Близо 2,7 млн. лева събра Българската Коледа досега

С 900 хил. лева са скочили събраните до момента средства по инициативата “Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда“ само за 1 ден.

Обратно в новината

Коментари - Близо 2,7 млн. лева събра Българската Коледа досега | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Инициативата си е хубава и аз винаги се включвам с удоволствие,но в някои организации от бюджетния сектор това не се случва доброволно и колкото искаш дададеш,какъвто е смисълът на дарението ,а ... вие се сещате как,нали?Това е жалко,защото се прави с единствената цел -PR.

НА ОРЪЖИЕ БРАТЯ

Честито Раждество Христово!!! Коледа не значи коля (прасе или каквото и да било), а идва от латински календа (както и календар). Та за Българската Коледа... Който и да е патрон на това начинание, бих участвала, защото децата не заслужават да се политизира всичко. Не мога да гледам разплакани и унижени родители, които са гонови на какво ли не, за да спасят децата си. Ивсички, които пускаме своите левчета за кампанията, го правим не за Гоце и Гоцевица, а за тях - страданието им е нетърпимо предизвикателство пред нашата съвест. Контролът осъществяват и обществените медии и гледах безброй репортажи, които показаха излекувани деца, щастливи близки, новата апаратура за десетки детски заведения. И тъкмо това ме прави щастлива. Защото детската смъртност и детското здравеопазване са последна грижа на държавата. Но се оказа, че за нас са грижа и още каква. Всичко това, което ТВ показват е наше дело, а не на Гоце и компания. Ние го направихме. И, въпреки цялото си омерзение, ткрябва да сме горди, че сме помогнали. Хората, които правят подобни кампании, не са всичките мерзавци и хайдуци. Скоро бях в Цар Калоян и с очите си видях колко са благодарни хората на всичко, което получиха като подкрепа ат организации, БЧК, фирми и пр. дарители. Нали и това хората на България го направиха. И точно на Коледа този дух на милосърдие и съпричастност е най-силен и градивен. Въпреки всичко, подкрепете кампанията. Правим го за децата на България. Защото няма май кой друг да го направи.

Президентът щеше да направи много по-адекватен ход , ако поне вербално , поне в сферата на идеалното бе опънал ушите на своите съпартийци от БСП . Да бе направил едно облъщение по повод разрухата на големите болници , по повод срамно ниския процент он БВП за здравеопазване , по повод бягството на лекари и сестри от страната , което се развива лавинообразно . По повод на корупцията сред лекарите от хирургическите специелности , която де факто се насърчава от правителството . Да , ! Прависелството , давайки на системата толкова малко пари РАЗЧИТА на корупцията сред лекарите , за да крета системата . Ако всички арестувани с рушвети лекари се съберат , една голяма болница може сда се захрани с кадри . Вместо това продължава БГ Коледа - ще събере 2-3 милиона и какво ? Това са една към шестотин от средсвата , които сега , при този срамен процент от БВП за здравната система се дават . Президентът , в едно обръщение , да беше прокоментирал и НАМАЛЯВАНЕТО на процента от БВП за здраве от 4,32 (2006) на 4,2 % . Да каже Кои са нереформираните сектори , които дърпат много повече проценти от съответните им в страните от ЕС . Президентът да се изкаже и по въпроса за новото предстоящо ограбване на работещите българи - чрез задължителното допълнително здравно осигуряване от 3-4 % , което МАФИЯТА - тройна коалиция - се кани вместо в НЗОК да даде на 12 честни здравно - осигурителни дружества , ПОНЕ ЗАД ОТ ЧКОИТО стоят депутати . Това са 800 милиона лева от които до потребителите я стигнат половината , я не . А другото ще бъде за административни структури , които всяка от тези касички ще създава из градовете на страната , за тлъсти заплати , коли и контрольори .... За това да се изкаже президентът . Ж.Желев , на т.нар. Боянски ливади има смелостта да критикува своите . Ще я има ли Г. Първанов ??? Ще наблюдаваме ли пасивно как се руши здравната система , събирайки милостиня ?

