Коментари - Двама делтапланеристи паднаха от 60 м и загинаха | dnes.dir.bg
назад

Двама делтапланеристи паднаха от 60 м и загинаха

Двама делтапланеристи са загинали при инцидент край село севлиевското село Горна Росица, област Габрово.

Обратно в новината

Коментари - Двама делтапланеристи паднаха от 60 м и загинаха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Почивайте в мир, момчета!

Бог да прости достойните мъже летели в небето, те бяха мои градски, аз също съм живял в Севлиево....мечтата им се сбъднала да летят, но така е било писано да умрат в най красивия момент на живота си-като летят!!!По достойна смърт няма за тях!Тези смели мъже са достойни паметник да им се издигне, защото както се казва тук те все пак искат да издигнат равнището на летенето като докажат че и с подръчни средства могат до достигнат небето!!Е достигнаха го...лека им пръст...За тези които пълзят и се страхуват да се качат дори на колело ще кажа че цял живот са били охлюви и охлюви ще си останат!!А на този господин дето казва че курварлъкът е прищявка ще кажа че не е прав, за това се иска също мъжество!!!Поклон пред загиналите мои съграждани!!!

Май се опитвате да откриете смисъла на живота. Трудно е и на най великите умове. В много от писанията прозира завист.

Imah 6tastieto da poznavam Pen4o . Letiah s nego predi po malko ot 2 meseca . Vozi i da6teria mi ...... Ne pi6ete gluposti bez da poznavate 4oveka . Toi be6e neveroiaten i kato letec i kato 4ovek ! Zagubata e mnogo tejka , mnogo ! saboleznovania na semeistvoto mu i mir na praha mu . Dobrite i stoinostni hora si otivat tvarde rano ot tazi zemia . Toi go napravi s dostoinstvo ! Nikoga niama da te zabravia !

Просто са имали малшанс, платното е било старо, ремъка се скъсал и разкъсал кофти платното, ако не се е разкъсало платното е можело да оцелеят Пенчо хвъркаше цяло лято с приятели..

Вчера 21 ноември беше празник на християнското семейство.Явно пак на празник бог взе две невинни жертви.Познавах пилота бог да ги прости и двамата.Почивай в мир Пенчо.

Точно такива хора (като загиналите) дърпат развитието напред, а злобарите покрай тях само могат да плюят, щото тва умеят най добре. Щом така е решил господ значи са си изпълнили предназначението на тая земя. А глупаците дето хал хабер си нямат си мислят че като живеят дълго са фанали Господ за шлифера. Ама незнаят че той е с със спортен екип, щот така му е по удобно.

На мен ми изглеждат нещата - доверил се Милчо на Пенчо и си поверил живота за известно време за да се почувства свободен. Така, че станалото вече е непоправимо би могло да се каже само бог да ги прости! Сега ще се изговорят безброй неща, но простичките факти които искам да кажа, едвали здравомислещ човек би ги оспорил. Първо за парашута, имал или нямал - от 50-60 м височна неможе да се напълни, така че това е без значение. Второ, че е самоделка - ами ако е направен добре едвали е проблем, обаче неможе летателните апарати да се обслужват като коли, при тях частите не се сменят когато се счупят, а когато им минат летателните часове - тоест здрави. Ама пустите пари явно все недостигат - колко пътнически самолети паднаха само тази година - защо ли?! Че бил мотора от кола - вярно не е авиационен, тоест двойно подсигурен, но пък мотоделтаплана е планер и може да кацне без двигател. Явно е, че конструкцията не е най-удачната, щом повреда в двигателя може да събори машината, но да не се заблуждаваме, проблеми и със заводски машини може да има. Че кацал аварийно, ами имал аварии кацал, другите дето са летели безаварийно според мен просто лъжат! И нека не се заблуждаваме летенето не е безопасно!!! Така, че всеки си поема риска и си носи последствията, само дето обикновено го отнасят близките му, е там е проблема, че ти си правиш кефа, даже и неразбираш как изчезваш, а след това близките ти го отнасят яко!!! И не ми е ясно, ако апарата беше регистриран, как щеше да се избегне тази трагедия?!

