Рекорд на ромски молби за убежище във Финландия

През последната година Финландия е получила рекорден брой молби за убежище, голяма част от които са подадени от български граждани, съобщи финландското онлайн-издание Helsinginsanomat.fi.

Обратно в новината

Коментари - Рекорд на ромски молби за убежище във Финландия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето как става схемата - извозват ги с автобуси до Будапеща, от там до Хелсинки самолета е почти без пари - ок. 50 Евро.

Не е моя вината,че не си развил алтернативните варианти на асоциативното си мислене със специфичната за всички българи подозрителност, за да разбираш митологизираните идолгеми за Скандинавия и в частност за Финландия. А че Финландия е водеща в света по благоденствие е факт,така както благоденствие означава много повече, отколкото висок брутен вътрешен продукт, и освен това означава, достъпно образование, сигурност, добро управление, личната свобода и социален капитал.Само не знам финландците от какво и от кого пазят Европа в момента както твърдиш.

Някой да знае колко струва билета до Финландия?

Ти си идиот ако си мислиш, че финландките са руси или незадоволени. Като гледам - май ти си незадоволен, а и като гледам само цигански пишки сънуваш - сънувай си. Финландците са нация на която може да се разчита и да - разумни са, но и се опъват на всяка агресия независимо дали от тъпите руснаци или от тъпите немци. Финландската армия е единствената боеспособна в Европа в момента. Те пазят Европа в момента, незнам дали коментиращите тук го вдяват. ?!?!?

За да има такъв голям наплив от български гастрольори-циганьор във Финландия,сигурно е ,че незадволените руси финландки са се наредили на опашка на гарата за пристигащи и с нетърпение очакват мощните сексуални мургавлници от България,които са захранени с уникалното кисело сухо мляко и едва не се сбиват помежду си за да отведът прочутия български михлюзин в дома си,а който не иска -бой и го връщат директно обратно.

Вземете ги при вас всичките! Моля ви! Спазвайте им правата колкото си искате. Само ги махнете от тоу!

Чета Ви злобните коментари и недоумявам до какво жалко морално падение и низост е стигнал българинът през последните 20 години,та да го докара чак да ЗАВИЖДА НА ЦИГАНИТЕ,че получават безплатна храна , спят на топло,пък имат и ток и топла вода,та може и финландци вбъдеще да станат.Боже,Боже,кол мъка има в майка България!!!

BG cigani vse o6te na sam sre6tal,no e palno s prose6ti RM cigani.Ima i dosta mizerstva6ti BG,koito se prehranvat s razdavanite bezplatno hranitelni produkti.

Българските граждани, които подават молби, почти без изключение са от ромски произход. Пак НЕТОЧНА информация на журналята.ВЯРНО Е ЧЕ ИМА НЯКОЛКО ЦИГАНИ,АМА ПОВЕЧТО СА СИ ЧИСТО МЪРЗЕЛИВИ БЪЛГАРИ ЗАПРИЛИЧАЛИ И СТАНАЛИ ПО ЦИГАНИ И ОТ РОМИТЕ И ГОТОВИ И РОМИ ДА СЕ НАРИЧАТ САМО И САМО ДА ПОЛУЧАТ НЯКОЙ И ДРУГ МЕСЕЦ БЕЗПЛАТНА ХРАНИЦА!

Нека им дадат убежище.Нали ние сме лошите и ги третираме като лошо качество хора. Щом сега Финлаците са добрички,да ги вземат.Те и Холанците преди години много знаеха ,ама после сами си платиха самолетите с които да ги върнат в България.Все ние сме лошите,а те добрете , защо ги нещат? Ама и така не е .Да им ги тръснем в Женева и да ги видим там пък как ще излязат с тях на глава.Като ги обескостят и ще започнат и на нас да плащат ,да си ги вземем.На БРАТЯТА не им е до работа,а до вземане без работа.Докато не са на нашия хал,господата ЕВРОПЕЙЦИ нама да ни повярват.

не ги търси за работа,а за далавера.