Mili xoriza, ama tova sa 1mil.300 000 evro, kakshte gi prokontrolirame , kude shte izpolzvat tezi pari? kolko ima bolni deza? aide, smetnete, a za kakvi apparatyri govorime, che gi ima v lozenski bolnizi i tui nasam? ostana da otkrijat dostup i tova e .. verojatno polmilion shte slojat vuv djoba si, ili v najakakuv imot...

Да напомня,че празника се казва Рождество Христово. Коледа е народна дума,най-вероятно свързана с клането на жертвено животно и отбелязващо края на постите. Не приемам на Коледа да ми теглят ножа политически мошеници чрез SMS-и и други техники. Това ,което мошениците трябва да вършат с нашите пари да ми го прехвърлят повторно и да му вземат ДДС. А някой да си спомня новината за предстоящата приватизация на болници.Може би ще оборудваме тях,а за децата така или иначе няма да има.А агент-президента да даде отчет за всеки лев.

прочетох внимателно всико мили хора.дори и с прекалено преекспониране-тъжно е една страна пърна с милиарди да не може да осигри кувьози за бебетата и лекрства за техните братчета -или болни или здрави.няма апаратура ли...е как така има в целия свят но от БЧК я окародха и пр...и никой не търси какво става с всичките мошеници...нямало доказателства за осъждането на никога...ама не е така.елате да порчетет в чужбн какви неща стават и къде ходят разните мимистри и министърки...просто пачаври.всичките се абсолютни утрепки. но най-много боли да гледаш Бъллгарския Президент на Българската Коледа на фона на чалмата на мюфтията....Ужасно е и обидно за всеки един християнин по света...да не говорим за българите... Честит Коладе на всичик.Пишех и друг път и казах-не съм зле печеля добре и живея добри.в чужбина,обаче и никой не ми отръкъл дипломите и дисертациите.така и е редно.не са по-умни от нас.но живеят и работят и учат в далеч по-нормални общаства където всеки си знае ястото. а апаратите за болниците в нашите страни се продават на безкрайно ниски цени.как така не стига средствата...не разбирам..весели Празници мили сънародници

ЗА КОЙТО НЕ Е РАЗБРАЛ: ИЗЛИШЪКЪТ ОТ БЮДЖЕТА Е РАЗПРЕДЕЛЕН ПРЕДВАРИТЕЛНО МЕЖДУ ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ.ТЕЗИ ФИРМИ ЩЕ ИЗВЪРШАТ СЪОТВЕТНО НЯКАКВИ ДЕЙНОСТИ ОТ КОИТО НАШИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ ЩЕ ПОЛУЧАТ ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ,А ФИРМИТЕ ЩЕ ИНКАСИРАТ ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ.ТОВА Е ЦЯЛАТА ИГРА! КАК ТАКА НИКОЙ НЕ КАЗА НИЩО КОНКРЕТНО ЗА РАЗПРЕДЕЛЯНЕТО НА ТЕЗИ ПАРИ? ТОВА СА МИЛИАРДИ!! БИЛИ ЗА РЕМОНТИ И ИНФРАСТРУКТУРА.ДОБРЕ КАЖЕТЕ ТОЧНО КАКВИ РЕМОНТИ И ЗА КАКВИ ЦЕНИ И ОТ КОИ ФИРМИ ЩЕ БЪДАТ НАПРАВЕНИ? НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ.ХАРЧАТ НАШИТЕ ПАРИ КАКТО И КОГАТО СИ ПОЖЕЛАЯТ! МИНИСТЪР ОРЕШАРСКИ ОБАЧЕ КАЗА ЧЕ БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА БЕДНИТЕ СЕ Е ПОДОБРИЛО,ЗАЩОТО МИНИМАЛНИЯ ДОХОД Е НАРАСНАЛ С 40 ЛВ!!! НЯМАМ ДУМИ!!

Gotse,sergei,djado simu,etemkata,duagnc atanasov,lostov,filp ,palchev,nerezov,sha 1998 g bokluk do bokluk

Vsichko e hubavo.Zashto tozi kradec PARVANOV se slaga na vsiakade.

Срам. Чудесна кампания. 20% от даренията за държавата и следователно обръчите от фирми. Какъв процент отива към бедните оператори ? Според вътрешен човек - 50%. За децата какво остава не се знае - дано по 10 ст. за тях да има... Ако искате да помогнете не е това начина...Лично аз СМС-и над 20ст не пращам.

