Броили $20 млн. за царските имоти през 1946 г.?

Българската царска фамилия Сакскобургготски е компенсирана с 20 милиона долара през 1946-47 г. за имуществото си, което е оставила в България.

Обратно в новината

Коментари - Броили $20 млн. за царските имоти през 1946 г.? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз мисля, че тези обвинения не могат да се базират на една книга. Още повече, че книгата е издадена през 1956. Съдьржанието ми е непознато, но времето е епохата на Маккартизма, когато по подозрение в симпатизантство на комунистически идеи американците ставаха обект на следене, разследване, а често си загубваха и работата. Поради този факт всичко написано по това време за бившия комунистически лагер заслужава критичен прочит. В допълнение, 1956 беше и годината на Унгарската революция. Така, че по-скоро предполагам преследване на определено политическо внушение, отколкото обелтивен анализ.Това се подкрепя и от факта, че авторът е бил не само професор, но доколкото си спомням сенатор или конгресмен. Това не отменя разбира се дебата за царските имоти, но поставя въпроса, че на обществото трябва да се дава прецизна информация, вьзможност само да прецени. Още повече, че нашето общество е достатьчно интелигентно. Извинявам се на всички, които може би приемат правописните ми грешки като неуважение към форума. Имам проблем със зрението.

О неразумни - що ви причи Царят Български - взел си е бащинията, А Вий само да крадете мислите и от тази пречупена истина съдите и за него, А ЯНЕ - кучета го яли - прост та прост - халал да му е, Царят - с 3 къщи - а за БИЗНЕСМЕНИ ограбили държавата експресно за няколко години - тишина !!! не Бяла тишина а Гробна,Предлагам ВИ - работете не крадете и в чужд двор не си хвърляйте отпадъка

Ако е вярно, това ще бъде върхът: на гламавите и техния овчар. Иван Костов вече заявява категорично настояване за съдебно разгеждане на казуса. Със сигурност и ГЕРБ ще поддържа това. Тъй че скоро можем да видим имотите си обратно. А НДСВ, БСП и ДПС ще се разлетят като счупени чинии. Е, дано!

abe naskoro gledah po edna Italianska televezia,4e Tqhnite prestonslednizi ot Savona ne6to podali glas/iskali si imotite i obe6teteniq.A znaete li kakvo im otvarnaha ot parlamenta/po dobre se otkajete,4e da ne vi sadim nie za obe6tetenie.A toq na6 muhlio deto e izbqgal kato posledniq strahlivez,se varna kata Star v BG.ama naroda e vinoven,nie go izbrahme

Я, да не заничате в на тато ми имотите!

Дедо ни е обърнал вече божествения си царски гръб!!! Що ли не го подпомогнем с мощно начално ускорение и изпразване на джобовете от всичко българско??!!

Предварително се пояснявам, да не Ви прозвучи като заяждане на дребно, защото приемам Вашите коментари, като съдържание и стил, за много добри! Още повече, че от такива, човек често може да научи нещо полезно! И в все пак, не мислите ли, че за да бъдете по-убедителен, а и по-полезен за другите, (въпреки, че не сте длъжен да се съобразявате с когото и да е от нас ) в случаи, като кози, вместо да насочвате четящата Ви публика към разни източници, да прилагате коректно подбран цитат (естествено с посочване на източника, от който е заимстван), в подкрепа на застъпваното мнение! Не изтъквайте пак, че се появявате тук, само за да се забавлявате, защото съдейки по защитаваните от Вас (AXAor, или Аха) позиции (в които няма лошо) се вижда, че това не е точно така! Надявам се, да не Ви подразня с нещо от мнението си, което застъпвам дотук тук и това, с което ще продължа! Вече многократно ни обръщахте внимание (може би, с пре/възпитателна цел), кое от нашите писания Ви дразни! На свой ред, съвсем добронамерено ще посоча, че е дразнещото за по-наблюдателните от нас, да срещаме редовна подмяна на буквата Ъ в думите Ви с Ь, както в случая е с Кремьл, а по други поводи пишете Бьлгария, което пък е най-дразнещо, може би. Мисля, че се подразбира защо не коментирам неволно допусканите правописни, граматически или технически грешки! А за такива, които изобилстват навсякъде, поради неграмотност (или небрежност към публиката), за съжаление, няма смисъл от какъвто и да е коментар! Накрая, опитайте се да ме разберете правилно и прибавите, с помощта на Вашата многостранна компетентност буквата Ъ към кирилицата, която използвате или просто изберете българската (както се казва по рекламите)! Завършвам с уточнението, че нямаше да отделям специално внимание, ако пренебрегвах страничния възпитателен ефект от мненията, които се пишат тук!

