”Смъртна присъда“ за флаш технологията

На среща с представители на Уол Стрийт Джърнъл CEO-то на Apple е сравнил Adobe Flash с флопи дискетите, както и с компактдисковете, които отмират с появата на устройства като iPod и услуги от рода на iTunes пише TechNews.bg.

Обратно в новината

Коментари - ”Смъртна присъда“ за флаш технологията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Събрали се вълците, да изберат кой е най-кръвожаден. Вълкът Уиил, казал Аз ям всичко и по много, но винаги имам място за още(една компания). Вълкът Добо облизал кървавата си муцуна и изръмжал - Аз ги ям най-красиво в 32 битов нюанс. и очите му заблестели 3D. Мълчаливият вълк Стифф отхапал бавно от ябълката си и гузно промарморил -А аз съм вегетарианец и се храня само здравословно., закашлял се и изплюл бедрена кост от тиранозавър рекс...

аз сафари ползвам с ClickToFlash плъгинчето и така въобще не го и виждам този флаш. Така не товаря процесора с тъпи банери :) - доволен. без фалш - без проблеми

ТОЯ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЯ ДА НЕ СЕ ПЕРИ ТОЛКОЗ МНОГО ЩОТО СТАВА ВЕЧЕ СМЕШЕН

Па я таа година такава парцуца направих, че гат я пийнеш по-бързо от кон че бегаш....

Флаш е куц и събаря целия браузър откъм процесорен usage. Независимо дали е IE,Chrome или Firefox...

Флаш е доказано адски лоша технология за web освен за банери. За съжаление без html5 няма просто друг начин за много ефектни анимирани сайтове освен много код на js, ама на кой да му се пише... Флаш отдавна не може да бъде индексиран като хората от търсачките и най-много цял сайт да се хване като една страничка(Има заобикаляне, но 99% не се ползва, защото за флашера лесното е всичко в една анимация накуп.) с няколко ключови думи, което тотално обърква идеята сайтът да привлича хора и да популяризира фирмата. Но... Тази технология е по-лесната от програмиране на добър сайт, анимациите се водят по-ефектни, а и кой да пише само отделни анимирани блокове заради идеята със сложността? Реално за сериозен сайт отдавна се води противопоказен флашът освен за някой, който има име и прави нещо шарено, но налива отделни луди пари за брандиране(Примерно марките за облекло често са с анимирани сайтове заради идеята за атрактивност. Търсиш ги по име и излиза e-bay, куп онлайн магазини, а самият сайт на марката го няма в търсачката, защото съдържанието е невъзможно да се индексира нормално.). Е, няма как, обаче. Може да е скапана идея, може да има куп минуси, но има адски много съдържание, което е осрано. Идеята на Джобс в случая е крива. Враг съм на флаш, ама ми звучи тъпо да се пуска устройство за достъп до мрежата без подръжка на 10-15% от съдържанието й, колкото и калпаво да е изпълнено то, колкото и да е важно пестенето на батерия и т.н. Да сложат една опция с и без флаш в браузъра. Искаш да пестиш сега батерия, спираш зареждането на флаш и всичко върви. Какво толкова? А може да мислят от Apple за това, че без флаш стига по-слаб процесор и това бута консумацията още повече. Пак залитането към html5 дано не е свързано с орязана подръжка на по-старите стандарти. Заради дефектите им разработчиците ползват кръпки и много често документ според стандарта си вика специална част само за тоя стандарт на браузъра. Реално IE, Mozilla имат по няколко модула за визуализация и някои страници при смяна на тага за версия на стандарта се показват по коренно различен начин- добре са на старата, в по-новата въпреки наследяването вече нищо не се показва като хората. Web е бъдещето, но има минало и още бая години ще трябва да се работи по много спецификации, колкото и това да оскъпява пускането на нови браузъри и устройства. След 10-20 години при максимално финализирана версия на стандарт без слабости за борене, която само може да се допълва за нови типове съдържание, може и да стане да е лесно. Дотогава пазарът не знам как ще го позволи. Да пуснат официално html5, да минат 1-2 години да се започне сериозна работа с него и да има добра подръжка, флаш ще се види, че е тъпо да се ползва, и няма да се търси от клиентите, а ще се бяга от предложилия флаш сайт. Тогава вече Adobe, ще не ще, ще спре подръжката на нови версии, ще останат на доизживяване старите готови сайтове и така.

Тоз ли ще ми съди, че Adobe Flash е затворена платформа? Я да си види IPhone-а, по-затворено от него не съм виждал. Барикадирали са го отвсякъде ... плащаш една камара пари за телефона и после едно приложение за лична употреба даже не можеш да си напишеш. Няма как и затова трябва да ти вземат пари.

