Отпор в общината срещу референдума в ”Младост”

Общински комисии отхвърлиха искането за референдум срещу застрояването в столичния кв. "Младост".

Обратно в новината

Коментари - Отпор в общината срещу референдума в ”Младост” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

въпросните общински комисии да решат въпроса с паркирането в калта на голяма част от возилата , особено около новопостроените сгради и да определят местата за градинки около блоковите , а не тъкмо инициативни пенсионери оформят цветен кът и идват багерите и започва нов строеж -за сега няма представени проекти за оформление на пространството около блоковете и всеки си прави каквото му хрумне според личната си представа за красиво и полезно. За съжаление от добра инициатива често излиза и грозен кич.....

Вижте тротоарите и улиците на Младост от Окръжна болница до Околовръстното и ще се убедите каква е политиката на десните софйски кметове от 1992 та до днес 2017г.Като в тези години десните комунисти от Герб имат 3 мандата.Същата трагедия е и Бул.,,Хр.Ботев".Г-жо Фандъково гражданите на София не живеят в Метрото или само на жълтите павета.Необхдим ни е и въздух ,а парковете дават някаква гаранция за тов,зашото презастроихте полите на Витоша и свежият въздух от планината е блокиран.

Евала на кметицата на Младост. Главното архитктче да сезира прокуратурата и да върнат комисионните дето са ги взимали през годините, за да могат да намерят пари за въпросните обезщетения. Мафията разчита на бездушието и пасивността на електората. Когато хората не си търсят правата и не изискват са най-удобни.

..."постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към СОС е отказала....." Тая комисия е извършила реституцията на нивите по безобразен начин и сега ще се бори срещу всички здравомислещи жители на "Младост" . Архитектите изпълняват нейните решения - търсете истинския виновник за тъпотията с развалянето на облика на жилищния квартал. Но за паркиращите в калта возила имат вина архитектите, не са предвидили необходимите места и не са задължили инвеститорите да ги построят!!!

постоянна комисия по опазване комисионните и доходите на БАНДАТА феодали

Проблемът не е само на Младост, нито само на София! Трябва да се погледне положението в цялата държава. Редно ли е всички администрации, добрите универистет и големите инвестиции да са само в София? Кой човек би си зарязал семейството, родния град, а повечето случаи и къща, за да дойде в София? Хората го правят заради липсата на работа в страната, не защото София е ракошен град. Ако в страната имаше нормално функционираща икономика, имаше институции и работа, нямаше София дае така пренаселена, а провинцията обезлюдена. както едни идват в София, други пък от София се изнасят за чужбина. Всеки е преселник някъде. Проблемът е на всички и трябва да се погледне много сериозно на него, а не локално на парче.

са българите особено тези от селата. Купят си за 500 лв. една кола, дойдат в София и почват да командват - селянтдури. Що не комвандват в НюЙорк, Париж или Лондон и там са налазили. Затова аз съм там. Тато ми липсва за много неща - дето не им даваше да идват в София и др.големи градове. Кой от къде е.

"Кой от къде е. " А ти пък как отиде в Ню Йорк? Не беше ли от София, що не си седиш дома?

Селяни, ама най-си обичате като се връщате от морето да си напълните багажниците с продукция, произведена от същите тези селяни. Нали сте големи граждани, що не си купувате гумени домати от големите си хранителни вериги,а?

Не е важен само процентът на застрояване. Важни са още инфраструктурата и това какъв е обликът на сградите. Презастрояването е вредно за всички. Дори някой инвеститор да построи новия си грозен блок, как ли ще продаде апартаментите в него, като наоколо средата не е приятна за живеене - блок до блок, коли върху тротоара, липса на детски площадки, нередовно сметоизвозване, кал вместо треви площи, изпочупени тротоари и т.н. Защо трябва да се съсипва нещо, което за момента е опазено що годе? Господин архитекта като ни сравнява с Париж, нека да отговори КОГА МЛАДОСТ ЩЕ ИМА ПАРК? кога ще се реализира Източен парк? Градинките в Младост са единственото място за разходка, защото този квартал е лишен от друга такава площ! А какво се случва около Бизнес парка, някой дали ще дойде да провери? В работбно време е инвазия жестока - коли по тротоарите и тревните площи в квартала, защото в Бизнес парка има правила за тези неща и се спазва, но понеже извън оградата всичко може, кварталната нфраструктура се руши ежедневно, за смека на частната собственост!

