Космическият товарен кораб ”Дракон” излезе в орбита

Космическият товарен кораб "Дракон" на американската компания "Спейс Екс" достигна орбита и е напът към Международната космическа станция, предаде ДПА.

Обратно в новината

Коментари - Космическият товарен кораб ”Дракон” излезе в орбита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе долни руски тролове. Най се ядосвам като налазите новините за наука. Стойте си в статиите за политика и не цапайте другото с пропагандата си. Мъск е велик изобретател. Това че електрическия автомобил не еизгоден на араби и руснаци не е негов проблем.

Вече никой няма да плаща за руски совалки. Мъск ще предложи много по ниски цени.

Очевидно на Мъск му идва по-лесно да праща ракети в космоса отколкото да организира производство на ел автомобили ;) Въпрос на .... ?

О, най-после да се докоснем до човека, който знае кое му е по-лесно на Мъск. И то точно в страстната седмица.

Голяма работа. В Русия, вчера обявиха, че са изстреляли ракета Сармат - може да носи 15 ядрени ракети. 350 килотона. :)

И аз вечерях хриба със фоцет и хохрехи, че днес ми е малко кофтешън.

Следващата версия на разбилия се вчера пощенски дрон пък ще може да носи 20 ракети.

Да да

Не са обявявали такова нещо. Изстреляха го преди седмица. Вчера за трети път публикуваха кадрите с изстрелването, щото е единственото успешно.

, че Мъск е много уумен, че е велик мениджър ! Ако съберем УМЪТ на на 240 български депутата, пробивната сила в науката, в икономиката, в частност и медицината , ще бъдат на светлинни години пред тази издънка на англо-американските империалисти!

Акционерите на Tesla са гласували за определяне на заплатата на Илон Мъск в размер на 2.6 милиарда долара за година. Това е най-високото възнаграждение за мениджър в света .......... За 2015 заплатата на Мъск в Тесла е била 37000 долара........ Някой сеща ли се как и защо фалираха поредица банки и финансови институции в САЩ специало преди години. Аналогията я правя само заради това , че всички тези пари в Тесла и Спейс Х са чужди , а не на Мъск.

Ако някой успее да привлече такова огромно количество чужди капитали и да ги управлява успешно...той е много по-напред и по-нагоре от теб. И не да му правиш "анализи", а да му свалиш почтително шапка. Това са хората, които дърпат света напред. Давай, Мъск!

Само че с осигуровките му можеш да платиш пенсията на половината пенсионери в България

ама ЧАСТНИ! Никой не насилва никого да инвестира в Тесла или СпейсЕкс, нали? Докато 'титаните' на руския бизнес си гласуват огромни доходи на гърба на държавни предприятия и ощетената руска хазна.

убеден ли си?

От днес мобилизирам армията.

...и си купувам от оная, трипластовата...

Илън Мъск е вдъхновение за хората на 21- ви век. Световното развитие ще следва стъпките му в различните области на технологиите десетки години.

винаги съм се питал как така из нищото изкачат разни Илоновци! Ей така с натискане на мишката на компютъра и Мъск бе възпроизведен! Илон е еманацията на глупоста на съвременните хора и опит да бъдат заблудени младите хора като им се създават фалшиви кумири! Иначе става доста неприятно бъдещето на човек, работа и пак работа, плюскане и накрая в гробищата!

Друго си е Дерипаска.

who speaks :)

Не е ли по добре ..."влезе в орбита"

Относителна работа. Представи си орбитата като коридор. Ако се намираш в стая, тогава излизаш в коридора. Ако се намираш навън, тогава влизаш в коридора.

И каква новина е това - за краварите това е събитие , за руснаците - рутинна операция !

Както се казва в един известен виц "Чукча - писател, чукча не читател". И капсулата, и степените на ракетата - носител са за многократна употреба и са летели вече до МКС. За Space X явно това вече е рутинна операция. За Роскосмос ще е успех, ако в близките 10 - 20 години направят поне единия от двата компонента за многократна употреба. Да сме живи и здрави, ще видим...

Костадинов - кравар, а не космонавт :)

ПИПО

Наистина не разбирам защо винаги го обръщате на политика. То и аз мразя американската външна политика, но свалям шапка на НАСА.

оказа се по текста на Дира че всичко на всичко 2 пъти се е скачвала капсулата! КАПСУЛАТА да ти го натъртя да се сетиш, колко е голямо това и всичко на всичко 2,6 тона товар! Просто товара е огромен! Да добавя 1000 литра вода са почти 1 тон. А горе се пие повечко то колкото тук!