Минималната работна заплата - 270 лева

Работодателите и синдикатите обсъждат вариант минималната работна заплата да стане около 270 лева от 1 юли.

Обратно в новината

Коментари - Минималната работна заплата - 270 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е,защо да я увеличават,240 лева стигат за всичко,дори са ни много,ако питате финансистите,нека я отхвърлят още 3-4 пъти,пък тогава ще я вдигнат с 20-30 лева и ще отчетат ръст 12-13% и така ще ни мият очите години напред.......

НЯМА СИНДИКАТИ.НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ДА МИСЛИ ЗА БЕДНИТЕ И БЕЗРАБОТНИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ В БЪЛГАРИЯ.ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ.НИЕ МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ НЕЩАТА.

Дано тези приказки не са само за да се разлаят отново кучетата, а наистина да се увеличи.Минималната се притесняват и не искат да я увеличават, тока и парното само що се издума и веднага се увеличават. А ма и ние си го заслужаваме с това мълчание. Народа е търпелив, мълчалив и спи зимният си сън, чака пролетта ама тя едва ли ще дойде.

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ДОКОГА В БГ ХОРАТА ЩЕ ГИ ПОДСИГУРИАВАТ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА А ШЕВОВЕТЕ ИМ ДАВАТ ДВОИНА ИЛИ ТРОЙНА ЗАПЛАТА.ПО ТОЗИ НАЧИН ТЕ УКРИВАТ ДАНАЦИТЕ СИ.ИМА И ДВОЙНО СЧЕТОВОДСТВО.ТРЯБВА ДА ИМА ТАКОВА ОРГАНИЗАЦИА НА КОЯТО ХОРАТА МОГАТ ДА СЕ ОПЛАКВАТ ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ.НЯМА НИКАВА ОПРАВИЯ В БГ.ЗАТОВА НАРОДА ГО ТЪПЧАТ И СИ ПРАВАТ С НЕГО КАКВОТО СИ ИСКАТ.НО НАЙ ВАЖНОТО Е ЧЕ НЯМА ЗАКОНИ.ОТТАМ ИДВА ТАЗИ БЪРКОТИЯ.

МРЗ-майчинство, призовават да раждаме-с въздух ли да храним децата, за това никои не мисли.

тези оправници заслуяват масово да се изселиме от тази даржва да видиме от каде ще зимат и какво ще правят

Какво ще се получи, м? Народа му дават 400 лева заплата - осигуряват го на 240. Е, поне работодателите са цъфнали & вързали - сега народа ще взема 350, а ще го осигуряват на 270! И? От увеличението щели да влязат около 10-на млн до края на 2010, това си е 1/2 от финансите за БГ Лувър... Какво му плащаш...

простаци!!!!

ами то всички в провинцята сме на минимална заплата

Аз ви пожелавам да дойде време да взимате минимална заплата!Само в България!Тя и без това ще изчезне!Заради вас-идиоти!Дано в Ада се печете алчни нещастници!

Браво,това е синдикат.Още утре се прибирам във БГ,искам и аз да взимам толкова,сравнение със тази мизерна заплата която взимам тук,във БГ е супер за живот със такъв голям стандарт.Още утре си стягам куфарите и се прибирам.Смешници

Не можете ли да разберете за какво става въпрос?След като се увеличи минималната работна заплата ще се уддържат повече социални,здравни осигуровки и повече плосък данък,които ще се влеят в нереформираните здравна и социални системи.И ако може това да се случи само в частния сектор, а за държавния сектор не, тъи като голяма част от социалните помощи,които плаща държавата са обвързани с минималната работна заплата и държавата няма пари.И друг път е ставало въпрос за това-ако синдикати и социални работници са толкова загрижени за "прага на бедността" да премахнат плоския данък за хората на минимална работна заплата.Основно това са хора с ниска квалификация,за които бизнеса трудно ще осигури средства в момент на криза за да им увеличи заплатите.

Уф, Тотю не излезе от неговия уклон на синдикалист, и тва е. Личи си че някога е работил при тях. Абслютнен манипулатор.

вдигат МОЖЕ БИ минималната заплата/но само минималаната, не всички/ с 30%, а увеличават парното с 35%....БРАВО на правителството. Същите сте като БСП и ДПС. Все същата гнусна пасмина ни управлява.

Вдигат данъците, не минималната заплата.

Кажете колко трябва да стане безработицата. Може да помогна с идеи за нейното увеличаване - безплатно щом е за България.

нали още вчера безработицата беше 9,ш2 а минималната заплата 290 лв. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Процентите намаляват ,а опашките в Бюрата по труда се увеличават.

То хубаво да се увеличи минималната заплата, след като се увеличават данъците, акцизите, парното, тока, водата, таксата за тоалетна и таксата за дишане.... прощавайте, поувлякох се малко. Ами къде ги тези, които плащат съответните заплати, данъци, акцизи.... (виж по-горе). Работодателите май станаха кът напоследък, че не знам докъде ще я докарат...

Такава заплата взимат само неграмотни метачи, че дори и те се съмнявам, че вече работят за толкова. Так че не се прави на много засегнат. Увеличението е чисто формално. По-добре ще е направо да я премахнат, и без това не е актуална отдавна.

Как не Ви е срам бе, господа управляващи? Как може, от както сте на власт, единственото, което правите е да товарите бизнеса? Така ли се излиза от криза - като убиете дребния, малкия и средния бизнес и в държавата да останат само големи компании? Направете си справка поне каква част от заетите са в големи компании и чак тогава мислете кой бизнес точно трябва да подпирате и на кой да пречите. Ако вдигнете минималната заплата ще направите поредната стъпка към затварянето на няколко хиляди фирми, които и без това едва издържат!!!

