Британски вестник описа ромски пазар за булки

Британският в. "Дейли мейл" помества информация за ромски събор на Тодоровден, илюстриран с няколко снимки от фоторепортаж на агенция ЕПА.

Обратно в новината

Коментари - Британски вестник описа ромски пазар за булки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди 2-3 години имаше як скандал в европарламента, където депутатат от атака беше каза че тук за 5000 евро си купуваш девствена циганка. Тогава медиите го направиха на 2 стотинки че каза истината. Сега пак такава новина но вой няма? Що така бе миме?

циганките са красиви и затова се продават и даржат цена никои него карат на сила да ги купува ако някои е имал връзка с подобна особа ще ме разбере

Четох статията.За мен е повече информативна ,отколкото порицателна,подиграв или обидна.Можеха и да не я публикуват.Нищо интересно и те имат цигани само дето не карат каруци.

Като сме толкова лоши- да си ги вземат при тях да си ги дундурикат ! Подарък, ако трябва и по една бутилка уиски да им купиме за придобит мангал!

на Тодоров ден събор, останалите 364 - сбор на магистралата. Сводничеството е качество от психиката на коняка,офф на джина.... да де на рома... много ром в България и от плът и от спирт... С ром към прогрес.... От ром на ром Бугарско се пропи ... и придоби естествен тен.... много българи нямат нужда от солариум.... и от плаж... те са с екстри... и предимства ... ток,вода сичко е FREE за тях... и понеже те са го разбрали, започват въденето от 14 годишни.... има и изключения - по на 12 :) Тяхната мечта е да са родители - тва за тоя ром от плътта - плътния .... и потен

Заради тези примитиви навсякъде ни смятат за маймуни.Макар,че Евросъюзът е пълен с индийските браТчеди на нашите цигани,нигро и какви ли още не.А пък преди време във вестниците имаше инфо за една англичанка,която продала дъщеря си.Айде всеки да си гледа в неговата локва.

погледнато, видяхте ли какво казват ромите: нашите момичета не ходят по дискотеки. Сигурно и по кръчми, барове, нощни клубове и др. не ги пускат да ходят. А сега се огледайте и вижте що тийнеджър е ръгнало по дискотеки и прочие вертепи. И не са ли облечени именно като стока за продан. И кой и за колко ги купува там. И какво още им продават - алкохол, цигари, наркотици. Обаче при нас това е модерно, детето е съвременно, а при ромите това е първобитно и дивашко, а? Хайде стига с това лицемерие, не е по-различно от британското - ако е при тях, знач е правилно и хубаво, ако е при нас, значи е негативно и трябва да се оплюе. Първо извади гредата от своето око, после гледай сламката в моето

няма страшно,аз ей сега написах коментар на английски в техния вестник в интернет. написах , че поради огромния интерес на английското общество към този много стар цигански празник, след като циганчетата си намерят подходящ партньор и родят по 10, ще им ги изпратим в англия, за да може по-отблизо да се запознаят с техните обичаи. хахахахах иначе само веднъж се споменава Роми в началото на статията им. има много снимки и смешно описание на съдаржанието на снимките.

Първо - статията във британския вестник ми се струва отново тенденциозна. Дали става ясно на читателите за какви хора иде реч. Имам такива подозрения, защото в някое си издание на Енциклопедия Британика на България - българин имало снимка на стар оръфан и окъсан черен циганин. И тъй като британците се смятат за върха на цивилизацията, въобще не се замислят. И там си имат цигани, но предполагам ще е кръвна обида да ги възприемаме като едно. И второ - като се женят на 14-15 г. и последствията от това, не нарушават ли закона, те са малолетни?

За ромите не знам, но мангалите го правят това със сигурност.

atnosno komentara sas prodavaneto na tezi momicheta romki kato bulki , tova sie obichai otkakto te sashtestvuvat i sega dagi sadim i pliuvame e mnogo grozno txna si rabota . i kakvo pak ni prechi tova na nas obshtestvoto ....

