Борисов: Да станем като германците

Държавата се опитва да изчисти наследените дългове, но и фирмите доставчици трябва да внимават какви сделки сключват.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Да станем като германците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кат матрала е некачествен ,как да станем германци,затова човек преди да говори трябва повече да мисли.

Hарода има предостатъчно ум в главата си и не е нужно да "копира" тук и там! Mожем да сме дори по-добри! 3ащо не!? Aко всеки се осъзнае вие "там горе" и "ние тука долу" ами можем ако искаме! 3ащо способните хора бягат от б-я? Xайде, нека всеки започне от себе си! Aми "огледайте се " в собственото си огледало... всички големи резултати-идват от малкото но почтено и скрoмно начало!

Ако всички работеха с такъв хъс ,с който пишат по форумите- България ще е райска градина !

Даже в Германия отишъл и ги критикува. Браво

Bсичко става но с Tруд!! Oставете думите и почнете дела- политиците да дават примери. пример #1: да слезат по улиците и да почнат dа ги почистат (таи ще привлечеме mного повече туристи, а това значи пари). Dа отиват сред работниtsite- и да ги вдахновяват, по селата , по гоpите, и таи нататак. примери се искат не думи!!

Добре! Почни от себе си, стани като Меркел, пък другото ще си дойде на мястото!!!!

Имаше подобен виц! "Попитали радио Ереван: - Може ли България да се изравни с Швейцария? - Може, но жалко за Швейцария!" "Какво ше се случи, ако в Сахара се изравят с България? - Отначало нищо, но по-късно ще почувстват остър недостиг на пясък!"

"Не е виновен, който яде зелника, а който му го дава" - Ама верно ли, това е отговорът му за държавните задължения към бизнеса???

Борисов: Да станем като германците: да изхвърлим всички българи от България и да ги заменим с германци!

Писна ми да чета тъпите изказвания на Бойко ВСЕКИ ДЕН!!!!!

"Ако има добра практика в Европа - предложете ни я". Ама, защо чака да му предлагат нещо наготово, ББ на луната ли живее?

Разликата между българите и германците е само в политиката на управляващите.

Пази боже от такива мисли! От 40 години живея и работя тук. Българин германец не става, както германец български менталитет (освен Бисмарк) не разбира! Иначе ББ популизъм и т.н. Имаше още един, царчето де, който описваше подобни химери, щеше да достига Швейцария за 800 дена!!

Dа стигнем герmанците??? Xа, ха.. Hикога. Cамо млади булгари, които имигрират в германiя може един ден да приличат, работят, мислят като германците. баи ганио не може. Kраи.

Каква галеща ухото музика: "Моите уважения към вас, но българите са ми по-мили и тези, които се жалват, искам да спрат да се жалват"! Би било чудесно, ако ББ наистина се интересувше от какво, защо, от кога се жалват милите българи.

Дежурните мрънкачи, чули-недочули, разбрали-недоразбрали /той критикува софтуера на Сименс за документите/, засмърдяха из форума.Ако бай Ганьо един ден го лишат от възможността да стене и да мрънка, ще легне и ще умре.Без друго може, но без туй не може.Поне да не пишеха бустан с "у", да се примириш, но това е вече прекалено, най-неграмотните да дават акъл на другите.Впрочем, вековна практика по тия земи.Пфу...

Другарю Борисов, кога ще стигнем Германия, със среден годишен доход на наемен работник от 27 648 евро или 55 300 лева?

Ще станем като германците,когатозапочнем да получажаме германски заплати.Сега единственото общо което имаме е че и аз и един германец със седмичната си заплата можем да стигнем до София.Е -той със самолет и ще му останат да се почерпи.

само за парите говорите.Как един не каза,че работи като германец,но видите ли,му плащат като на българин.Мързели сте и готованци.

А ТИ КЪВ СИ,БЕ? РАБОТОДАТЕЛ ЛИ,ОТВОРКО ЛИ,ЩО ЛИ?

Че ако ние станем като германците никога няма да допуснем такъв тъп премиер начело на държавата ни.

да дойде Меркел и почваме ( да ставаме като германците ) А с бате Бойко ни чакат още три годин цирк.

Да станем като германците, да седнем като германците ... Хайде стига вече празно дрънкане! Тази партия ГЕРБ няма виждане за бъдещето на страната, не се видя управленска стратегия, няма програма за действията си. Аман от бойковщини! Политическият живот е сякаш само евтин полицейски сериал - омръзнал до втръсване. Един се прави на самотен самодържец, друг - на президент, трети опищя всичко да се прави на финансов корифей, всичките вкупом сипят словесни бисери. И толкова ... Безсмислено правителство.

Ами те германците отдавна са за пример..и като нация и всичко..ако не бяха те нямаше да има и ракети и други постижения взети наготово от американци и руснаци..а това че след две разрушителни за тях войни пак са номер едно говори достатъчно..но Ганьо не обича дисциплината и го знаем добре всички..а само с история на която се уповаваме не се живее..

да бе ! голяма нация! няма що! подпалиха две световни войни,изгориха сумати книги и евреи, държаха 50 години разделена нацята си,а що се отнася за немската точност,тя е от тъпотия,не смеят да се отклонят нито на милиметар от линията!шваби и прусаци ,достойни чеда на добрят воиник Швейк!!!

То ние като румънците не можем да станем, за какви гермаци той говори??? Бойко - болна глава.

Като германците от шеста армия на фон Паулус ли?

