Нобелисти към ядрените сили: Изберете свободата пред страха

Нобеловата награда за мир за 2017 г. бе връчена с тържествена церемония в Осло на представители на Международната кампания за забрана на ядрените оръжия (МКЗЯО)

Обратно в новината

Коментари - Нобелисти към ядрените сили: Изберете свободата пред страха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупаци! Без страха от оръжието за масово унищожение, войните с обикновенни оръжия ще се превърнат в ежедневие ...

Много си малка како да кажеш, кой ще кара влака.

Истината е , че всички живеем втори живот и се сещам за поне три случая , в които сме останали живи по чудо. Според теория на игрите , научното решение , когато не знаеш дали другия има определено оръжие или блафира, е да го удариш, както е съветвал американския президент неговия съветник по сигурността , един от основателитр на теория на игрите и приложенията и. Президентът обаче проявил ненаучен подход. Акад Сахаров пък намирал за научно обосновано и предлагал да се взриви бомба до амероканския бряг , от което океанът да залее цяла америка, променил идеите му някакъв обикновен генерал с ненаучни аргументи. В друг случай руската техника показвала , че има атака от Сащ и служителят просто не спазил инструкцията за действия в такава ситуация. Изобщо , който си мисли , че сме живи все още не по случайност е в дълбока заблуда. Като гледам и тендецията все повече страни да са в играта и кви лидери се котират, един апокалипсис няма да е особена изненада.

уйдурма. Договора нямало да засегне тия дето вече притежавали такова. Тоест тия дето нямат, не може и да имат за да се защититят от "правоимащите". В момента само една от двете т.нар. свърх ядрени държави притежава арсенал достатъчен да унищожи света. И според соросоидния договор ще си го запази. За каква "забрана" тогава говорим?

Тия нобелисти май са нобелисти по дебилизъм. Нали ако се премахне ядреното оръжия ще започне тотална война с конвенционално оръжие. Тези нобелисти не знаят ли, че точно Ядреното оръжие възпира агресивните сили да нападат? Коя държава, притежател на ядрено оръжие е нападната? Та дори и атомна централа да има, пак не смеят да нападат.

Ако не бяха ядрените бомби на американците, съветските диваци щяха да стигнат до Лисабон. След като видяха обаче Хирошима и Нагасаки им стана ясно какво ги чака и се охладиха. Също така ако не беше гарантираното взаимно унищожение, студената война щеше да стане гореща 100 пъти.

Любител на лъжите? Капитулацията на германия и края на ВСВ беше 09.05.1945г, когато бяха приключили активните бойни действия. А бомбардировката над Япония е 3 месеца по-късно. В Европа са разположени западни военни части и са подготвени договорите за преразпределение на Европа на свери на влияние. Стандартен лъжец си.

Тоя е патологичен лъжец от сороските НПО-та. Хич не го вземай насериозно.

Двуличници! Алфред Нобел изобретил динамита (най-мощния убиец за времето си) и след това станал пацифист! Ха ха ха! Гледах с омерзение награждаването на тия смешници и не можех да повярвам: представител на единствената държава (САЩ) хвърлила атомни бомБи срещу друга държава (Япония) с цел да убие мирни хора говореше за забрана на ядреното оръжие, а представителка на Япония беше жена изпитала на гърбът си една от тези бомби! Абсолютни смешници!

това е като онова дето тия що нямат автомобили искат да се забранят автомобилите! или като онова, дето тия дето нямат пари за бифтек, искат и другите да са вегани!

Тази си става за отпраскване

"МКЗЯО бе инициатор на приетия от ООН през юли т.г. международен договор за забрана на ядрените оръжия. Договорът не е подписан от - и съответно няма да се отнася до нито една от страните, които вече притежават такива оръжия." Простотия! За какво апелира МКЗЯО, след като то не се отнася до ядрените държави, от които идва основната опасност. Вместо шибаната норвежка да обвинява КНДР, да обвини Израел и САЩ, че те основно действат от позиция на силата и именно на база ядрени оръжия.

