Руската авиация бомбардира край Тбилиси

Международното летище в Тбилиси е било обстрелвано при руски въздушен рейд днес часове преди пристигането на френския външен министър Бернар Кушнер в Грузия

Обратно в новината

Коментари - Руската авиация бомбардира край Тбилиси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи така е. Вярно е. Американците много обичат да сеят демокрация обаче жънат много разрушения и хаос. Те го правят искрено вярвайки че ще наложат своя модел демокрация и са много учудени защо това им се удава трудно. Когато обаче някоя държава, някой народ поиска помощ от Русия, нейната щедрост е толкова безгранична че им дава всичко от което имат нужда. Да поискаш помощ от Русия обаче е все едно да искаш пари назаем от мафията! Ако не ги върнеш със 100% лихва може да се окажеш със циментово блокче на краката на дъното на морето! Ето това е Русия!

За сведение ще ти кажа че осетинците изобщо не са ни рода. Осетинците са ираноезичен народ. Впоследствие Южна Осетия попада под грузинско влияние, а северна - под руско. И една част от тях говорят осетински и грузински, а други - осетински и руски. И за сведение, не само осетинците са православни християни. Грузинците също са православни християни, и то много преди нас.

За това ли става въпрос? - : http://www.vbox7.com

Осетинците не само са православни но са ни и рода. През руско-турската е имало много доброволци, които са се били за освобождаването на България. Нашите управляващи в знак на благодарност не изпратиха от кумова срама и един лев хуманитарна помощ, в замяна на това въоръжават Грузия. Това се казва благодарност, благородство и т.н.

До Бай Стоян Бай Стояне, Украйна няма с какво да блокира Черноморския флот на Русия. Това да не е блокада на Самоковското шосе от кравари и козари?!!!

Така разправяваха и босненците за сърбите, че и по-страшнички неща...

Абе каква грузинска храброст , какви 5 лева бе? Какво му е храброто да убиваш цивилни. Действията на Грузия излизат извън рамките на бойните действия и придобиват характера на Геноцит. От днешната преса: На връщане от Пекин Путин е посетил Владикавказ( столицата на Северна Осетия). Изслушва разказите на бежанци:Грузинци запалиха живи няколко момичета в дома им в Знаурски район на Цхинвали, Танк прегази бягаща старица с две деца, Видяхме как заклаха бебе. ЕЙ ти - още ли си мислиш , че има нещо героично в жестокостите към цивилни. Защото ако си мислиш , че това е героизъм - 100% си за психиатрията

Валентинчо, Грузия не упражнява административен и териториален контрол в Осетия поне от 10г., какви глупости плещиш.

До n.a - ето един отговор от Алекс: Оставам с впечатлението, че историята не е силната наука на много от форумците. Ако се интересувахте малко повече от историята на Кавказ, то щяхте да сте прочели, че преди да стане част от Русия, Кавказ е бил поделен от множество княжества, които са били независими. В хода на руско-турските войни, обаче на тези княжества им се наложило да направят свободният (хлъц) избор - или да влязат доброволно в Русия или да бъдат завладяни от Турците. Така Осетинското княжество става част от Русия и договорните отношение са били Русия - Осетия. Така влизат като княжества Абхазия, Аджария, Грузия. В последствие бащата на народите или по рождение Йосиф Висарионович Джугашвили, административно слага границата на Грузия по главният кавказки хребет до Черно море. Така Абхазия, Аджария и половината Осетия се озовават в Грузия. Докато всичките бяха в СССР това нямаше особено значение, но сега вече има. Осетинците просто искат да са пак едно княжество, пък било то и васално на Русия. А грузинците са достатъчно малоумни да започнат първи военният конфликт в тази си фаза с установки Град. Така се гарантират много цивилни жертви и даже ако не се намеси Русия, много хора ще имат причина да отмъщават. Резултат ще е многогодишно партизанско движение с единствен изход - изтребление на осетинците южно от билото. Русия обаче се намеси. Какво ще става от тук нататък и какво е обещавано на Саакашвили от Чичо Сам - мога само да гадая. Предполагам, че руснаците, няма да вкарат своя пехота в Грузия, но папер няма да оставят от инфраструктурата. Включително трасето на петролопровода Баку-Тбилис-Джейхан ще е двойно заорано и минирано дистанционно за по-сигурно. Не само Чичо сам разбира от нефтените игри. Но той си има слабо място - качването на цената на нефта действа разорително на САЩ като държава, но много добре на елита на САЩ, защото в момента там на власт е нефтеното лоби.

