Зала ”Фестивална” вече ще се казва ”Асикс Арена”

Спортното министерство подписа договор за спорсорство между Академика 2011 ЕАД и Асикс България, с което се променя името на зала "Фестивална" на "Аксис Арена".

Обратно в новината

Коментари - Зала ”Фестивална” вече ще се казва ”Асикс Арена” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато кажа новото име , се спънах два пъти !

Любо Ганев като иска " Асикс Арена " да си купи парцел и да си я построи. Хем ще направи нещо добро за спорта, хем ще инвестира в българската икономика. Зала "Фестивална" винаги е била , е и ще бъде зала "Фестивална", когато трябва да се отиде до там никой няма да каже " Отивам в Асикс Арена".

Де да можеше, както е казал всъщност Ювенал, във всяко здраво тяло да има здрав дух... (Леко перефразирано това е изразът, чиято абревиатора е ASICS - Anima Sana In Corpore Sano") В тази сделка обаче нищо чисто и здраво не виждам - ни дух, ни телесата Ганеви и Кралеви... А за опита да се изличи от паметта на хората, че някога имаше и фестивали и универсиади и наистина масов и народен спорт, просто не ми се говори! Боли...

абревиатУра, сори - телефон...

Тази сграда много отдавна вече не е спортно съоръжение!!! Там се помещава бар SWEET, който в момента си разширява присъствието по протежето на цялата зала.

За да дава тези пари Асикс трябва да продават 10000 чифта маратонки - което е невъзможно.

може може н разсипаха цялата икономика дето изкарваше и се издържаше за даи подхвъррят трохици клякат освен бензиностатанции метанстанции ще ги избие от където с .

Ганев е винаги там където има гюведж. Типичен ганоьовец е.

Това е пълно безумие на тези трима нахилени тъпаци родом от незнам си къде дошли София без да знаят историята на градът и тръгаоли имена да сменят.Та нали тази зала си има традиция кога е построена защо ама кой да ги гледа тези неща само далаверата им е в главата селяндури.

Чудесна новина наистина, след години разруха, най-накрая да оправят тази иначе хубва зала. Всеки ден минавам покрай нея, и като гледам до къде са в момента, не виждам никакъв начин залата да е напълно готова дори до края на октомври. Там не кипи особено интензивен труд, както е нормално тук, 10-тина човека чоплят нещо....

Прекрасна новина. От много време чета само за побоища и други лошотии. Искам новините да ни радват. Няма никакво значение как се казва залата. Беше от много ама много години руина. Сега ще се ползва, децата ще спортуват, няма да ни е срам, като погледнем вътре. Браво и още такива, а че има ревльовци за всичко и оплаквачки голяма работа. Те са за фон.

Сигурно "Ролекс".Та затова са харизали залата за без пари и след ремонт. По Брошошки.Хвала. Ало Цацаров, я се таковай-самосизирай и ги погвай. Разбазариха държават. Май някой ще се къпе следващите пет години само с мъже.

Аксис, асикс, все тая.

След като не може с разни мантри и заклинания да се изтрие от паметта на българите ,че България е имала един период от своята история когато е била световна сила в областта ,на спорта и културата.Период когато на европейски,световни и олимпийски състезания се брояха "само"златните медали ,защото среброто и бронза бяха дузини.Та този период трябва да се забрави.Да се забрави ,че България е била домакин на световен младежки фестивал, на две лятни студентски универсиади и една зимна.За европейски и световни първенства не говоря

Зала"Фестивална" ще се казва Асикс Арена, а Цецка Цачева - Мама Леоне.

Хайде стига с тия арени!Видяла жабата,че подковават коня и тя вдигнала крака.

Е друго си е да се руши пак да се мърмори "няма ли кой да и направи ремонт". Сега като и направиха ремонта пак недоволни, името сменили, е не бе фестивална нещо по социалистическо, всичко с времото си.

Защо е необходимо да се сменя името ? Да се обнови- да , но да смените името на тази зала, която е емблематична за столицата , просто нямам думи.

Защото вместо 100,000 лв от нашите данъци да се дават за поддръжка, сега Любо Ганев ще ги дава.

От къде ще ги даде той бе тъпак виждал ли си го някога да дава пари за нещо че даже и за благотворителност той ако може само ще взима.

Залата е построена за 9-тия Световен фестивал на младежтта и студентите,открит 28.07.1968 година и тя трябва да носи името "Фестивална".Както зала "Универсиада" ,построена и завършена през 1961 година за студентската лятна универсиада през същата година.Някакви си там порнографски имена на порно фими нямат място в разните му там арени.Това да не е древен рим.Много е неприятно когато парвенюта,които още не са изстъргали калта от обувките си вземат решения за такива емблематични построики

Е и голям проблем че сменят името, а иначе беше чудо и приказ. дори и за склад не ставаше.

Специалист???????Името е символ

Много турско ми звучи тока име.

Турски е празът на ходжата, дето ти е зад голлинията!))))) Името на марката идва от латински - анима сана ин корпоре санум, което в превод значи здрав праз в здрав дундьо))))

И са японци хората!

Много арени много чудо, ей... Само Фестивална не бяха продали, сега и нея...

Е, само името са продали, т.е. това си е чист рекламен договор. Парите ми се виждат малко, но във волейбола има по-малко пари от футбола и сигурно 100,000 лв е добра сума за година. Аналогично във футбола дават по 1-2 милиона.