Настолните РС-та ще изчезнат след 3 години

Персоналните компютри ще умрат до 2013 година, прогнозира вицепрезидентът на Google по глобална реклама John Herlihy. РС-тата ще отстъпят място на мобилните устройства, твърди мениджърът, съобщава siliconrepublic.com, цитиран от TechNews.bg.

Обратно в новината

Коментари - Настолните РС-та ще изчезнат след 3 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правец - беше още по-малък, защото беше произведен на базата на Mac. Предпочитам РС-то пред другите гъзарии, заради които ще ми се развалят очите.

През 1995 подобна идея вече беше изказана. Пак за след 10 години :) Тогава убиецът на PC-то се наричаше JAVA компютър. Не се случи. Няма да се случи и сега. Защото IT не е само търсене в Internet. Даже не основно ...... :)

преди 20 години един нстолен компютър излеждаше същто толкова голям колкото и сега. Още помня първия си 80286

А на какво ще се играе Diablo III на нокиата ми ли :D

Като си помисля че мога да си взема NVIDIA Tesla Personal Supercomputer и нещо не му вярвам на тоя. ... А между другота за разбирачите въпросните Tesla са един евтин начин за всяка българска лаборатория да прави яки изследвания.

Забележете , че изказването е на ...вицепрезидентът на Google по глобална реклама John Herlihy... , а не на инженер

Това има шанс да се случи ако направят лаптопите да имат възможност за ъпгрейд. Всичко ще става още по-мощно след време и ще се намалява обема на компонентите но без ъпгрейд е кофти. Батериите ще са много издръжливи и ще се зареждат супер бързо но технологията още се прави. Имайте предвид че след време колите ще са на ток и ще се използват точно такива батерии. Още не смея да мисля за прожектори на 3D картина вместо монитори но сигурно и на това ще му дойде времето след 10-15 години. Представете си как преди един комютър е заемал място в няколко помещения а сега има декстопи и лаптопи, които могат да стоят на едно бюро.

овечето хора в Япония търсят в интернет чрез смартфоните си съвсем друг е въпросът що е то компютър и за какво се ползва той - макар че наистина много хора го ползват единствено за да търсят в интернет

Предполагам че дизайнерите и програмистите на Google ще работят на нетбуци или телефони, така ли? Компютъра не се използва само за ровене из нета ;)

А на бас, че няма? На милион долара?

операторите ще са на нещо като докинг станции - трябват им само монитори;-))), нямат работа извън корпоративната мрежа! геймърите мигрират от няколко години;-))) игровите конзоли предлагат повече мощ и възможности - така че може да не са 3 години за България, а 15 и ще се четем пак;-)))

Аз не си давам РС -то.Ще си играя на него... това наистина са големи глупости.

ZNA4I PC 6TE NI NADJIVEQT....:(

настолните ПЦ-та няма да умрат никога - заради геймарите. Невиждам как ще сложиш 100 вата процесор и 100 вата видеокарта в лаптоп за да задоволиш изискванията на новите игри. По-скоро нотбука ще буде заменен от нетбук, но ПЦ-то ще си остане. Всички видяхме че iPad-а не може да замести ефтин нетбук за 300 евро.

Това са глупости.

аха те и по комунистическо викаха че през 2000-та тротоарите щели да са самоходни ленти - стъпваш и той те вози... всеки ден на такива се возя... аман от пишман прогнозисти :D

Ще им се! Да си купя някакъв смотан, необслужваем лаптоп за 1000 -1500 лв, като за тези пари ще си купя супер десктоп компютър с монитор, че и пари за плазмен телевизор ще останат! Най-добре е за производителите на лаптопи и нетбуци хората точно това да купуват. Какво по-добро - при среден живот от 5 години на лаптопа - 1000 лв примерна цена. Идеално, гарантиран доход от 200 лв на година на баламурник. Смартфоните и лаптопите са удобни /заради преносимостта си/ единствено за хора на път, бизнесмени. Във всичко останало отстъпват на десктоп PC-тата.

Ами офисите на фирмите?На всяко бюро по едно смартфонче?Айде лаптоп, както и да е, ама в БГ специално ще си има настолни компове поне до 2020г.

А къде ще джиткам игрички? може би на смартфона си ще играя кризис или медал оф хонор? А нвидия и ати ще умрат от глад щото няма на кой да си продават картите.

Иска му се на изрода.