Съкращават 8000 военни и 1400 волнонаемни

Веселин Близнаков предлага от българската армия да бъдат съкратени 8 000 военнослужещи.

Обратно в новината

Коментари - Съкращават 8000 военни и 1400 волнонаемни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Министър, пет зам. министри, инспекторат, 14 дирекции/обща и специализирана администрация/,4 изпълнителни агенции и .... ПРИ 32000 АРМИЯ ?

Все пак, колкото и да силна да е била българската армия, тя не можеше в никакъв случай да се конкурира с огромните военни машини на двете суперсили - САЩ и Русия (СССР). Затова и България беше и е зависима във всяко отношение от някоя от тези сили. Иначе, истинските военни у нас бяха едни от малкото истински хора, останали по тези земи.

sasipa ni toq bliznakov...maikamu da e*a........

Колега, аз не съм онзи скитник. Моля те, не пиши повече глупости, валидни за оня век. Ако ние, бившите военни, защото сегашни няма, бяхме такива истински достойни българи, нямаше да допуснем прекрасната ни Родина чужди и наши да я окрадат и разрушат. Щяхме да разгоним тази паплач от площадите, да напълним един вагон с предатели и мошеници и да изграждаме по-добър живот на децата си. Признавам, че трудът ми на военен остана напразен. Никак не се гордея, че съм бил български офицер, въпреки, кълна се, ако имаше повечко като мене, България нямаше да е такава дрипава, а народа унижен !

по 1000 лв заплата на военен не ли множко ?

Ти случайно да познаваш някой истински военен? Явно не, щом приказваш тия простотии. Аз лично познавам много достойни военни, които дават мило и драго за тая скапана държава, която им се подиграва ежечасно! И които ще направят всичко възможно, за да я защитят, ако се наложи. Лошото е, че политиците ни един през друг се състезават кой пръв ще успее да унищожи армията ни. Народът го е казал: КОЙТО НЕ ХРАНИ СВОЯ АРМИЯ, ЩЕ ХРАНИ ЧУЖДА! Точно това ни чака. Сега ревете, че военните лежат на джоба на данъкоплатеца. Лошо ни се пише, когато започнем да плащаме на чужда армия да върши това, което нашата прави и сега и то много добре! Кадърните хора правят всичко по силите си, за да функционира системата. Най-отвратителното обаче е, че кадърните хора се управляват от лумпени, които не стават човек и плюнката си да хвърли върху тях. Всяко добро нещо, което имаше и има в армията ни, или вече е унищожено, или малко по-малко се унищожава. Това е факт, който всеки знае. Затова, не говори без да си информиран и да знаеш за какво точно става въпрос!

Стига с тия армии и чудесии. Нашата армия и 200 хил. да е никой няма да може да спре (освен ако не ни нападне ватиканската армия). Военните никаква допълнителна работа не вършат освен харчене на пари.

До Костадинов Всички съвременни, а и повечето перспективни, изтребители биха могли да се свалят с модерна система ПВО. Примерно, С-300, която дори не е последно поколение, но е доста по-добра от Пейтриът. А за да се поддържа в готовност тази система трябват квалифицирани и обучени военни специалисти. Всяка армейска част би трябвало да действа на район, охраняван от собствената ПВО. Т.е., сравнението на 100 000 армия с 1 изтребител е неуместно. Апропо, къде са ни изтребителите, Костадинов?!!! Щото Гърция си има и изтребители, и ПВО (изцяло руско) и 200 000 армия.

Къде остана обещанието за 45 хил. армия но обучена и модерна ? защо започвате с цифрата 40400 че да съкращавате 9400 . Кое друго министерство се съкращава с близо 25% ....?????????

Предлагам съкращенията да започнат от министъра и заместниците му.

аха, армията ни сега май не може да напълни и 1 стадион, дори да я съберем в София. Да не говорим пък да свърши нещо, например - да обрули някоя круша (неохранявана круша). Като добавим известния факт, че над 50% от редниците в нея носят звучното българско име Мюмюн. Като добавим, че тези мюмюни не разбират български език, не знаят да пишат и говорят посредством междуметия... Май бившата армия на бившата република бивша България ще се окаже някакво училище за преодоляване на неграмотността в народообразуващия етнос по тези земи, за неговата социализация и за създаването на навици да се хранят с прибори, да се мият и да ходят изправени на задните си крака.

Срам и позор!Лапачите от министерството методично изяждат армията .Силната българска армия винаги е бранила страната докато политиците са я предавали , тези обаче ще я довършат.Военните имоти се оказаха тлъста плячка за крадливите престъпници.Май ако недай си боже ни нападнат ще търчим с прадядовите кремаклийки .Жалко ,че не останаха череши за топове ,а ще трябва да строим продажните мекерета отпред в една радица да просрещнат своите приятели с навирени задници.

Язък че махнаха казармата...язък че сега ни махат армията

Хайде последният да загаси лампите и да спре водата.

Който няма пари за своя армия,ще храни чужда!

Според мен квалификацията на военнослужещите и нивото на военната техника са много по важни от бройката. Какво са сто хиляди наборника със 9 месеца (максимум) стаж, пред един единствен модерен изтребител?

нека министър близнаков да оповести колко са пенсионерите във неговото министерство и какъв ФРЗ получават . мисли ли да назначи на мястото на тези песионери млади хора или ще търпи личности които не знаят за какво отиват на работа и получават от бюджета заплата и пенсия!!!!!!

... to pa edna gara....

И кво стана сега-американците ще ни защитават,а роднинската администрация от 1,50м. ще им се кланя и ще си раздава празните сгради.Ех тате що не си един генерал......????

