Словашка община отдели с бетонна стена ромско гето

Най-здравият строеж в ромското гето в Островани е стена, която го отделя от останалата част от словашкото село, построена с 13 000 евро от общинската хазна, пише лондонският в. "Таймс", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Словашка община отдели с бетонна стена ромско гето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От този форум ясно личи, че някои цигани вече са се научили да пишат. Това е едно добро начало. Да се надяваме, че постепенно ще станат нормални хора. Време има много.

хе хе Другарката Пенка Генова ги умееше тия работи ....тез от нея се учат май...

Да, съгласна съм с теб, че не циганите окрадоха държавата. Моля, отговори ми - защо домовете са пълни с изоставени циганчета? Защо повечето цигани не знаят български език? Защо не искат да се образоват? Защо не желаят да работят? Защо раждат по 10, та и по повече деца, като не могат да ги гледат? Знам, че и българите не сме цвете за мирисане, но голяма част от нас работят и живеят честно. И при вас има такива хора, но те са много малко. Моля, отговори ми - защо ги защитаваш? Нима не искаш да живеят и те нормално като теб? Нима ти харесва децата им да тичат боси и голи през зимата, без да занят дори да четат? Нима ти харесва да ровят по кофите? Честно да ти кажа - до тук ти написа само оправдания с българите и в нито един от постовете нямаше обоснован отговор защо ги защитаваш. За съжаление, разговора ни се оказа напълно безмислен...Жалко

А при теб да инсталираме елитните българи дето ще набавят материал за спермбанката на Б.Димитров. Нищо лично, само заради защитата на националните интереси и заради непретопяването на нацията:)

Да можеше мангалите и комунягите да ги отделим със стена и да се крадат взаимно ,каква хубава държава щяхме да сме Ехххххх мечти,мечти

Кой както иска така да го разбира но мангалите са генетично сбъркани същества. Не може да те роди сестра ти и да си нормален човек.

Защо НЕ оправдавам и тези българи, които не зачитат закони, крадат, очакват от държавата, т.е. от нас да ги изхранваме и издържаме безвъзмездно. Мисли ли, че само циганите са виновни за състоянието на обществото ни. Че циганите откраднаха МИЛИАРДИТЕ на България.

Полза от такива деца оставени на самотек няма.

като не разбират от дума,ще има стена.

АМИ ХАЙДЕ, ПРАВЕТЕ МНОГО ДЕЦА И ВИЕ БЪЛГАРИТЕ. КОЙ Е КРИВ, ЧЕ ЧАКАТЕ ДО 42 ГОДИНИ ДА СИ РОДИТЕ.

Прав си в тази констатация: Парадоксално е, че тези, които са ги унищожавали поголовно, сега са ментори на човешките права. Но дали ще продължава така не знам. Ако имах отговор щах да съм несменяемия премиер на България поне за 5 мандата:) Но със сигурност знам, че с расистки лозунги нещата няма да се решат. Защото иначе все някоя Фрау Гьобелс ще убие децата си накрая.

Добре де софиянке, добре, права си, че са такива и онакива циганите. А ма хайде кажи какво предлагаш, да ги правим!

Съгласна съм да ги интегрират и в нашия елитен столичен квартал, но при едно условие: да се забрани на циганите да се доближават един до друг на по-малко разстояние от 1000 м., т.е. да се заселват и живеят ПОЕДИНИЧНО! Само така ще имаме шанс да оцелеем без да се претопим ние, българите! Може и двама, но само ако са семейство най-много с едно дете и след кастрация - да сме сигурни, че и в следващите 10 години няма да се размножат толкова, че ние да станем малцинството!

Факт неуспорим, прав си. Според мен това се дължи на факта, че цяла България се изсипа в София. Напълно осъзнавам например, че хората, които изхвърлят боклука си през балкона са българи. Наистина не разбирам защо защитаваш събратята си. Явно ти си човек с образование, работещ и допринасящ за обществото. Защо тогава оправдаваш тези хора, които не зачитат закони, крадат, очакват от държавата, т.е. от нас да ги изхранваме и отглеждаме безвъзмездно? Моля, мотивирай се

Посочете ми нещо положително,което са допринесли циганите в БЪЛГАРИЯ различно от раждаемостта.

Красене, ти си грамотен, не знам дали си циганин, или някакъв Хелзинкски защитник. Много ти е слаба позицията, момче!Тия мърльовци не заслужават защита.Това са пълни дегенерати!Те са повредени еволюционно на генетично ниво.Прочети поста на mig69 от 13:58.Ако сега има в Европа цигани, то е благодарение на страни като България, Румъния, Унгария, Словакия.Някоя от тези страни да е прокопсала?Милосърди към циганите в исторически план е слабост, която плащаме скъпо и прескъпо.Парадоксалн е, че тези, които са ги унищожавали поголовно, сега са ментори на човешките права.Как ти се струва, дали ще продължава така?!

