Коментари - МВФ: Може да ви удари азиатска криза | dnes.dir.bg
назад

МВФ: Може да ви удари азиатска криза

Криза, подобна на тази в Азия преди 10 години, може да удари страната ни. Затова предупреждават експертите от Международния валутен фонд.

Обратно в новината

Коментари - МВФ: Може да ви удари азиатска криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

но азиатски трипер със сигурност, защото до 2012 година само Китайците в България ще достигнат 1 милион! Аууу!

Тъпо тъпо, не виждаш ли, че МВФ и сие се стремят да натикат народа м по-миналото столетие и да го доят като за последно? Най-активни са дърхавниците, естествено. Опичайте си ума как ще гласувате в неделя, ако и да са само общински изборите.

Върнете контингентите,спрете превъоръжането,вземе от милен велчев парите от външ. дълг,с които набута България.Ето ви пари!

Тези тикви от МВФ не разбират ли, че това, което е криза за другите за нас е повече от благосъстояние. Инфлация няма да има от покачването на заплатите, защото голямата част от тях се разходва за насъщния и за изплащане именно на тези кредити, а без кредити с текущите доходи трябва да се чака няколко години да събереш за една пералня и половин живот за малко жилище.

При бюджет от около 20 милиарда лева,колко е 3 милиарда лева излишък-15%!Или аз съм забравил матеметиката ,или както винаги ни правят на луди!

бе не ви знам колко сте работили вие с Иван Костов, но аз още пазя в касата си неговите доказателства (през 80-те години) че към 2000г България ще настигне и по всяка вероятност ще надмине по жизнено равнище Италия и другите страни от нейния клъстър. Е, настигнахме ги, надминахме ги, сега се връщаме да ги срещнем и в уста целунем бърже. Или пък толкова ги задминахме, че сега вече втора обиколка ги задминаваме, гледам, пак сме им отзад.

Значи пак трябва да доиде ИВАН КОСТОВ и да оправи икономиката!

Абе не разбирате ли че ви крадат,преди две-три години се говореше,че нищо не останало за крадене,всичко било откраднато,да,ама не,остана националния доход,80 процента от него се краде,20 процента ползват тези които са го изработили,затова няма за заплати,няма за здравеопазване,за пенсии.А да ви казвам ли кой го краде.Комунистическо и турската мафия.Ако имате други предложения за крадци,напишете ги.Едно време снимките на крадците стояха на табло пред Халите и на Възраждане,дето продават карти сега,а сега снимките им са разлепени из цяла София.Хубаво ги запомнете,те са тези които утре ще ви крадат.

Глупостите на МВФ нямат край! Когато бяхме в споразумение, България бе отличник. Сега, предупреждават. Апропо правителствата следват тяхна политика. Тя не е променяна. Дано си набият в тъпите тикви, че опасност от криза няма. Има много фактори, които я задържат.

Ей, стегначев, направи си ти фирма, стани шеф и карай ти джипа. Отворко нещастен. Малко ти е стегнат колана щом през работно време пишеш по форумите!

Когато и капиталистите и комунистите ти пречат, проблемът е у теб.

Покосения тигър по-лесно се лови. От мен да го знаете. Пък и в нашия случай е най-лесно, защото тигъра сам ще си се покоси. Достатъчно е само да бутнеш по нещичко тук там на синдикални лидери, мастити икономисти и др.

Давайте да теглим кредити!!!!После ще ги върнем с две заплати!!!

Да, само че учителските заплати не са били адекватно актуализирани от 18 години - нито от Виденов, нито от Костов. А има някаква минимална заплата, с която не можеш да си платиш транспорта до работа и цената да си жив (нахранен, облечен, стоплен). Е - циганите са много умни тогава, че не работят за кирливи 180-200 лева. Т.е. те си работят за тях си, не декларират доходите от вторични суровини (и кражби). Ние като сме прости, си даваме половината заплати на държавата под няколко различни форми.

Когато и капиталистите и комунистите ти пречат, проблемът е у теб.

Е ПАК Е ФТАСАХМЕ. НАЛИ УЖ СМЕ СТАНАЛИ БАЛКАНСКИЯ ТИГЪР, А ТО ИЗЛИЗА, ЧЕ СМЕ БАЛКАНСКИТЕ ЛАЙНЯРИ. АМАН ОТ НЕКАДЪРНИЦИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА. ДЪЩЕРЯ МИ ВЛАДЕЕ 6 ЕЗИКА И СЛЕД ДИПЛОМИРАНЕТО СИ КАЗА, ЧЕ НАПУЩА И НЯМА ДА СЕ ВРЪЩА ПОВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ.

Хм, все пак е възможно да гръмне балона с недвижимите имоти.... В дългосрочен план е необходима криза за да има корекция. Иначе не виждам големи проблеми. Нашата икономика(независимо колко е силна) е част от общия Европейски пазар.

Ееех Кехлибаров, как не можеш да се досетиш...... ами Костов пак ще е виновен. И да не се навие да им оправя бакиите пак той ще е виновен.

Нали онова ренде - Хампарцунян - настояваше че BG ИМА икономика! Няма такава нелепа територия!

А дано!

ДАННИТЕ НЕ СА ВЕРНИ.СЪОТВЕТНО И КОМЕНТАРА Е НЕТОЧЕН.

е скачат жилищните кредити защото тъпото правителство не взе никакви мерки да пукне балона с цените на жилищата. Всичко това е породено от огромните печалби на строителните предприемачи, на практика те влагат по 300 евро на квадрат и след година-две продават квадрата на 1300. Като гръмне балона и цените паднат на 500 евро а левчето се обезценява и скачат лихвите всичките дето са теглили кредити ще духат тапета, освен ако не си получават заплатите в евро.

Не се плашете хора и не се притеснявайте. Ще излезе Станишката и ще каже, че всичко е ОК, че вървим смело нагоре, живота се подобрява и можем да си позволяваме все повече неща. А за евентуалната криза е виновен Костов...ха-ха-ха...

Аз съм се стегнал, стегнал, стегнал та чак съм с 200лв заплата :))) Ама шефа кара големия джип и не плаща данъци. Така сме г-жи и г-да от МВФ. Тези които не трябва сме се стегнали до последно

Ха-ха-ха...: Причината е както в поскъпването на храните и горивата, така и вдигането на заплатите. Вдигайт цените, задържайте заплатите и... няма да има инфлация, няма да има хора, няма да има проблеми...

НЕ ВИЖДАМ КОМЕНТАРИ ОТ УЧИТЕЛИ И ТЕХНИ ПОДДРