Облечени в най-хубавите си дрехи и със златни накити, хиляди млади ромски момичета бяха показани от своите родители в края на миналата седмица на открит пазар за булки в България, пише изданието, цитирано от БГНЕС.
Силно гримирани, тийнейджърките се стекоха на традиционния годишен пазар с надежда да си намерят съпруг - и по възможност мъж, който е готов да плати много пари за бъдещата си половинка, разказва още британският таблоид.
Водим дъщерите си на това събиране, за да се запознаят с момчета, тъй като не позволяваме на нашите деца да ходят на дискотеки, обяснява пред ЕПА Елена от Капитан Андреево.
По-малките им братя и сестри бяха дошли само да поиграят и да хапнат сладкиши, докато една двойка младоженци танцуваше кючек върху покрива на стар автомобил.
На пазара в село Могила, край Стара Загора, цената за хубава млада жена е няколко хиляди лева/евро, пише още "Дейли мейл". Тази година проявата е привлякла около 2000 души от различни населени места в цяла Южна България, сред които Пловдив, Пазарджик, Сливен и Ямбол, заключава вестникът.