Знам,приятелю,че поемаш своя риск! Той дори е по-голям от техния.Ти рискуваш също да се разбиеш в земята като тях,но с тази разлика,че ти ще паднеш от ниско и предполагам доста пиян ,а те поне летяха преди да паднат..... ку мъ разбираш. Бога да прости тия мъже ! За крилете няма граници!Поклон

до Ехооооо (21.11.2009 г. 23:26ч.) и другите заинтересувани. Скъ ремък върти през редуктор винта на мотоделтата и няма пряка връзка с безопасността на полета като цяло. Най вероятната причина - не съм бил на място но мисля че точно това е станало - е че скъсаният или излязъл по някаква причина ремък е скъсал някое обтягащо въже което поддържа симетрията и профила на крилото. Искам дебело да подчертая ЧЕ Е ТОВА Е БИЛ УЖАСНО НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ. Много рядък случай да се стекът точно така обстоятелствата. Познавах лично и доста добре пилота - бе много отговорен и улегнал ЧОВЕК - не говорете лоши думи ако не сте запознати в детайли - най малкото защото е грехота. А любителска авиация трябва да има - хората практикуващи я събират в себе си уникални черти и трупат ценни познания - нещо което е хубаво да виждаме у младите а не чалгосано едно поколение. Търсете истината и не се изказвайте неподготвени - спокоен ден на всички. С Уважение izifly.

До Ого: Ако те лепна, ще ти смачкам елероните и ще ти навра мамул в гъза. После ще те пусна по пързалка от бръснарски ножчета, за да паднеш в басейн от йод. Пък после ми се обади ...

Един хубав девиз на любителите на екстремните спортове : Изпълнете годините с живот, а не живота с години ! Жалко за хората, тези които обичат летенето и небето не са злобни и алчни мижитурки, като тънещите в собствената си материална ограниченост мързеливци !Лека им пръст на момчетата, винаги е трагедия, когато си отидат добри хора, независимо по какъв начин ! А злобните душички винаги са били в ниското ... и за тях никой не съжалява, когато изчезнат ...

Лека им пръст, синьо небе и вечен полет!

Г-н Министър, Ако се информирате изцяло за дейността на ГД ГВА, квалификацията на инспекторите, коректността на техните проверки в ав. оператори. ГВА помага или рекетира авиационние оператори, и още много други въпроси свързани с пряката им деиност, чак тогава ще си отговорите на въпроса Какво Ви чака в бъдеще с наследеното от Вас ГД ГВА Което всъщност е едно и също от двадесет години. БОГ да прости момчетата.

Otnosno poslednia komentar-motodelta planera moge da se prizemi bez da mu raboti dvigatelia,taka 4e povredata e bila nai-veroiatno v kriloto.Az li4no sam letial dosta pati s motodelta planer!ne tarsete pod vola tele.Prosto e slu4aen incident.

Никой тук не обърна внимание на факта че единия от загиналите е бил фактор в този вид въздухоплаване. А полицията е пристигнала почти мигновено след инцидента. В българия сме хора! А в България не се къса случайно задвижващ ремък на агрегатите случайно.Не и при професионалистите! доколкото четох коментарите тези хора найстина са били капацитети в бранша! Дано не е поредната магария провокирана по чисто материални облаги. Лека им пръст на хората!

Винаги е жалко, когато става дума за смърт, тази година си отидоха много стойностни хора...Най-добре е човек да умре така както обича да живее!