Очевидцы: Грузинские солдаты выводят из подвалов детей и расстреливают в упор

Руските военни действия срещу Грузия може да влошат отношенията между Европейския съюз и Русия, която трябва да зачита грузинските граници. А какво ще кажат за Американските в Сърбия ?

Скъпи n. a, Като пишеш на исторически теми, спомни си, че не народите, а управниците започват войните. В твоя дух на писане ще излезе, че Грузия вероломно е управлявала Русия чрез грузинеца - диктатор от стомана Дзугашвили и също грузинския чекист Берия, бойния им другар Камо и т.н. А какво ще кажеш за полските действия на графовете Церетели? С тези спомени в ума си пиши - кеф ти на латиница, кеф ти на маймуница, но не изкарвай народи убийци. Те са само пушечно месо. Чети и мисли още, после пиши...

Bulgarite sme maluk , no mnogo mnogo prost narod.

Брей! Народ от политолози! :)

На плажа в Сочи се събужда пиян мужик и вижда, че до него лежи Чернокож. Мужика потрива очи и пита: Абезяна? - Чернокожият му отговаря: Неть, я не абезяна, я человек. - И говорить, говорить абезянал!!! Започва да крещи пияндура. Бай Стояне, прекалено дълго не си вземаш хапчетата.

Абе батееее, ти не знаеш ли че в българския език се употребява и буквата Щ беееее. Не стига че пишеш пълни глупости и дивотии, ами си и тотално неграмотен!!!

Няма нищо добро в една война, още повече между православни народи. Ако наистина съществува действащо ООН, трябва НЕЗАБАВНО да бъдат изпратени независими международни мироопазващи сили, за да се прекрати братоубийственото безумие! Войната ражда само трупове!

В който и да е конфликт дето се намеси САЩ, посяха демокрация. Там всички живеят в мир и любов, а международните сили ги наблюдават и ги спират от време на време да не се удушат едни други от радостни прегръдки и целувки. Та значи териториалната цялост на Сърбия е едно, пък на Грузия друго. Е сега вече и аз се задушавам от радостта и щастието, че сеещото демокрация Американско правителство ще строй бази у нас. Макар и насочени срещу нас руски ракети нито една няма да се приземи на Българска територия. Щото руснаците ни уважават като народ, а правителството няма значение. Докато американците биха ни предоставили като пушечно месо, стига да имат интерес от това.

В който и да е конфликт дето се намеси САЩ, посяха демокрация. Там всички живеят в мир и любов, а международните сили ги наблюдават и ги спират от време на време да не се удушат едни други от радостни прегръдки и целувки. Та значи териториалната цялост на Сърбия е едно, пък на Грузия друго. Е сега вече и аз се задушавам от радостта и щастието, че сеещото демокрация Американско правителство ще строй бази у нас. Макар и насочени срещу нас руски ракети нито една няма да се приземи на Българска територия. Щото руснаците ни уважават като народ, а правителството няма значение. Докато американците биха ни предоставили като пушечно месо, стига да имат интерес от това.

Ами колко македонци вече имат българско поданство?! Я да вземем и да ги защитим. Горе долу във военното съотношение България и Македония са нещо като СССР и Грузия.

Ами, защо малоумното ни правителство не поиска от Сърбия - Западните покрайнини и не води правилна политика за присъединяване на Македония, а гласува за нова измислена дъжава на резаци - Косово ? Това, драги, не се прощава.

POKLON PRED GRUZINSKATA HRABROST ! MALKA GRUZIA KATO SHEPA SPARTANCI,SAMI SRESTU RUSKATA MECHKA!

КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА ,ТЪЙ МОГЪЩА ПО СВЕТА.............То не го е казала баба ми?

ot mn amerikanska literatura mai si se pobyrkam vol6ka bg e uni6tojena ot mongolite ne ot rusnacite car 'osvoboditel' e nare4en taka ne zaradi na6eto osvobojdenie a zaradi osvobojdavaneto na kreposnite selqni v rusiq .I ne rusiq razpar4adisva bulgariq sled osvobojdenieto a ostanalata 4ast ot velikite sili biva da manipulira6 ma 4ak tolkova... moje6 da si napravi6 nqkoq spravka s istoriqta za6toto qvno ima6 dosta propuski i neznam dali gruzinski voinik e daval jivota si za bg za6toto znam za hilqdi ruski dori i da sa imali dr interesi .Zemi pro4eti za san stefanskiq miren dogovor i granicite na bg spored nego i spri da pi6e6 gluposti po forumite

Плюйте руснаците, но не забравяйте, че те са една кръв с вас, българите. А кръвта вода не става. Така че като плюете нагоре - гледайте да не падне върху вас! А Европата да внимава да не влоши отношенията си с руското кранче, че току-виж дойде люта зима и глупавите руснаци вземат да го врътнат в сублимния момент, а да отворят другото крънче къб няобятния Китай по новите газопроводи. ;-)

abe to navremeto i vas va osvobodiha rusnatsite no sled tova va ebaha 45/50 god taka çe vnimavayte da ne se sluçi pak sıştoto s vas hahahahaha, rusnatsite vinagi sa bili gadnqri i mrısni ubiytsi

21 gody sovetskaia rassia verolomno napala na gryziu , i gryzia poteriala nezavisimost . cegodnia to je samoe rassia xoshet aneksirovat gryzinskii avtonomnii respybliki osetiu i abxaziu i otorvat ot gryzii ,teper eto poshti ne vozmojno, gryzia bydet borotsa do pobednodo konca i ne adast svou teritoriu russkim zaxvashikam . gryzia ne napadala na rassiu ona sashishaetsa ot ojestashonnou agresii , mirotvorci v kavishkax , bombiat celyu gryziu delo ne v tom ,gryzia malenkaia ili bolshaia ,delo v pravde i pravda vostorjestvyet gryzia pobedit v etoi neravnoi borbe. celaia progresivnaia soobshestvo riadom c gryziei . da blogoslovit gospod provoslavnyu, svobodnyu , nezavisimyu gryziu

Този сценарии трудно ще се осъществи в България защото тя е член на ЕС и НАТО, които ще застанат зад нас. Освен това интересите на Турция в момента са повече религиозни отколкото националистически и имайки предвид стремежа им да влязат в ЕС и общото членство в НАТО не биха тръгнали на такава стъпка. В момента постепенното разпространяване на исляма в Европа отвътре ги устройва най-добре. Най-добрата политика за България е гарантирането на сигурността и от международните институции.

do-jar (10.08--- mnogo si glupav priyatel

Първо- черноморския флот на Русия е блокиран от украинците и не взима участие. И второ- по телевизията в Цхинвали дадоха снимка на труп на грузински войник. Странното е, че беше на негър! Т.е. или грузинците ползват наемници, или чежди войски участват в конфликта. И трето- според някои източници Буш е наредил на Саакашвили до утре да се изтегли от Южна Осетия и да се съсредоточи към Абхазия. Там днес е обявено военно положение.

Не падайте духом!!!

Пълно с неосведомен народ тука: 1. Руснаците не са мирно племе - доста войни и подлости вършат, 2. Американците обаче са многократно по-лоши от тях и ще ви се не ще ви се - са по-опасни и вредни за България, 3. Осетинците не са мюсюлмани - православни са, 4. Турция оказва икономическа и военна помощ на Грузия, точно, както оказваше и оказва такава на Чеченските сепаратисти, които мисля доказаха отдавна, че не са борци за свобода, а просто високопланински хайдуци и т.н. Дано ви звънне звънче, че само глупости пишете! Личи си че е ниско нивото на образованието в България през последните 35 години!

Тоя човек Саакокакъв беше,като се изказва, зад гърба му стоят флагове на ЕС,НАТО и други страшни и могъщи организации на които доколкото знам Грузия не е член Това показва че същият живее в някакъв измислен свят и няма реална предста ва за действителността.Так и Садам Хюсеин не вярваше че ще го обесят....

