България" , щото е мноооого печеливш проекта. Може и да е ... ама за кого? Те баш сега ли е време да загробим 1 милиар евро?!? Аман вече!!

Тия от ЕС откачени ли са - как ще им плащаме за някаква безумно скъпа железница, от която за България трудно може да има икономически ползи и при положение, че едвам се крепим в буквален смисъл ? Това е някакъв политически експеримент, от който прозират анти-български интереси.

Къде е казано, че ползите трябва да са за България. От както разрушихме държавата си за да влезем в мантрата ЕС какви ползи имаме?

Текстът на София - Мездра - Враца, Пътни бележки от великия автор завършва така: "Ребята, мирише вече на пролет, стягайте си опинците за всеки случай." Какво друго да добави човек?

А паметника на дядо Йоцо къде ще го турнем? Ех, как не доживя той такива юнаци да види, да им попипа емблемита на Мирцедесите и да разбере, че юнаци са това, не са лигльовците на барон Хирш!

линията София-ПловдивБургас е даже по-важна от тази. Също може да мине за европейски проект, защото свързва търговски пътища от континента за мала азия

Много се кефя, че ще имаме по добра железница. Това правителство наистина работи, а не краде за разлика от другото.

Ал

Много работи, зер. Много обещава и нищо не изпълнява!

Ами вижда се да ти кажа колко се строи и какво се прави. Станишев построи цели 5 км магистрала.

в новата ни история по "велики" идеи! Саламче "Стара планина", тунелче под Стара планина, правя ти метро - вдигам ти данъка на панелката, обложи ЕООДто тройно, .... все велики идеи

Така както е тръгнало, до 2015 доста българи( не цигани) ще измрът от глад!

Изглежда, че много хора не значт, че най ефективни и перспективни за една нация и нейната държава са ОБРАЗОВАНИЕТО И ТРАНСПОРТА! Ако щвейцарците бяха "умни" колкото Бай Ганювците, нямаше да са толкова богати!

Едно американче срещнало професор.То попитало-Чичко,ти умен ли си? Професорът казал-Да,много! Американчето попитало-Ами като си умен защо не си богат?

- Защото съм честен.

Прост народ, слаба държава! Простотията ходи по хората, а не по говедата и няма почивен ден!

bobsyn@

Интересно дали до 2021 година Сърбия и Македония ще са членове на ЕС иначе разстоянието от Солун до Будапеща през България и Румъния е със 100тина км по-дълго или някъде около 10%. Проекта ми се вижда рискован, защото не се знае каква ще инфраструктурата на в различните държави, за да може да се твърди, че с новата жележница средната скорост ще е с повече от 10% по-висока както и таксите за преминаване през страните, а бизнеса се интересува освен от бърз и евтин транспорт на стоките.

Някой ще се нагълта със доста кинти и както винаги, няма да има нищо на лице. "НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА"

абе ти си страшен хейтър бе!Каква трябва да е новината да кажеш нещо позитивно?!? Съвет - спри да гледаш "Шоуто на Слави"

много се радвам че сте подобрят железниците на балгаря но не виждам засто да е по това трасе а не софя варна застото има много балгари и чужденчи а и да стигнеш до морето ти отнема много време.а и на всичкото от горе правят трасе с 200 км в час.защо? не могат ли да го направят до ч00-500 км в час както в европеиските даряв като франция.сега сте го направят с 200 км в час и после сте каят че е малко и трябва да правят на ново трасето.инаце всичко останало е добре!!!а стях да забравя и закрепете добре линиите застото циганята сте искат да ги вземат :)) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

София - Варна не е европейски коридор и ако искаме да имаме високоскоростна железница до морето, ще трябва сами да финансираме линията... Влакове за скорости до 400-500км/ч ще бъдат нерентабилни за територията на България. Първо билетите за такива влакове ще са непосилни за джоба на българина, и второя разстоянията между по-големите градовете в България не са големи и не си струва да ускоряват влаковете до такива скорости, че скоро пак трябва да спират. Най-добрата скорост за придвижване с влак в територията на България е 160-200км/ч. след проучвания от финансова, географска и икономическа гледна точка.

парите по европроектите идват от джоба на всички страни членки на ЕС. Неможело всико може ако имаме стабилни политици а нямаме.

много филми гледаш в момента максималната скорост на няколко места е до 130км ама развиват ли се ?Естествено че НЕ!Стари вагони стари машини.......масово съкращение на работния персонал.......масово крадене на ЖП техника......стрелки апарати и т.н....и за капак сами си махнаха техниката която трябва да е там!Вместо да има двулентов маршрут те какво направиха остана еднолентов и се чака на гарата и там се разминават,защото нямало нужда!