СИМЕОНЧО, СЛЕД КАТО ВСИЧКИТЕ ТИ ИМОТИ СЕ ОХРАНЯВАТ ОТ НСО ТА И ПИЛЕ НЕМОЖЕ ДА ПРЕЛЕТИ ОТ ТАМ ТА КАМО ЛИ ЧОВЕК ДА ПРИПАРИ, КОЙ ИМ ПЛАЩА ЗА ТОВА. ДАЛИ ПАК НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРИЦА.

СИМЕОНЕ СИМЕОНЕ, КОЙ ТИ ПОКАЗА ПЪТЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ ТА НИ ДОКАРА ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ.

Яне Янев каквото е хванал, все го е раздул, изкривил и провалил. Откъде измъкна съчинения на някакъв американец отпреди 30-35 години? Защо сега, тая книга не е ли съществувала преди 2 години, преди 6 години, преди 10 години?.. Значи не се рови в архиви тук, а в американска литература?

Все повече се убеждавам , че на нас ни трябва някой луд патриот като Волен , да раздаде правосъдие на Българите . Който краде - да му се режат ръцете ! НА НАС НИ ТРЯБВАТ ТВЪРДИ ЗАКОНИ ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ПУМИЯТА И БЕЗНАКАЗАНОТТА , а и МОЛЯ НЕКА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА , ВСЯКА СУТРИН СТАВАМ С 30 мин. ПО РАНО И ЗА НИКЪДЕ НЕ БЪРЗАМ !!!

konstitucionniat syd s dve posledovatelni reshenia posochva,che restituciata njama konstitucionna osnova v BG, t.e. njama razporedbi v Konstituciata.sledov restituciata ne e konstitucionno zadyljenie na BG!!!!!!!!! mojeshe izobshto da se reshi da ne se provejda.i da ne se priema izobshto zakon.kamo li takyv!!! i v tozi sluchaj ima personalno vinovni.

Излиза един психично болен политик и долен лъжец като Яне Янев и всички идиоти му повярвахте. А и автора на книгата е писал пвече фантастики от колкото да си е позовал на документи

ТОЯ ТЪПАК ПЛАМЕН МОЛЛОВ ЩЯЛ ДА ПРАВИ ИНВЕНТАРИЗАЦИЯ НА ГРУПАТА НА НДСВ? АБЕ ТЪПУНГЕР, ИНВЕНТАРИЗАЦИЯ СЕ ПРАВИ НА БЮРА, МАСИ,КОМПЮТРИ СТОЛОВЕ И Т.Н., А НЕ НА ДЕПУТАТИ !!! ТЕ ВЯРНО,ЧЕ 95% ОТ ТЯХ МЪЛЧАТ КАТО МЕКА МЕБЕЛ, АМА ВСЕ ПАК.........

Razbiram, che ste dovolni... Glasuvaie pak!

Силен български шут по австрийско-италианск царски гъз.Да пътува към Мадрид с куфара на дедо си,пълен с насрани гащи!

Италианците решиха въпроса ясно и разбрано по отношение на кралските имоти и претенции. Ако има стабилни управници в България, ще предявят обвинение към цар Борис и към приемника и наследниците му за въвличане на страната във Втората световна война на страната на Хитлер. Така страната ще се разграничи от фашизма. Освен това, като виновници за последвалата национална катастрофа и плащането на репарации на победителите от войната, държавата би трябвало да съди Борис 3 и наследниците му и да ги принуди да платят на страната тези репарации, като се притурят и пропуснатите ползи. Имотите на царя следва да се върнат обратно на държавата не като част от сделката със съда, а като незаконно върнати на управници-фашисти, защото Хитлер, с когото са се съюзили, е фашист. И ако някой нарече тези мои идеи комунистически, наречете комунистическо и италианското правителство!

osven tova, vsichki zemi i imoti sa dareni na Ferdinand v KCHESTVOTO mu na car. Sled kato tova kachestvo mu e otneto, otnemat se i imotite!!!nikoia druga evropeiska dyrjava ne prie takyv glupav Zakon za restitutciata kato BG

tochno taka! bravio.da go vidim otkyde shte izvadi 20 miliona toya vyshkar. i sprete da mu vikate car po vsichki medii-toi ne e car.tazi titla mu e otneta.

Или както сте известна със светското си име доня Маргарита. Ще Ви припомня един виц от близкото минало. Разглеждат американците руската Волга и питат колко вдига? - 100км в час. А колко гори? Ааа, а вие що тепате малки негърчета бе?