Не мога да разбера този мерак на западните медии да ни изкарат пълни бушмени и аборигени, които си вадят картофите с динамит...Много усилено се занимават да наложат този имидж на България, мигар при тях не живеят най-различни етноси със съответните им обичаи и традиции.

А стига сте хулили циганите бе! Я вижте с каква готина чалга ви забавляват!

цигански паразити - примитиви , друго от тях не може да се чака - ето отивайте и ги интегрирайте -ако можете , племе което иска само да краде и играе кючек и все някой нещо да му дава , а те наготово да лапат

Тия и след хиляда века няма да бъдат интегрирани....всъщн след хиляда века ще се налага да интегрираме българите сред ромите.

Това реално си е търговия на живи хора в 21 век, която минава под прикритието обичай. Заглави трябва да е: В ЕС се търгува с хора. Значи ако аз продам жена си ще лежа в затвора, но ако циганин продаде дъщеря си - това е обичай!

I v Shotlandia ciganite si imat pazar za bulki, obache britancite niama da napishat neshto losho za tiah si, ako tova vaobshte e losho de, shtoto tova si e rabota na ciganite

едва ли във вестника са написали ромски момичета, по скоро gipsy girls, което буквално е циганки!

Znachi pravata na choveka kato nabiesh ciganin koito ti e vlqzal v kushtata, a tova kakvo e? Turgovia s choveshka plut!

Много моля британският вестник да изпрати журналисти да снимат гнусния цигански битак в центъра на София наречен Женски пазар. Този срам за столицата ни продължава да работи, въпреки уверенията на гл. архитект за закриването му. Дано потресаващата гледка, излязла в чужди вестници накара столична община най-после да го премахне.

Тоз обичай на циганите калайджии е по стар от английската държавност, и най вероятно ще я надживее

ВМЕСТО ДА ПИШАТ ДА ДОЙДАТ ТУК ДА ИНВЕСТИРАТ И ДА СИ КУПЯТ ЗЕР МАЛКО ДА НИ ОСВОБОДЯТ ОТ ТАЗИ МЪРЗЕЛИВА НАПАСТ.

това си е открай време- да си правят каквото искат. Продават девствените момичета и като тя избяга от годеника е вече втора ръка. Млади са да си кажем дори деца но за тях закона за децата не е в сила. А тия от чуждата преса нямат ли си други новини че си правят кодуш с нас, то след всичкото излагане на нашите дипломати това е нищо. Интересното е като какви ги е описал в статията като роми или българи. А относно кастите в БГ на цигани са толкова много и се разделят според занаят и богатство. Аз познавам и много роми които имат по 2 дечица и си работят, добри са, възпитани, образовани но явно някои слагат всички роми в един кюп. То и при българите има черни овце и май са повечко смятам и са по крадливи.

По-рано мислех, че тези същества живеят в първобитно-общинен строй, но явно съм се лъгал. Те вече са прекрачили или са на път да прекрачат в робовладелския строй. Само тогава са се продавали хора. Така че има надежда. След още 15 века могат да стигнат и до капитализма, а с тях и България, защото е ясно, че до един век тия създания ще са определящи за социалния статус на държавата.

Фоторепортажът беше публикуван и от един италянски вестник като заглавието дори не намекваше че се отнася за цигански обичай.

Мили родни картинки - Балканска екзотика :)

Е СА КВО?! ПАК ЛИ ЩЕ ОТРИЧАМЕ?...

Пордавъм булка на 15 гудини амъ многу запазена. Пучти дефствина. Само 3 бона!

ако е гебе, ша искам да свали 3000

хаха! какви няколко хилядарки бре? циганора трябва да се продава на килограм, и килото да е колкото и при въглищата, а продавачите трябва да са в затвора в една нормална държава, че дори и в турски вилает! явно не сме и турски вилает, а турски кенеф на европейска стена!