Видяхме ги руснаците в Афганистан - и с БТР-ите, и с танковете, и с УАЗ-ките, и с ГАЗ-ките!

Абе! Защо решихте, че някои, които подкрепят руснаците, че са червени веднагически? Много ви е елементарно мисленето? А другите, които сравняват Русия с Хитлер. Ами да не би Американците да не окупираха Косово и Босна под различен предлог, ами Ирак, Афганистан? Защо ги пропускате удобно тия факти? А тая сегашната войничка в Грузия се случва не задруго, а защото американски и турски интереси се преплитат там и насъскаха малоумния грузински президент. Много ясно, че Русия ще се съпротивлявава. Я вижте, че американците ядрена война щяха да направят, когато СССР беше разположил ядрени ракети в Куба в отговор на това, че САЩ бяха разположили такива в Турция и в Западна Европа. Аз не съм червен и мразя червение - ама съм реалист и не говоря без да мисля. Я се поинформирайте малко и да видите, че още от съветско време - САЩ също доста подло действат и затискат Русия отвсякъде с всички възможни средства. А тяхния начин на мислене (на американците) от Студената война не е се е променил никак хич дори! Тъй че това, което се вижда - ми изглежда напълно естествено, че се случва. Следващата стъпка която очаквам е да инсталират противоракетен щит в Грузия :D да я пазят уж! :D

Приятели, сравненията между Русия и Америка са излишни, защото разлика между тях няма. И двете са мощни икономически държави, с огромен военен потенциал и за съжаление икономически и политически интереси по цял свят. Методите им на действие са също еднакви. Почти във всички конфликти където американците са били замесени от отсрещната страна е имало руско оръжие и руски военни специалисти. Разликата е, че американците действат открито, а руснаците прикрито и подмолно т.е. вадят кестените от огъня с чужди ръце, но особена разлика няма, освен до известна степен в общественото мнение. Въпреки, че привидно двете страни са противопоставени на практика те са от един отбор - този на силните, стремящи се към максимални печалби в глобален аспект. Америка го прави с глобализация на икономиката, но това изисква суровини и енергия. От своя страна Русия има огромни залежи, но се стреми да увеличи дела си в доставките за световната икономика. Тъй като и в двете страни управляват капиталите (в Америка корпорациите, а в Русия олигарсите), то неминуемо когато в някои страни или райони обичайните търговски практики не работят съответните правителства са подтиквани да прибягват до военни мерки. Естествено и едните и другите прибягват до общата фразеология в такива случаи - демокрация, освобождаване, независимост, мироопазване и т.н. , но това е само за масите, които не обичат много да се замислят. В случая интересите на САЩ и Запада са да се гарантира свободен достъп до каспийския нефт, който не е контролиран нито от Русия, нито от Близкия Изток, докато Русия иска да контролира и него и по този начин да увеличи печалбите и влиянието си. Поради тази причина руснаците подкряпят и Иран - политически, с оръжия и в ядрената им програма. Един голям конфликт в Близкия Изток в който те не са директно замесени би увеличил значително дела им световните петролни доставки. В този смисъл няма изгледи локалните конфликти скоро да спрат, но до война между големите няма да се стигне, тъй като тя не обслужва ничии интереси, освен ако ножа не опре до кокала, т.е. стане въпрос за оцеляване, но дотам едва ли ще се стигне. Поне не скоро.

Руснаците са животни, както и всички вие които ги подкрепяте. Изклали са нашите братя от Волжка България по съштия начин както нас турците, с тяхната балгословия е създадена държавата Македония, те дават зелена светлина на сръбските си кучета да ни нападнат в гръб при съединението. И преди да се разпискате как безкористно са ни освободили, само погледнете офицялната кореспонденция на цар освободител, който говори за заддунайская губерня и разходите по ОКУПАЦИЯТА. Понеже не им се получава, само два месеца по-късно разпарчетосват България отново. Не помня Грузинците някога нешто да са ни направили..