"Притежателят на ядрено оръжие е най-големият миротворец". Хари Труман

Най-добрият пример са Пакистан и Индия. Преди се трепаха на поразия. От както имат ядрено оръжие, не съм чул да се трепат. То носи страх и от там принудителен мир. Дори и тук, като имахме SS-23, които стандартно са дори с ядрени глави АА-60, не съм чувал турски премиер да заплашва така. Ако си ги имахме, вероятно още нямаше да смее. Но унишожението им, бе условие на САЩ и Турция за влизането ни в НАТО. И то под измислен предтекст, че с модификации можели да летят над 500км или договорение забранен среден радиус на ракетите със СССР.

Да го кажат на Путин и Ердоган! Западът ще преживее болезнено отрезвяване, след като осъзнае, че неговите търговски дружества подхранват тоталитарните режими на Путин и Ердоган, които от своя страна окуражават, че е нормално да се управлява и убийци като Ун и Асад. В Сирия тържествено обявиха, че са спечелили войната с ИД. Държавата е унищожена навсякъде, където онези са минали. В Турция и Русия, които са ядрени държави опасност от злоупотреба има във всеки момент и диктаторите лъжат света, че само те са гарант за опазване на опасните вещи, а в същото време ги размахват като аргумент и средство за шантаж. Западът е виновен, защото дори не ги посочва с пръст.

Кажи го на САЩ. По-договор би трябвало да намалят удреното оръжие до еднаква бройка. СССР е имала с десетилетия двоен арсенал - справка графика в Уикипедия. След Разпада Русия съкращава пъти повече от САЩ. Сега броят ядрени глави се оценава някъде на 8000 за Русия и 7700 за САЩ. Същото като с химическите оръжие, кои Русия приключи с премахването, а САЩ се правят на нечули неразбрали и си пазят своето.

Е го поредния експерт. Ти си най-добрия специалист по ядрено въоръжение във вашия вход!

Отворко, Турция не е ядрена държава. Ако сега построи атомните си централи, може и да стане такава. Но Израел е ядрена държава и той е основният размирник в Близкия Изток и по света. А основният разпалвач на войни са САЩ, управлявани от евреи. Ако тъпите евреи от САЩ не си търсеха белята в Южнокитайско море и Южна Корея, Северна Корея нямваше да разработва ядрено оръжие.

Соросче, много си простичък, горкия. Колкото и да ти плаща сорос, пак си си тъп, а най-лошото е че ти личи.

Тия нобелисти първо да накарат Пакистан, Индия , КНДР както и Иран които са на път да имат атомна бомба да се спрат тогава да дрънкат гръмки слова.

а нии призоваваме всите бомби да се фърлят над европата!

Колкото и парадоксално да звучи, ядреното оръжие означава мир. Унищожаването му ще доведе до конвенционална война, броени месеци след това.

САЩ : - ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА - АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ СЕ ПОЯВЯВАТ В ЕВРОПА ЧАК ПРЕЗ ЛЯТОТО НА 1918 ГОДИНА , А ВОЙНАТА СВЪРШВА 11.11.1918:)) .... - ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ ПОЯВЯВАТ В ЕВРОПА ЧАК 1943 ГОДИНА , СЛЕД КАТО РАШКИТЕ РАЗКЪСВАТ ТРЪТКАТА НА ХИТЛЕР :)) .... А ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ ЕВРЕЙСКИТЕ МИЛИАРДЕРИ СЕДЯТ В НЮ ЙОРК И БРОЯТ ТЕЖКИ ГРОШОВЕ :)) ... ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ И МБР ПРОМЕНИ СВЕТА :))

да де, точно защото свободата е над страховете, в америка всички си имат пушки и изродите още не могат да ги забранят... Tака или иначе всичко им е демагогия и лъжа през дума. При това, тъпо като измислено от цигани. Верващите им трябва да полежат поне година в психиатрия за малоумни. Добре е, че нищо не зависи от тях.