Това е продукта на комунистическия бандитизъм и садизъм-популация на паразитните образувания като циганите ,тъпите, измислени турски сериали и системно и целенасочено изтребление на българите чрез икономически садизъм.Интернациона им взе връх и в Брюксел през последните дни и с единокръвните петолъчки от останалите европейски страни смазаха качествен човек и качествен професионалист като Румяна Желева.Кривоустата Кунева много им мяза-нали е от червено потекло.Бедни ми финландци,тежко ви с тези цигани!Подкрепете ни в намеренията да ги изселим на самотен остров накрай света! Иначе и вас ще опапкат,както опапкаха нас.Имало едно време българи в България.Сега има само цигани и тям подобните по кръв и култура турци.

Що не ги интегрирате бе ...... нали все на нази акъл давате .... а вижте сега колко е лесно да се интегрират.

Бай дъ уей,набирам доброволци за защитен кордон на летище Хелзинки.Може и с лопати и кирки.Трябва да ги спрем,да ги е..,няма и тук да ни смучат кръвчицата...

Бахти и резила лейдис енд джентълментс!Ето ПОРАДИ ЧТО СЕ СРАМЯ ДА СЕ НАРЕКА БЪЛГАРИН!Аз се грабнах от България,за да не им плащам социалните помощи там,с мойте данъци ,и дойдох тук (във Финландия)(бел.ред.) а то се оказа,че сега и тук,пак работя и плащам техните помощи.Тва на нищо не прилича,да го е..!Финландците са умно племе и няма току така да позволят на тия паразити да дремят вечно тук,ще намерят начин да се изчистят.Лошото е че дотогава техните помощи ще ги плащаме ние - ей за тва ги мразим и нещем да ги дишаме,сами са си виновни!А срама да те питат по улицата дали знаеш за тези БЪЛГАРИ ДЕТО ИДВАТ ТУК,си е пак за наша сметка!

аз в момента живея във Финландия, още не съм виждала от булгарските цигани ама румънските са навсякаде! и повярвайте ми, отличават се, защото тукашните цигани имат много по-различна култура и традиции иииии.... не просят по улиците. за жалост хората не отличават румънски от български цигани, нито цигани от българи. аз работя в благотворителна организация, събирам дарения и познайте как ме гледат като кажа откъде съм! до сега финландците нямаха мнение за нас, защото или не са били в БГ, или не си спомнят пребиваването си, обаче покрай тея цигани и те ще се усетят и ще ни намразят, както всяка друга европейска нация вече прави! we're so damn fucked up! никой вече не ни дава дори шанса да покажем дали и в какво сме добри!

ама тия цигани как пак са надушили далаверата, заплата 2 месеца по 375 евро, безплатна храна и подслон, ми то като в рая, тъкмо им омръзва за 2 мес и си вдигат парцалите

Направо да ги пра]ат към полюсите, ама те и там ще оцелеят, че са като хлебарки. Не ги пускайте във Финландия, ще затрият метъла и ще въведат чалгата...а може би ще възникне нов стил cigan metal :))))

Аз съм Финландче, обичам наште планини заскрежени, Финланд да се наричам първа радост е за мене!

що бе дядо Коледа - циганин и Снежанка някакво засукано младо цигле - кво му е лошото (а джуджетата българи-нали някой трябва и да работи)

Абе Люспа, кой те спира? Върви и ти! Може пък на тебе да ти дадат 375 € във Финландия. В България не виждам как ще ги изкараш...Като си по-умен от циганите, знаеш езици и умееш да си поискаш дипломатично - защо пък да не ти дадат на тебе? Хайде стягай ризи и гащи в един куфар и марш към Финландия или към Лапландия!

И циганите се надяват да получат убежище във Финландия?! (Веднага си спомням професор Вучковия смях!) Тия фашисти, скандинавците, не търпят чужденци, за цигани да не говорим. То е все едно евреи да искат убежище от Хитлер. Скандинавците по природа са капсулирани нации; те себе си не търпят, та какво остава - друг етнос. Циганин във Финландия. Все едно прасе в аптека. Насред изкуствения скандинавски свят, дето дори цветята цъфтят по разписание - цигани, за които главното правило е, че няма правила. Звучи като виц.

Уважаеми хора от Финландия - вие Табун, Зарин, Зоман или Циклон-В нямате ли? Тая циганска паплач трябва да се посреща още преди границата със напалм, олово и инсектициди. На времето / това е истина / в скандинавските страни са допускали цигани само след кастрация. Сега ще ви трябват по крути средства като изброените по горе.

