Кибератака на 74 000 PC-та от 200 страни

Хакерите успешно са разбили ИТ системите на около 2500 компании и държавни агенции за последните 18 месеца. Те са установили контрол над 74 000 компютъра в близо 200 държави, съобщи днес американската компания за информационна сигурност “НетУитнес“, цитирана от Франс прес, на която се позова БТА.

Обратно в новината

Коментари - Кибератака на 74 000 PC-та от 200 страни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е айде де,кажи ни колко струваше сървъра и кави специалисти го бяха настройвали . Толкова си умен и толкова много много неща знаеш - позволи ни да се докоснем до твоето величие моля!

ПРеди време се подиграваха с M$ грешки по екраните. Сега се любуваме на такива под линукс - в метрото... :)

Какво ще кажеш тогава за openbsd ? Ще го бутнеш ли и него с 5 клавиша и откъде точно ? С физически достъп аз мога да ти бутна всичко и с един клавиш, въпросът е как ще го направиш по мрежата. Ти си просто един фукльо, ако беше наистина добър нямаше да го огласяваш тука.

Правилно nobody. Истинското PC Ползва MS DOS. Не съм фен на джамовете, ама за съжаление по- добро нема. И не ми фалете разни Линукси и прочие дивотии че били безсмъртни. Трудно се бутат защото са различни. Я направете една масова стандартизирана версийка и след три месеца да си поговорим за сигурност и вируси. Защото аз съм бутал сървър на unix с натискането на 5 клавиша. Нема да ви казвам колко струваше въпросният сървър. и какви специалисти го беха настройвали. И никаква операционна система не може да опази едно ПЦ от глупостите на потребителят му.

Защо ми се струва отдавна, че такива организации за сигурност пускат вируси, правят кибер атаки и ПР акции, само и само да си продават пършивите антивирусни програмки и секюрити услугите си. Редовно чета някакви такива апокалиптични картини от МакАфее и Кашперски. :-) :-) Нека шефовете на тези фирми, които правят милиони от стараха на хората да кажат дали те не са наели хакерчетата да им разработват бизнеса. :-) :-D :-) А иначе нека всички компютри са на Линукс и добре конфигурирани и ще влязат ама друг път дори с фишинг сайтове. :-D :-)

нещо 7-ицата не вървела напоследък :)

И кое е общото, свързващо Европа (особено цитираната й част) с Китай ? (излишен въпрос всъщност)

Когато си на 64-битов РС или на Мак, хакерът не си прави труда да те претърсвма щото го мързи да прави специални програмки.

Viva la Linuxisia! Viva la liberta!

Както са отбелязали по долу, системният администратор не е момче за всичко. Масово се използва като Хелп-деск и мрежов. За колкото плащат това и получават. Корпорациите а и не само те не се научиха че като купиш един продукт някой после трябва да го конфигурира и от този някой им зависи сигурността на бизнеса. Когато на някой му се плаща 500 евро и му се обяснява че ще го аутсорснат щото е по евтино те тва е резултата. :)

аз ползвам виндовс виста и съм хацкер. :)

Ами така ще бъде докато Микро$офт бавят пачове с месеци ! Веднага щом излезе проблем трябва да бъде фикснат в рамките на 2 дена и пача да е достъпен за сваляне....

от кога пък РС-та без windows са РС-та??? за IE съм съгласен

Евала !!!!

Да си инсталират линукс :) Кво е тва Windows :)

Всичко това говори за слабости в защитата на корпоративните системи, коментира Алекс Кокс, старши инженер в компанията SRA International. Sl sa predimno v glavite na horata koito si predstavqt Admina kato momche za vsichko na skromna cena , a v sushtoto vreme davashti hilqdi za ms produkti .

Kak be vindovs e nay sigurnata operacionna sistema pitay Bili .

поредната ПР глупост от компания, която иска да си пробута боклуците. все едно слушам бб.

Ми евала на хакерите. да сринат всичко. И без това всичко отива по дяволите. Трябва да настъпи коренна промяна в световен мащаб.

Абе, докога PC-та с Windows ползващи Internet Explorer PC-та ? ЛАМЕРИ !

опенбсд ли? не е проблема в бсд-то, и рядко е в ядрата. РЯДКО. ама апаха си е апах, пхп-то си е пхп, а пърла си е пърл, и го боли к*ура избушената жумла като е на опенбсд... аре улево с тези подочути или попрочетени отгоре-отгоре глупости.

Big Smile :) :))))) IE 6 7 8 - big bug! Windows XP Vista 7 - sux. Linux is the best OS ;)