6-ма лекари на съд за смъртта на родилката Деяна

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу шестима лекари от две болници за смъртта на 19-годишната родилка Деяна Георгиева.

Обратно в новината

Коментари - 6-ма лекари на съд за смъртта на родилката Деяна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майко мила, едва на 19!

За мое съжаление трябва да призная от личен опит,че в България докторите са една от неразбиваемите мафии. Голяма част от тях са безскруполни, безчовечни ,алчни и дори да са кадърни и да могат да помогнат няма да го направят. Въпросното забавяне най-вероятно се дължи на това,че са казали,че искат определена сума и семейството е поискало време ,за да я събере, защото често искат непосилни суми . Никой не е казал на семейството,че губенето на ценно време застрашава живота на това младо момиче. Има достатъчно показатели и методи за диагностика на сепсис. Това не е нещо непознаваемо и неразгадаемо. Жалкото е,че няма да ги осъдят, защото няма да се намери някой, който да каже истината в експертизата. Адвокатите ще подменят и подкупват вещи лица и накрая....жалко за момичето.

А тези, които участват във взимането на решения в хода на съдебния процес да четат внимателно експертизите и протоколите, представени при разследването, за да няма несправедливо обвинени. Несправедливото обвинение срещу хора, ежедневно спасяващи човешки животи, също може да представлява риск за живота на несправедливо обвинения. Хирурзите не са крадци или насилници с множество криминални регистрации или предходни присъди. За тях съдебното обвинение е голям удар, допълнително увеличаващ стреса в тази и без това толкова стресова професия /хирург/. За пироговци няма нощен сън - те винаги са на разположение. А ако ги натисне умора в хода на няколкочасова операция - не могат да хвърлят ръкавиците и да кажат: "искам да поседна за 15 мин." Въобще колко хора са наясно с това: "Що е то трудът на хирурга?"

Въпреки демографската катастрофа, в която сме, родилките са притиснати да плащат допълнително и то не малко за раждане. Ако не можеш да платиш - господ да ти е на помощ. Плащайки, гаранция че към теб ще се отнесат с необходимото внимание няма. Изписват те на 3тия ден и ... И това е система, не е единичен случай. Медиците се оправдават с ниските заплати, младите жени нямат пари, държавата за най-удобно си затваря очите. И държавата трябва да се съди за всяка починала родилка.

Ако след писмен отказ от оперативно лечение от страна на пациента, някой лекар все пак го оперира, тогава лекарят вече е отговорен за нарушаване на правила, процедури и лечебен протокол. В "Пирогов" са действали според изискванията на протокола.

Защо след като е очевадно че проблемът е бил акушеро-гинекологичен е трябвало да го решават хирурзите. В Пирогов има специалисти гинеколози. Със сигурност е взето и тяхното мнение и то би трябвало да е решаващо.

Взето е мнението им и то е било подвеждащо. Въпреки това, гинеколози от "Пирогов" не са подведени под отговорност. Защо? Нали и те са участвали във взимането на решение за изчаквателна тактика. Дали, защото момичето е подписало, че не желае да бъде оперирано? Тогава и хирурзите не могат да бъдат подведени под отговорност. То и не им е позволено да пипат матка!

А известно ли е на прокуратурата, че пациентката е подписала в "Пирогов" отказ от оперативно лечение преди извършването на лапароскопията. Затова лапароскопията е била диагностична. Иначе би било нарушение, щом тя самата се е отказала писмено от оперативно лечение. Има го черно на бяло в протоколите.

Ти, "някой си" докторе, като се толкова информиран и имаш категорично мнение, защо не се подписваш с името и званието си?! Или просто, някой от обвиняемите ти е приятел и потвърждаваш поговорката за гарвана и окото му?!

Аз мнение не изразявам. Само цитирам факта: има писмен отказ на пациентката от оперативно лечение. А обвиняемите наистина познавам. Отлични хирурзи са и отговорни личности, спасили хиляди човешки животи. За голямо съжаление, обаче, в случая с Деяна не са имали право да продължат операцията. Първо, защото не са гинеколози, които имат законното право да отстранят детероден орган в случай на необходимост и второ, заради писмения отказ на жената от оперативно лечение.

Тия шестимата сигурно вече са взели някоя награда от "отворено общество", бих и другите. подобни чужди агентури

Хирургичният екип от "Пирогов" няма вина. Хирурзи нямат право да отстраняват детеродни органи на жена във фертилна възраст. Лапароскопията е трябвало да се извърши от гинеколози. И не мога да разбера защо двамата професори и доцента повикани в качеството им на републикански консултанти по време на лапароскопията, не се споменават с титлите им. Или още преди да се е произнесъл съда, те са лишени от научните си звания?!

За да не осъдят никого са се захванали с шестима!

6-ма Некадърници, които нямат работа в нито една болница оттук нататък! Срам!!! Безобразие!!!

всичко е изтрито с баданарката, след още 10 г. може да ги осъдят условно , да продължават да убиват

Престъпни и безотговорни негодници! Жалко за младата жена и сенейството й!