Пуснаха патета в езерото на Борисовата градина

Пет зеленоглави патета ще бъдат пуснати да живеят в Езерото с водоплаващите птици /срещу детската площадка/ в Борисовата градина.

Обратно в новината

Коментари - Пуснаха патета в езерото на Борисовата градина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С патетата как да е, но керкенези? Керкенезите (ветрушки) са соколи, които се хранят с дребни пойни птици. Мястото им не е в градските паркове. Живо врабче, синигерче или кос няма да остане. Кой идиот реши, че трябва да бъдат пуснати там!

патета -обречени са ..Освен ако няма денонощна охрана..

Голяма новина. Аз още откога си пусках патката в езерото.

Този уикенд, най-късно другия, някоя ромска фамилия ще сложи на софрата си деликатес - патешко магрЕ.

Преди много години ,по времето на "тъмния " и както се полага човеконенавистен социализъм ,в езерото "Ариана" бяха пуснати лебеди,цветните фонтани светеха и в такт със музиката ,която звучеше , а цялия периметър на езерото беше осветен със скрито осветление.Беше красиво.В друго езерци по-навътре в парка,/ ама не онова с лилиите/ , а друго близо до него бяха пуснати патета , които май ги изядоха.А когато ремонтираха бул."Ленин", от "дивата "част на парка ,в комплекс "Ленин" през зимата навлизаха сърни , за да пасат трева, там където минават под земята тръбите на парното , а снега на повърхността се разтопяваше.Това сега това звучи невероятно.

"Спасителен център за диви животни в Стара Загора" - какви точно спасители тези, като са пуснали горките патета в центъра на най-пренаселения град в БГ. Толкова ли нямаше някое диво местенце, да ги пуснат там. Животните не са играчки.

Пате на английски е ДЪК... от там ли идва Fun-Duck-ва?

Ех, а ни се надявахме преди патетата да пусна ток в подлеза на бул. "българия",ул."Нишава" срещу 126 -то СОУ "П.Тодоров". Ама щом са пуснали путетата,няма какво да дъзразяваме,това е приоритет. А по повод "София диша",нека първо забранят в ж.к. Белите брези" кръчматга Двете халби да гори дърва и дървени въглища денонощто,защо това е жил. зона и неможеме да си отвориме прозорците. Ало, до кога ? Има ли пилот ? С.О.С. ?!! Къде гледате ? Знайте, ще дойде видов ден и патета няма да помогнат. Народа е бесен вече.

Патетата трябва да се пазят от населението , което изяжда всичко живо, краде отвсякъде, бере желязо, разрушава, унищожава и откъдето мине трева не никне!

Горките животинки, циганите ще ги изядат.

Нека първо пробват с гумени патета и ако оцелеят те тогава да жертват истинските! Дано има насочени камери към езерцето, че да се посмеем на записите някоя вечер.

Клошарите ще се зарадват а също и ромите!

Ромче, край езерото: Я-я каква манджа плувало тамм-мм!!

Е, де ги тия патки ли ...пуйки ли, че в "маалата" вече се раздават номерца за ред.

Предпочитам да пуснат путета..

Ех вечерята се задава.

Браво! Старите софиянци помнят, че в това езеро имаше лебеди и патици. Казваше се Езерото на лебедите. Хората водеха там децата си и хранеха птиците. Имаше постоянна охрана от едни дядовци с ленти на ръкавите. Горното езеро под Братската могила пък се казваше Езерото с лилиите и беше пълно с червени рибки. Колко кифли са заминали там за тия рибки... Браво!

видях покъртителна картинка, как мама-патица водеше седем патета през Цариградско шосе, преди моста на алея Яворов... стана мазало... и до сега като се сетя, лошо ми става Трябва да има някаква ограда

потриват мръсните си ръце

Абре-юбре -дубре, наши са паткитееее....

Да има за МангуДжери коледно меню

Хубава инициатива, но...как можаха да сложат тези високи дървени огради около цялото езеро! Губи се изцяло смисъла от него - когато минеш около езерото, или седнеш до него не виждаш нищо друго, освен една ограда!

Ами ако няма ограда тези патета няма да оцелеят 3 дни. Някои хора и оградата няма да ги затрудни. Тези "умни и добри" българчета които са се навъдили хора ппребиват ей така за кеф от боя.

Е можеше и да е по-лошо - да сложат плексиглас като на езерото Ариана.

Тези патици от години имат предвид парка. Веднъж даже видях че се беше излюпило и пораснало пате при лилиите.

Къде е майка му на това пате, че зареждам бакалията с прясно пуешко, ама и патките минават за пуйки:):):)

Който не може да разбере сарказма, си е негов проблем. То болшинството матрял е с такъв манталитет, а ние ще радваме естетически 5-те % останали свестни хора у ченгене маале-то, наречено Булгаристан!!!

Дано оцелеят и да се размножат, милите паточета.

Сложете им денонощна охрана...да не стане "Мисия Лондон"2...

С патета и без патета, боя в Борисовата градина си е - бой.

Циганите ъъъ ромите..... ще ги изядат веднага! Гаранция!

Хубаво би било да има патета. В детството ми имаше, всички много им се радваха. Опасявам се, обаче, че недобросъвестни граждани и гладни цигани ще им видят сметката.

Преди патетата да пускат,нека хванат биячите в тази градина. Нека има първо сигурност и спокойствие,пък патета и гъски след това. Приоритетите,другари !

А щуки кога?

Имам приятел в Германия, живее там почти 30 г.Градът е богат и красив.Диви зайци са тичали свободно, преди да дойдат румънците и българите за да ги изядат.

все още е пълно със зайци!

Нашествениците ги изядоха в Тиергардън

още си тичат, даже на летищата живеят, не са изядени всичките, хаха!

Хубава идея, но на практика - трагична! За има-няма седмица ще бъдат унищожени - я от ултра-мега-хипер безмозъчния БГ гений, който ще иска да наджапа в езерото и да гони патките, или от кучетата на същия този гений, които си се разхождат свободно без каишка! За съжаление хубавите идеи в БГ не виреят.

селяндурите, заселили се в София ще ги ловят за храна. Няма да изкарат и седмица....

Да пренесат малко патки от Южния парк :) , че там са в изобилие :)

Веднага ще бъдат изядени!

Бездомните кучета ще се облажат един ден.

Що си мисля, че няма да са бездомните. А по-сокро някой стопани нарочно ще насъскват кучетата си, за кеф..

Докога ли ще оцелеят? Нека залозите започнат сега!

Ще ги уморят в най-скоро време или ще ги изядат.... горките животинки!

100% зеленоглавите ще ги изядът :)

Горките животинки... София вече е населена с простаци, които най-много да ги измъчват. Някога в детството ми имаше патици в Парка на свободата, хората ги хранеха, радваха им се. Сега обаче ще се намерят и други, нехора...

В Южния парк патетата са си живи и здрави, даже се увеличават. Нека и в Борисовата градина да се развъдят

Да, и аз си спомням за това време. Беше красиво и спокойно. Водеха ме като дете там и на горното езеро със червените рибки и лилиите. Нямаше огради, нямаше напушени от анаболи мутри, нямаше и разпасали се цигани.Всичко отиде по дяволите, сега се опитват да възстановяват това което разрушиха. А мошеше всико това, а и не само това да бъде запазено или опазено.

БОРИСОВАТА ГРАДИНА , а не парка на свободата настанен наготово ,и който предстои да бъде унищожен ....