Това за Коледа е добре, но ако не се споменаваше името на Гоце щяха да се съберат повече пари за децата. Щом е така - колко ли е пуснал горкият човек, по-добре не ги споменавайте тези - не мога да ги понасям.

Докторе, поклон! Лекувай и спасявай децата, че те са най-чистото и святото в живота. Исках да прочета кой е тоя дето те е ядосал, но не мога да го намеря. Но и без да го прочета мога да се досетя за съдържанието. То не случайно Еразъм е писла Ода на глупостта, а не на мьдростта.

Много жалко е,че държавата ни разчита на SMS-и,за да лекува децата си!Пуснах SMS,но не съм удовлетворена,защото парите няма да стигнат до болните деца,а до крадливите ни политици.Весела Коледа на всички българи по света!!

Savsem pravilno e mnogo ot nas da sme vazmuteni ot cialata tazi poshlost na vrah Koleda...Po princip podkrepiam podpomaganeto, no v sluchaia izobsto ne triabva lechenieto na DECA da se nujdae ot tova....V tozi smisal nai dobre go e razbral AXAor (25.12 20,03 )...

Цялата история е смешна, никога не съм участвувала в тези кампании, толкова е фалшиво.........А къде е грижата за тези деца, които постоянно си боледуват от най-обикновени и банални болести?Няма кой да се сети да им вземе даже един гърлен секрет, само изписват антибиотици и лекуват на сляпо.Силно е затруднен и достъпът до специалисти, особено сега в края на годината, няма никакви талони, ни за деца, ни за възрастни.Но държавата е абдикирала изцяло от грижите за децата.

Дано отидат по предназначение, а не в джоба на някой наглец

Докато Гоце е патрон -нито стотинка.

черноглед съм , вярно ! Защото надеждите , че идва социално-отговорно правителство , че отличен професионалист катоГайдарски ще управлява както трябва , че ще се увеличат здравните вноски рухнаха напълно ! И че по типа на контра-фобийното поведение правителството обяви здравеопазването за приоритет .... Хвърляш страшна - нагла , парализираща лъжа , за да омотаеш мисленето на обществото .... Не приоритет , а постериоритет ... А деца съм лекувал много и някои съм спасил от смърт , чучело анонимно !

Чудно, не е ли грижа на държавата да купува апаратура за болниците, както и линейки? Съдират ни от осигуровки, ами на всичко отгоре Гоце си прави реклама на чужд гръб! Какви сърца обвити с лой имат тези другари???????

Paravanov i Zorka i tehnite debilni sapartiici BKP/DS mutri da ne praviat evtini populistki akcii za groshove, a da varnat ograbenite stotici miliardi ot balgarskia narod.

Ot chisto choveshki suobrajeniya nyama da spomenavam imeto na organizaciyata , tya e ot chujbina i e 100% dobrovolna ,kato vsyaka godina organizira pomoshi za deca v bedni stranai ot bivshite soc. strani.Byh mnogo iznenadan ,kogato mi se obadiha , che otnovo iskat da posetyat Bulgariya i donesat pomoshi za domove za deca v cyalata strana i moleha za moeto sudeystvie. Byah izumen i popitah ,no Bulgariya e veche v evropeyskata obshnost ima golemi promeni , naistina li smyatate che sustoyanieto e tolkova losho. She vi spestya otgovora na tezi hora za koito da daryavat za decata e nesho koeto idva naistina ot dushata .No za tezi izmamnici ot fotografiyata gore ,koito pak sa dokarali do tam neshata nyamam dumi ,a i dumi ne trybvat po licata im si lichi.

Paravanov i Zorka i tehnite debilni sapartiici BKP/DS mutri da ne praviat evtini populistki akcii za groshove, a da varnat ograbenite stotici miliardi ot balgarskia narod.

Tova sa dzobni pari za edin debilen cherven mutrobaron.