Какво са дали на държавата,освен глутници циганета,та искат тя да се грижи непрекъснато за тях?Който е гледал предаването на Карбовски от Ямбол ще разбере що за маймуни са/не казвам хора/Те по манталитет са милиони години преди Христа.

Разбира се, че виждам колко българи има в София и какви цигански работи вършат:)

Доста грешна представа имаш за мен, но това вероятно се дължи на комплекси. Нямам куче, освен това не харесвам пудели. И да, образована съм - имам висше образование, работя на хубаво място, плащам си данъците, не крада, децата ми учат, не чакам общината да ми плати сметките и да ми даде апартамент...А щом пишеш от София, значи трябва да знаеш, колко цигани има тук и какви ги вършат...

Спират водата в циганския квартал в Пазарджик. Защо ли?

Чувството е взаимно, ако си образована българска гражданка и си плащаш сметките и данъците. Но бас държа, че пуделчето ти се изхожда на детската площадка в щастливия ти квартал и ти си обръщаш гъбра, все едно нищо не се е случило:) А пиша от София и не успях да се класирам за програмата Аполо. Исках много, но я закриха докато тръгна в прогимназията:) А после пък и демокрацията дойде ...

Отговора на въпросите, които ти зададох не е адекватен. Ако не можеш да защитиш тезата си с аргументи, а залагаш на дребно заяждане, то тогава всичко, което изписа е безмислица.

А ти на луната ли живееш? Явно не си от София, щом не знаеш, че в тук е пълно с цигани. За щастие живея в квартал, където още не са разположили катун. Виж, не разбирам защо ги защитаваш? Ако си циганин, с добро образование, работиш и плащаш данъците си - мойте уважения. Ако е така, не виждам причина да ги защитаваш толкова ревностно. Другия вариант го споделих в по - ранните си писания по темата.

Повода за цитата ми е относно интеграцията на циганите в Западна Европа през средновековието,че и до средата на ХХ век.

Конституцията е Българската, държавата е България, управляващите са българи, правораздавателите са българи, затворът е софийски, социалното ведомство е българско. Даже има и българска агенция по дискриминациите. Ето в другия пост пък другаря главен прокурор казва, че не може всички да ги прибере в затворите, нямало място. Кого виниш?

Това с радиоактивните отпадъци си е проблем на Козлодуй, а не на циганите. Но все пак прочетох едно предложение за решение на циганския проблем. Ще те разочаровам, няма да действа. Давай следващата идея!

Красене,като цитираш членове от конституциятя,защо не вземеш и да ги осмислиш-Не се допускат никакви ограничения на правата или ПРИВИЛЕГИЙ, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.-усещаш ли къде ни цакат тъмните братя ,нарушавайки конституцията,която цитираш?

Ти сред тях ли живееш или в София.

Мдаа, точно се чудех, кога ще цитираш конституцита. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на... - та по този повод, бих искала да ми отговориш на следните въпроси: 1. Ограничават ли се привилегиите и правата ми, когато циганина получава апартамент без пари, а аз не? 2. Ограничават ли се привилегиите и правата ми, когато държавата плаща тока и водата на циганина, а моите не? 3. Ограничават ли се правата ми, когато отбор циганки ме обират в автобуса? 4. Ограничават ли се правата ни, когато циганка ражда на 12 г. и циганина не е осъден за педофилия? 5. Нарушават ли се правата ни, когато цигани откраднат телефонен кабел и цял квартал няма телефони по 1 месец? 6. Нарушават ли се правата ни, когато в градския транспорт циганите никога не си дупчат билет? Та, да продължавам ли нататък??? Чакам отговор, ако въобще нещо можеш да кажеш по тези въпроси. И не за друго, а защото съм права и всички хора, които пишат тук против циганите, са дискиминирани от тях.

Защо ли си мисля, че не им плащаш и за това си вземат каквото им попадне?

