Журналистът, бивш партиен лидер и ексевродепутат Николай Бареков повежда листата на т.нар. ДПС-Доган във Враца. Новината съобщи самият той в своята фейсбук страница. Бареков е заменил в последния възможен ден за промени в депутатските листи досегашната водачка в северозападния град Ализан Яхова. 

Документите за смяната са внесени около 16 часа. С решение 54 РИК Враца заличава регистрацията на Ализан Нихат Яхова регистрирана под № 1 в листата и на нейно място регистрира Николай Тихомиров Бареков. Яхова е заличена и от листата на алианса в Русе, където беше десета.

"Приятели, днес станах водач на листата на д-р Ахмед Доган и на АПС (ДПС) в 6-и МИР - Враца!

Влизам в тази битка на правилната страна на Историята и на страната на България с един мотив! Бъдещето на Отечеството ни е само без Пеевски, а само ние с вас можем да отрежем пъпната хранителна връв на чудовищния модел #КОЙ с държавата. Всички други партии искат да смучат от нея и да ограбват злощастния ни народ заедно с Пеевски! Ние сме обречени да събудим цяла България и да я спасим", написа Николай Бареков. Той публикува и снимка, на която позира, прегърнал черна котка, на фона на номера на АПС за предстоящите предстрочни парламентарни избори: 

Николай Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив. Завършва българска филология в Пловдивския университет, специализира телевизионна журналистика.

Започва кариерата си като радиожурналист през 1992 година в пловдивското радио "Канал Ком". През 2000 година заминава за София и става водещ на политическо токшоу в телевизия "Европа". Седем години е лице на сутрешния блок на bTV. През 2010 година става директор на "Новини и актуални предавания" в TV7, както и водещ на рубриката "Гореща точка" в сутрешния блок на медията. По-късно става и изпълнителен директор на трите телевизии TV7, News7 и Super7. 

Работи като изпълнителен директор на телевизията до 10 септември 2013 г., когато напуска, защото влиза в политиката.

На 25 януари 2014 година Бареков учредява партия "България без цензура". Впоследствие става и евродепутат, като е включен в групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП.