Опасна ли е водата в Първомай?

Жителите в Първомай не ги е страх да пият водата от чешмата, след като бе открит уран в три водоснабдителни кладеца в общината. Проблемните извори са спрени.

Обратно в новината

Коментари - Опасна ли е водата в Първомай? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Навремето и за Чернобил ни обяснявяха, че нямя страшно , естественият фон многократно надвишава ефекта от нищожното замърсяване а дори един мръсник каза, че малко радиоактивност е дори понякога полезна за организма. Сега говорят по същия начин ,обаче стомната се счупи. Дано поне този път в затвора влезе който трябва, защото иначе за какво ги ручахме ...

България е много богата на радиоактивни източници. Някой задавал ли си е въпроса на какво се дължат толкова много топли извори? Пишещите нали знаят че всички български гранити имат собствено радиоактивно излъчване, често дължащо се на уранови включвания. Хайде огледайте се и кажете къде няма гранитни облицовки. Праха който се вдига от кариерите край градовете също често има радиоактивни изотопи. Хайде не се захващайте за сламката, като изпускате цялата картина! Ако трябва да се борим със замърсяването трябва първо да забраним работата на всички кариери в близост до населените места!!! Иначе установките за обратна осмоза не са чак толкова скъпи, спокойно могат да бъдат закупени по евро-програми и да осигурят изключително чиста вода на всички градове и села!

То хубаво - филтри, ама тогава ще ни се отвори работа да мислим по какъв друг начин можем да намалим населението.

За да ги е страх, трябва умствен багаж, с какъвто повечето жители на Първомай, вероятно не разполагат. "Дори се твърди, че водата от тези три извора, когато се влее в останалите, вече е с нормални качества, добави Димитров." Правилно - от три извора - три пъти по-високо съдържание на уран. А като се разреди - спада. А щом водата не е блудкава, значи в нея няма уран. Ех, дебилизирано население, ех дебили журналисти.

Всички дебилни, само ти хубав. Евала!

То не е важно дали ги е страх хората, а дали е вредно за здравето им... Уран-а може да се натрупа в организма и да причини проблеми след години...