Цитат:Те носят от своята прародина - северозападна Индия, нейната съсловно -кастова структура и присъщата й културна и езикова диференциация. . СЪС СЪЧУСТВИЕ КЪМ ЦИГАНИТЕ В ЕВРОПА Идвайки през Х в циганите се появяват в днешна Гърцая и Италия. През Балканите те преминават ведно с пълчищата на османските турци. Бидейки съставна част от военната и стопанската система на нашествениците, те са ползвали присъщите на ислямската религиозна доктрина възможности за насилия и грабежи над поробените християнски народи. Проникването им продължава на вълни през XIV в. във Влахия, Бохемия, а след 1407г. а цяла западна Европа - Австрия, Саксония, Бавария, Дания, Франция, Испания. Макар и малобройни, циганските табуни достигат Португалия, Уелс, Шотландия, Скадинавските страни. Още по онова време те се превръщат в постоянна грижа и заплаха за установения обществен ред. От непрестанните набези на нямащите дом и отечество пришълци страдат не само феодалните владетели, но и крепостните селяни и градски еснафи. Всички те търсели и намирали какви ли не средства за да ги прогонят или унищожат. Спонтанно възникналите изстъпления станали повсеместни, като в тях се включила и католическата църква. През цялата си история циганите от всчки възрасти, проникнали в западната половина на континвента, са подлагани на жестоки гонения, експулсиране и съпътстващите ги наказания и мъчения - от убийства, каторга до разпъване. С една дума - на тотален геноцид. Средновековните хроникьори списват циганите като най-долни същества, по-скоро животни. Това убеждение в съзнанието на тогашното общество се превръщат по-късно в закони, които остават непроменени дори до средата на XX столетие. Свиканият през 1496, 1497 н 1498 г. в Ландау и Фрибург Райхстаг обявява всички цигани за престъпници, турски шпиони, и приносители на чумата. Обвинени са в грабителство, магьосничество, отвличане на деца. Император Максимилян наредил те да не бъдат търпяни на германска земя и разрешава избиването им. В Саксония, електорът Георг издава декрет за смъртно наказание на всеки заловен циганин. През 1721 г. император Фридрих Вилхелм наредил всеки хванат да бъде обесен. Обесването през ХV век било популярно в чешките земи, Бохемия и на други места. В 1504 г. Лун Х заповядва изгонването им от Франция. През 1539 г. Франсоа отсъжда да бъдат обесвани, а след 1647 то се замени с каторга. От 1716 до 1721 г. циганите в Лотарингия са подложена на опозоряване, жигосване и изгонване. Подобни мерки са прилагани от император Бонапарт и в други райони, на Пиринеите и баските провинции. В Холандия през 1525 г. Карл V издава едикт за бичуване, жигосване, изгонване и изпращането им в каторга. По-късно (ХV-ХV в.) войската е извършила ужасна сеч, а и на всеки друг е разрешено да ги убива. Това довело до пълното им изчезване. В Австрия ловците на цигани са получавали парични и материални награди. В Швеция след 1637 г. с кралска заповед циганите са изгонени, а ако някой е останал - разстрелван. Чак до 1954 г. са били в сила разпоредбите на Крнстиян V (от 1687 г.,) за изгонването им, а главатарите - екзкекутирани. В Дания Кристиян издава през 1563 г. заповед ца изгонването от кралството на циганите, а при залавяне на главатарите - екзекутиране. Заповедта се повтаря през 1643 г. В Швейцария от началото на ХV до края на ХV в е организиран лов на цигани по територията на цялата конфедерация. В 1723 г. управителят на Берн нарежда на населението залавяните цигани да се осъждат на смърт. От втората половина на XVI до началото на ХV в. католическата църква се откроява с особена активност срещу циганите - най-вече в Италия. Това са само някои примери за предприеманите през средновековието в западната част от континента мерки за ликвидиране на проникналите там цигани. В завладените през Втората световна война от Германия страни вермахтът, СС и Гестапо предприемаха системно изтребване на циганското население. Далеч преди това обаче през 1905 г. в Бавария е проведено преброяване на циганите и номадите. С твърдението, че те представляват напаст, за проявите на която следвало да се информира създденото в Мюнхен прз 1899 г. специално бюро. В 1926 г баварският парламент приема закон за борба срещу циганите, номадите и лентяите, а от 1928 г. те са поставени под строг полицейки контрол. В лагерите в Дахау, Аушвиц, Биркенау, Бухенвалд са ликвидирани повече от 500 хиляди цигани.

Назначавал съм цигани на работа. Заплатата беше от 350 до 500 лв. Първата им работа беше да си хванат поръчители и да изтеглят заеми. Работата им вървеше със стремително спадащ ентусиазъм. След третия месец не остана никой, за ужас на поръчителите им. Нещо повече - осведомени за материалните ценности по складовете на фирмата, започнаха да извършват среднощни операции за експроприиране на материални активи с реализация в пунктовете за вторични суровини.Не им се работи бе, хора!Давал съм им по 20 лв. да прекопаят 3 ара лозе - не искат, но по цял ден могат да ровят земята, като диви прасета за 4-5 кг. ръждясало желязо.За нищо не стават!

