Коментари - Първанов връща и закона за научните звания | dnes.dir.bg
назад

Първанов връща и закона за научните звания

Твърде вероятно е да бъде наложено вето на Закона за развитието на академичния състав, заяви днес президентът Георги Първанов.

Обратно в новината

Коментари - Първанов връща и закона за научните звания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя палячо е последната "карта" на комунистите. От нас само си зависи, в скоро време и него да го няма... В противен случай докато едните се опитват да слагат ред, тея ще са пръчка в колелото, защото им се нарушават далаверите. НЕ НА КОМУНИСТИТЕ!

Привърженик съм на ГЕРБ и горещо подкрепям Б. Борисов. Но за тоя закон, просто няма как да застана зад позицията на министъра! Закона да се върне и да се оправи, докато е време, а не после да отчитаме поредната грешка в образованието!

Не може човек от научните среди да бъде привърженик на ГЕРБ- това е направо парадокс, нямащ равен на себе си. Само "мутрентка наука" може да се прави под ръководството на ГЕРБ- примерът с този законопроект е очеваден!

"В области като физика, химия, математика един човек на 23 години може да стане професор. Евалла ти господин министър.Може би по египетска история може да стане професор и на 16г.

Носят се опционно - свързани слухове, че Гумен Муйов бил собственик на Пещера ... А кой е Гумен Муйов ? Това не беше ли главатарят на бандата ' Али Баба и 40 - те разбойника ', които обитават пещерата ?

Отново пишат неуки хора е така по принцип. ДА СЕ СРАВНЯТ НАУКО МЕТРИЧНИТЕ ДАННИ НА ВСИЧКИ ПРОФЕСОРИ ОТ УНИВЕРСИТЕТИТЕ И БАН. ТРЯБВА ДА СЕ РАЗДЕЛИ ПОНЯТИЕТО НАУКА И ПРЕПОДАВАНЕ!ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ПРАВ!

Вяра, няма как да им спреш първосигналните писания тук. Защото 90% от пишещите тук са на назначени на длъжност "драскач при някоя партия" на заплата и трябва да пишат нещо. Това е новата лумпенизация на българската общество, което олигархията прави! ideyazabulgaria.org

Гоце,ставаш все по малък и по жалък!

Какво лошо виждате г- Президент в по-ранното присъждане на научни степени и знания. Трябва ли кадърни хора да чакат пред пенсионна възраст, за да минат по "утъпкания до сега път". Алеко Константинов, който вероятно сте изучавал в по-ранна възраст и може би сте забравил, е написал "Пази боже сляпо да прогледа" и е прозрял какво се случва в България, години преди да се случат много неща от най-новата ни история.

KRAINO VREME E DA SE NALOZI "VETO" NA AGENTA GOCE.

"Липсата на държавни критерии" e американски, а не европейски модел. Така диктува "Отворено общество", чийто университет е НБУ и който е направил"ректор" там г-н Игнатов. И с този модел се подриват националните ценности, държавните устои и европейското присъствие на България. От там трябваше да започнете оценките си, г-н Президент! А КС ако приеме модела на "Отворено общестово", това ше бъде поредната политическа поръчка, изпълнена от на Съда.ideyazabulgaria.org

Всячески се стреми да създава спънки.Показа политическите си пристрастия.Той е последната агония на БСП.

Бихте ле спрели с първосигналните си писания и, ако можете, се концентрирайте върху закона и проблемите, които евентуално би създал. Ако не, по-добре писателствайте в някои от многобройните политически и партийни форуми и блогове - има ги много!

За това понятие никой не споменава, но след като в България основният проблем е да не стане случайно някой професор преди 30 си година, да се вземе пред вид практиката в европейските страни, защото критериите там са ясни и се спазват. Например Испания, любимата за цитиране в България: преди да станеш личност с научно звание, трябва да си завършил висшето си образование с докторат и с публикации в световни научни списания, после започваш следдокторска практика и правиш изследвания в своята област, и публикуваш, публикуваш статии, защото никой няма да ти плаща стипендията без тях, и така около 5 години, докато не се прецени от научните ръководители, че научният принос е сериозен- ставаш постоянен преподавател, което на бългаски се нарича професор, но няма българския еквивалент...и си вече на около 40 години, създаваш си изследователска група от докторанти и с тях продължаваш да правиш изследвания в своята област, т.е. според целите ти, продължаваш да получаваш 3 пъти по-ниска заплата от преподавателите/професорите с над 20 години стаж в катедрата и работиш къртовски, наред с докторантите и т.н. Искам да знам аз: има ли го този ритъм в България и желание да се установи такъв, защото в САЩ е още по интензивен. Такова нещо не виждам, а само едни глупости по отношение възрастта на която биха се получили професорки звания...