ТОВА СА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ. НЕ ВИЖДАТ ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ НОСА СИ. ГЛЕДАТ САМО КЕЛИПИРА. ДОБЪР ПРИМЕР -ИСТОРИЯТА С СИМЕОН С.К. ВЪРНАХА ТОВА КОЕТО МУ СЕ ПОЛАГА ИЛИ НЕ, НАПРАВИХА ЗАКОН, ЗА ДА НЕ ПЛАЩА ДАНЪК НАСЕЛЕДСТВО. СЛЕД ТОВА СЪЖАЛЯВАТ, НО СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА. И ВСИЧКО ТОВА ЗА СМЕТКА НА НАРОДА. А ТОЙ ТЪРПИ И МЪЛЧИ И ВЛАЧИ ХОМОТА. ДО КОГА ?! ?

Тази пършива държава госпожо е българската(респекти българският народ). Тази пършива държава изплати репарациите от Парижкия мирен договор от 1947 година на Гърция и Югославия/модифицира по договор с СССР, НРБ и ФНРЮ/(които репарации са в основата си дело на гафовете на царската фамилия). Лицето Яне Янев просто набарва вярната следа(без да познава историята и договорките на Парижкия мирен договор). Той е просто маша в ръцете на нечии чужди интереси. Ако се разбере кой му е казал(едва ли е прочел материалите на Конгреса на САЩ), че трябва да се търси точно там веднага ще се разбере Кому это выгодно. Редно е Короната от тръни да поукраси главата и на Симеон Сакскобугготски, а не само тази на баща му. И не българският народ трябва да плаща гафовете на политиците. Но това не става с Народен съд(както го направиха земеделците на Стамболийски, а по късно и комунистите на пиян Гого), а със специален Закон за отговорността на политическите лица за решенията, които вземат(тогава ще изчезне и безотговорността на българските политици/и гафовете им няма да се плащат от българския народ/).

Сега трябва на бай Царот да му броят освен компенсации още репарации и контрибуции задето изведе Бат Бойко на истерическата сцена за да ни доведе той до съответния край. Казват, че това го пишело и в евангелието на Матея ама коя глава точно не зная. Било закодирано там. Нещо от типа на Голям човек, голямо лайно изсира или нещо подобно, което иносказателно значи : В дни на беди и лишения Царят ще направи огромни добрини на България. Чест и слава !

яни янев и той бедния трябва да яде, защо мислите ги пише тия неща ? От това се издържа иначе съвсем ще умре, ако не му дават стотинки за да плюе по царя. А на вас коментатори кой ви плаща ? Никой, а само ви въвличат и манипулират да станете неволни съюзници на яни янев - пишете, пишете на цяря не му дреме.

Яни Янев като лице незапознато със сделката между БСП(бивши БРП/к/ и БКП) и лицето Симеон Борисов Сакскобургготски от 2001 година май набарва вярната следа за истината за имотите на фамилията(Кобургготс Много добре се знаят какви са били бюджетите на държавата до 1947 година. Знае се какви средства са получили и Фердинанд и Борис III като възнаграждение/запла за положените им усилия за управлението на Царство България. Знае се и каква част от тези средства са за поддръжка на интендантстката институция(еквивален на Държавния съвет). Знае се и колко и какви средства е изнесъл при абдикацията си през 1919 година Фердинанд и доколко същия е бил овъзмезден за управлението си от 1887 до 1919 година. Знаят се и сумите на репарациите, които България е плащала на съседите си/след Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни/ за провежданата от монарсите политика. Личното ми мнение е, че не може българският народ да изплаща с труда си гафовете(мекото наименование на трите национални катастрофи/1913-Межу война, 1919-Първата световна война, 1945-Втората световна война/ ) без да се носи отговорност(включите и материална) за тези гафове и от управляващите(респек царската фамилия). Убеден съм, че рано или късно истината ще възтържествува(За всичко иде час) и реституционните претенции на бившият монарх ще добият двуцветната окраска(от едната страна вземането му , а от друга овъзмездяване на българският народ за изплатените грешки на монархическата институция).

Това са пълни глупости, Царя би трябвало да го осъди тоя нещастник за неверна информация, но тоя яни янев е толкова мизерен че не си струва и съденето. Тук в БГ май няма закон за информацията щом всички медии си позволяват да раздухват неверна информация. Явно всички много ги е страх от Царя щом са се обединили срещу него - той единствен не си плаща на вестниците.

На всяка снаха подаряваха диадеми,огърлици и други бижута,принадлежащи на фамилията.Оказваше се после,че някои от тях са поръчвани от българското правителство,за което се показваха документи,снимки.Бив царица си е тръгнала с влакова композиция по думите на моя свекър,който беше железничар и тя не е била празна.

Хак да ви е , сами му поднесохте България на тепсия!

