Българите - все по-бедни, но оптимисти

Повечето хора очакват подобряване на финансово-икономическата ситуация у нас, независимо от трудностите, сочи изследване на НЦИОМ.

Обратно в новината

Коментари - Българите - все по-бедни, но оптимисти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Песимиста - По-зле не може да стане! Оптимиста - Ааа, може, може...

КОЕ МУ Е ОПТИМИСТИЧНОТО, ЧЕ ОБЕДЯВАМЕ И КРАЯ МУ СЕ НЕ ВИЖДА, ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ.

Проучванията на НЦИОМ показват преобладаване на мненията за влошаване на живота и изводите му показват преобладаващ оптимизъм. Бих напомнил на оптимистите за Ерик Блеър, но повечето от тях ще го сбъркат с бившия британски соц - премиер, та няма. Затова пък напомням, че НЦИОМ е подчинен на анти - Народното събрание. "Так держать, братушки" (Т. Живков). "Революцията продължава" (БКП). "Много сме" (БСП). "Не сте сами" (НДСВ). "Цветанов копа трупове с багери" (Бойко Борисов). Нещо е еднакво, нали?

В навечерието на лятото 63% от българите посочват, че през последната година материалното им положение се е влошило и за това обичат толкова много и пожарникаря и чантоносача му.

Нормално е,че повечето хора не разбират от икономика. Нормално е през пролетта оптимизмът да надделява. Но е съвършено ненормален мазохизмът на по-голямата част от населението ! Когато казват - намаляване на разходите, това означава именно намаляване на пазара, нищо хубаво няма в това ! Хубавото е умереното печатане на пари - директно се трансформира в богатство...но на роби по душа какво да им обясняваш...

Като казва Ванга: последният американски президент ще е черен, позна. Като предскава, че Райцигер - Бенедикт ХVI ще е послддният от папите ... би следвало да й повярваме. Също и че в България ще доживеем до времената в които НЕЩАТА НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ ТРЪГНАТ НА ДОБРЕ. "Експресът" който хвърля светлина в тунела "идва" срещу нас и се движи по "разписание". Че ще отнесе със себе си "онези с парите - Чичко Паричко", е ясно, също и датата на събитието - 21.12.2012 година. Многото от гурбетчелъка и робството мина ... мъничко остана. Кураж братя българЕ, Бог ни е на помощ.

Не само мерките на знае неграмотния и безхаберен народец. Те още чакат да почнат да си крадат от полето, от заводите, от всяко кътче на държавата. Затова и нехаят да работят и да изграждата своето бъдеще.

И на теб нищо не ти сe разбира.

което прави.

Надай се булка на............

Няма некомпрометирано нещо в тази страна. Вече и НЦИОМ е напът с такива заглавия.

Българите - все-по бедни, все по депресирани, все по-апатични, но винаги гласуваме за тези, които ни наричат лош материал. Мазохизмът е национална черта.

Говори само за себе си.

напълно съм съгласен с теб. лошото в случая е, че от беизходицата започва и мен да ме охваща апатия

То от всекидневно писане на коментари тук, как да не те обхване. Напълно те разбирам. Кофти работа имаш.

ЬУЕИ , ако си мислиш че си гласувал за някого и гласът ти е отчетен, просто се само заблуждаваш. Изборите особено последните три са напълно манипулирани и вотът ан избирателите подменен. Това се върши чрез политизирания избирателен кодекс, който се управлява и контролира от партиите. Такъв кодекс и порядък няма в демократична Европа, там избирателна система е ДЕполитизирана и партиите нямат думата.Но у нас най големите крадци и унищожители държат избирателната система и направляват твоя вот.Такава избирателна система в другата Европа се счита за КРИМИНАЛНА, НО НЕ И У НАС. За В последните избори не са гласували повече от 40% от всички избиратели, но ги нагласиха за пред света 60%, за последното правителство са гласували не повече от 12 %, а в момента доверието е спаднало под 2 %, но те управляват останалите 98 % и това става със съгласието на" опозицията". Защото "опозиция и управляващи" са в общия кюп на една тясна олигархична каста, която си подава властта едни на други, с криминални методи,но без угризения на съвестта. И двете страни нямат никакви намерения да променят избирателната система, защото тя трябва да стане с промяна в конституцията, а точно там са заложени всички криминални елементи на българското настояще. никоя не желая промяна на българската постоталитарна луканова конституция за да остане вечно на власт и яхва вечно народа. ideyazabulgaria.org

ХА!Ми как да не сме?че ние оцеляхме след 500 г турско робство,та няма да оцелеем под наше,родно (всъщност чуждо,но наши кадри са водещи.)....само ако може да въведат данъците на империята,че тия ми идват малко височки.... ;)

Как се връзва тази новина, с онази където премиерът бил фаворит за президент? Аз лично обеднях точно от момента, от който той стана премиер!

За първи път си купих нови дрехи, от магазин за втора употреба!Супероптимист съм!

Този бизнес отдавна умря. Сега има евтини китайски стоки на същата цена.

Къде видяхте тези оптимисти?

Гърчим се от бедност като глисти, но с мечтите сме на оптимисти.

Не те бива в римите.

Първо най-нещастни в света,после бедни,но оптимисти...Простотии.