Ще променят централния площад на Пловдив

До края на 2018 година трябва да имаме отворено пространство на пл. "Централен" за събития, каза кметът Иван Тотев.

Обратно в новината

Коментари - Ще променят централния площад на Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Критикари, колко дни от 365 сте отделили за доброволчество? Тук препратка-виж американците! Социални и други общественополезни дейности са огромен плюс в техните CV-та. Дават безплатен труд за страната си и се гордеят с нея до вманячване. При нас-кафенета денонощно пълни с хайлазуващи младежи. Колко пъти всеки е измел пред блока си?

Пази Боже от промени и разкрасявания. Всичко, което го разкрасят, започва да се руши след няколко месеца!!! Кажете, че лъжа. Прочетох, че и нова гора за отдих щели да правят, с една дума ще отсекат някоя стара гора, за да посадят млади фиданки, които след 50 години да станат гора. Не може ли просто да се поддържат нещата...

Пловдив се променя и за това е така. Ако тук пишещите не искат нищо да се прави други искат. В Пловдив не е правено нищо от 40 години. Какво искате не знам.

Всички искат Пловдив да се променя. Но ако това е за цената на огромни комисионни, които ощетяват данъкоплатците и работниците по проектите за сметка на държавници и определени фирми, то по-добре нищо да не се прави и да си седим със старото. Защото иначе една малка група хора стават много богати за сметка на масата и после тая маса отива в чужбина и се замества от една друга маса високопланински и близкоселски джентълмени, които едвам говорят, не могат да пишат и доста напомнят на първобитните хора като вид и интелект. И после пишем, че от големите градове нищо не става и е пълна селяния навсякъде. Хубавото в цялата работа е, че колелото се обръща и тая втората маса и тя отива в чужбина като не може да си покрива разходите. Така в крайна сметка мързеливите наредени богати отрепки от комисионни почват да реват че няма кой да работи вече и всичко си идва на мястото. В БГ няма реална работеща икономика повече от 25 години и резултатите излизат все повече наяве.

не говорим какви са туристите! Предимно групи от възрастни хора, които нищо не купуват и едва ли имат силата да изпият една чаша вино и другите - с раници и навити дюшеци, които ядат дюнери по пейките пред халите или клечат по тротоарите с купена бутилка бира. Отделен въпрос е, че никой не знае десетките новоизлюпени "екскурзоводи" какви знания имат и какво точно разказват на чужденците.

Да не работиш за Винпром Пещера, та си се загрижил колко и какъв алкохол пият туристите?

е въпросът само в пиенето, а изобщо в консумацията. Нали затова се мъчим да привличаме туристи? Едва ли е да им повишим общата култура. А те влизат само в двора на музеите, направят си снимки и излизат.

Нас ни срещна през лятото привечер един такъв екскурзовод в Капана. Водеше голяма група и ни спря да пита къде е Главната. Мъка, мъка...

не е кмет на пловдивчани, а на туристите! Всичко се прави за тях - украси, пешеходни зони, разкопки, зали. Тротоарите в централната част са в ужасно състояние, улиците не са мити от 1989 г., затварят се улици, сега се канят да разрушат и поликлиника, гражданите се затрудняват по всякакъв начин в предвижването си, но важното е туристите да са добре.

Хахаха смях в залата! Едно нещо не езавършено както трябва в Филибето! Коматевско работи ли ? Васил Априлов работи ли? 6-ти септември работи ли? Руски работи ли? Хахха Филибе стана дени леко гнусен град! Проблема обаче е още по-голям защото се изсипват милиони във няколко града, а всичките други населени места МРАТ! ДОРИ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА НЕБЕШЕ ТАКА!

инфраструктурата е под всякаква критика.Тротоарите са строшени от всякъде,улиците..от там прахоляци и мизерия.А тия с кучетата осират квартала. От кичука

Този кмет не е ли вече в затвора?

Има едни обществени пари за харчене за да има и за партийни кампании и покупки за поредните избори и за нови лични хотели ?! Нетолкова отдавна свиха пространството на площад Централен - сега ще го разширяват. Като предвидливо се правят на страдащи от анамнеза,че вече има одобрена концепция за площад Централен и дори започнали изкопни работи и изкоренени дървета Между другото градския парк на Добрич е поне 7-8 пъти по-голям от Пловдивската градска градина. Има много повече инвестиции в инфраструктура, вкл зона за скейтбордове, серпентина в хълм, водни пространства и т.н. Вярно няма музикален съпровод , няма и цветни водни атракции. Но пък и Пловдив няма. А имаше . Когато технологиите бяха далеч, далече по неразвитии и много по-скъпи. За сметка на това пък пловдивската администрация воглаве с Тотев успя да потроши над 14 млн лева в сравнение с 5 млн в Добрич. 3 пъти повече усвоени пари за 7-8 пъти по-малко площ и много по-малко резултаттност Познайте какво се случва с разликите ?

Да сравняваш Добрич с Пловдив е като да сравняваш слива- афъска с райска ябълка!!

Проблемът с обществените поръчки не може да бъде решен на парче, а само като част от пълна промяна и на държавната администрация, и на съдебната система. Защото винаги досега обществените поръчки у нас са били инструмент за възнаграждаване на политическите спонсори или близки до властта бизнес кръгове. А администрацията се използва за насочване на обществените поръчки към "правилните" изпълнители

Крадец!

дкми

Ей, не се накрадоха....

еййй , браво тикво. и кво ще правиш с откраднатото

Те на ново ли ще го правят? Че то и на ново да го направят, пак няма да е толкова скъпо. Здраво бара Ванката, няма грешка.

Хубаво, но къде по-точно е кръстовището с улица "Цар Иван Асен", че не се сещам.