А като се регистрират като безработни плюс обезщетенията при съкращаване - това от къде ще е? Пак от данъкоплатеца, нали?

Албания се увеличава, Бг армията се намалява. Турция се ислямизира, Бг армията се намалява. САЩ си вдигат военния бюджет, Бг армията го намалява. Русия взема Бг на нефтен абордаж, Бг армията се намалява. ---- Ням нищо случайно.

Да се съкратят народните представители - 240 маймуни за 18 години стигат! Храндутници каращи държавни коли, дето дори не ходят на работа. БА не е предала България нито веднъж! Политиците я предават, продават и препродават!

да не би да правим място за мериканската

Браво!Първо ни разоръжиха,после ни съкратиха,а сега ни доунищожават!Затова сепаратиската държавица Македония,отцепена от България,ще се държи като пиян германски генерал и ще поругава българските исторически ценности.Армията въапитаваше волята в младежите,на много от тях даваше занятие,когато беше необходимо помагаше на стопанството.Сега си харчиме парите за издръжка на един батальон бойци далече от родината на твърдр висока цена.

Да съкратят полицията - тя нищо не прави! Само бият миньори и еколози, а пред мангалите пълнят гащи! Да съкратят съдии, прокурори, следователи - само ядът пари на данакоплатците и прибират 3 пъти повече под масата. Да се върне старата НАБОРНА армия - стига мамините синчета са ревали! Педалите дето ги е страх да се считат за жени. На 3-ти видяхме каква ни е професионалната армия - пенсионери, некадърници и жени. Хората им се смяха! И аз бях там и аз се посмях. И след Първата световна не е било толкова зле!

една държава трябва да има военни, но не и толкова голяма военна роднинска администрация

А народните представители не са ли ни множко???

Хайде сега дружно да закриеме армията

Поредната порция малоумници-шапкари които по никакъв начин не могат да се оправят в цивилния живот

Познайте кои си отиват първи - тези, които нямат достатъчно дебели връзки по върховете. Съчувствам на тези, които в момента вършат работата в БА, а трябва да си отидат точно по тая причина. Иначе висша администрация колкото искаш - политически протежета, съпруги и други роднини, елитни метреси и т.н.

Армия няма , но социалните придобивки на дебелогъзците ще се увеличават.

MI TO NIAMA DA OSTANE NI6TO SLED SAKRA6TENIETO

Нищо не става вече от тая наша армия.До- ри на зарята припадат новите войни-момичета с военни заплати и пагони.Само секс скандали и никаква подготовка.Ако трябва -нека да са 20000,ама бойци!Махнете толупите генерали и приемете опитни и кадърни офицери.Има тестове за проверка на данните им.Вън пияниците и крадците!Искаме модерна,умна и можеща армия!

Abe ot BKP-to. Nerevahte li TOCHNO VIE za tova che mnogo malka ni bila armiata i obeshtavahte na voennite poveche pari i po-goliama armia??? Mai pak imate beli poleta?

Страхотна новина!!!9400 търтея по малко на гърба на данъкоплатеца!!!

То армия не остана , а те пак съкращават . Но пък имаме генерали , колкото искаш зам. министри и други началства .

Каква армия, бе ? То народ вече тука нема. Само паплач ! Кого ще браним ? Нашите са вън, далече от идиотското управление на държавата-мафия ! Остава освен нея, да хрантутиме и никому ненужна армия !

Къде са ми коментарите?Как ме стимулирате да ви посещавам ?Цензура............

Според мен квалификацията на военнослужещите и нивото на военната техника са много по важни от бройката. Какво са сто хиляди наборника със 9 месеца (максимум) стаж, пред един единствен модерен изтребител?

Къде е коментарът ми?Пак ли цензура?

А народните представители не са ли ни множко???

А народните представители не са ли ни множко???

А народните представители не са ли ни множко???

А народните представители не са ли ни множко???

Армия няма , но социалните придобивки на дебелогъзците ще се увеличават.

Не ни трябва и Министерството на отбраната !!! За какво да лапат грешни пари ???

Ако Близнаков продължава да уволнява не когото трябва, май другарите от БСП и МО1,МО2 ще трябва да грабват пушките и да ни защитават.Боже опази ни от предатели и нафталинени генерали.От кога химик като Близнаков е вещ в отбраната-дали някога е държал пушка???Не разбрах кой ще си ходи ?Те кадърните избягаха и вече се подписват на фиш-1300-1500лв.Вие спахте и изтъвахте обучените момчета!Разпродадохт апетитните имоти и оръжията, вече може министър ПРАХОСНИК да си ходи доволен!Къде са жилищата на военните?Кой си ги закупи,на каква цена,че сега пак с наши пари ще се строи??Има ли по- закостеняла система от МО..?......На каква стойност възлизат обещетенията на въпросните генерали,които уж ще напускат???? Каква е числеността на Генералния щаб?Там ще има ли съкращения?Какво е мястото(дейнотта, за която получават заплати и привилегии) на кадровите военнослужещи(жени) из поделенията на терикорията на град София и ГЩ,МО1,МО2.?Питам само за София,защото знам, че дугаде се работи......Искам лична среща с химик Близнаков заради Майбах..Кога ще се закрие ВВУ в Шумен?Кой назначава и контролира работното време, поведението и квалификацията на персонала на ведомствения магазин в София?

Ех, министре, що не я закриеш тази армия? Цялата! Харчат се АБСОЛЮТНО непрозрачно 1 000 000 000 лв. годишно (без парите за въоръжение) за издръжката на шепа хора в Ирак и Афганистан. Останалите белосват дръвчета в казармите. Тъй де, пара ще се икономиса.