Децата престъпници - все по-малки и хладнокръвни

Увеличава се жестокостта и хладнокръвието, с които децата извършват престъпления, а се снижава възрастта, от която детето има агресивни прояви.

Обратно в новината

Коментари - Децата престъпници - все по-малки и хладнокръвни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от какви предавания и герои са облъчвани децата ни по телевизиите и интернет игрите,нека да изчистим първо този проблем.

Ами като големите престъпници дават добър пример и не ги наказват какво друго може да очакваме от подрастващите...

Боже,като гледам каква мръсна пяна е на улицата,чудя се как да възпитавам моите деца.Крадливи и агресивни цигани, наркомани,простаци... да ги оставя да издевателстват над тях ли?И още по-лошо ще става,защото не се отчита акцелерацията и не се намали възрастовата граница за наказанията.

"Физическата сила, грубостта, арогантността се приемат като залог за просперитет, начин за утвърждаване в обществото," Най-краткият коментар по повода би бил: "Ами няма от кого да гледат", но определени хора ще го разберат накриво и с някой от традиционно тъпите си коментари ще изкарат, че Б.Б. е не само бащата, но също така майката, вожда и учителя на нацията, което няма нищо общо с темата. От друга страна погледнато - агресията, насилието, изнудването, арогантността също са качества. Качествата на едно сегашно и бъдещо либерализирано във всяко едно отношение общество, в което думата "успех" е синоним на богат, известен, дерибей-кретен. В началото е малко трудно да се възприеме това, че посещението на някоя детска градина може да се окаже фатално за посетителя, след като някое дете от трета група му забие нож за рязане на пластелин в челото, но постепенно с времето се навиква, не само на животинското, но и на воните. Едно дете разучава, опипва и опитва всичко до което се домогне при това до тогава и до толкова, доколкото му се позволява. Просто такава е човешката природа. Едно такова общество, което е градено дългогодишно, целеустремено и твърде упорито в тази посока не може да бъде "разложено" толкова лесно само за една нощ с някакви си благопожелания, общи заклинания, четенето на статистики и хроничната липса на време за децата, които в някое социално-социологическо проучване сигурно биха се наредили на едно от последните места, след гледането на телевизия, биг-брадъра, компютърните игри, уличните клюки за "висшето общество" и завоюваните успехи на професионалната арена.

Децата са нашето БЪДЕЩЕ.И то идва БЪРЗО.

Тука има един аааах ,който живеес отживелиците на миналото-американските филми му били виновни!Единствено в американските филми виждам удивително голяма присъствие на възпитаване в общочовешки ценности-чувство за справедливост,непреклонност пред негативното в живота,честност и трудолюбие,борбеност за извоюване на място в живота и много други ценни качества!Ако този живее с представите от 1974 год.това си е негов проблем,но да пише глупости-само разсмива тези които могат да разсъждават и не се водят от догмите на миналото!А това ,че има екшъни изпълнени със силни изживявания-никой не го е вързал да ги гледа!по-добре да гледа съветския "Бригада"-там насилие няма!

Да, голяма част от добродетелните възпитателни елементи във филмите от Новата Юдея са за войниците им, които избиват хора по цял свят и биват набедени за герои. Я сиктир с тия приказки, на които ти надали си вярваш, колкото и да си тъп.

Има всякакви американски филми, но че вие предпочитате кървища и ужасии си е ваш проблем! Също ваш проблем си е слушането на чалга, блещенето на сериали и Биг Брадър - аз не ги гледам! Канали много, филми много, музика всякаква - защо децата не гледат такива като Анимал Планет, Нешанъл джиографик, образователни и прочие! Когато нямаш собствена воля да решаваш и избираш искаш да имаш само един избор! Ами заведи децата си на театър или опера, чети им книги! Решения винаги има, но решителни няма! Криенето на пошлата и грозна страна на живота от децата е грешка - те трябва да знаят за тия неща за да правят избор! Отгносно американската пропаганда - тя е като всяка пропаганда и се прави от всички! Само ти навсякъде и пред всички се стремиш да покажеш всичките си недостатъци и негативи, никога не преувеличаваш и послъгваш за собствените си достойнства!

