Продават ни пилета, пълни с вода

Оводнено пилешко месо се е появило на родния пазар.

Обратно в новината

Коментари - Продават ни пилета, пълни с вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Плевен в почти във всички вериги магазини има нощна смяна, която обработва всички видове меса. Някакви шишове се вкарвали в месото и се впръскват някакви химикали Пиле от 1,700 кг. като се опече стане като гълъб. Свинско месото месо, когато се пече напълни тавата с вода. БЕЗОБРАЗИЕ!!! БЕЗОТГОВОРНОСТ!!! ЛАКОМИЯ.!!! ЛИПСА НА ДЪРЖАВА!!!

" Българският държавен стандарт /БДС/ е изгубил актуалност, " - taka shte kajete, gadini gadni, shtoto ne mogat alchnmite mutrqgi da pechelqt na 300% ako ima BDS + kontrol. Iskam BDS i togava da mi pretendirat za cena.

Ще купуваме вносни пилета. Абе как Маджаров не си осра продуктите, нищо че сме в криза, а?

Защо мислиш така,само влез вътре и ще се светнеш та чак ще изгориш..

не е вода а някакви опасни разтвори които предизивкват подпухване особенно съчетани с консуматори на йодирана сол

Не е луд,който яде зелника,а който му го дава!

божеее какво откритие.колумб ряпа да яде.ми то в бг от години си е така.внасят се пилета охладени от бразилия наливат се с вода и се продават замразени.всичко това става със знанието на държавата и никой не си мърда пръста.фирми които се водят производителки са прости прекупвачи и далавераджии.

"В момента производителите ползват разработена от тях самите технологична документация, където не се описва вложеното количество вода. Българският държавен стандарт /БДС/ е изгубил актуалност, защото изисква ползване на суровини с много високо качество и технологии, непозволяващи голямо оводняване, обясниха специалистите. Те твърдят, че добавянето на вода в процеса на преработка не прави продуктите негодни или опасни за консумация, но категорично въвежда потребителя в заблуда. " ХАХАХА що не напишете и за антибиотиците и всичките боклуци, с които тъпчете бройлерите. и те влизат в "технологията", за да порасне едно пиле-мутант за два пъти по-кратко време от нормалното. лошото е, че досега тенденцията беше да ни тровят, а когато се осъзнаем и почнем да търсим естествена храна - пак същите мърльовци ще ни я продават и ще печелят

Е, господа управляващи, кога най-сетне ще подхванете и тоя бранш?Съсипва се генофонда на тая държава, боледува народа и мре за страх. Но най-потърпевши са децата, тях спасете!!!!!

Това, че ги продават пълни с вода е само част от проблема. Като гледам пилето май е поело по друга пътека на еволюцията - обемно е като дърта кокошка.

Това е капитализъма, това е "демокрацията"!Кат скачахте не рьоахте-лапайте сега и викайте ура!

не беше по времето на демокрацията, но и ти се налапа с радиационен прах, говедо такова! Раковите заболявания нарастна 3 пъти 20 години след катастрофата, при която твоите комунистически лидери хранеха студентите със салата - нещо, което не се беше случвало преди това. Не рипай, щото и простотията ти идва от този режим, че са те оставили тъп, само дето можеш да пишеш. А що се отнася до храните, те са такива, каквито ги търпят тъпаци като тебе. Аз си купувам био храни и не ям месо. Няма да ти разказвам, че още не сме демокрация, а сме мешани с такива задръстени комунистически мозъци като тебе и оттам следват бедността и бедите ни. Що се отнася до демокрация, иди малко по-назапад да видиш за какво иде реч и най-добре престани да ръзиш тъпия си умствен продукт из интернет.

Има ли още тъпаци, които купуват "пилешко месо", пълно с хормони на растежа и антибиотици?

Еееех ако бяха само пилетата.Тези производители са направо за растрел, Сталин е за тях!

интересно ти с какво се занимаваш и как мамиш............... или мамиш работодателя си че работиш

А в кое няма антибиотици и хормони?

Ха! Сефте, комендантски! Това не е от вчера, а и в замразената риба колко вода има... направо с океана са я опаковали. Купувайте само охладено!