Ама има още нещо дето аз Будалата сде питам. Никой не ни показа едно излекувано дете от чужбина. Никой не знае съдбата на тези деца. Какви са резултатите от лечението? Никой не знае има ли начин дза се лекуват тука и резултатите не са ли еднакви, а може и нащите да са по-добри. Не ли редно да се знае за какво са дадени парите. Освен това софианци пак ще си оборудват клиниките за да крякат че са най-добрите, а на разните там Сливен Ямбол ще дадат по два кувьоза колкото да не е без нищо. Тези акции са като организаторитеси-пре

Не ги е срам и това си е!Първанов пак ли опря до бедния народ!?Супер инициатива,но направена от бедния президент,който заедно с другите мутри пие и кръвта на мизерния народ!Това е пълен Абсурд!Аз пращах SMS,но когато имаше много пострадали от наводненията!После разбрах,че и тези пари отмъкват бедните мутри!От тогава никакви такива глупости не слушам и не пращам нищо!Президента не може да отдели от излишъка,а вие понеше сте с най-големите заплати и пенсий в ЕС ще отделяте!Браво!Ще ви наградят с един по-г....лям!Не мога да го разбера това ваше неразбиране!Учители, и др. хора стоят с мизерни заплати депутатите два пъти си увеличават техните заплати,а вие се радвате,че този тъй наречен от вас Президент се загрижил за мизерващите деца като иска това да стане пак от вашите джобове!Той е много беден!Подкрепям такива действия,когато видя,че се правят първо от тези,които са за това на мястото си!Щом те не правят нищо,но пак ги избирате това е супер лицемерие!Нищо не правите и вие!Само се надлъгваме!Мангалия!

Колко демагогия, шашма и бутафория. До къде я докарахме с просия да поддържаме живота на новородени и деца в риск. Под егидата на еди кой си. Той с неговата алчна и корумпирана свита, какво общо има с моя sms. Такъв посредствен концерт не бях гледал. в близките години. Хеле Глория нямам коментар. При такъв бюджетен излишък да няма пари за децата в нужда! Това е Булгаристан начело с нищо не вършещия имитатор позьор Гоце. Егати резила!!!

Когато в рая на годината потъва 1300000000 излишък незнайно къде и за какви далавери да не можеш да отделиш 10 тина милиона от тях за децата а да си правиш пиар акции на техен гръб с някакви измислени коледи е жалко и тъжно-ЕБАТИ СКАПАНАТА КРАДЛИВА ДЪРЖАВА!

Република на СМС-ите или капачкова репулика !Това е тъпата територия България.Гнусно е да живееш тука.Предлагам за по лесно да се закрие държавата и всички проблеми да се решават чрез СМС-и и събиране на бирени капачки.

На Путин му събраха 40 милиарда, а на Гоце сигуно 4 милярда! Дерзай народе!

СРАМ И ПОЗОР ЗА ГЛОРИЯ- КАК МОЖЕ ЗА ТАКЪВ ПОВОД ДА СЕ ОБЛЕЧЕ КАТО БОГАТА ШАНТОНЕРКА, ЯВНО ИНТЕЛИГЕНТНОТО И НИВО Е ПОД АБСОЛЮТНИЯ МИНИМУМ.

Защо когато изпратих смс получих отговор, че в момента няма такава активна кампания ???

ПОДКРЕПЯМ ХУБАВАТА ИНИЦИАТИВА, ДАНО САМО НЕ СЕ ОПОРОЧИ. А НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ ПРЕПОРЪЧВАМ, КОГАТО КАНИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ И ПОДРЪЖНИЦИ, ВНИМАВАЙТЕ КОГО КАНИТЕ, С ГЛОРИЯ НАПРАВО СЕ ИЗЛОЖИХТЕ, ДВЕ ДУМИ КАТО ХОРАТА НЕ МОЖА ДА КАЖЕ, А ИНАЧЕ ДА ПОКАЖЕ Ц... МОЖЕ

опазил господ от такива черногледи и необразовани лекари като тебе.дано да не лекуваш деца.и за твое сведение миналага година не са събрани 7 милиона-това е сумата от 2003 до 2006.Влез в сайта на БГ коледа и чети глупако преди да лееш простотии ...

ДДС в какъвто и да е размер отива за спонсориране на миските и други разни коктейли и веселби които операторите спонсорират щедро.

КАЛПАВА И БАНДИТСКА ДЪРЖАВА КОЯТО НЕ МОЖЕ И НЕ ИСКА ПОНЕ НА ОСТАНАЛАТА ЕДНА ШЕПА ДЕЦА ДА ОСИГУРИ ПОНЕ НА ТЯХ 100% ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.

