Коментари - Месни заговезни, последен ден преди Великденските пости | dnes.dir.bg
назад

Месни заговезни, последен ден преди Великденските пости

Днес е църковният празник Неделя месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - осем седмици преди Великден.

Обратно в новината

Коментари - Месни заговезни, последен ден преди Великденските пости | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Временното въздържане от определен вид храни и дейности през дадени периоди от време е способ за очистване на човека и достигане на духовно и физическо съвършенство. В повечето древни култури постенето се практикува като форма на доброволно ограничаване, покаяние от зли помисли и дела или мобилизиране на духа и тялото за преодоляване на бъдещи трудности - период на хранителни и духовни пости.

Не ми ги пускайте такива, че в къщи няма абсолютно нищичко, само коричка стар хлебец и покафенял недояден псевдохайвер. Направо си постиме отдавна, още от по-миналата година. Егаси здравословното пречистване, егаси - така ще се пречистим, че жив човек няма да остане.

като изпукваш парите за пиене така става, ... гледай сега пич, пърово да не харчиш ток, виж това как се прави от глина саморъчна пица пещ , Pizza Oven Easy Build в Ютуб, след това помоли пияниците от махлата да ти услужат със стотинки, купи един плик брашно, извара и маргарин, помоли некой който знае да ти разточи баницата и после я изпечи в фурната, която с огън от дървени съчки вече си нагорещил, ... София е построена върху дъно на пресъхнало езеро, така че глина има почти навсякъде в почвата