Абсолютно подкрепям това мнение. Това, което правят управляващите в момента, е пълно безобразие спрямо микробизнеса.

Пълни некадърници! Какво мислите, че като вдигнете МРЗ ще ви се оправи дупката в бюджета ли? Съсипници от класа. Айде сега какво правим - ами осиг.прагове? Промени и в ЗБДОО за 2010 г. посред годината. Това ще извива ръцете на малкия бизнес, който и без това е зле. Абе вие добре ли сте? В КСО също промяна заради 3-те дни болнични. Изобщо за пореден път доказвате, че сте една сбирщина от измамници - защо излъгахте измъчения български народ преди изборите? Изправете се пред избирателите си и кажете по мъжки, че просто не можете...........

Смешници! Нали европейците ви казаха да въведете РЕАЛНИЯ СОЦИАЛЕН МИНИМУМ, по който да се равнява автоматично минималната заплата и социалната пенсия, без да има определена минимална заплата, а часова ставка. И заплатите трябва да СЕ АКТУАЛИЗИРАТ всяка година върху Брутния вътрешен продукт-.А според сегашния БВП реалния социален минимум трябва да НЕ бъде под 500 лева. Но кой да му увре главата от практиката и действителността в развита и демократична Европа. Това нивото на мислене на днешния калпав политически елит, който българина си е избрал да го управлява в Парламента.ideyazabulgaria.org

Наистина сте прави за съветите от брюкселците, а данните Ви са повече от прецизни . Да се надяваме, че ще видим в близко бъдеще един по-адекватен подход (и чуваемост) към консултинга от страна на нашите момчета .

Але,много си прав- поздравявам те!!Малко хора се досещат ,че това е целта - някои да си вдигнат заплатите,ако са вързани с минималната РЗ!

Вдигането на мин. работна заплата не се прави с цел да се повишат доходите, а да се увеличат приходите в бюджета. Т.е. тия фирми които осигуряват работниците си на МРЗ ще плащат и повече осигуровки. Това е основната цел на това увеличение. Другото е за пред хората.

Така е! И потребителската такса при личните лекари вече ще е 2,70 лв!

тоя идиот защо той не си договори 270 лв. заплата?? има ли представа как се живее с толкова пари нека пробва поне един месец и тогава ще го питам.

Никой не работи за толкова пари - само пенсионерите живеят с такива средства. Минималната заплата има значение за осигуровките на служителите - висока мин. заплата - повече удръжки и за служителя и за работодателя. За един работодател не е особен проблем да осигурява на реалната заплата, но работниците рядко искат, защото това значи, че няма да взимат чисти 1000 лева, а 680. А ако искат чисти 1000 лв., то трябва да ги осигуряваш на 1300 - съответно тези пари се избиват по-трудно. За работодателя осигуровките за признат разход, иначе той плаща 10% данък на парите - т.е. никаква далавера да го прави.

Не си много прав. Ако искаш да вземаш чисто 1000 и да си осигурен по закон, брутната заплата трябва да е около 1300, а на работодателя ще му струваш окло 1500. На тези 1500, 20% ДДС, и 10% корпоративен данък. Затова те осигурява на 500 и ти дава 1000, откъде ги взима си е негова работа. Друг е въпроса, че дори за 1000 трудно се намират качествени хора. Абе сбъркана ни е държавата и то не от вчера. :)

А какво предлагаш - да направят минималната заплата 2000 лв ли???

Чували ли сте лаком гъз, глава затрива! Това ще ви се случи! Озаптете великите бизнесмени, банкери и пр. и пр. и оставете вече народа на мира!!!

Ей, Тотю Лъжеца! Какво можеш да покриеш с 270 лв??? Какво увеличение на заплатите ще има, бе лъжльо, парното само го качвате с 35%, говедо с говедо нахално!!! Държавата нямала, за пенсии нямали, за заплати нямали, здравната каса и тя нямала, ел. дружествата и те нямали....изобщо всичко изкрадохте некадърници крадливи! Значи само ние ИМАМЕ да ви плащаме за каквото и по колкото ви дойде на ум и по 2-3 живота имаме, че тоя ни го затрихте!!!

Ей тия "синдикати" само глупости ръсят... Каква минимална заплата като 10% от хората не вземат никаква. Пак някой (на който заплатата му е обвързана с минималната) иска да си вдигне скрито заплатите... и ползват тъпите синдикалисти да им свършат работата.

СЪВЕТ КЪМ СИНДИКАТИТЕ: Мизерни са заплатите! Срещу министър Тотю пратете Филип Тотю!

Браво, ГНЕВЕН ! Да сте живи и здрави !

Чудесно, това ще доведе до увеличаването на безработицата. Защото за почти фалиралите собственици, това са нови разходи, не за това, че ще трябва да дават повече пари на работниците, а заради всички други удръжки, данъци и т.н, които се вдигат с видигане на заплатата. Това ще доведе до много малко вдигане на заплата, защото данъците и удръжките се увеличават и за работника. Мирише ми на предстрочни избори.

Кой да сложим да ни управлява като там са само некадърници не ставащи за нищо друго.Хората които разбират в бг не се спират!!!

Прах в очите на хората, но кой ли ще се хване? ООООООООО, имало и синдикати в България:))))))))))))))))))))))))