Още един малък град изчезна от картата на страната

Отрицателният естествен прираст през тази година ще бъде около 40 000 души.

Обратно в новината

Коментари - Още един малък град изчезна от картата на страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е не е толкова зле вече . Родените деца са с 4500 повече от прогнозите. Смъртността би трябвало да е 110000 при 14.28 на 1000. Нарастването на новородените има различни обяснения. Поради относително икономическо стабилизиране, жените към 40 години, които са се въздържали да раждат, сега го правят. Малцинствата имат по -висока раждаемост и нарастването на техния относителен дял, води до увеличение на раждаемостта. Вероятно , ако тази тенденция се запази към 2020 година естествения прираст няма да бъде отрицателен. Що се отнася до етническото разпределение, трябва да се погледне и другата България и доколко тези Българи се чувствуват още Българи.

Zastarjavaneto na naselenieto e problem samo (!!!) za Zapadnata civilizacija i to glavno blagodarenie na emancipacijata na zhenite. V ostanalata chast na sveta njamat takiva problemi.

За написаното, мога да кажа само, че благодарение на такива бетонни глави като твоята, положението на всички оплакващи се е такова! Но, твоята вина е по-малка от тази на всички хора около тебе, които са ти вярвали сляпо! И все пак с нещо да те похваля, а то е, че си избрал точното за теб заглавие 00! Да то ти приляга най-много! Браво за съобразителността ти, защото, ако се налагаше аз да ти го измислям, щях да се затрудня!

Вярно е, че много от българските семейства имат подобни проблеми! Но както знаем, причините за възникване на такива проблеми, за съжаление се съдържат в болшинството от случаите в самите хора, в начина на живота им преди да започнат да мислят за деца, начина на мислене преди всичко! МНОГО ПОЗНАТА СХЕМА! Образование, изграждане на кариера, уреждане на живота, купуване на кола, после подмяна с по-хубава, подреждане на дом по възможност с по-изискан вкус за всичко в него, а успоредно с това - забавления всякакви, мними веселия, аборти, противозачатъчни, хормонални и други увреждащи мъжете и жените средства и т.н. Всичко изброено е свързано само с една цел, а именно задоволяване на собствения ни егоизъм, който всички си го имаме по рождение, а после с помощта на близки или сами си го отглеждаме според условията в които се намираме! В момента, когато се усетим, че нещата трябва да се променят, иначе на кого ще оставим всичко, за което сме се мъчили да сътворим, установяваме, че нещата са се усложнили! Подобна, ако не същата схема на мислене имат и повечето хора без посочените проблеми! Не твърдя, че всички мислят еднакво, но повечето от изброените неща са застъпени в схващането на повечето нормални хора в България! И това не е осъдително! Осъдителното в случая е, че хората, с малки изключения, не осъзнават причините за възникване и задълбочаване на проблемите им, обвиняват останалите около тях. И може би поради това, непрекъснато и за всичко се предявяват претенции, че някой (а този някой, сме всички в тази държава) им е длъжен за всичко! Затова, че съществуват по-нахални (както и да ги наречем), прослойки хора, независимо от етническата им принадлежност, които не се интересуват от нашите модерни схеми на мислене, а се вълнуват предимно от пътечките до социалните придобивки, просто е жалко! Не е достатъчно само да упрекваме тази прослойка, а да предлагаме по-разумни варианти за подобряване на общите ни условия за живот!

Хубавото в мнението ти е, че пишеш грамотно, останалото, което пишеш за теб е оспоримо! Ако беше истински патриот, щеше да пишеш, като използваш българския вариант на кирилицата, а не на латиница! А ако се оправдаваш, че пишеш на латиница, защото си в чужбина, оправдаваш и подозрението ми че си лицемерен националист, защото ако беше патриот или националист, щеше да работиш в БЪЛГАРИЯ и за ДОБРОТО НА ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ!

Жалко, наистина жалко, че нещата са такива, както за държавата, така и за движещата сила на икономиката ХОРАТА - пълна мизерия, която е заседнала в главите ни преди всичко! Повечето само хленчим, плюем всичко и с това така сме свикнали, че друго май не можем да правим! Не можем да се освободим от някои най-елементарни, но силно застъпени черти като завист, алчност, злоба, омраза към различните групи (богати, бедни, етнически групи, управляващи, и т.н.), което ни разединява, изхабява, смачква, смила, оскотява и т.н. , но това в крайна сметка ни унищожава! Стигнахме до там , че не можем да осъзнаем най-важното, а именно пълната мизерия в главите на хората във висините и на болшинството от низините, предопределя и състоянието в БЪЛГАРИЯ! ТОВА Е НАЙ-ЖАЛКОТО! ОСТАНАЛОТО СА ВТОРОСТЕПЕННИ ПОДРОБНОСТИ!!!