До: ДО ЕМО: Братее, твоята информация е от края на 80-те за Русия. Преди да пишеш тук измишльотините си седни па малко прочети, щото там опашки мнооооого отдавна няма, а за такава супа от кокали болшинството българи с мизерните си мечни няма и 150 евро могат само да си мечтаят! Като имаш предвид че там газта и бензина им сруват центове, а тук вече всичко е съизмеримо съсЗапада, а заплатите са като тези в Буркина Фасо и Уганда. Така че аргументите ти са ужасно тъпи! Много си промиваш мозъка от американски екшъни и пропаганда!

РУСКИТЕ МИРОТВОРЦИ ГИ ЗНАЕМ ОТ ЕДНО ВРЕМЕ. ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ-НРАВА НЕ!!!! НАЛИ СА СИ ПИЯНДУРИ И СИ ИЗТРЕПАХА САМИ СВЕСТНОТО В ДЪРЖАВАТА-ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ РУСНАК!

А пък аз си мислех, че американците са най-тъпите хора в света. Плюскат като свини и приличат на такива. Тежко и горко на цялото човечество, че е принудено да живее на една планета с най-големия егоист и терорист в света - САЩ.

А ти драги е добре да идеш до психиатър, за да ти обясни, че вече сме 2008 г. и СССР няма от над 15 години. А да мразиш цял народ само заради това, че са руснаци, намирисва на фашизъм. Ти да не би случайно да си привърженик на др.Костов, а? Щото той като един истински комунист има нужда от враг и за такъв си е избрал Русия.

Голямо шубе те гони,майн фюрер.Разбра че се осра но късно.КГБ ще те направи просто на овча създарма.Държавицата ти заминава 1 век назад,а Тифлис се превръща в провинциален град.

От съветско-руски освободители-няма по-мръсно нещо..Остават завинаги.Не си отиват.От кгб-руски агенти и слуги -няма по- мръсно нещо.Искат си лагера-България-огр с телени мрежи и ток по тях..От руски диктатор- няма по- мръсно нещо-милиони могат да избият..От тъпи червени продажници-фуражки и атакаджий- няма по- мръсно нещо.КАК иначе тъпотата ще управлява?.

ima 4e4enci i osetinci ima problem -nqma osetinci nqma problem.

Ало, Евросъюзът, дето твърдо стои зад своите ангажименти към суверенитета и териториалната цялост на Грузия и международно признатите й граници и призовава Русия да ги зачита, зачетохте ли правата на сърбите в Косово? Много Ви бива по двойните стандарти.

КОЙ НАРУШИ МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО ПЪРВИ?ТОВА СА АМЕРИКАНЦИТЕ,ТЕ ПОМОГНАХА НА КОСОВО ДА СТАНАТ НЕЗАВИСИМО!А КОСОВО Е СРЪБСКА ТЕРИТОРИЯ 100%!ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ БАЗИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ?ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ ВОЙСКИ В ИРАК?ЗАЩО ПУСНАХА АТОМНИ БОМБИ В ЯПОНИЯ И УБИХА 200000 ЯПОНЦИ?

АБЕ НЕЩАСТНИК СМОТАН!КОЙ НАРУШИ МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО ПЪРВИ?ТОВА СА АМЕРИКАНЦИТЕ,ТЕ ПОМОГНАХА НА КОСОВО ДА СТАНАТ НЕЗАВИСИМО!А КОСОВО Е СРЪБСКА ТЕРИТОРИЯ 100%!ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ БАЗИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ?ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ ВОЙСКИ В ИРАК?ЗАЩО ПУСНАХА АТОМНИ БОМБИ В ЯПОНИЯ И УБИХА 200000 ЯПОНЦИ?

Умно е измислен този сайт (dir.bg) с възможността всеки да си публикува мнението и болката... Така освен постигане на психолгическо-терапе ефект се прави и безплатно и много полезно социологическо проучване, от което някой си умира от кеф и доволно потрива ръце. В тази връзка бих искал да посъветвам руският посланник (а и всички останали) да препоръчат на своите културни аташета да не си губят времето с разните му там масмедиии, а да четат въпросния сайт, както и коментариите към ел.изданието на в.СЕГА (от време на време да попреглеждат и сайта на afera.bg. Със сигурност го правят, но до сега не съм чул някой да благодари за това.

Бой по грузинските картуни, не заслужават да имат никакво оръжия тия дебили, всичко да им се унищожи, щом не знаят как да се държат.