При условие, че аерогара София е на практика в града и има не по-лоша комуникация от централна гара, а аерогарите във Варна и Бургас са сравнително ненатоварени и пак са близо до градовете, железница със скорост над 200 км/ч е нерентабилна. Просто цените на подобните железници са малко по-скъпи от самолетните билети, а при пътникопотока в БГ за подобни услуги - нещата са обречени!

В Германия пътническите влакове рядко вдигат над 160-170км/ч, поне според дисплеите във вагоните.

Строим магистрали върху мочурища и блата, сега ще строим и железници! Мижай да ви лъжа!

ТЯ РАЗБИРА, НО ОТ ДРУГИ КРЕМВИРШИ И САЛАМ МАКЕДОНКА.

Но нека я строят германците,защото нашите-я релса ще откраднат,я пепел ще подложат.Иначе толкова ми е гот от тази новина-нямам място.Ще живне този северозападнал край.А и като почнат автомагистралата от Ботевград за Видин с 4 ленти няма да се говори с видинлии.На хаир да им е,че 20г.горките бяха в Занзибар.Имало е господ и за тях.

Предполагам цените ще са солени, какво ще правят братята роми от севера, как ли ще се возят до благодатните дунавски територии?

Инвестирайте тези пари за магистрала Хемус , а не за безумни тунели към Видин .

На гол корем , чифте пищофи, казват българите.Само,че за измисленият генерал дотогава никой няма да си спомня и да не се надява, че пак като медиен герой ще реже лентата.

Ровя се из страниците на Европейския съюз. Защо точно такъв проект не откривам??? Еле пък, че даже е ОСОБЕНО ПРИОРИТЕТЕН??? Я ме ориентриайте къде да търся.

Абе кой ще пътъва по тази магистрала като в този пайон народ не остана

Момчета, а кога почваме мега хипер-трипер-двоен аксел и троен тулуп и ура комплекса за Формула едно край Доброславци??? Айде, да е по-бързо, че ще строим там и няколко хотели от по 7-8 до максимум 10 звезди, с около 1,000,000 легла, както и едно малко изкуствено море за водни спортове, когато няма съзтезания с коли.

Боико един твои екс-шеф беше решил да строи плавателен канал в София понеже трябвало да приличаме на Москва ,Ама ти бате ги биеш всечките си бивши шефове както казват хората ученика надмина учителите Аферим,Машала ,Бравос да си жив и здрав за гордост на мама и тате

до преди 4-5 години все още в Младост ги имаше тия изкупи. За плавателен канал.

Да изкУпите ги имаше, докато не изкОпиха апараментите построени върху тях . Ама те тия изкопи си седяха така неизползваеми от преди 1970 година , като деца им викахме "канала" . Та този канал се беше заблатил и единственото ,което имаше в него бяха жаби , риби и развъждаше комари, докато през 1975 г не се удавиха две деца , и го отводниха . А след това , някъде към 83-84 трябва да е било , върху една част от него започнаха да строят сегашния магазин "Деница" , не знам дали все още се казва така, защото не съм в България . Както и да е. Та дано и тази железница не е като онзи "канал" , строен-недостроен , че кой знае каква трагедия ще е и там .

Може би преди век и нещо хората започнали да строят ЖП линия през Алпите, между Италия и Австрия. Линията минавала през височини, непреодолими от никой локомотив тогава. Питали ги защо я строят. Те отговорили, че сега няма такъв локомотив, но след години ще има. Тогава ще има и готова линия за него. Ето това е народ, ето това е качествен материал. Съмнявам се 1800 и някоя година целият народ по тези места да е бил супер богат. Съмнявам се да не е имало начин да изядат тези пари веднага. Но знам със сигурност, че там сега са по-богати от нас, защото за си пресметнали колко от залъка да изядат и колко да заделят, за да се сее по-добре родовото им семе след век и нещо. Ето това мислене е дефицит в България и за това ми е жал. Народ, подвластен на стомаха си и на органите си за секс. Нямаме умрял от глад българин, освен децата, оставени гладни в социален дом по време на предното правителство. Но имаме хиляди умрели от простотия - от преяждане, от мръсни храни, от некадърни лекари, от некадърни инженери - и това е факт, както е факт, че сега е ден и че идва пролет. Да поумнеем и да станем нация!

kgb777kgb

Все едно аз съм го писал !!!! Само ми кажи КАК да стане ??? Трета клавиатура чупя да обяснявам , че става не с мрънкане , а със СМЯТАНЕ и борба с монополи , бюрократи , измамници , манипулатори и т.н. . Само ми кажи КАК да поумнее този народ , който само ако му кажеш ДНЕС ще ядеш и пиеш МАЛКО по-малко и ще платиш МАЛКО повече за да с по-добре след 5 г. , този народ ВЕДНАГА ще те пребие с камъни , без в простата глава да мине мисъл , че 20 г. го крадоха , драха и доиха - той мълча , а сега като му кажеш ИСТИНАТА за нещата той те мрази исрено и страстно !!!!