Умрях от смях като ти четох поста . Ама то холивуд станал център за пропаганда на общочовешки ценности .

Света с Холивуд ли се заключава? Гледай си На всеки километър, Черните ангели, Осмият и се възпитавай правилно. Води си децата по партийни събрания и на екскурзии до Бузлуджа, чети им устава на БСП и ги възпитавай и тях! Имаш си и чалга и силикон родни риалита и какво ли не още - всичко чисто родно производство. Какъв ти е проблема?

Ами да приятел, да промиваш мозъците на децата с разни религиозни измишльотини е присъщо точно за твоето време (преди12-13 века), но не и за 21 век. Има и други методи, които биха били далеч по-ефективни.

Да де, ефикасни са. Нали за това е думата в статията!

Много добре Джо! Желая да допълня, че докато е в сила това:ДОБРИТЕ ОТИВАТ В РАЯ, А ЛОШИТЕ КЪДЕТО СИ ПОИСКАТ, ще бъде така. Изхвърлете пишмян професора Джеров който беше причината да се отхвърли промяната в НПК. Да се съди не по възрастта, а според престъплението. Що за дете е което изнасилва. Това е мъж.

Най-после целта е постигната: прости и агресивни хора, които лесно могат да бъдат манипулирани.

Само сакън, да не се въвежда вероучение в училищата! Да си се учат децата как се пробиват път в живота с лакти, ритници, ножове и т.н.

Има една поговорка: "Каквото кучето, такъв и стопанина".Същото е и с децата - Каквито децата, такива и родителите или обратното, вие преценете :)

Тук в този дух на обсъждане за роднинските връзки- имам добри познати чиито второ дете момченце е осиновено. Тяхното семейство е много приятно, добре възпитано и са военни- детето краде, пуши трева, влиза с взлом, лъже. Баща му не биологичния се принуди да го води навсякъде със себе си за да го контролира по добре. Всичко е до средата в която попадне детето и най важното предразположеността му към такава агресия. Да децата копират много от родителите но ако не ги вижда а вземе за пример някой друг обект какво се случва- криминалните прояви трябва да се наказват а не само да се водят в детска педагогическа стая и да се събират родителите. Децата в по голямата си част са такива защото им е скучно и правят неща за които не осъзнават нещата- но вече като се случи това е престъпление и то трябва да отговаря и да разбере колко тежко е деянието му. Не е нужно да е простак и да псува за да прави престъпления- дори точно обратното най кротките деца уж се оказват с психични отклонения и убиват или се самоубиват. Тежко е да виждаме децата - не стига че няма вече достатъчно- да са подрастващи престъпници. Аз немога да разбера защо все коментирате реалитата и филмите- знаете ли че много от децата не се интересуват от телевизия и компютри, че за тях най важното е парите и хубавите дрешки, да пафкат трева и да поркат биричка пред училище. Иска се да се занимават с спорт, дейности насочени за развитие на мисълта и изразходване на енергията им. Кажете ми колко родители мислят за това нещо? Колко родители поемат отговорност за децата си не само финансово? Тези деца са отгледани (по точно недогледани а пуснати сами да се грижат за себе си) в най тежките години от най безотговорни родители баби и дядовци.

Ами след като обществото се възторгва от такива "героини" като учителката - банкова обирджийка, така ще е - не се чудете!

Сакън, не говорете такива работи за горките дечица, че им нарушавате правата!!! Ще пишете, че виновни са учителите и класната, които само досаждат на отрочетата с призиви да учат, вместо да ги оставят да се налудуват и наизбият по детски така, че кога друг път, и на родителите им с покани за родителски и други срещи или молби да им обръщат поне внимание какво носят в чантите си.....Абе гадни мръсни даскали, ви казвам....Вервайте ми! Да се доизтребят и увжолнят - те всички пикльовци вече си знаят всичко.....по анатомията на човешкото тяло и по здраво псуване на роден или на чужд език по избор, ха-ха-ха.....Честити ви "ебитуренти" и бъдещи "оправленци" на милата държавица, в която някога "....Хан Крум със задните си части задръстил Върбишкия проход, а с предните си части изненадал Никифор изотзад...." !!!!!