Няма Usb, няма мулти таск, не чете SD карти, няма флаш обаче коментира - при това оценки дава ? flash е МЪРТВА ТЕХНОЛОГИЯ - беше мъртва още в ръцете на макромедия когато adobe бяха част от екипът подготвящ затриването на тоя боклук какво общо имат продуктите на apple изобщо с flash та ги намесвате - flash е интерактивна web технология която има едно единствено предимство пред анимирано gif-че например - поддържа повече цветове flash имаше място в web докато се ползваха старите web стандарти в лицето на html4 - html5 поддържа както звук така и видео - youtube например отдавана експериментират с html5 но тук за пореден път ТЪПИТЕ потребители ще забавят прогресът - защо ли - защото масово ползват продукти ма М$ (визирам ИЕ) които са над баналности като СТАНДАРТ - така че докато IE почне да поддържа html5 недоразумението flash ще се ползва за съвместимост така че да - flash умира - и да се надяваме че това ще стане по скоро

Стив го харесвам но тук се е исказал яко. Flash технологията не му е виновна а целта му е повече продажби на новия си продукт който е доста недодялан.

Много ясно че е довод това за батерията. И това е добър подход да се натиснат уеб дизайнерчетата да си разамърдат мозъка, а не да дрънкат това става лесно с flash

Уважавам Стийв Джобс, но това за Флаша е несериозно изказване :) Флаш така се е разпространил в мрежата и толкова много сайтове го използват, че дори днес Адоби да обявят спирането му - ще отнеме най-малко 10 години преди наистина вече на Флаш да се гледа на преминало нещо. Даже и толкова няма да стигнат...

Преди време четох истинската причина, защо Стив Джобс не иска Флаш. Не иска тази технология, защото това ще даде път към многото безплатни игри и дори телевизии в САЩ. Така ще им паднат приходите от магазина. А сегашното изказване за Флаш технологията е смешно! Епъл явно си мисли, че целия свят ще се движи по тях и щом са казали няма да има Флаш всички ще почнат да не използват Флаш. Според мен по-скоро потребителите на Епъл да си останат без Флаш, отколкото тази технология да бъде спряна от използване. Все пак потребителите на другите ОС, къде Флаш се поддържа са многократно в повече.

Глупак

Освен това Flash е напълно затворена технология, принадлежаща изцяло на Adobe Systems, Само аз ли не мога да усетя разликата с бизнес модела на Apple?

то щото продуктите на Apple са много отворени...

po-dobre adobe, ot kolkoto apple. kakto po-dobre ms, ot kolkoto google.

Кой ще купува този иновационнен продукт Ipad като: Няма Usb, няма мулти таск, не чете SD карти, няма флаш.... Джопс просто е смешен и объркан застаряваш ceo в момента флаш се ползва 90%, колко че се ползва ipad?

kogato postignete kolkoto nego togava shte imate pravo da go obsajdate kakuv e i kakvo e kazal, do togava ste edni cherni dupki v prostranstvoto

Браво най-после някой да го каже. Но мили деца знаете ли кога Flash от хубаво стана тежко и недодялано приложение, което с 5 банера блокирва процесора ви? От как сладурите от Adobe купиха иначе толкова добрите продукти на Macromedia. От тогава насам, всичко стана от бъгаво по-бъгаво, като всичките им програми - Reader, Photoshop и т.н. които имат многократно по ефективни аналози, но всеки софтуерен гений ги хвали за иначе толкова милата инициатива, да ни принудят с ненужно тежките си продукти да си сменяме компютрите през 2 месеца ;) Няма как - софтуера и хардуера трябва да се подкрепят в ламтенето за печалби, вместо да се правят наистина добри технологии.

До pablo (22.02.2010 г. 09:09ч.): прав сте за затворените решения, но точно Apple да говорят по темата е леко смешно. Кой може да си качи каквото и да е на което и да е тяхно устройство без iTunes, без кабел за 100 лв. и т.н.? Никой. Малко ми звучи като крадецът вика: Дръжте, крадеца!. Иначе за Adobe съм 100% съгласен.

Да бе, даже ги мързи да пуснат 64битова версия на тъпия плейър.. Мискини с мискини..

Твърдо съм против флаш технологията на Adobe - бавна, остаряла и без бъдеще ! Писна ми от монополисти като Adobe - толкова се уядоха, че един свестен продукт нямат напоследък - не им пука за нищо освен печалбите, а те както винаги са свързани с проблеми при потребителите !

Джобс се прави на пророк, но проблемите на флаш се знаят от всички от години на сам. Само обикновен американец може да му се върже. iPad също е един вид остаряла технология, няма съществена иновация.

Много добре, стига с тези затворени монополни решения

напоследък се наблюдава ...идиот... нищо чудно, че е идол точно на 'младите хамериканци'.

Всичко произведено от Aplle e по скъпо от технологиите на останалите производители, и е много спорно дали са по качествени.

Браво!!! Смърт на скапания флаш!!!