Много са като тебе, не си сами ти дето мислят само да изядат даденото им в кочината и след като го изсерат пак там, вместо сами да си я почистят или да внесат нещо от себе си, предпочитат да я сменят! Някой беше споменал за ценностите ни, ако все още някои разбираме какво значи това и аз мисля, че това е основната причина за проблемите ни - нямаме си здрава ценностна система! Да не би да ви трябват доказателства за това! Ами прочетете всички мнения и ще разберете, че всеки търси причините за всичко лошо извън себе си! На едни и същи хора им пречат държавата, циганите, турците, чифутите, пенсионерите, учителите, богатите, американците, западняците и кой ли не още, а всъщност те самите какви са? Дали са положили достатъчни усилия, за да си подобрят състоянието или поне да променят нещо в себе си, че не само да искат от всички (от държавата), а да не дават нищо (данъци). Та държавата, нали всички ние сме държавата! Повечето имате претенции към нас (останалите граждани, без тебе), т. е. , в крайна сметка към самите себе си! Осъзнай те се най сетне!

тая държава БГ си е чисто недоразумение случайно просъществувало до днес.Но ГОСПОД не може вечно да отлага ...

НЯМА СТРАШНО

Ами пич, имам син в САЩ, Аз искам да си знае корените , ама не можело да му се даде българско гражданство. Така че той малкото стимул който ще има да се приобщи с българското ...нашите умници вече са се погрижили да не стане...А аз лично виждам промени в България и то за добро, само че толкова бавни че ще засегнат другото поколение след 10 години поне, оптимистично....

Az sam na 32godini.....Vreme mi e da stavam Basta...! No moite badesti deza ne bix ostavil da se rodijat v milata mi RODINA...(kolkoto i da mi e machno) Ne iskam i te da prejiveijat razocharovanijata koito az izjivijax...!!! Gospod da mi prosti...

Ами пич, имам син в САЩ, Аз искам да си знае корените , ама не можело да му се даде българско гражданство. Така че той малкото стимул който ще има да се приобщи с българското ...нашите умници вече са се погрижили да не стане...А аз лично виждам промени в България и то за добро, само че толкова бавни че ще засегнат другото поколение след 10 години поне, оптимистично....

Селяндурите, са тъпите и прости хора, с промити мозъци, а не хората от село.В България има доста селяндури, хора затъпели от 60 годишна демагогия и отучени да мислят.За тях е лесно да приемат света, както им е обяснено от Труд, Футбол и какво ли не, само не и да имат собствено мнение.Това е големия ни проблем.Селяндура и в Токио да живее, ще е селяндур, защото винаги се води по масата.Той има овче мнение.

това е постижението от 18 г реформа!но не е само от нея!да му мисли този,който гради нация и държава... а иначе-Българийо, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх. БЪЛГАРИИЙЙ ... НАРОДЕ... !!!!!!!!!ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Средната възраст у нас за миналата година е била 41,4 години, цифра, по-висока от останалите страни в ЕС. Жените живеят по-дълго от мъжете, като при тях средната продължителност на живота е 76 години, а при мъжете - 69 години, каза Балев. Абе хора 41.4 не е цифра!!! И как така средна възраст 41.4 а мъжете 69..... Внимавайти, де!!!

A,i mai verno 6te stanem ziganska i turska strana.

Ami pri tva dereje,na koeto ni e stranata ni sled 9ti('89) kakvo moje da se o4akva.Razgrabiha se zemite ni,uni6tojiha ni se zemiata s tezi bezbroini stroeji,obezli4i ni se kulturata s tezi izkustveno nasadeni Americanski imigi,kakto i na4in na jivot.Koi 6te ima stimul da pravi deza,sled kato edna sredna zaplata niama i 400 leva.I osven tova, vseki durpa za sebe si. Sram me e,4e sum Bulgarka,a stranata ni ne zaslujava tova.Imame luskavi spisania,konkursi i pevizi,a tezi koito za koito ne se govori i pi6e-pasti da iadat.Radvam se,4e ne jiveia v BG,za6toto i az ne bih se spravila s 1 zaplata ot 400 leva da gledam dete.A 4e politizite iamat vina za tova e pove4e ot o4evidno-v BG 6e ostanat samo stari hora,folk pevizi(poneje v 4ujbina nikoi ne gi e i 4uval) i politizi.