Материал ти си неграмотен и предполагам лимитиран е тесни граници.Точно си за Герб.

pazar na robi a, ne moj li si kupq i az edno takwoaz, po-groznichko da mi domakinstwa ??

статията е написана без любов към България

trjabva da se izsledvat vnimatelno...

Абе откога циганите се наричат роми. Ром е алкохолно питие. Ром се наричал и древният Рим (впрочем така се нарича и сега на Запад). Има си и хубави словосъчетания, които отдавна са навлезли в нашата и световната литература, като: циганска музика, цигански песни, циганска работа, циганска сватба, циганска кражба. Хайде холам, не измъчвайте родния ни език.

Да напишат статия за кражбите, изнасилванията и убийствата, които правят тези миризливи цигани.

На тодоров ден се продават също и коне...

Е, какво толкова интересно има, че циганите си правят купон! Всеки, който не нарушава правото на живот, спокойствие и собственост на другите може да си купонясва, както иска. В Британия, нямат ли си цигани?! Или там, кралицата не им разрешава да имат своите малки житейски радости и отдавна, демократично и толерантно са избили от главите им древните обичаи?

Горе в статията прочетох тинейджърки. Интересно само 18 и 19 годишните моми са пълнолетни по нашето законодателство, а пак горе прочетох, че те са изведени на този срамен пазар от родителите си. Ако са българи, досега прокуратурата да се е самосезирала и да преустанови този вид дейности, но нали са роми, значи може. Не мога да разбера българин го съдят за блудство с две непълнолетни ромки, а пък сводниците - родители, продаващи като робини собствените си деца НЕ. Има нещо много гнило в тази работа.

Преди година нашите медии /естествено по политическа поръчка/ използваха един случай, за да предизвикат скандал и да очернят Атака. Това стана по повод на репликата на евродепутата Димитър Стоянов в европейския парламент, че в България се прави търговия с малолетни циганки, в противоречие на много закони както на България, така и на ЕС. Тогава Стоянов беше заклеймен като расист, човек говорещ с езика на омразата /дежурните лафове/ и т.н., и т.н. Какво да кажем сега, като това са неоспорими факти? Вместо да се прилагат законите еднакво към всички граждани, нашите престъпни управляващи допускат цели малцинства, в случая циганите, да се самоотделят /самосегрегират/, да живеят и съдят по собствени закони, да не спазват законите на държавата, да се асоциализират, да живеят на гърба на останалите граждани и т.н. Докога престъпниците - управляващи ще използват етническите малцинства за постигане на политическите си цели, вместо да прилагат законите еднакво за всички граждани, като по този начин вредят на държавата и демокрацията?

Най-вероятно това не са роми, а лингури или каракачани. Ама вестник да направи чак такава разлика...

мамка му не може ли и аз да си купя една и да си я бия всеки ден по 3 пъти на ден ?!

Ми това е материалът, както уместно Борисов нарече човешкия ресурс в България. На запад концентрират усилията си да намерят хора с каяества, докато БСП например търси хора с единственото качество - лековерни глупаци, които да могат да пуснат лист хартия през не много тесен процеп. И за тфа сме я вапцали.

Като се задомят булките поради големия интерес на британската читателска аудитория ще им ги изпратим заедно с челядта. И ние след тях щото сме си консолидирана нация - Иван, Асан и Ибрям и не може да се мотаме из Европата неконсолидирано. Тримцата, алабърце, с китайски куфарчета - в мъгливия Албион-да сме по-близо до Ситито, Гейнсборо и Чосър. Културен реципрочен обмен.

Бойко е прав,трябва да има материал.

имам аз една мечта аушвиц да отвори врати ей сега и сите циганье до един да прекарам през неговия комин

Да, и при нас това е обичай на въшливите цигани. Не знам какви са тези роми.

Това е обичай не практикуван не само от ромите. Не ги зная какви са тези, но при нас в Пловдив, това го практикуват и циганите от както се помня.