То понеже панелните гробници са страхотно строително постижение, няма що.

Така е, но нужно ли е положението да се отежнява допълнително? И като е толкова кофти, защо се натискат всички да строят точно срещу и между тези панелки?

След като Младост не е презастроен, значи и Лозенец не е презастроен. Явно трябва да може спокойно да минаваш през прозореца у съседа, за да се брои застроено. А пък презастроено, явно никога не става, все има мегдан, докато може да забодеш карфица.

Примери хиляди, Здравков, не се прави на по-хитър от Дявола... Ето едни от най-фрапиращите - в карето между блокове 206, 207, 208 и 209 в Младост 2, са нафъкани 10 блока на по 5 метра един от друг и продължава ударно да се строи... Около Младост 2, новото строителство е безобразно... Всичко това върху старата амортизирана инфраструктура... Поради липса на паркоместа, автомобилите се качват в тревните площи, свалят пръстта и калта на асфалта, които се превръщат във фини прахочастици... Единственият правилен път на поведение е да се засилят протестите на гражданите до такава степен, че да се извършат радикални прломени в законите, правилниците и плановете за градоустройство, и да се изберат/назначат добросъвестни хора в общината, за да се пресекат престъпленията на мафията...

Искаш ли да ти купя парко място, че явно не се сещаш сам за това или т.н. полянка те устройва повече, че на теб ти излиза без пари?

Ти като си анонимен, си много отворен май? Само цъкаш минуси и хейтваш. Ми купи му на човек а едно паркомясто, щом си толкова щедър... И само да ти кажа, че по план старите блокове в Младост са си с прилежащи паркинги! Тези паркинг изведнъж 2010 се отнемат и почва по тях да се стои поголовно. Т.е. когато хората са си купували жилищата, паркоместа е имало и те са били заложени в четртежите към блоковете и узаконени! Сега да видим каква простотия пак ще напишеш в отговор.

Ясно се вижда - пипалата на октопода Крадлива Йорданка и сие все по силно стискат гушата на Иванчева. Но всъщност октопода най-силно стиска гушата на хората от Младост.

Да се инициира референдум за отделяне на Младост от София в отделна Община. Община Омуртаг има 15 хиляди жители и е отделна община , кв. Младост има към 200 000 жители, и НИКОИ-ЦИ ( никои не ги е избирал) в СО ще определят какво е добре за тях и както не е.

Утре напълно е възможно някой чобанин да пожелае да строи на пл. Батенберг или пл. Гарибалди, само защото имаЛ нотариален акт( или както се изразяват селяните нАтУрален акт).

А тоя архитект ,знае ли ,че в Париж са останали само туристите и чернилките, точно по тази причина.......алчни ,крадливи и ненаситни уроди......ей няма наяждане ,ей......

Йорданкешойн Фандък е време да бъде изритан! Спешно! София съвсем заприлича на кенеф!

Здравко, плевенска шушумиго, що не си мълчиш?

Престанете с ударното строителство в София. Не може цяла България да дойде да живее в София. Престанете да строите небостъргачи в София - те изглеждат отвратително на фона на 4-5 етажните жилищни сгради в София. Като искате небостъргачи съберете всичките в един район и го превърнете в сити.

Прав си. Ако трябва да се строи то да се разкриват нови квартали в посока Елин Пелин или Сливница. Не може София да стане 5 мил. човека в стария си вид.

Преди вие да се довлачители имате предвид?

Сигурен съм, че ако бяха избрали за кмет някоя от циганките, които метат в общината щеше да изглежда по-малко нелепо на този пост - районен кмет. Тази вероятно е невменяема, природно тъпа и с ужасно запуснат, нечистоплътен и отблъскващ външен вид.

Нормално да е такава, те и избирателите и са същите. Като ги види човек и лошо му става, а като им чуе малоумните приказки и аргументи, му иде да се обеси с какви глупаци трябва да живее около себе си. Кроманьонска работа.

Хаха, И аз смятам, че има още къде да се строи в Младост, докато колите не могат да излязат от квартала, защото ще е толкова задръстен, че фекалиите ще излизат обратно в таолетните :) С теб съм човече:) Зелени площи, майки с деца, я бегайте у село, там място, колкото искаш:)

Тоя верно ли сравни центъра на Париж с Младост... :)))

Здравко, ковро ненаситна , много ти порасна насрония газ! забил си езика в калната шахта на * и лъхаш на тиня!