И аз като повечето хора пуснах sms - не един, а няколко ... помолих и близките си да го направят - за децата в нужда. Но е супер жалко това да е единствения начин. Да, трябва да има благотворителни кампании ... в прекрасната родна България и без това няма кой да помогне, ако не ние. Защо да се дават пари за болните деца като горкичките ни депутати едва-едва свързват двата края и трябваше да си увеличат заплатите. То тяхното е тежка работа - заслужава достойно заплащане. Наистина много жалка работа ...

Подкрепям тази инициатива. Не ми е ясно защо като даря левче със смс ми взимат лев и двадесет/20 ст. ДДС/. Къде отива това ДДС? На един милион събрани средства, двеста хиляди лева са ДДС не ви ли е интересно какво става с тези пари. Нека организаторите на кампанията помислят и по този въпрос.

Както казваха Илф и Петров:Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се.гУце,гУце....

Дано да се оправят тези дечица.Слава Богу,че има такива кампании.Но не само на Коледа.Трябва през цялата година.Браво на тези,които са дали.Хубаво е човек с нещо да помогне.Лично аз обичам да помагам на някой,който е в беда или пък се налага спешна операция.

БРАВО, НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ ! Миналата година ако се не лъжа , събраха 7 милиона . А сега - засега - тройно па-малко ! Българите разбраха , че се подигравт с тях , че гласът на президента , който ПОСМя при предизборни речи за говори за качествено и достъпно здравеопазване е ГЛАС ФАЛШИВ ы ГЛАС КЛОУНСКИ И ЛЪЖЛИВ !!! При Излищък от 3 милиарда и бюджет на здравеопазването от 1,67 милиарда , тези 2 милиона , с които ще помогнем на болните деца разбирате какво значат ... Подигравка на политическата класа с народа , признание , че здравеопазването е изтикано в задния двор на приоритетите ....Срам и позор за правителството . Бягат лекари и мед. сестри от страната , болници затварят отделения, .... областните болници пропадат .... ОБЛАС ТНИТЕ ы ЧУВАТЕ ЛИ !!! И то при положение , че ПАРИ ИМА , че са вече взети от народа ... Три милиарда излишък ! От тях - 25 милиона за здравеопазване , 40 милиона за войската . Срам . Срам . Срам .

37 болни деца ще получат възможност за лечение. Ами останалите? Къде е Държавата, която трябва да се погрижи за всички деца? И защо се грижи за тях с милостинята на обикновените хора, които отделят от залъка си, за да помогнат? Много просто - от такива пари не може да се краде. Ето затова бюджетния излишък никога няма да отиде за децата. Как тогава Масларова, Доган и всички плазмодии ще си гушат пачките? Пука им на тях, и на президента, за децата... изроди мръсни...

SOTSIALNA POLITIKA chrez SMS-i !!!!:)))))

niqma lo6o ad dadej i osobeno na nqkoi v nujda ..saglasen sam s tova.. ama bednite xora davat i pomagat za6toto sa patili. a tezi golemi gu6i v parlamenta gledat samo da lapat i ne gi interesuva za bednite xora...makaim i svinska...e zatova ne sam glasuval nikoga a sam na 26 g . i kato gledasm kavi ni upravlqvat bg ima mnogo da pati o6te..qz1k za tezi de4ica..

niqma lo6o ad dadej i osobeno na nqkoi v nujda ..saglasen sam s tova.. ama bednite xora davat i pomagat za6toto sa patili. a tezi golemi gu6i v parlamenta gledat samo da lapat i ne gi interesuva za bednite xora...makaim i svinska...e zatova ne sam glasuval nikoga a sam na 26 g . i kato gledasm kavi ni upravlqvat bg ima mnogo da pati o6te..qz1k za tezi de4ica..

Браво!Възмутена съм от Глория с този рокля може да събере пари в някоя кръчма !

Нека всеки от нас да помогне на някой в нужда. Пък и защо само по Коледа? SMS-ът не е най-добрият начин, просто е най-лесния..

Предлагам всички спонсори на президенството, да отделят по нещичко и за тези нуждаещи се деца.