Коментираме два милиарда за влак София-Видин, а не принципни положения!!! Какво общо имат комунистите с това???

Понеже понякога имаш проблясъци, ще ми е интересно да чуя ЛИЧНО твоето мнение за влак Видин-София. Какво той помага на комуникациите, инфраструктурата на държавата, кого ще превозва и т.н.

Много се радвам, когато един гербер знае повече от 2-3 думи, че и може да ги пише!!! А какво каза по темата за безумната влакова отсечка Видин-София? И къде сравняваш Италия-Швейцария - с Алпите и т.н. с равнина като Дунавската? Тук може да се влезе НАВСЯКЪДЕ.

kgb777kgb

Защо решавате , че щом някой подкрепя нещо , което се прави веднага е гербер !!! И какво като е Дунавската значи ще е още по-лесно !!! А най-вероятно идеята е Дунав мост 2 , не че ме кефи ама ?! За мен МНОГО по-добри лотове са София -Варна и София-Бургас и София-Кулата , че даже и София-Солун си е трепач !!!

Но не всеки е достатъчно далновиден да разшири дефакто (а не само де юре) територията на страната натам, накъдето в момента е изостанал. Равното е за лесните. Предизвикателствтото е за големите. Когато става дума за българска територя, която е изоставена, какво ти е мението? Именно там трябва да развиваме. Това ще оголеми България, защото тези територии напрактика не се позлват. Ти колко пъти си ходил до Враца? Ако си ходил щеше да се ужасиш от нещото там! Това е Бългаиря, хора! Там трябва да има градини и работа за българи. Милиард е нищо, когато спрем безумната корупция и престъпното харчене на пари, което видяхме до преди 2 г. След няколко години България ще има милиард за този проект, ще има и за пенсии, по-високи от всякога.

Оправи си представите за историята. В България се отделяше от залъка за да се строи само допреди двадесетина години. И пак недоволствахме. А от 20 години ни крадат залците с обещание за светло бъдеще, което видимо няма да е наше, а на тези, които бъркат по-дълбоко в гърлото ни!!!!!!!!!!!!!!!!

Ето истината: След 50-та българското ком. правителство около 20-25 г. получаваха труд и наука от специалисти, обучени в царска България и Европа. Към 70-75-та започнаха в икономиката да навлизат специалисти, обучени в социалистическа България и в СССР. От този период датира резкият спад в икономиката на странта. Дотациите от СССР под формата на нефт по усреднени цени от последните 5 години беше схема, която няколк огодини компенсира спада, но бяха спрени като неестествени. Те са си неестествени и пагубни за икономиката. Сякоха гори с години , за да изнасят суровини (реките от това пресъхнаха наполовина), изнасяха инертни материали, сода (което е мръсно производство и опостуши Девня и изворите... Не успяха да се справят със скапаното ниско ниво на социалистическия продукт, вкл. науката. Отделянето от залъка не е единственото условие. Основното е КАК! Работническата класа е сръчна и тр. да работи. Аристокрацията е готова да управлява и тр. да управлява. Когато нещата се объркат, никое отделяне от залъка не е достатъчно, се вижда днес.

Чоече,бъдеи сигурен ,че и тогава са били богати.Бедните сме ние,благодарение на политическата грандомания.

Не мога да разбера как може да пишете само лоши неща? Не може ли да станете и да си очистите пред блока в който живеете, вместо само да плюете по всеки и по всичко?! Имам чувството, че някои хора живеят само за да не одобряват нищо и всички да са им виновни за скапания живот.

Бива, ама в момента коментираме похарчването на ДВА милиарда за безумие! Нещо положително да виждаш и нещо да си казал по темата? Общите приказки след малко някой ще се появи и ще напомни за лекарите от Горна...

Преди 10-12 години гърците имаха проект за тунел под Стара планина, така че днешната магистрала Струма да продължи до Видин и от там за Европата. Но врачанските веломожи направиха и невъзможното това да не стане.

Брех! Много те влече да коментираш старите велможи, ама по-добре изкоментирай новите Божествени Създания! Влакче Видин София - какво общо има то със старите намерения за МАГИСТРАЛА и тунел? И как успя да ти го роди това акъла??? Че те врачанци ще рипат и ще си удрят гъ*о по тавана, ако мине магистрала оттам, че белким се закача по някой турист, защото там и има какво да се види!