ОТ 1960 ГОДИНА НАСАМ , ДОРИ ОКЕАНА НЕ МОЖЕ ДА СПАСИ КРАВАРИТЕ ОТ МЕЧА НА ВЪЗМЕЗДИЕТО :)) ... НЯМА БЕСМЪРТНИ МУТРИ , БЕЙОВЕ И РАВИНИ :)

СВЕТА БЕЗ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ?? ... АМИ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА НАТО ИЗБИ 30 МИЛИОНА ЧОВЕКА В ГЕНОЦИДА СРЕЩУ СЛАВЯНИТЕ , ИЗТОЧНОГЕРМАНЦИТЕ И УНГАРЦИТЕ :))

Преди години полковник Кадафи се отказа от програмата си за създаване на ядрено оръжие, защото се довери на американските си партньори. Казано на езика на нобелистите за мир от най-новата реколта, либийският държавен глава избра свободата. В замяна западните партньори на Либия и лично Хилари Клинтън партньори поръчаха неговото зверско и унизително убийство, като същевременно съсипаха родината му за десетилетия напред. Подобна се оказа съдбата на Ирак и дългогодишния му президент Саддам Хюсеин. Когато от решенията на облечен в държавна власт човек зависи съдбата на милиони негови сънародници, трябва да се прави разлика, както между страх и предпазливост, така и между смелост и безразсъдство.

Storen

Наградили са се, хапна ли са, пийнали са, похарчили са едни хиляди долари за да могат да се съберат, казали си са си един на друг колко готини гора са и какво? Някой от ще направи ли нещо смело и решително? Догодина като има нов бюджет за празни приказки пак ще се съберат да го излапат и да си начешат егото и така...

Мишки борят страха.. Отврат.

Много сложен казус е това. Добра идея, но в случая идва малко компрометирана. Отдавна нобеловите награди са силно компрометирани и разследвани за корупция. Оказаха се под еврейски контрол и само подходящи или с този произход получават парите на Нобел. Със съответното ресто. А учените от определени участъци от света нямат шансове за получаване на тази награда, каквото и да правят. Или това награждаване отдавна се е превърнало в корупционна сделка и политически инструмент.

А що се отнася до НПО, което изказва определени политически позиции, то е ясно, че то е на служба към някоя държава. Живеем в абсурден свят, в който злото ядрено оръжие се е превърнало за някои държави като гарант за оцеляването им и ненападението им, т.е. гаранция за мир. Ако някой се чуди за еврейско-американската следа в това НПО - да виждате името на Израел в този списък? Няма го, те са добрите, нищо че са с ядрено оръжие. А другите държави са лошите, които трябва да се обезоръжат. А добрите евреи тихо тихо си седят отстрани със същото оръжие. Освен това ядреното разоръжаване е стара американска мечта. Защото САЩ притежават огромен арсенал всякакво оръжие конвеционално и значително превъзходство. Единственото, което ги спира да нападнат определени държави, това е притежаването от противниците им на ядрено оръжие. Искат да махнат тази пречка. И тогава ще почнат такава борба за мир, че едва ли камък върху камък ще остане.. Това не е мое мнение , а тяхна доктрина и опити от близо 30 години. Поредната порция сладникаво лицемерие за възбуждане на редовите овце и пускането им в печеливша за някой друг ливада.

Много ни плашат с тия ядрени оръжия, ама някой виждал ли е атомна бомба? Знаем само за двете в Хирошима и това е. И там всичко изглежда изпепелено, като след голям пожар. Може би просто силно запалими огнени бомби да са им хвърляли и да ни лъжат че са "атомни"! В крайна сметка, всички ядрени централи са едни големи парни котли! Не им вярвам много за тия ядрени оръжия!

Само свободата създава истинското щастие у човека, па макар и за кратко. Зависимостите са еквивалент на неудовлетвореност и нещастие. Страхът и алчността са оновните фактори човека да е зависим, колкото по-силно ги изпитва, толкова е по-зависим.

Не, колкото по-силно ги изпитва, а колкото по-малко ги осъзнава!

