Нови еко автобуси пускат в София

Нови еко автобуси, които тръгват по линиите на градския транспорт в София, ще бъдат официално представени във вторник на площада пред катедралния храм.

Обратно в новината

Коментари - Нови еко автобуси пускат в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..a личните дизеляци и отрошляците на запада, кога ще ги заменят, че вече не се диша от това пърдене под одялото .....

Звучи ми като газова камера за бедните европейци

Истината е, че много малка част от замърсяването в София е заради МПС. През зимата, когато замърсяването е 5-6 пъти над нормите, под 5% от замърсяването се дължи на МПС. През лятото, когато замърсяването е в нормите, замърсяването от МПС-тата е около 25% от максимално допустимите норми, а замърсяването от неизмитите улици, е два пъти по-голямо.

Очевидно е, че ще има глоби за България заради замърсяването на въздуха, което идва основно от отоплението с твърдо гориво през зимата и от неизмитите улици и тротоари през лятото. Ако ще и всички МПС да се спрат от движение в София, то замърсяването ще си остане на практика същото.

Ами да, оФците като тръгнат пеш и по голяма пушилка ще се вдигне ама луд умора нема - само се поти...

Защо тогава и и през лятото смърди на изгорели газове, аааа?

И след като толкова удобно сте преписали опорните тояки на ВМРО бихте ли си направили труда да проверите на колко лв./км. ще вози концесионера и за колко вози СКГТ в момента? И ако си го направите може и да сметнете на какава загуба за СО е тази концесия и как с парите от нея можеше да се закупят същата бройка автобуси, но не от Турция.

3лв за концесионера със собствени автобуси срещу 3.06 за автотранспорта с автобуси купени от общината малка разлика а ма не