тоя с "добрите практики" си личи, че си няма понятие от наука, нито от български образователни традиции. Абре лаико, като не си отвътре наясно с проблемите и тенденциите в родното ни научно израстване, по-добре мълчи и си трай, недей да ми вадиш аргументи за празни тикви като твоята...

Къде спа досега 7 години? Тарикат.

Господин Игнатов трябва да си отива вече- няма понвтие от наука.Време е........

дааа . когато ти изкарат кирлива риза , хубаво е после да замажем очите на хората , това става с много медийни изяви , та докъто се забравят по старичките ...)

Първанов прави на пук. Това го прави за мръсно. И това ми бил президент.

Новият закон за за научните звания и степени на г-н Сегей Игнатов е почва върху, която ще избуят със страшна сила престъпления и корупция, толкова големи, ще за една година не само, че няма да стимулират младите хора да работят упорито за академичното си израстване, но ще ги откажат напълно. Как ще се борят с протежета, подмазвачи и всички, които са готови да бутат пари за да си купуват дипломи и звания? Игнатов все говори, че той бил написал закона, че в него имало механизми за контрол на ректорите. Е, добре ,къде са тези механизми, защо аз не ги видях? Прочетох гласувания закона на страницата на министерството и не видях нито ред, с който да се обуславя контрол върху едноличните решения на ректорите. Единственото което пише в новия закон е, че ректора определя сам всичко. Кой ще е контролния отган, който ще определя тогава обективни или субективни решения взима ректора при раздаване на научните титли? КОЙ? Ректорът който уволнява и назначава, щял да определя и критериите си за акадамечните степени!?!? Това каквое? Определено трябва да се търси мнението на признати чуждестранни учени по въпроса. И учени от такъв ранг трябва задължително да присъстват като независими съдии в българските комисии към различните университети, които ще присъждат званията и степените.

"тогава Игнатов и уточни, че е автор на 80% от текстовете в новоприетия закон" Много кадърни хора сме имали в това правитество брей! На днешно време сам човек с болните си идей - реформа прави. ЧУДЕСА!

закона е хубав, но дерибеите на Първанов пак ще го провалят. По-големи дерибеи от 100 годишната история на ВАК и т.н. специализирани комисии НЯМА и не може да има. Ще мислите с Вашите болни мозъци г-н президент, за да удължите АГОНИЯТА и времето на избрания от вас ВАК. Жалко за усилията на г-н министъра Игнатов-мъчи се човека, но със 100 годишни партиици на грава не се излиза.

Първанов, докога бееее. Аре стига с твоите връщания

БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЯКОИ, НЕ ВСИЧКИ, ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "ФЕОДАЛНИ СТАРЦИ", СЕ ЧУВА И ЗА НАУКАТА В БЪЛГАРИЯ И Е РЕДНО ПОНЕ НИЕ В БЪЛГАРИЯ ДА ГИ ОЦЕНИМ! ЛОШОТО Е, ЧЕ ИМА И ТАКИВА КОИТО ЦЯЛ ЖИВОТ НИЩО НЕ СА ДОПРИНЕСЛИ И ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ "ШМАТКАТ" И СЕ ЗАНИМАВАТ С НЕСВОЙСТВЕНИ ДЕЙНОСТИ! НЕКА СЕ МАХНЕ ЧЕРВЕНИЯТ ЧАДЪР НАД ТЯХ И ДА СЕ ОТСЕЯТ ЧЕСТНИТЕ И СЕРИОЗНИ УЧЕНИ, КОИТО СТРАДАТ ЗАРАДИ ШУШУМИГИТЕ!

Е този Гоце в кожата си не може да се побере, че секнаха кражбите, не управляват комунистите. Още какво му остава да се набърка и да съсипе. Що за простотии И на последния пенсионер му е ясно, че комунистите ас безотговорни, човекомразци. Последните 8 месеца нещо добро да е направил президента, да е похвалил някого. Е може ли в един човек да има толкова много омраза. И след това по камерите се изказва колко много е невинен, колко е добър и колко лоши са другата страна. Ами електората не ви избра да сев едната и другата страна а да служите заедно за България. Ако те се смятата за другата страна да се измитат. място за 2 страни няма. Иска се работа. Стига демагогия.

Гоце иска да се запази статуквото,копирано от съветската система със съвети и комисии към ВАК.