Егати и нобелистите! Ако КНДР (наричана от българските медии Северна Корея) нямаше атомна бомба, може би вече нямаше да има жив севернокореец. Да се ликвидира ядреното оръжие, но преди това трябва да се ликвидират: - всички самолетоносачи; - всички военни бази на чужда територия; - всички бомбардировачи; - всички големи военно-транспортни самолети; - всички големи военно-транспортни кораби; - въобще всички нападателни оръжия; и накрая най-трудното: всички технологии за изработването на такива оръжия. Аз имам нужната информация! Мога да ви кажа, кога ще се случи това - НИКОГА. И понеже е така, за всяка по-малка, слаба и бедна държава притежаването на атомни бомби е единствена гаранция за съществуването и.

Единствено СТРАХА ОТ ЯДРЕН УДАР ГАРАНТИРА МИР между големите държави. При липсата на ядрени бомби, милиони ще измират от обикновени куршуми и снаряди!

Абе кой го интересува кво са казали тия бе?

дебилите, които си вярват, че са "по-добрите хора". набиват си фрази и клишета в тъпите манерки за да избягат от реалността.

"Този договор "предоставя избор - избор между два края: края на ядрените оръжия, или края на самите нас" Каката открила топлата вода... ... "Америка, избери свободата вместо страха. Русия, избери разоръжаването вместо разрушението." Мда, Америка се въоръжава от страх от Русия... 5 европейски държави са приели на своя територия американски ядрени оръжия; Над 20 държави са заявили, че са зависими от американските ядрени оръжия за своята сигурност... 9-те ядрени сили, притежаващи 15 000 ядрени оръжия, са бойкотирали Договора, забраняващ ядрените оръжия... Отчитане на дейност...

Баси глупостите. Точно ядреното оръжие и MAD е гаранцията за мир и за това няма световни войни вече повече от 70 години.

Май уърлд ис емпти плейс......

Страшна п*тка е тая Ако мога да отбележа...

Тоя травестит ако ти вкара един чембер една седмица ще даваш заето дядка.

И на царицата е като на магарицата.

Тези очевидно са някакви непоправими оптимисти....Я вижте колко държави, които НЯМАТ ядрени оръжия бяха "освободени" или "демократизирани" с помощта на бомби през последните години....и после се замислете над факта, че никоя държава, която ИМА ядрени оръжия никога не е била нападана от друга....това е горчивата истина..

Вчера вечерта прочетох по норвежкият интернет, ат руският посланник ще присъства на церемонията. Великобритания, САЩ и Франция ще бъдат представени от заместник посланиците. В последният момент посланика на Израел е решил да участвува в церемонията. Учудва ме тенденциозното обръщение към всяка една от държавите, както и това, че церемонията по наградата наградата се провежда в държава- Норвегия, която не желае да подпише този договор за да не постави пред проблеми НАТО- по изказване на норвежският статсминистер Ерна Солберг.

разбрах какви са мечтите им но не са постигнали нищо защо получават награда?Аз имам желание хората да синтезират от светлината всички нужни за тях химични елементи за да не се налага да консумираме живи организми .Искам и аз награда

Проблемът на човечеството не е ядреното или конвенционално оръжие. Дори само тесли и тояги да разреши ООН, пак ще се изтребват хора. Защото ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ Е НИВОТО НА ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ. Животът на отделният човек и на обществата се движи от егоистично съзнание. Алчност, злоба, високомерие. Вижте само изказванията в тези форуми и ще се ужасите. Какво остава за агресията вкъщи, на улицата, в училище. Докато хората живеят в това съзнание и с голи ръце ще се убиват. Съществува и друго съзнание, което е над ума/емоциите/егото, но болшинството нямат достъп до него засега. Ядреното оръжие по парадоксален начин е спасило повече животи, отколкото е отнело. Само си представете касапницата в Сев. Корея, която щеше да настане или в която и да е ядрена сила, ако не респектираше. Конвенционалното оръжие е още по-опасно, защото не спира мераците на помислилите се за прави.

Не заради положението в Северна Корея, а заради положението в САЩ, които упорито не се отказват да заплашват и тероризират света с всякакви възможни методи.

Ако Русия се откаже, ще бъде веднага аизпапкана. Ако САЩ се откажат, светът ще стане по-спокоен.