Едно със сигурност не може да се отрече - звучиш крайно експертно.

нормално е това да се случи като се има в предвид че 90% от американското кино е изпалнено с насилие, а по нашите тв само американски боклуци дават.. цялата амриканска култура се гради на екшана и оттам децата стават екшан герои и по цял ден се трепят.. виновни са америкаските продукции и нашите телевизии ще излачват тези американски филми и музики с насилиее ;)

Кое имаш предвид под цялата американска култура? Значи ли, че я познаваш цялата или си гледал само тъпи екшъни! Дали си чел всички американски автори, гледал си всички филми, слушал си всичката музика, ходил си на всички изложби и театрални постановки? Изглежда си избирал най-пошлото, което го има във всяка страна, но това говори лошо за самия теб - който търси - намира!

vsi4ko v tay darjava e izvan kontrol i kak ina4e kato ot televiziyta ni zalivat neprekasnato s pomoy kmakvi sa tiy predavaniy big brother i razni drugi i neprekasnato zlatki katrinki i razni drugi ku..vi i 4algadjiiki pleimetki i koy prostit..ka ot koy mutra rodila i koi oligarh za koy mrasnitza se e ojenil kak da nyma padenie sred momi4etata tova e nasilie i padenie po bg televiziy nikakav moral nikakvi predavaniy za ne6to stoinostno tiy produtzenti i govoriteli kato niko tuparev i oniy dvamata s jenite im ivan i andrei i toy pristak ot u4indol vsi4ko tova s edin golym 6ut van ot televiziyta te nymat pravo da se pokazvat tam tova go nyma nikade posveta prosto me e gnus ot tazi smrad v bg i dobre 4e ot godini ne jivey tam a ve4e nymam i jelanie da si idvam

независимо, че са деца и за тях трабва да има съд и трудово възпитателни училища. да се забрани на телевизиите да излачват филми на ужасите с убииства, кърви, изнасилваня и проституця. изучаване на вероучение, етика и култура.

Изражда се нацията .Младежите нямат уважение към никого и нищо.Да оставиме Държавата и училището , но на първо място вина има семейството.Губят се моралните ценности.Децата подражават на това ,което виждат в ежедневието .Расте до голяма степен необразовано и разюздано поколение.Понятия като патриотизъм, чест,достойство,родолюбие,уважение към другите са понятия ,които са непознати за подрастващите.Да се върнем пак към семейството-- народът е ка зал.."от кратунка-кратунче,от маймунка -маймунче"...

г-н Дядо, нека Ви дам следният пример: непрекъснато разговарям с дъщеря си за обидите, насилието, подигравките и грубото отношение към други хора (деца, съученици, възрастни...). Учим се с нея, че възпитаните и стойностни хора решават недоразуменията и проблемите САМО вербално и то при тотална липса на обиди и унижаващи квалификации. Преди два дни детето се върна ужасно разстроено от училище, защото нейно съучениче я е обиждало с грозни думи и накрая я е и ударило. Детето ме попита-защо, мамо, аз не трябва да обиждам това дете и трябва ли да търпя такова отношение. Е, какво да му кажа? Да продължавам ли да я възпитавам по този начин? С татко й за 12 години брак не сме разменили нито една обидна квалификация. Не, че не сме имали спорове и кавги, но до ден днешен в нашият дом нашето дете не е чуло обиди. Когато едно младо човече расте в нормална среда (разбира се започвайки от семейството, се мине през площадката за игри, детската градина, училище...) то може да израстне качествен чавек, но когато има дори едно слабо звено, веригата се къса и младежите вече са безскрупулни, манипулатори, простаци и в крайна сметка и престъпници. Ужасявам се, когато си помисля, че възпитавам в морал и уважение детето си, когато навън важи закона на джунглата и колкото по-просташко и агресивно поведение има някое хлапе, толкова по-вървежно и уважавано е то!