В момента производителите ползват разработена от тях самите технологична документация, където не се описва вложеното количество вода. Българският държавен стандарт /БДС/ е изгубил актуалност, защото изисква ползване на суровини с много високо качество и технологии Какво повече има да се говори

дано поне да е минерална водвичката

Не виждам проблема. Tа ние лайна само деtо не сме яли че какав е проблема с малко водичка ?

Това все още не е пълната измама. След време ще се появят реклами за пилета без вода - кренвиршите от месо. И като балами ще купуваме ЕКОЛОГИЧНО чисти продукти.

Откриха Америка. Ами рибата-мали-и-и-и!

а какво е това "окрехкотено" месо дето го продават? И пилешко и свинско. Някакво дърто месо дето го обработват с нещо си та да стане крехко. Не знам какво е ама никъде не се отбелязва. Водата поне е безвредна.

да ,какво е наистина "окрехкотено"пилешко и как им идва наум да напишат "пилешки бедра"-щото и това съм го срещала на два пъти ?!

слагат месото в раствор от нитритна сол,полифосфати, емулгатори и много лед. то поема вода до 25-30% и така получават по-крехко месо, а ти купуваш много вода с месото

ДА РУМИ,ПРАВИЛНО СИ ЗАБЕЛЯЗАЛА.СВИНСОТО СЪЩО Е ПЪЛНО С ВОДА.А ТОВА ПИЛЕШКОТО ТО НЕ Е МЕСО,КАТО ГО РЕЖЕШ Е ЛИГАВО И ГАДНО.ГОРКИТЕ НИ ДЕЦА В БГ.НЯМА С КАКВО ДА ГИ НАХРАНИШ

Дубрутру. Тя цялата месна индустрия се базира на оводняването, и то не от вчера, а от последните 20-на години. Пилетата за грилове се обработват предварително, като 24 часа се киснат във въртящ се контейнер с марината. Слагат се специални добавки, които да задържат поетата вода. Тези пилета, вече опечени, можете да познаете по многото желеподобна маса в тях. Когато се слагат в контейнета, тези пиленца приличат на врабченца (по около кило), а излизат като кокошки, ден по-късно (1.5-1.6 кг.). Правете си сметката, колко вода поемат. Същата е и историята и с дълбоко замразените пилета - те са обработени веднъж по този начин, след което - замразени. Не по-различно е в колбасарския бранш - продават се специални машини (изключително скъпи, от 200,000 евро нагоре), които със спринцовки увеличават обема и теглото на ролета и филета. Там също се добяват желиращи добавки. Можете да ги разпознаете, след като отрежете филето, в самата му структура се виждат малки кухини, пълни с течност или гел. И въпреки, че тези машини ни ги продават главно германците, при тях избягват да ги използват толкова безотговорно. Това е така главно по две причини - строгия контрол и лютата конкуренция - хората там няма да близнат месото, ако усетят вкуз на вода.

А РИБНИТЕ ФИЛЕТА , КОИТО КАТО СЕ РАЗМРАЗЯТ ОСТАВА ПО МАЛКО ОТ ПОЛОВИНАТА. КЪДЕ СА ДВСК И КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ - СПЯТ И ЛАПАТ РУШВЕТИ ОТ НАРУШИТЕЛИТЕ . СПЕШНО ЗАКОН ЗА ХРАНИТЕ И ЗАКОН СРЕЩУ СПЕКУЛАТА ИНАЧЕ СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ ЩЕ ПОЛЗВА МЕДИЦИНСКИТЕ ФОНДОВЕ ОЩЕ НА 25 ГОДИНИ И НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА РАБОТИ НА ИЗЕДНИЦИТЕ

БЕ ТОВА ГО ЗНАЕМ КАЖЕТЕ С КАКВО ДРУГО Е ПЪЛНО ДЕТО НЕ ГО ЗНАЕМ

Едно време ги пълнеха с вода и така ги замразяваха! Скоро метнах на скарата няколко пилешки пържоли от бяло месо. Два пъти гасиха огъня, тече, тече - егати и пържолите! САМО СВИНСКО!

Гонят сутеньорите,които осигуряват ебане,тоест удоволствие,а истинските престъпници с бели якички,се разхождат като царе по-света с окрадените парици от пиленца,сиренце,лютеница,кашкавалче,кайма,кремвирши,салами и т.н.Хващайте ги по възможност.Е ,най-важни са стопанските престъпления.Размерът на измамата е огромен.Не ми се вяра да могат нещо да направят по въпросът.

