НЕК отвръща на удара

Националната електрическа компания (НЕК) отхвърли и определи като "несъстоятелни" твърденията на зам.-председателя на Съвета на директорите на Български енергиен холдинг ЕАД (БЕХ) Тенчо Попов, предаде Ekipnews.bg.

Обратно в новината

Коментари - НЕК отвръща на удара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАкво е мнението ви за тенчо попов?

от 01,07,09г Е.О.Н Варна начислява: - нови цени за дневна и нощна ел.енергия +такса пренос +такса достъп +такса зелена енергия! някой може ли да разясни какво означава и това чудо? По тази система на изчисление за един месец за 440киловата потребление заплатихме 78,26 лв. т.е. по 0,17 лв на киловат/час. За другите ЕРД не знам как е

Държавата трябва да си върне собствеността на ЕРД-тата . Така печалабата си остава в държавата , а не за европейските задници. Сега Трайчо остава само да продаде частта от Държавните акции на ЕРД-тата

Много некомпетентност има в статията ,коментарите са фантастично верни.Само хора които са вътре в енергетиката могат да кажат едно.Хората в тецовете,АЕЦА и мините работят.От това си изхранват семействата.Но когато се видя края на безхаберието ,цинизмът и корупцията тогава започнаха да изникват като отровни гъби лешоядите в тази промишленост.Ето едно цинично управление на хора като Марков ,бивш шеф на БЕХ ,зам.министър понижен в изпълнителен директор ,на Велков ,Папазян и вече имената им не се събират на една страница,превърнаха енергетиката ни в дойна крава на БСП.Овчаров се измъкна като се скри зад депутатското си място.Но изпрати такива като Красимира Тасева,приятелка на всички тези и особено на един от всички да прибере компроментиращите документаций.милиони са текли в касите на така наречената столетница.И какво от това ,само с пари живота не такъв какъвто ни го е дал Господ бог.Днес всички чакаме,особено ние тук в Стара Загора и колегите ни в АЕЦКозлодуйсправ наказания за срива в тази част на икономиката ни! Вярваме в подкрепата и на Европа в това.

Ще си позволя да отправя една препоръка към хората които много обичат да се изказват по форумите. Уважаеми дами и господа, преди да изказвате компетентно мнение информирайте се. Прочетете кой и как формира цените на регулирания пазар на електроенргия в България. Каква е нормативно признатата печалба на НЕК и каква е тя за електроразпределител дружества. Опитайте се да разберете коя фирма в какво и колко инвестира. При добро желание информация винаги може да се намери. Все пак живеем в години в които Internet е достъпен за повечето хора. Можете да започнете от страницата на ДКЕВР например - www.dker.bg там са публикувани доста неща за тези, които могат да четат.

извод - БГ енергетиката е неконкурентноспособн

Нека да кажат на колко се закупува тока на НЕК от ЕРД-та и на колко те я продават на крайния потребител и дали това е справедлива цена спрямо него.Защото ,ако я увеличат 50% или дори 30%, пак е много.5-10% им стига на монополистите.И като залагат висока цена ,каква печалба търсят и какво става с тази печалба?Голямата част от парите се източват извън страната в основните дружества на енергоразпределители печалба за НЕК,след това за ЕРД-то.Ами то по-добре на вятърни енергогенератори.Защ въобще е необходимо АЕЦ-Белене ,след като за потребителите нищо няма да се промени.

Абре комуноидни некадърници, Я СИ ПУБЛИКУВАЙТЕ ЗАПЛАТИТЕ, КОИТО СТЕ ПОЛУЧИЛИ ПРИ 33млн.лв.ЗАГУБА ОТ МОНОПОЛНО ПОЛОЖЕНИЕ!!!??? Я се радвайте, че в Китай щяха да ви обесят за подобен мениджмънт...

Човек, вземи да поясниш какво точно ти генерира генераторът! И не знам как сметките ти излизат по-малки, след катокрайната цена на ЧЕЗ за нощна тарифа в момента е под 10 стотинки. Дневната е около твоите 16.6. Впрочем генераторът ти разваля ли се? Работи ли на празен ход или имаш специална програма за пълно натоварване без претоварване?

Изгонете ЧЕЗ и ЕВН . Надуват цената на тока двойно. Поне ги спукайте от проверки и им сложете таван на заплатите - 5хнай-малката заплата във фирмата. Да ги видя как ще взимат по 70к .Тея заплати влизат в цената на тока.

От повечето коментари, които прочетох до тук, лъха на икономическа некомпетентност. За стила на изказване няма какво да се каже той просто липсва. И докато стила на изказване (писане) няма как да си го промените, то за другото седнете първо да се осведомите малко, и после коментирайте и давайте предложения.