Пълни глупости и гол популизъм от бате ви Бойко! Дори и той с рибешкия си мозък много добре знае, че няма как да сме като германците с този лош човешки материал. Те с един цигански пазар в центъра на столицата не могат да се оправят, тръгнали да се борят с големите мафиоти. No chance, baby!

Aбе, тоя не беше ли новият Стамболов, a? Не ме разсмивайте. Това е по-скоро новият Стамболийски - момче от къра, с рунтави гърди, но празна тиква.

Да станем като германците- най-добрите съюзници на Русия.

Какво ли мислят за ББ в Германия? "От една страна той е способен да формулира простичко сложни по съдържание неща. От друга страна, според мен, от човек, който говори в германската столица в качеството си на български премиер, се изисква повече сериозност. Обичайното общуване тук е май по-сериозно, отколкото в България" И още ":"Подобно нещо се наблюдава много рядко в западните демокрации. Поведението на Борисов може да се сравни с това на Живков или дори Хрушчов. Така не се прави истинска политика. Забавлението привлича избирателите само за кратко време, но не и за постоянно"

БОГ да пази премиера на Рпублика България- Бойко Борисов, бъди жив и здрав.

Нека народа да получава заплати като на германец и той ще работи като германец. Какво може да се очаква от човек, който получава 200-500 лв на месец.

първо да работиш и за изработеното да ти платят???

ПЪРВО СЕ ОСИГУРЯВАТ УСЛОВИЯ И ТЕХНОЛОГИИ,ИНСТРУМЕНТИ И МАШИНИ И ТОГАВА ИДВА РАБОТНИКА!

По-добре Германия и Япония, отколкото Турция, или Русия, например. В цял свят е известно че Германия и Япония са символ на качество и висока дисциплина. Е, има и други, Швейцария, Дания, Швеция, Финландия, в някакъв смисъл и Обединеното кралство. Че ние няма да станем като Германия е от ясно по-ясно. Няма и смисъл да си го поставяме като задача - все едно не може да я изпълним. Но ако стремежът ни е да настигнем Чехия, с перспектива да станем като Австрия, това може да ни мотивира. Примери - Словения и Хърватия (тя, последната даже не е членка на ЕС). А за неизгодните договори никой не ние виновен - както са сключени контрагентите така ги изпълняват. Само че аз априори не желая да имам магистрала строена от някакви турски текмефези. Които до вчера са били овчари. Японци - да, италианци, защо не, в краен случай даже и варианта с българска фирма е по-добър. А да се замени японска фирма с турска пшри строежа на метрото си е направо авантюра. Нищо че техниката е германска. Че има далавера при сключването на договорите е ясно. И за новите документи и за АЕЦ Белене, пък и за какво ли не. Сега всички ще плащаме дупедавството на Гей Дмитриевич, агент Гоце и компания. ББ може да е всякакъв, но поне в едно не можем да гу упрекнем - че защитава своите хора по партийна линия. Точно обратното - при нарушения първо от своите започна чистката. И така трябва. Да, така е по-болезнено, създава си врагове, но пък може да работи на чисто. Да, много добре ще е да станем като германци. Ама няма да е скоро.

Преди 5 години Бойко обеща София след неговото кметуване да стане като Виена?!

за каквото и да става дума,все на една посока го извърташ.Много си ограничен,да не кажа тъп.

Ако правилно съм разбрал, Б.Б. е казал на фирмите, които имат договори с държавата, да внимават какви договори и с кого сключват, и че сами са си виновни, че държавата не им плаща????? Пвечето ЕТ у нас са в пъти по-коректни към партньорите си. Ако някой мениджър на фирма се изцепи нещо такова - вероятно пазара ще го изрита, а и ще бъде съден, а може би и бит от работниците на фалиралото предприятие подизпълнител. Ама нали държавата е по-по-най и особено премиерът й.

"Същото беше с ЕРП-тата"...Само аз ли не съм разбрала, че нещо с ЕРП-тата вече се е променило? Днес четох някакво неясно изявление на онова недоразумение, шефа на ДКЕВР, Семерджиев, който не казваше нищо - можело да има увеличение на тока, ако нямало намаление!??

Няма проблем, ще станем като германците. Борисов като стане политик като Меркел

Ще станем като тях когато няма дупки по улиците,маркировката е ясна и не се трие за седмица,светофарите са в синхрон и си имаме завод за боклука и др.много са все независещи от миналото на 3 ината коалиция.Бойко и фандъкова дерзайте това зависи от вас,след това ще поговорим за Германците.

Не съм съгласен с Бойко. Не искам да ставаме като германците и особено жените ни... Ако той е хвърлил око на Меркел...

Истината е че и господ не може вече да оправи тази държава,след управлението/краденето/на мадридския крадец и троините аидуци,а сега се е заел един малограмотен и нискоинтелигентен,самовлюбен тип.Крайно време е "премиера"да осъзнае,че това не е изобщо по силиците му и да се откаже.Срам за България.

И като се откаже кои ще е следващя? Ти ли?...

Борисов хубаво говори,но делата не са като приказките,да слезе при народа да види какво става,че то от беднотия по-беднотия

До Разбира се!: Ако това е мола, за който си мисля тогава гледайки крайният резултат ако наистина са докарани от Германия работници - само едно голямо мерси на тези фирми мога да кажа. Най -накрая едно място да се направи както трябва без да личи от 5 км, че някой Ганьо е мазал.

Цирк!!!

Аве,Борисов!А нашия бизнес как да работи?