100 години независимост на Финландия от Русия

Днес се навършват сто години от обявяването на независимостта на Финландия от Русия.

Обратно в новината

Коментари - 100 години независимост на Финландия от Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ауе, тея са били по-независими в състава на руската империя, отколкото ние сега в състава на ес ,сега и преди всичко в близкото "светло" бъдеще без собствена валута, армия, граници и едностранно налагани решения от еврокомисията.

има един виц за малкия Юкки (Юхан), който казва, че мрази руснаци, защото не искат да ги освободят от американците.

Финландия получи държавност от Русия. Преди това е била шведски пашалък. Независимо княжество с всички държавни институции, дори и своя пара. Да бе, Ленин ги освободил!

И сто години след това се вижда резултата. Хора, просто трябва да изчакаме 100 години, след като един ден се освободим от руската зависимост. Но кога ще се освободим, това е друг въпрос. Да се надяваме, че ще стане до 30 - 40 години. Абе общо взето остават около 150 години, докато изчистим цялата руска мизерия, която оставиха мужици те. Дръжте се братя българи.

еднополови бракове, безпробудно поркане и т.н. СТрахотно достижение! България за последните 25 години също се вдигна до небесата. ЧЕСТИТО!

100 години по-късно .... къде е Финландия.... къде е пРоссия.

100 години по-късно Русия е велика световна сила, а Финландия е ... ами Финландия.

Съвета на народните комисари на СССР-----освобождава Финландия!:))))))) ....Държавния департамент на САЩ ---я притиска да влезе в НАТО!:))))))

По едно наистина щастливо стечение на обстоятелствата финландският народ получава уникалния шанс да изгради една свободна, просперираща, добре уредена собствена държава. Всеки народ, който се е откъснал от лапите на свирепата руска мечка, е тръгнал нагоре. За сравнение вижте руската област Карелия, която граничи със свободна Финландия. Там живеят карели - генетично най-близкият народ до финланците. Живеят мизерно, бедно, подтиснати и унизени. Хиляди карели са избити и репресирани от Сталин. Замислете се над всичко това.

Сталин е грузинец.

Във Финландия не е особено хубаво, определено в България природата е много по-красива. Градовете им също не са нищо особено, даже са потискащи. Те затова се самоубиват - всичко там някак потиска - това е истината. Фините също така не са от най-добросърдечните хора - ако могат да ти измъкнат пари, ще го стороят без капка срам, че са постъпили несправедливо. По отношение на образованието - там вече съм съгласна - перфектно е, щом пораждат желание у децата да ходят на училище, при това огромно желание, нищо повече няма какво да се иска.