Затягат контрола над биопродуктите

Отдел към дирекция „Растениевъдство” към Министерството на земеделието и храните ще се занимава само с контрола на биопродуктите.

Обратно в новината

Коментари - Затягат контрола над биопродуктите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Възраждането на България е възможно само, ако бъдат решени правилно проблемите на българското селско стопанство. Това е сега задача на задачите! Поведението на този министър на земеделието заслужава адмирации! Добре е, че и обстановката в министерството постепенно се подобрява. Подчертан е стремежът към изчистване на бранша от лъжите и измамите! Наистина задачите са много трудни за разрешаване: -отровените въздух, води и земи; -непочтеното и некадърно връщане на земеделските земи; - раздробяването и разпиляването на обработваемата земя; - възстановяване на загубения афинитет, навици и опит. Това сега трудно може да се случи без подкрепата на държавата; -толерираното до сега отношение на безстопанственост към земеделските земи и собственост от всички местни органи на управление; -липсата на структури предоставящи при необходимост транспорт, селскостопански инвентар и малка механизация за дребните селскостопански производители; -липсата на икономическа изгода и директен достъп на селско стопанските производители до пазара; -небалансираните изкупни цени на продукцията. Тези и много други проблеми на земеделието, горите, природата и продукцията им, трябва да бъдат изследвани и решавани мъдро, честно, последователно и с обич към малките производители. Само така ще се ръзстанови най- значимия ресурс на българската икономика - трудолюбието, опита и активността на "малкия човек".

Че то има ли такова чудо изобщо

Нима има биопродукти? Защо няма държавен стандасрт? Защо ядем някакви лайна, които се вкарват по задължение и за да спечелят определени хора.

Щото ако имаше стандарт нямаше да има "бизнес". Добрата вест е че ще могат сами да си ги продават, друг е въпроса дали някой от Злокучене ще има възможност да вози домати до София да ги продава.

10 души ще решат всички проблеми с ментетата и целия внос на ГМО-та от турция и гърция и производството на нашите нитратни зеленчуци, които се рекламират като екологични. Екологични са само онези продукти, които сам си произведеш.

Откога стои на бюрото Ви м-р Найденов Наредбата за директните доставки на малки.....Защо не я подписвате?

Да бе,ами приятелчето на Миро Мазното Митко Зоров къде ще си пласира ,,екологичните" продукти,а?

Аз не виждам нищо ново относно изискванията и контрола. От край време е така.... Къде е новината?

Най-после ще ям български домати,български чушки,дъбнишки дини и пъпеши,българско мляко...НАЙ ПОСЛЕ! Ще си отдъхнат и българските производители от мутризацията на пазара им.Още един правилен ход на нашето правителство.Най-после!

"ние да си спомним за уникалния вкус на българските продукти" нали в комунизма всичко беше по лошо от сегашната демокрация.. тогава що трябва да си спомняме уникалния вкус на тогавашните продукти??? даите да ядем гмо подметки мама ви да еба проста демократи убиици лажци.. демократитие са 1000 пати по лошо от комунистите ;)

Напълно съм съгласен - остава да го направите, за да не остане смао добро намерение! Както обикновено става в България...

БРАВО,НАЙ-ПОСЛЕ ИСТИНСКИ КОНТРОЛ НА ПАЗАРА !!! ДОРИ И ДА СА МАЛКО ПО-СКЪПИ ПРЕДЛАГАНИТЕ НЕЩА, ТО ПОНЕ ДА СЕ ЗНАЕ КАКВО КУПУВАМЕ !!! НЕ ИСКАМ ДА ХРАНЯ СЕМЕЙСТВОТО СИ СЪС СУХО МЛЯКО И СУРОВАТКА !!!

И са мутропрекупвачите кво ша ядът?