Разследвал съм няколко такива катастрофи преди промените Когато работех в ДВИ. Но всичко беше регламентирано. Сега в цяла Европа също цялото спортно бъздухоплаване е под надзора и контрола на Гражданската администрация' Защо в БГ не е така. Питайте новия Министър на транспорта? И ако той не може да Ви отговори аз ще Ви помогна с моя отговор. В контрола и регулацията на въздушният спорт и любителско самолетостроене в РБ инспекторите от Г В А на Министъра на транспорта нямат никаква полза / далавера/ А в Европа не разсъждават така. Имам и много други изводи за трагедията , но ако не се аналзират правилно, ще доведат до нови трагедий. Мисля, че г-н Ат. Костов , служител на М.Т., наи-точно и отговорно трябва да запознае Министъра на транспорта за истинското състояние на безопасността на полетите, ако не в цялата гражданска авиация, то поне в сектора спортна авиация и любителско самолетостроене Жалко за загиналите. Лека им пръст .

Разбира се, че няма райски аеродруми има само селски обори - грабвай вилата, поне за това имай достойнство. Там са по прозаични хората, ама поне не са наглеци.

Не се изказвай неподготвен, брав. Това, че не разбираш другите, не ти дава право да ги съдиш. Наблягай на ракийката с чалга и не рискувай да си изкълчиш палеца, докато се мъчиш над клавиатурата. Утре пак ще летя и ако размажа не ми пука. Само ще ме яд, че няма да мога да отговарям на тъпите коментари.

колко откачалници имало в родното БГ! нито има райски аеродруми, нито човек някога ще полети с птиците! баси тъпанарите! а който си лети с разни хвърчилца, си поема риска. и аз си поемам моя риск. това е!

Мир на праха им!Убеждавам се че все по стойностни хора си отиват от тази наша Родина!Бог да ни е на помощ!

Съжалявам за тези хора, макар да не съм ги познавал. Съжалявам и за вас господа, че сте загубили приятели. Така е в живота, поне са починали правейки това, което обичат. Така се казва и в нашите, скиорски среди, когато се случи нещастие. Дано сега летят свободно...

нема да дрънкам за 'поезията от летенето'. но няма и да храча по хората, за които нещо е поезия. мамицата му, да се лижат двама мъже по улицата - нормално, а да карат делтаплан - охрачихте ги сякаш са содомити. мир на праха им.

Познавах отлично и двамата пилоти, прекрасни хора- практични и предприемчиви иноватори с горещи сърца. Небето е обсебване, а полетът - свобода на духа. Рискът е само поредното предизвикателство. Родените да пълзят няма да ги разберат. Скъпи мои приятели, смъртта само временно ни разделя. Чакайте ни горе, на райския аеродрум!

Мисля че написаното от г-н Лазар Бонгурев е достатъчно. Спрете да пишете просто ей така и да търсите грешки. Нелепо е че са загинали. Съдба... нека почиват в мир.

Mil4o mi be6e priatel,dobar,inteli uset kam extremnoto-gmurkania v Stambolijski predi mn godini,podvodna fotografia.....Jalko na praha im!

бог да ги прости

и съм кацал аварийно, и съм катастрофирал със, и летя на самолет, който съм си направил сам. Знам че има огромен риск - поел съм го. Летенето това съм аз. дано ако аз се пребия да има по-малко негативни коментари за това. Жалко че се е случило така, момчетата са били истински хора. Сега вече няма да се налага да летят въпреки всички отворени в България. Спортът не е регламентиран, не защото ние не искаме, а защото от министерството ги мързи. Ние просто искаме да направим организация, с която да помагаме на всички, които искат да летят. Е в България това явно няма да стане, а докато е така, ще летим с повишен риск. Вчера гледах филма за Амелия Ерхарт, и тя както двете момчета загива докато лети, и за нея ли това е било келешлък?

Смъртта също е достойно нещо. Умрели са като птици. Имали са избор, направили са го. Боже прости греховете им и подкрепи и пази другите смели. Помисли Боже и за охлювите и те душа носят, дано се осъзнаят и в дългото си пълзене рискувайки някой да ги стъпче без да ги забележи, да усетят вкуса на свободата. Да летиш се иска дупе, а повечето дето ги плюете и пишете глупости, еле оня ОГО, сте само гъ.ове.

