Строителството на метрото затапва бул. ”Президент Линкълн”

Променя се движението заради строителството на столичното метро от метродепо "Земляне" до ул. "Монтевидео", съобщиха от Столичната община.

Обратно в новината

Коментари - Строителството на метрото затапва бул. ”Президент Линкълн” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не разбрах какво общо има метростанция Земляне с бул монтевидео?

нищо не е започнало на Ботевградско шосе. Може и да започне след 2-3 години, нямало финансиране. Копае се за метрото някъде по средата, на бул. Владимир Вазов, до моста Чавдар, който пък от тази сутрин отново е в ремонт. май ще трябва да прелитаме.

Сега иди-дойди, лято е и няма голям траф. Обаче от септември ще стане якото мазало, а и като зма, че ще го мъчат това поне до март, този квартал реално ще бъде блокиран. Няма нито едно читаво алтернативно тарсе за тоя трафик между "града" и кварталът. Пак се осраха, нищо не мислят като хората..

Ами напъни се малко и дай предложение

Метрото вече стигна до бул."Монтевидео". Имам питане до кметицата: Вече 17 (седемнадесет) години кметовете на кв."Овча купел" обещават, че ще почне ремонта на бул."Монтевидео", а г-жа Фанкъкова тази година обеща два пъти, че ремонтът ще почне. Последното обещание бе, че ремонта ще почне от 15 юни, ... е а днес е 26 юни. Г-жо Фандъкова, ще стане ли това докато сте кмет или ще се надяваме всяка година и ще Ви благославяме?

Трябва да си трашен ръпанар за да не осъзнаваш, че ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ СТАНЦИЯТА ПОД БУЛЕВАРДЪТ А ЧАК СЛЕД ТОВА ДА СЕ НАПРАВИ И ТОЙ. Ремонтът на монтевидео в кварталът си го направиха по график както беше планирано и сто пъти се повтори за идиотите, че първо ще се направи станцията.

Прав си, но съвсем отделен е въпросът, че вече беше проведен конкурс за избор на изпълнител за останалата част от Монтевидео. Тя включваше и ремонт на част от ул. Боряна, който е вече направен. В проекта обаче за останалата част от Монтевидео не беше предвидено кръговото кръстовище при метростанцията. Добре, че се усетиха овреме, че иначе щяха да правят два ремонта на един и същи участък в рамките на 2 години

г- н Александров, ние от бул.ИВ.Гешов вече пореден мандат се надяваме на надлез, но както виждате тапата по булеварда до България не ги трогва. Важно е,че циганските каруци от гетото си имат булеварди. Успех в надеждите

Съвместна жп спирка и метростанция за линията Перник - София има вече на Централна гара. Защо трябва да има и втора такава?

Ало кметице съвземи се...Такава лудница е, че просто нямам думи пътуваме по 2 часа за работа и за толкова се връщаме за по 2 лева билетче в мръсни и горещи автобуси и то в неактияния сезон. Автобусите са разредени пълна лудница и пиле неможе да превръкне! Ах защо изборите не са сега! променете организацията

Голямо псуване беше днес :) Но за сведение на посрещачите, плюещи кметът - 3 месеца ще го изтраем, няма да свърш светът но метрото ще е безценна придобивка. Така че, моля селяндурите и коуноидите да не квичат. Метрото им пречи, асфалт не яли и така на татък... Аман от аборигени.

Аз като минах към 9 без нещо имаше регулировчик на светофара и ситуацията беше добра.

Това не е тапа, а поредния бътплъг, който Фъндъкова ни поставя за кой ли път най-безцеремонно.

Ти какво искаш, да дойде у вас и да те пита ли?

Добре де, метрото е улеснение. Струва си временните неудобства. Но толкова трудно ли е да се качи една графика ли ще е, схема ли нагледно да се видят ограниченията? Око да види, ръка да пипне - народът го е казал!

ПОНЕЖЕ СЪМ ОТ ПРОВИНЦИЯТА ДА ПИТАМ НЯКОЙ ОТ" ОВЧА КУПЕЛ" - ЗНАМ МАГАЗИН КАУФЛАНД НА КРАЯ НА УЛ."КРУШОВСКИ ВРЪХ" НО НЕ СЕ СЕЩАМ КЪДЕ ЩЕ Е ТАМ НАЙ-БЛИЗКАТА МЕТРО СТАНЦИЯ, МОЛЯ НАПИШЕТЕ МИ.

Между Кауфланд и булеварда.

https://link

https://link

Всички коментират името на улицата, а някой светна ли се, че май е най-добре да затворим овча купел като цяло, пък нека живущите са си самодостатъчни. Прекрасно е, че ще има метро, обаче организацията на алтернативните маршрути е навна на нула. С нетърпение чакам затварянето на "Монтевидео"... Далли ще е взимане на отпуска, макар че никой работодател не би толерирал това, или ще излизаме на борсата..., а може да си помечтаем за въздушен транспорт ;)

jingiby

Преди се казваше улица Обиколна, а сега стана булевард Линкълн. Простотия до шия...

Понеже Линкълн е обикалял много...

По-вероятно да е, щото там има доста от тъмнокожите българи и служи малко като граница между двата щата /квартала/.

Обиколна е стария път които излиза на Житница. Линкълн е 4-лентовия булевард които излиза на бул. Овча купел. Името е от както бълевардът е построен - едиственото място на което то е сменено е от Обиколна до околовръстното.

Което е 4/5 от дължината му. Но по-добре Линкълн отколкото Хашим Тачи примерно.

Кога пък сме имали президент с името Линкълн, че да има и кръстен булеват на него?!?

В Чикаго има улица Алеко Константивнов. Що да няма улица Президент Ликълн в София ??

Да де, ама Алеко Константинов е ходил и е писал за Америка, а Линкълн със сигурност не е идвал в България. А и в сравнение с малката задръстена улица, наречена Джордж Вашингтон тази се е направо "Авеню"

Не мога да си обясня какво се случва с тези новите имена на булеварди и улици...с поставянето на паметници... Повтаря се същото, което беше през соц-а. Тогава всичко беше 'Москва, я люблю тебя', а сега е 'Ню Йорк, Ню Йорк...' Не се ли разбра, че това отношение към света не води до никъде. А каква велика култура сме... само трябва да се осъзнаем. НО... О, неразмумни Юроде...

Интересно име.