Който няма дете,няма цел в живота!Децата са най-хубавото нещо на света!Който обича децата не се оправдава,а ражда!

ей,селянино тъп като всички селяни са дошли в столицата,която впрочем е на всички българи и искате да ги изгоните,защо като ходите на лекар не питате от къде е а търсите най-добрия който естествено е от провинцията ,защото тъпите шопи нямат амбиция и не стават за нищо;Защо търсите ЧИРКОВ и т.н защо най-добрите актьори, певци,тв.водещи лекари,учени т.н не са от софия ЗАЩОТО СТЕ ТЪПИ МРЪСНИ И БЕЗСКРУПУЛНИ СЪЩЕСТВА,НЕ ХОРА

Ne vjarvam na tazi statistika, zashtoto sam svidetel, kak v njakoi malki gradcheta se razhdat po desetina deca godishno, a umirat kam 50-60 vazrastni dushi. Prosto se chudja kak sa skalapili vsichki tezi danni i kak ni lazhat naj-naglo.

Osven tova, az ne sam siguren dali da vjarvam na tazi statistika. Mnogo vzeha da ni lazhat naposledak.

Vsichko tova stava na fona na demografskija bum na malcinstvata. No pri malcinstvata vse oshte (predpolagam pone njakolko veka) shte vlastva tradiocionnata cennostna sistema, osobeno pri turcite. T.e., dobrodetelite, proizvodni na judaistichnite moralni kodeksi - judaizam, hristijanstvo i isljam. Zastarjavaneto ne e svetoven problem. Ne se zabluzhdavajte! Zastarjavaneto i nerazhdaneto na deca e edinstveno (!!!) problem na Zapadnata civilizacija, kojato otdavna se e otkasnala ot svoite koreni. Vsjako neshto e s vremeto si.

През 1997 година са били родени най-малко деца, а смъртността е била най-висока. Я.... година това не беше в следствие на управлението на комунизма - Жан Виденовото. Норма е тогава не се учудвайте защо смъртността е била най виска а раждаемостта най ниска.

NIAMA DA STANA BASTA NA DETE KOETO KOETO DA SE RODI V BULGARISTAN.

Да живее БЪЛГАРИЯ!!! Баща ми умря тук от любов по нея, моята любов е не по-малка!!! Долу кражбите и нихилизма!!! Да живее БЪЛГАРИЯ!!!

То както е тръгнало и България ще изчезне от картата на Европа с таква управници ....пр.Костов,Софиян и още много други знайни и незнайни продажни политици.........кои мислят най доброто за себе си ,а за народа каквото остане ако и той остане

Всичко, което се казва е вярно! Всеки знае на какво е дередже. Някой може да упомене засекретената програма Райн и Ът от началото на 90- те- важното е - фактите говорят.

Е как няма да изчезват селата? Нали всички селяни дойдоха в София. После имало криза с боклука. Е как няма да има?

В този форум има много прости хора, които плюят по майките, че са били бедни,защото са мързеливи... интересно как такива нещастни хора си изказват мнението, без капка срам... трябва да си пълен идиот за да кажеш това, просто нямам думи, затова България е пълна с такива неудачници и никога няма да се оправим

Komentarite tuka sa samo ot marmorkovci i civki.Vseki da se opravq sam.Sveta e golqm.USPEH.

Ne Na Negativizma! Aman ot mrqnkashti sqnarodnizi. Ia se stegnete, be kakvo e tova plujesto vaikane prez zialoto vreme - vse filankishiata vi e vinoven. Pravete deza i ne mrqnkaite pred tiah, che i tiah shte gi vqzpitate samo da se vaikat, da udumvat drugite i da sa nedovolni ot zeliat sviat. A dano tova go prochete i niakoi drug, koito ne se e uvliakal oshte po mrqnkane i pliuene i shte stanem dvama - shte ozeleiat optimistite.

Както и да го увъртате Българската майка юнашка не иска да ражда вече по-вече от един юнак. Мъжете им нямат думата. Какви пари, каква държава да не ги ражда държавата? Може би сме най- развитата страна в света?