бе нещасници НЕК не е виновно за цените на тока или за наличието на посредници и дистрибутори, които надуват крайната цена на това А ПРАВИТЕЛСТВОТО. До сега тройната ламя ви крадеше, сега ще ви крадат мутрите- сами си ги избрахме!

Това конте ,ама хич не се интересува от работата за кято му плащат,само гледа как да се издигне и тъпче,не цени дорите специалисти дето си разбират от занаята.Сърбала съм му попарата,при него само да си млада и красива е важно.Да,ама не,хората искат да си разбираш от занаята и да си обичаш работата и цениш кадрите ,те те издигат, те те свалят рано или късно,за теб май беше късно Любомир Велков!

Доста некомпетентни изказвания изчетох. Толкова години минаха от продажбата на електроразпределлени и народа не разбра че НЕК не е виновен ца цената на битовия потребител. Има ЧЕЗ , ЕВИЕН нека теси покажат заплатите и разходите. Няма нещо което да не са поискали и да не им е удоволетворено. Абонатите могат да се сърдят на цената на ТЯХ. Престанете да мешате НЕК. ПРочетете малко и се ограмотете. На фона на милионите инвестиции, които прави Националната електрическа компания в страната и поддържа цялата система , точно заплатите на служинелите са Ви трън в очите.и точно с тях ще се излезе от кризата . Такива смешни и дребни мэзъци има в тези форуми.

Цялото ръководство на НЕК си е откровено червено,като част от него заиграва и с фирмите около ДПС.Далаверата е толкова голяма,че за оправянето и са необходими крути мерки и тотална подмяна на висшето и средно ръководства.Всичко друго няма да даде резултат.

КЪДЕ БЕШЕ БУДНАТА ВИ СЪВЕСТ ДОСЕГА! ИЛИ ВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА ГУБИТЕ-ВСИЧКО ЩЕ СИ КАЖЕТЕ НАДЯВАМЕ СЕ-ТО Е ВЪВ ВАША ПОЛЗА!

дали изобщо някои някога ще каже някоя истина.Някои наясно ли е колко токови удари и какви ли не още проблеми има сварзани с тока по кварталите и после никои не ни плаща изгорелите уреди.А за сметките изобщо няма да говорим. България-л работа

Ало,специалистите от НЕК, в отчцета сте забравили колко внесохте в партийните касички на БСП-ДПС,ако ви липсват данни попитайте дългия инкасатор Р.Овч. Не ни правете на глупаци,че аз ако съм на мястото на Бойко, не ще уволнявам,а разстрелвам крадливи мафиоти като вас! Колко трябва да плащаме, та да излезете на печалба, ненаситни мошеници!

Защо този директор които дълбоко се възмущава не даде по пера позицията Други оперативни разходи - 9.4 % и стоиността на тези 1.5 % разходи на персонала и числеността на персонала За масовата публика която плаща ел енергия на необяснимо висока цена Чаоо Желая му успех

С тези странно некомпетентни обяснения искате да обясните по-скъпата българска ел.енергия с 30-40% от същата в Западна Европа ли?Алооо, България е отдавна отворена държава.Единственото положително нещо е, че достатъчно българи има извън нея за да можете да изтъквате несъществуващи обективни причини за скъпотията в най-бедната европейска държава.Моля махнете ненужните посреднически и дистрибуторски фирми и нещата ще си дойдат на място.

имам си електрогенератор на газ.Мощността му е 1 кв/час.За денонощие харчи 4 л. газ.Като разделя 4 лв на 24 кв се получава себестойност 16.6 ст на кв/час. Е Има ли нужда да произвеждаме чрез нек и електропреносните дружества енергия, която може да се получи и съвсем по домашному. За какво ми е това огромно вложение в енергийната, ако цената на кв/час е толкова скъп. Какъв е извода-свиване на разходите на НЕК и съкращаване на надденката на електропреносните дружества. Ето за това няма политическа воля-да се орежат течовете и неправомерните печалби.Ами направете го! Иначе минавам на собствения си генератор.

Поредните глупости на НЕК.Намаляват си заплатите,скъпите коли.и вси4ки други безмислени хар4ове и няма да са на загуба.Като вси4ко това става без да се пипа цената на тока.

ДКВЕР целува задниците само на онез капиталисти. Ако и Вие им пуснете малко рушветчета няма да имате поблеми.

АБЕ ЗА КУМЕЦО ОТДАВНА ТРЕБЕ ШУТ У ГЪЗЕЦО ... КВО ТОЛКОВА ГО ЧАКАТ И МУ ЦЕПАТ БАСМА НА ТОА КРАДЛИВ ЛАЙНАР !

12