Бог да прости момчетата. Навярно както пееше Владимир Висоцки, вече са кацнали на райският аеродрум .

Има хора които не казват нищо нормално!Но има такива ,които освен че не казват нищо нормално,но не могат да кажат дори и ненормално,а само нечленоразделно!Що се отнася до делтапланеризма-навя е велика емоция да летиш подобно на орел,но всяко удоволствие -със своята цена;в случая -твърде висока!

Когато хората са мечтатели те са с чисти души и истински. Бог да ги прости.

до Ого!Човече ти не разбра ли,че колкото и блога да направиш,колкото и коментара да напишеш,по колкото и телевизии да се появиш ще си останеш един от другите-тия дето не са изпитали истинската магия на летенето.Мир на праха на момчетата.ТЕ ще живеят в сърцата на летящото братство-ти ще живееш в обвития си в егоизъм свят!

Много жалко, че се случват такива нещастия. Бог да ги прости двете момчета.

Това не е келешлък: келешлъкът е висене по кръчмите, чалга и курви. Летенето е призвание. Лека им пръст. Кацнали са ГОРЕ!

Пената е починал ! Лека му пръст ! Беше наистина ВЕЛИКОЛЕПЕН ЧОВЕК. ШИРОКА ДУША И ВИНАГИ С УСМИВКА НА ЛИЦЕ! ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ !!!

предполагам преживяването да си сред птиците е вълнуващо,може би това е свободата.Бог да ги прости ,лош късмет са имале ,явно не им е бил ден днес.Жалко ,че са много млади.

Момчета и момичета даващи компетентни мнения. Това бяха двама мои Приятели. Много достойни и много стойностни мъже. В никакъв случай не бяха хазартен тип хора. Милчо беше кръводарител, когато ми оперираха сърцето, а на Пенчо баща му е спасил моя баща от удавяне... И на двамата по различен начин дължа живота си. Не ги корете дори да са направили и някаква човешка грешка. Те осъществяваха една своя мечта - да летят с птиците...

голям амсалъклък е този спорт,бог да ги прости

Бог да ги прости! Животът е поредица от избори. Не съдете тези, чиито избор не можете да разберете. Да забраним и пътуването с леки коли, защото всеки ден загиват хора пътуващи от точка А до Б. Да осъдим Фрод, Опел и пр., защото автомобилите им убиват хора...........ами успех. Аз утре ще летя отново с безмоторника и ако се размажа да знаете, че не ми пука :)))

бог да ги прости.спорта е хубав но не трябва да се надценяваме.

До: адреналин (21.11.2009 г. 13:45ч.) Ами точно това ми е думата. Строших си крака на планина и си платих като поп пренасянето, а после и лечението. Сега не се качвам на надморска височина повече от тази на Братската могила в Парка на свободата.

Господ да ги прости!

Бог да ги прости! Мир на праха им! Прекрасно е да се рееш из въздуха, но си е и опасно. Все пак предпочитам с двигател, пред безмоторните летателни апарати. Жалко за момчетата. А за живите - умната! Имам катастрофа със самилет и зная какво е. Както и какво е да летиш! Само който не е летял не може да ни разбере. Болест за цял живот! И болка, когато вече не си в състояние да летиш.

Нека почиват в мир!

Ого,толкова си ограничен и злобен,че по-добре не взимай отношение при подобни трагедии!!! Ти не си способен да проумееш на какво са способни и какви хора са ЛЕТЯЩОТО БРАТСТВО. Бог да ги прости!

По добре държавата да дава пари за спасяването на човешки живот, от колкото да ги дава за нещо друго, например вертолети, които стават само за гледане. Един съвет; За да не се чустваш прецакан, земи се фърли от някой скала че да те спасят и тебе, така данъците дет плащаш ше са точно по предназначението си. Ама преди тва обърши с някой кърпа пода, че си се изпразнил неподготвен по темата. Нека почиват в мир момчетата!

Bog da gi prosti!!!