Продължавай да възпитаваш детето си в същия дух и не се бой. Имах съученик който беше "лошото момче" на класа, сега е мъртво момче! На събиранията на випуска отсъстват тези които бяха от "мръсната пяна", защото сега са или студени, или са в пандиза, или ги издирват!

Ot detskata gradina se otdelja vnimanie na vsjakakva projava na agresivnost-dori rugatnite!V na4alnite u4ili6ta se vzema pod vnimanie sa6toto i s takiva deca se razgovarja ,ako se potreti slu4ai s 1 i sa6to dete sledva nai-zestokoto nakazanie-prav na kraka 1 4as.Ako ima prodalzenie istorijata ima razgovor s roditelite i rabota sas samijat u4enik sas specialisti.Agresivnostta se lekuva v tezi godini za da moze tova dete da izrasne vazpitan tineidzer.

Финландия ,пиши на нашата азбука,ако живееш в България.Ако ли не заминавай си зад северният полярен кръг.

Отче, по-добре напиши нещо по темата, дори и на латиница...въпреки че съм винаги за кирилицата , поста е доста смислен !

Моята племенница живее с родителите си в САЩ и като се стигна до момента за забавачка още първия ден се обадили на родителите и, че е агресивна и не я искат докаго не посети 10 часа при детски психолог. Тя буташе и удряше децата. Сега няма вече проблем и си ходи и на така наречената предучилищна. Когато има прояви на нещо нехарактерно не трябва да се оставя и да се скрива или да не се коментир,а а да се действа докато не е ескалирало в нещо по опасно.

Те децата сега са заети да пишат под новината за затварянето на Замунда и Арена БГ! Това за тях е много по-важно - да не им секне авантата от музика, филми и софтуер! Вървете да прочете какви са борци за права и свободи - искат пълна свобода да ползват чуждата собственост и да не плащат за интелектуалния труд!

Ами, днес родителите и обществото насаждат общо взето два модела за успех на жените.-Ако не стават за миски или моделки, да пробват в заняти отвъд закона! Другите просто са грозни, дебели, пъпчиви, очилати,самотни... неудачнички!

Мммммдаааааа....а на теб дъщеря ти от кои ли ще е? Питам, защото от коментара ти излиза, че и ти защитаваш тази теза.

Ами то е ясно, че жените и децата са пълни малоумници. Така си е - жените са жестоки гадини по природа, това с децата е новост, ама - като гледат от майките си - така става.

Ми, ако си нямат баща, от който да гледат....или бащата е некой чехльо....

Е, това че май никоя не те харесва не значи, че сме жестоки гадини.

Хормонът на агресията се нарича тестостерон. Хайде сега сам си отговори на въпроса, кои са по-агресивни, мъжете или жените?

Това че нещо не се разбираш с половинката ти не значи че трябва да го коментираш- интересно ми е как се държи твоето дете. Тук пола няма значение всички си имаме проблемите, но не винаги има хора с които да ги споделим. Явно в твоето семейство използвате жените за всичко защото е "женска работа", а очаквате тя да е весела и доволна. Това с агресията на децата било новост- всичко е позабравено старо друже. Вгледай се в себе си.

Ами щото пушат цигари ко се чудите

Бащата и майката прости като фасул-какви да бъдат децата-диви,прости и жестоки!Като гледам "Биг брадър",което е разрез на обществото ,виждам какви родители има там и как гледат децата си!Нищо радостно!Трябва да се прилижи насилие срещу простотията сред възрастните!Цигани,които не дават децата си на училище-изселване!В селата край Попово,един декар земя и да се издържа!За провинения на децата-глоба и обществено-полезен труд на родителите!Без насилие над насилниците нищо няма да стане!

Като гледаш телевизия трябва и да слушаш, иначе нямаше как да си пропуснал, какво каза един от участниците, в цитираното от теб шоу - "Хората на вън не са такива, вътре всичко е игра".