Да, възможно е и нямам нищо против такива хора да живеят сред нас, а не зад стената. Уважавам всеки работещ, нормален човек, независимо от неговата вяра, етнос, пренадлежност. Но не съм съгласна това крадливо племе да живее за моя сметка, да ме краде и да безчинства. Пак ти казвам Красене - като си толкова отворен, отиди да живееш с тях и после ще си говорим пак

Аз имам предложение-да ти ги пратим у вас.Ще ги сместиш някъде до ПРО-то и купчината с радиоактивни отпадъци.И ще ги европеизираш и интегрираш.Нали все акъл даваш тук.

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Ами навярно зад тази стена има такива които си плащат данъците и сметките, такива които ходят на работа:)

В коментарите някак си липсва предложение как да се реши проблема с циганите. Хитлер се опита да реши окончателно циганския проблем, но е известно как свърши за Германия

Така се прави след като не искат да се интегрират. Наред с високите огради трябва да има и телени ограждения с чек поинт.

Да бе да им построят къщи... Я да си налагат парцалите и да почнат да се издържат сами! Долни цигани! Всеки човек може да претендира за нормални права ако живее подобаващо а не да иска другите са му длъжни с нещо! Циганска работа! По конституция всички сме равни но в реалния живот всеки си заслужава мястото което има, а циганите с нищо не са показали че не заслужават да са в калта! Ще ме извинявате но не може да искаш цял живот нещо да ти падне даром от небето! Истинските хора се трудят за да оцелеят, а циганите само чакат и се оплакват!

Не съм съгласен.Аз съм толерантен човек ,но съм им сърбал попарата. Занимавам се със строителство. Наема цигани от пиацата за обща работа. Първия ден идват ентусиазирани .Към края на деня почват да симулират работа. Когато си тръгват искат пари-нямали за автобусен билет или циганетата нямали хляб. Давам ,като ми е ясно какво ,ще се случи.На втория ден половината не идват. Другите работят едва, едва.На края на деня ,искат да си уредим сметките -разплащам се, и ги оставям да се обличат. След малко ги няма и са откраднали инструментите ,включително и електрическият къртач. Е за какъв расизъм става дума.Не знам дали са по природа нискокачествени или са се изродили от поколения пиянство,но не стават за нищо.

Не е луд, който изяжда зелника - това да ви говори нещо?!Кой им позволява да паразитират върху и без това бедната ни държава?Колко останаха, които не са ограбвани от цигани?Защо им плащаме социалните помощи от нашите джобове - те и без това ни крадат най-безочливо?Племе без морал, чест, достойнство и съвест!

В страните за които говориш и времето което споменаваш не е имало ислям. Имало е развита култура защото не е имало религиозни догми. Мюсулманите са завладяли тези народи и са присвоили най големите постижения за времето си. Но всичко свършва до там защото трябва и акъл, не става само с лапачка.

Западна Европа изгони през средните векове циганите,облагодетел се от колонизацията и търговията с роби,и сега бере плодовете от тези си действия.А сега реве за циганите и ни поучава кое е хубаво и кое лошо

Циганите да се изселят на самотен безлюден остров, да им се осигурят някакви първоначални ресурси с които да развиват селскостопанска дейност, да отглеждат животни, за да могат сами да се научат да се препитават, а не да лежат и крадат от нормално съществуващите народи

Евала на Словаците, това е поредния им пример и урок към техните роми. Преди 8-9 години държавата изсели словаците от едно село в друго, с което в първото останаха да живеят само циганите... резултата го знаете, но те отказаха да им разрешат да преместят катуна, когато в това село свърши всичко за крадене и горене...... Има решение, стига да има воля........

Идиокрация - това е бъдещето на човечеството. За повече сведение - едноименния филм. Идеята е че най простите се размножават като луди и това се подкрепя и толерира.

Кои са с по-добра хигиена от нас бе смешко? Ти ако не се къпеш с месеци не всички сме така...

Реших да взема на работа 4 циганки. Да си призная честно, защото бях притисната от обстоятелствата, имах нужда от работнички. Казах си - не съм расист, да не дискриминирам, да бъда съвременна. Повярва ми повече никога няма да повторя тази грешка. Ще работя по 25 аса в денонощието, ще пълзя от умора но няма да бъда борец за равноправието им Може би такива стени ще ги накарат да проумеят ,че трябва сами да се променят