Изработват визия и нов ОУП на София

Столична община даде старт на подготовката за работата по актуализацията на Общия устройствен план на София чрез инициативата Визия за София.

Обратно в новината

Коментари - Изработват визия и нов ОУП на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предвоенна София се е отличавала като зелен град с широки тротоари за пешеходци, много трамваи, разкошни осветителни стълбове и прекрасни фасади. Нима не виждаме, че днешна София пък представлява пълна нейна противоположност град, окупиран от хаотично паркирали върху разпадащите се тротоари автомобили, стари и ронещи се фасади, ръждясали осветителни стълбове и почти пълна липса на естетическа градска мебел (пейки, кошчета за смет, павильони, стълбове за обяви). ЗАЩОТО СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НЕКОМПЕТЕНТНИ И КРАДЛИВИ СЪЩЕСТВА, А НЕ ИСТИНСКИ ХОРА

Правителство на мафията, кмет на мафията, гражданите - слуги на мафията, защото си траят.

ИЗТРИХА МЕ демократите от дир.бг.... Бойко е БОГ, нали? Плаща ви.

Витоша! Каква визия за София, ако Витоша е само крайградска зона? Витоша да стане лесно достъпна и много строго пазена! Да бъде изградена добра комуникация със София; да бъде развита легловата база, но не скъпа и луксозна, а с добър туристически стандарт; много строго да бъде охранявана (всяко нейно камъче, растение и живинка) както нормативно, така и реално.

долу ръцете на чиновниците от визията на града, тотално неспособни сте да направите каквото и да било хубаво за града, от прекрасен град столица София се превърна в село с натрошени бордюри и тротоарни плочки и нагънати улици от как самоковската селянка е кмет, а и ББ преди нея. Никога София не е изглеждала толкова зле, ама никога. Не говоря за трафика и селянията по улиците, а за инфраструктурата, за общата визия на града. Крадене, назначаване на роднини на работа и така. От регистъра БУЛСТАТ се вижда, че в Столична община работят на трудови договори 1285 човека и още толкова на граждански договори. Ето това е визията на Фандъкова - всеки роднина чиновник.

Ей аззз, дай си адреса, та да ти набутам една зона за паркиране, та да ти свалим напрежението.

Парички за сиренце се търсят. Бездарници сте всички...без дипломи и с опит- натрупан през годините, които ви бяха нужни окончателно да съсипете София/България

Ееех прекалихте го бе гербери! Пак ли ОУП?! Ааа за да може групата в СОС на ГЕРБ да пообслужи собствените си финансови интереси и тези на мутрите! А и проектантите са супер - небеизвестните некадърници от софинвест - ужас!

Скапан, прокажен град, един бял ден не видяла тази държава, откакто са те набедили за столица.

Наложително е да се влезе в жилищните зони-например ж.к. Белите брези. Тук нищо не е направено за тротоярите и улиците.Всичко си е от преди 30 години. Асфалта по ул. "Битол"-кръпда до крупка,дупка до дупка.Няма нормални тротоари и нищо не се прави. Стига с тези "визии" и измислени мероприяти от рода на София диша. Какво диша като под прозорците ни е разрешена кръчмата-Двете халби,които постоянно готвят,пекат и пържат на дървени въглища. Неможе да си отворим прозорците. Това е пълно безобразие и лицемерие да се говорят разни купешки фрази. Първо направете така,че в тези жилищни зони да можеме да живеем нормално. Влезте в кварталите,оправете улиците и тротоарите,забранете дървените въглища и сръбски скари. Това е истината и това е акцента на деня. Другите неща са вторични. Неика има приоритети и да се решават най-наболелите въпроси. Пишеме на Апостол -Кмет на района,ама той нехае. Ден да мине,самун да замине.

Да интересна динамика ще се наблюдава,както казва кметицата. Ще се изредят "о-о-о-громните" инвеститори,които просто ще си "заплюят" парцели ,в която част на града си пожелаят, може в парк,може по средата на някой централен площад,просто каквото и където си пожелаят, а след това тяхните желания ще бъдат отразени в ОУП-а

да изработват визия и нови ГУП за Рим и Ватикана. София е интересна с историята, а не с текущите видения на корумпираните представители на семейства Калинкови . Ако е необходимо за бизнес дела - да се захванат и да бизнесменстват в бившия Северен индустриален район. Кой им е разрешил да строят небостъргачи в подножието на един от символите на София - Витоша? Това щели да бъдат новите символи на София! ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА.

Поправете си грешната година под снимката.

Останаха ли свестни хора да и вярват на прантия-та от Белчин?!?

Познат трик, многократно повтарян от Фандъкова - очевидно с успех засега. Щом някъде из София назрее обществено недоволство от поредната простотия - нейна или на екипа й, тя моментално се намесва, взема отношение, разпорежда проучване, евентуално посочва и наказва някой виновен, за да демонстрира загриженост и отзивчивост към общественото мнение. Резултат от това, разбира се, няма - освен, че се издига още повече в очите на слепите си поклонници с помощта и на услужливите медии.

ee, недоволството е платено и планирано - така се постигат няколко цели - народът е доволен, че се реагира, предприемат се действия за прекрояване на плана според последните хрумвания на властимащите, преразпределят се и се усвояват нови територии, народа рупа пуканки до следващата поръчка....

Поклон пред кмета Фандъкова за огромните и неуморни грижи за превръщането на София в една потънала в нескончаеми разкопки и мръсотия София.Сринатите предприятия и разбитата столица ще се помнят във вековете. Най ще се помнят улиците превърнати в мигрантски гета и воя от джамията. Да!!!Всичко това ще се помни поколения наред.

А стига де, сега проектите и на визията ли ви трябва да отговарят?

би трябвало да го направите, а сега го правите понеже напълнихте си търбусите, та вече можело... след като София нацвъкана с малки кооперацийки с по един вфод и тесни булевардчета, нито има широки тротоари, нито има ленти за велосипедисти както трябва, а ен на пътното платно, една пълна селяния, а не европейска столица. Трябва да бъдеш много голям враг на народа си, за да докараш столицата до такъв вид.

Щом целта не са парите, защо стикерът за ПЪРВА кола на живеещите в тези зони не е на символична цена, колкото да покрие разходите по отпечатването му? Приходи така или иначе ще има зарад ползващите зоните!

Поклон пред кмета Фандъкова за огромните и неуморни грижи за българската столица! Гордеем се с теб и ГЕРБ!

Леко с лизането, да не се задавиш...може да не ти го признаят за трудова злополука...

Само заслепените от злоба наши врагове не забелязват тоталното преобразяване и възраждане на София от кметовете Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова! Съграденото от ГЕРБ ще пребъде във вековете, за да радва и идните поколения!

За по-добра визия не може ли като точка първа да се измият улиците. Кочина пълна

Това според езика на управляващите е "готови сме да изслушаме вашите финансови предложения и да ви разрешим да строите каквото си щете"

Крайният хоризонт,ли? Даноооо,ще има да се прескачаме в нескончаемите ти ремонти. ЛЕтоска ремонти, пролетес-ремонт на ремонтите. Важното е да се прибират париците.ГЕРБаджии нищо не правите залудо.