Ne Na Negativizma! Aman ot mrqnkashti sqnarodnizi. Ia se stegnete, be kakvo e tova plujesto vaikane prez zialoto vreme - vse filankishiata vi e vinoven. Pravete deza i ne mrqnkaite pred tiah, che i tiah shte gi vqzpitate samo da se vaikat, da udumvat drugite i da sa nedovolni ot zeliat sviat. A dano tova go prochete i niakoi drug, koito ne se e uvliakal oshte po mrqnkane i pliuene i shte stanem dvama - shte ozeleiat optimistite.

слабо ми пука!аз например мисля напролет да се омитам от тази кочина!на който му харесва да си стои!

То пак добре че само 40 хил. по-малко. Незнаен скапаняк, промъкнал се в парламента си пробутва закон ако го заразят по време на секс. Премиера очебийно скоро нема да се вреди. Не коментирам дали е наясно как се уговаря щъркел. Социалната ни министърка нема вид на баба или майка-после защо майчинските се бавели с месеци. Направо ме мързи да изброявам другите пълзящи, летящи и прочее креатури. К'во искате бе хора, гласуваме за вакуумирани (стерилни) лумпени, дет хабер си нямат от този дял. Колкото до издържката - Е НЕ СТЕ ПРАВИ, аз лично съм с тринки, и чесно казано с последното е най- лесно и правя всичко да му отделям максимално време.

Ибети съ повече бе хора. Как искате да има деца кат не съ ибети. Ибани му е майката - ахам

беше времето на най- високиятх прираст в България след 1989 г. Но тогава управляваше Костов. Прираста през следващите четири години също не беше лош, до 2002-4 год. когато започва постепен спад.

Ами за първи път в историята на човечеството циганите ще имат своя държава/а може би вече си я имат/. Тази псевдодържава ще обхваща съвременните политически граници на мъждукащата ни родина, наречена република България. Разбира се, че ще бъде с друго име назована тази нова псевдодържава. Едно време в соцвремената имаше един термин за обезлюдените села-село със затихващи функции, а сега вече ние българите си имаме Държава със затихващи функции...Ах ,ромале , ах чавале!!! Циганите със сигурност ще имат своя държава преди палестинците...

Доста села и малки градове са обезлюдени.Такова е положението в почти всички села , например от Сливен до Елена.Изостанали,пус села.Българи почти не живеят в тях.

Управляващите са ви виновни на вас по-долу... Я си поемайте отговорността, като нямате пари, търсете начини!

Do KIM: ami shto togava ne razhdash, kato iskash da sravnjavash uslovijata predi 100 godini - rodi si 10 v glinenata koliba, 6 shte umrat, goljama rabota, vse shte ostanat 4.

Много тревожна ситуация! И никой не мисли как да се справим! На кого въобще му пука какво става с нас?

do jj (ili mozhe bi ivancho iotata) Ti si lud be, idijot... Za kakvi istinski bulgari deto shteli da ostanat govorish be, degenerat...Sthe polzvash ziganite, kakto v US polzvat chernite!!! Ela tuka da vidish kak chernite polzvat belite, za da gi hranjat, no pone ne e taka kato pri tebe deto hodish s zigano/turskija h*j v gaza i smjatash che tova te pravi patriot.

А на мен ми харесват хората, които така мислят!:)

NE BADETE TAKIVA PESIMISTI. POLOZENIETO SAVSEM NE E TOLKOVA LOSHO. SRED BULGARITE KOITO ZIVEIAT IZVAN BULGARIA PRIRASTA E POLOZITELEN. BULGARITE V CHUZBINA SA MALKO NAD 2 000 000 I MNOGO BARZO SE UVELICHAVAT. TAKA CHE BULGARITE NIAMA DA IZCHEZNAT A PROSTO VECHE NIAMA DA ZIVEIAT V BULGARIA KADETO STE OSTANA SAMO MUTRITE , SELSKITE TARIKATI I CIGANITE KOITO STE SI SE MAMIAT PO MEZDU SI DOKATO SVIAT SVETUVA.

А ще бъде ли светът без българи по-нещастен? Едва ли. И защо смятате, че количеството има значение? Не е ли по-добре нацията да е по-малобройна, но жива и енергична, а не пълна с неудачници, просяци и мрънкащи майки, които вместо да проявяват сила и достойнство се редят с циганките за помощи от държавата, която да им отглежда децата. Долно, много долно. Такива не са ни нужни, защото и децата им ще са такива. И ако в крайна сметка тази нация се е изчерпала и замърсила пределно много, то по-добре да си изчезне. Все едно.