След референдома през 1947 год царското семейство се отправя за Цариград с един влак, в който са натоварени много скъпи мебели, сервизи, дрехи, кристал, скъпоценности и други скъпи вещи.От Цариград с кораб заминават за Египет. През цялото време с тях е пътувало, лице, като телохранител ,което преди 10-13 год. бе написал спомени ,в които подробно бе описал какво е изнесено от царското семейство и какво е получено като обезщетение.За горите в Рила царското семейство не може да има никакво претенции.През 1908 год. Фердинанд издава указ с който в Чамкория на известни лица се преотстъпва право на строеж ,право на ползуване, право на наследяване за 99 години без право на събственост и продажба. За това всички вили строени по това време нямат дворове и огради . Гората е на държавното лесничейство. Но подлогата Олимпи Кътев измисли основания за да даде горите на Симеон. За благодарност и да не му бъде търсена наказателна отговорност ,Симеон вкара Кътев в Народното събрание.Гъзолисци в Б-я винаги е имало и ще има.

te po-prinicp sa si narodna sobstvenost. instituciata car se sazdava izkustveno sled osvobojdnenieto. Koeto mu e dadeno o t narodnoto sabranie za polzvane kato institucia si e na naroda ne e na lichnost. Ele pa oshte po-malko na Simeoncho.

Въобще не се хабете - Дедо си е вързал гащите, а имотите му вече и купувачи си имат! С това ниво на корупция това е положението.

Бреи и имоти и сухо така се живей....... !!!

Забелязвам,че има коментари на много озлобени хора, които могат само да злословят и да търсят причините за неуспехите в другите. Защо да не се бори обществото ни за истината и за доброто на нацията ни. Трябва ли да търпим да ни крадат и да ни лъжат.

Яне Янев пак се изцепи. Той изключително мого внимава да не го забравят и мине, не мине време и изтърси някоя огромна глупост. Дадени били 20 милиона долара - това е толкова голяма сума за онова време, че едва ли пършивата комунистическа държава има от къде да ги дате. Такива пари може да извади само Кремъл, но не е имало такава практика. Сталин е имал по-надеждни методи вместо да дава пари на семействата на изгонените монарси. Те са специалисти по убийства и фалшификации, с каквито си служат и до сега. А палячото Яне Янев дали помни в колко партии е бил досега?

Бих му броил 20 тояги на голо и да фаща пътя.

А дедо цар нещо за реперацийте да каже?

Щом Яне Янев твърди това значи гарантирано е лъжа!

Браво на тези разкрития! Поздравления за РЗС, дано да ги подкрепят и другите от парламента и дано главния прокурор да се заеме сериозно по случая и да излезе с открит коментар по тази тема.

Да си върне, горите, имотите, парковете и всичко което не е негово. И най-накрая да си отиде там откъдето е дошъл, ние си амаме кой да ни управлява.

Според мен това е доста сьмнително. Такава политика не беше в стила на Кремьл. Който исла може да си е купи книгата он-лайн. WOLFF, ROBERT LEE The Balkans in Our Time, Harvard University Press, Cambridge (Mass), 1956. Outstanding academic survey.GBP 35.00 appr. US$63.70. Offered by: Harfield Books of London - Book number: 1251. Приятно четене.

кой знае от кога са унищожени документите в БНБ. Хора на царя скитат изархивите и унищожават всякакви компромати.

Тоя Яни Янев отдавна води класацията за най-долнопробен боклук и помияр сред дребната парламентарна цаца. Макар че е възможно да е изтърван от някое специализирано заведение, където са го лекували с клизма, студен чаршаф и чай с бром! Но ето какво става, когато човек, общуващ си с извънземни гласове, спре да си взима редовно лекарствата. Превръща се в бутафорен земеделски лидер. ЯНИ - ЛЕКАРСТВАТА! И не стой на течение!

Бравооо. Аз съм сигурен, че е така.

Ама ти май си най-тъпото!!!

Я СИ ВИЖТИ ИТАЛИАНСКИТЕ РОДНИНИ, КАК СЕ БЛАГОСЛАВЯТ ДОРИ СЕГА ПРЕЗ 2007 ГОДИНА ОТ ИТАЛИАНСКИТЕ ВЛАСТИ.

Най-крадливото момче е Ванчо от Драгалевци. Най-лъжливото - пак Ванчо от Драгалевци.

И сто милиона да им дадат за образование пак ще си останат тъпи - то е генетично

В последно време разбрах ,че дедо бил полово активен. Сега че е и финансово активен. Нещо до съм пропуснал?

Тия с по 200 $, пак станал милионер, че бил много кадърен още ли ги пускат от ДС ???