Оставка, веднага! Крадлив боклук е този главен архитект, и той като предишният!

Предишният е за затвора! Този, този не е бил достатъчно дълго на поста за да придружи предишния. Този може и с оставка.

".....За какво презастрояване говорим, коментира той." Само тези ти думи са достатъчни, да ти се поиска оставката!

Хора от Младост, сърдете се на фризьорката която си избрахте.

Фризьорката има смелост да се опълчи на цялата мафия и има повече топки от всички останали посерковци. Тъй че ходи лижи гъза на строителната мафия и Фандъкова и парижанчето-архитект

Какво смелост и топки те гонят. Това е пълен идиот с най-глупавите идеи, използваща глупостта на избирателите и.

Неистова наглост. Цялата правна и административна система ни е слузеста и хлъзгава като храчка. Ти искаш правото да се прояви по някакъв начин, те мълчат, след това ти пуснат няколко витиевати изречения от които схващаш че битият е бит, а за другия ще се свикват комисии. През това време трябва да се лапка, братя и сестри, че заплатите - малки, а чаветата - гладни. И юруш!

Абе Главни архитекте ! Вместо да гледаш на кой какво разрешитнелно да издадеш и кое как да презастроиш,гледай какво става после.Дали някой е завършил започнатото строителство и какво е качеството на построеното/дори и да е само на 30-40 % от нужното/.Виж недовършените сгради.Там е истината, ако искаш да се доказваш като Главен архитект.Даването на строителни разрешения е лесно , но къде е контролът след това ? Там никъде ви няма.

пречат им, от общината искат хем пари да налапат, хем да скъсят живота на гражданите. Например, в Дружба-2, на ул.Мария Нейкова от десетина дни с машина изрязани много метри асфалт, но никой не се появява за да запълни тези изрязани ровове. Не е мръсници тези, дето не само не оправят улиците ни, с дупка до дупка, но и изкъртват допълнително, за да ни пречи да се движим?!

Хайде и този главен архитеткт почна да си изказва неподготвен. В Париж може да е 60% застрояването, но София си е София и Париж си е Париж. Исторически, София не е застроявана в периферията, а сега се набиват хиляди сгради една до друга без никаква прилежаща инфраструктура от страна на общината. За какво сравнение ми говори този "архитект" тогава?! Ей така хвърля числа без мисъл, като за малки деца.

На село е по-малко

Всички провинциалисти да се приберат по домовете си и няма да има търсене,следователно няма да има и презастрояване.Много е просто,но най-интересното е,че недоволните от "презастояването"са точно тези,преселили се от провинцията.

Много точно казано, а на всичкото отгоре и не зачитат частната собственост, мислят си че всеки е длъжен нещо да им даде и осигури, било то гледка, място за паркиране, за разходка, а не му стига на акъла, че като иска нещо, трябва да си го купи. Прост и нагъл народ.

А ти, столичанино, като дойдеш на море, къде паркираш? Или ако може да спрете на пясъка директно?

БРЦК

Мораториум срещу БЪДЕЩО 'урегулиране', завареното положение ще си остане. За какви искове ще бълнуват тогава?

При мораториум на строителството в Младост ще завалят искове към Столична община за около 15 млн. лв., коментира главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков. т.е. БЕЗ КОМИСИОННИ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА! Допускането на изработване на плановете го правим изключително деликатно, каза той. Арх. Здравков апелира да са прецизни при исканията за изработването на планове. т.е. С КОМИСИОННИ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА!

които са давали разрешителни за строежи в Младост, трябва отдавана да са в затвора, дипломите им да бъдат иззети и скъсани, имуществото им да бъде предадено за разпродажба. Това са врагове на София и на софиянци, вместо да направят поне нормална столица, те са създали кочина, срамота и паметник на подкупността си.

Kpюшo

О, моя родна София, ти с твоите 45% застрояване, как съм могъл да бъда заслепен от един Париж и да не видя красотата ти???

Брей!! Нещо умно да кажат в община Младост. Че от фризьорката вече ми писна. Ма гледам, че вече няма протести бе. Що? Да не спряха да строят? Или минаха изборите и вече няма кой да плаща?

сега се очакват решенията на САСГ по спрените от Иванчева строежи и сумите които ще плати СО