Солени изравнителни сметки за парно в София, 44% ще доплащат

Отоплителен сезон 2016/2017 е бил чувствително по-дълъг и по-студен в сравнение с предходния, което го прави и по-скъп за софиянци с 15%.

Обратно в новината

Коментари - Солени изравнителни сметки за парно в София, 44% ще доплащат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Топлофикация София е най големия рекетьор и то държавен! Газта падна с з0%,те вдигат сметките,че и приравнителни от по 200 лв,с кеф да ги разстрелваш тия... Крадливи боклуци!В Топлофикация София продължава да се краде поголовно на гърба на всички ни... Чудят се,как да изгонят хората от България!!!

А съм супер доволен. 100мм2 апартамент с 4 годишно дете. За годината съм платил 856 лева за вода и парно и имам да плащам още 92 лева за които си знаех щото ми си е вдигнало потреблението основно на водата. Винаги имам топла вода и винаги ми е топло в къщи.

Бравос! Струва ми се , че си подставено лице, мнооого доволно от дяловото разпределение! Спри да пишеш вече, моля те, късаш ми сърцето!

Статията е пълна с лъжи. Масово хората имат да доплащат големи суми.

живея в апартамент 110 кв. метра. Доплащането ми е 10, 53 лв. - в жк. Левски.

а нашето е 250 лв за същата квадратура.

Аз за двустаен апартамент доплащам 9.60 лв. По принцип досега не съм имал проблеми с Топлофикация, но това се дължи на коректното ползване на услугите им от целия вход, така няма изкривявания в разпределението, защото ако има крадци на топло, останалите ще плащат заради тях, при уж еднакво потребление по-високи сметки...

НА 49 % ОТ КЛИЕНТИТЕ ТОПЛОФИКАЦИЯ ИМА ДА ВРЪЩА СУМИ ПО-ГОЛЕМИ ОТ 10 ЛЕВА. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА СА ОПТИМИЗИРАЛИ ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ТОПЛОЕНЕРГИЯ. КАТО ПРИБАВИМ И ТЕЗИ С РАЗЛИКИ ОКОЛО И ПО-МАЛКО ОТ 10 ЛЕВА ОБЩО СТАВАТ 56 % ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ - Т.Е. ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ПОТРЕБИТЕЛИ ИМАТ НОРМАЛНИ СМЕТКИ. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ САМО МАЛКО НАД 4 ПОТРЕБИТЕЛЯ ОТ ВСЕКИ 10 Е ПОТРЕБЯВАЛ МНОГО НАД МИНАЛАТА ГОДИНА. ЧАСТ ОТ ТЯХ СА НОВИ ПОТРЕБИТЕЛИ ИЛИ ТАКИВА, ЧИЙТО ЖИЛИЩА МИНАЛАТА ГОДИНА НЕ СА БИЛИ ОБИТАВАНИ. ТАКА ЧЕ ИЗВОДИТЕ НЕ СА ТОЛКОВА ЧЕРНИ. НЕКА ПОГЛЕДНЕМ И МАЛКО ПО-ПОЛОЖИТЕЛНО

НЕКА ПОГЛЕДНЕМ ТОЗИ ПОРЕДЕН ПЛАТЕН ОТ КЛЕПТОКРАЦИЯ-СОФИЯ И КЪРЛЕЖА ТЕХЕМ КОМЕНТАР НА ЕДИН СЛЯП Наблюдател.

Не зная кой Ви е научил да пишете и четете, но явно не Ви е научил да смятате: 44 < 49 ; 44 < 56 Кое не е вярно от това, което съм написал. Лично аз ще доплащам и знам още преди да отчетат тази година, че ще доплащам. Проблемът основно е в неизрядни съседи, когато се появяват големи разлики. При нас имаше такива, но ги хванахме.

За мен означава, че хората стоят на студено. Това ли наричаш "оптимизиране на потреблението"?

Не, за мен не означава това. Например аз ще доплащам защото съм изразходвал повече от миналата година и това го знаех още преди да отчетат тази година. Това се казва да потребяваш толкова, колкото ти е необходимо, а не всичко да е максимално отворено, а да държа прозорците постоянно отворени, за да се охлажда.

Фалит, одит, съд ...

Месечното плащане на фирмата за дялово няма нищо общо със задължение да се засича всеки месец потреблението, нещо, което не се извършва никъде, а просто бе прието преди 2-3 години годишната такса, която е 8 лева на точка, да не се плаща веднъж годишно (18 лева за гарсониела, 24 за двустаен и т.н.), а да е всеки месец по лев-два, за да е ум по-поносимо за най-бедните потребители. Макар че дали ще платиш 20 лева на куп, или всеки месец по лев-два едва ли е от значение дори за най-бедните.

Имам топломери с дистанционно отчитане, за което си плащам такса всеки месец. От изравнителната ми сметка се оказва, че трябва да доплатя 280 лв. Може ли някой да ми каже защо са тези топломери и такси всеки месец.

е, това вече е нахалство! Жалба до топлинния счетоводител, топлофикация с копие до КЗП и федерацията на потребителите.

И аз съм така, но имам да доплащам 190 лв. Това мисля, че е така защото за да ти отчитат дистанционно трябва 90% от блока да са с такъв тип топломери. А ако са със старите... на които батериите им още държат ще има да чакаш докато спрат.

Таксата е еднократна за целия сезон

Ежемесечните не касаят дистанционното отчитане