Защо финландските власти не ги заселват в Лапландия, над Рованиеми. Естественият подбор ще си каже думата много ефикасно. При под -25 градуса 6 месеца в годината, около юни ще намерят цялата заселена колония вкочанена и озъбена. А и никой няма да обвини финландците в геноцид или нещо от сорта - дали са им убежище, настанили са ги, какво ще са виновни самите финландци, че било малко по-студено, отколкото манго е свикнал, никой не ги е карал да ходят точно във Финландия, нали така.

ромите експлоатират словашката социална държава- казал словашкият депутат преди години и сега в ЕП са против кандидатурата му за еврокомисар. Очевидно, че мангалите експлоатират всяка социална система по света. Този факт се използва от всички партии в Европа в определен момент, за определен интерес или компромат. За нищо друго не стават, горките циганьори, ако не се хванат на работа.

Ще гонят полски депутат от Европарламента, защото се изказал за циганите, а пък холандците не искат да имат и при тях такава сган т.е. холандците са дискриминатори на роми.

Не знам кое е по-лошо - да си фашист или да си комунист. А между другото Сталин бая се е оакал, когато е разбрал, че Хитлер го е нападнал. Една седмица не е могъл да се съвземе. А по време на войната сериозно е обмислял да предложи мир на Германия.

Започва Голямото преселение на народите 2

A DA NE GOVORIM ZA KANDIDATITE V EVROPEISKIJA PARLAMENT , SUMITE STIGAT ZA VSI4KI ZIGANI V BG

Дааа, дежурните джафкащи псета-плювачи на България вече се страхуват да си пишат и неко-вете...

osven ziganite deto izto4vat po 300 evro na mesez , tuk dobre se predstavja i korennata nazija demek bulgaristanzite , TE IZTO4VAT BANKOMATITE MNOGO NA4ESTO I SUMITE SA MNOGO PO DEBELI. GORDEJA SE 4E SAM OT BG

До: БЕТО (14.01.2010 г. 17:46ч.) Прав си, по-рано мръсните комунисти само цигани раждаха. Ти си на литиеви препарати, нали? От здравната каса, да не се минаваш да си ги купуваш сам.

Някой да спре тези цигани!Само ние ли да останем тук за да търпим простотията на Боко?

Финландците да им дадат убежище малко по към северния полюс.

Само след няколко месеца престой там ще се чудят как да ни ги върнат.

Абе смешници какви комунисти плямпате още 20г вече сме демокрация :)

Най- много във Финландия ми харесваше, че не видях никъде циганин. За последно бях там преди година и половина.Няма да е лошо все пак финланците поне малко да се омешат с някой по- мургав .

а дано да ги вземат. и финландия ще се превърне в манголандия.

da vi sa 4istiti novite sanarodnici vadiat se kato termiti ,kradat mnogo barzo ,i dokato te pitat kolko e 4asa ve4e ste otara6eni ,4estito

Моля ви се бе ,финландци,приемете ги.След една година нацията ви ще стане като зебра-бяло черно,бяло черно...крадливо мързеливо,работливо честно...

А после защо на онзи словашки кандидат за еврокомисар му пилят на главата, че бил казал как циганите източвали социално държавата му. Целия сват източват тея търтеи.

много показателно. Обикновено когато се задава нещо лошо и опасно циганите първи реагират.

Възмотен съм от това мислене в голямата част от коментарите,нима нямаме право да ходим на ескурзията,хората плащат,хранят и пари дават не като вази расисти българи.

Това ве е ли дискриминация ? В Хартата на ООН е записано, че Земята е на всички хора и те могат да живеят където искат. :-)

Стига с тая Финландия, нека братята тръгнат и към Холандия, там поне дрогата е разрешена. Да дигнат малко стандарта и оборота.

Циганите се възползват от социалните държави колко умни кандидат еврокомисари имало .

аха, та 2 пъти клекнаха пред Червената армия. Ако беше решил Сталин, сега Финландия щеше да е отново в Русия, а Хелзинки щеше да е удобно пристанище. Те нали са много печени, 2 пъти капитулираха пред СССР и дадоха каквото им искаха, че и х.. целуваха, нищо че воюваха на страната на Хитлер. Да бяха се съгласили на териториалната замяна, нямаше 2 пъти да ядат боя. И до днес ходят в Русия, за да се напият като хората.