Вземете филе от бяла риба за да видите за какво става дума.50% вода.

Хора не се заблуждавайте. Прекалено много вода има във всички меса, използват се химикали които задържат водата в месото и ви продават вода на цената месо.

Преди го имаше, но беше по-леко застъпено. Сега нарастна безочието на търговците. Тюхкане и пустосване не са добра антикризисна мярка. Трябва да има критерии и съответен контрол.

Дайте да се разберем за едно нещо! Маркс: Битието определя съзнанието. Един производител не може да прави изключение от всеобщата практика - в посока на почтенност, коректност и спазване на добрите търг. практики, ако всички около него правят тъкмо обратното. А те правя това не толкова, защо го искат, а защото са поставени в такива условия и трябва да се съобразяват с тях. Когато всички нарушават правилата, защото са такива условията и средата, какъв избор ти остава, освен да се приспособяваш, защото в противен случай ще си навлечеш неприятности. С други думи, оказва се, че в основата на проблемите е държавата, която е абдикирала от своите задължения и нехае за ставащото, и с това способства и стимулира за процъфтяването на измамите и далаверите, които ощетяват потребителя. И тук отново изниква въпросът за регламента, т.е. за правилата, които трябва да бъдат спазвани, на което гарант трябва да бъде държавата с нейните институции, а не да се да се подвенят местата на приничата и следствието и проблемите да се прехвърлят от болната на здравата глава - да се лекува болестта , а не причините за нея.

стига хленчихте!мислете!!!навсякъде има потенциал!!!вие докато хленчихте аз подадох заявка за патент и сега почвам бизнес!!!ЩЕ ПРОДАВАМ ВОДА ПЪЛНА С ПИЛЕТА!!!!ще ме стигнете друг път!къде съм аз,къде сте вий???айде със ЗДРАВЕ......

Извинете ама на това не му ли казват супа от пиле. Хората в пустинята градове сътвориха а ние от чисто месо без вода чорба направихме . Между другото това пилешко ще е добра храна за космонавти , да не бозаят от шишенцата като пеленачета . Помислили са и за космонавтите и това е страхотна световна новина, защото претставяте ли си какво чудо е да ядеж пилишка супа в безтегловност . Край на вносните пилешки бульончета в чакша .

Сега ли се усетиха бе?? Стига тъпи простотии всички слагат вода в анаболните пилета хахахаа. Аз за това си ям свинското.... Ама някой да констатира че слънцето се движи от изток на запад а, еее и това ще стане...

НАИВНИК.Тия свинари да не са по прости

В момента явно всеки може да си прави каквото иска.

ВИЕ СЕГА ЛИ СЕ СЕТИХТЕ? ОТ 20 ГОДИНИ КОНСУМИРАМЕ БОКЛУЦИ И ВСЯКАКВИ МАНДРИ, МЕСОПРЕРАБОТВАТЕЛНИ ФИРМИ, ПТИЦЕОБРАБОТВАЩИ ФИРМИ И ДРУГИ ОТ ХРАНИТЕЛНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ ЗАБОГАТЯХА ЗА СМЕТКА НА НАШЕТО ЗДРАВЕ! И СЕГА ПРОФЕСОР БОРИСОВА КОГО ЩЕ ЛЕКУВА? ПСИХЯСАЛИ ИНВАЛИДИ!

То само това да беше.Ядеш домат,а вътре мандарина.ХАхаха. Да те е страх да си храниш децата вече.

Тази "магия' с вода в месото, май се използува и при другите видове месо?!? Аз отдавна имам такива подозрения! Прясното, необработено месо е прекалено тежко и като се сготви просто се "стопява', но без да отделя съществено количество мазнина. Тогава, значи, какво отделя? - явно вода!

Диво, просто, алчно, лъжливо, крадливо, - що е то?

Чужденец

Българин

братятя роми -чакащи държавни помощи :д

въобще не са се "появили"оводнени пилете,а те открай време си ги продават така.като се размрази и виждаш че си платил за една шепа месо.Затова много отдавна не купувам замразени ,а само охладени пилета.

да само че оводнените са измити от всички антибиотици ;)

В България има закон за храните.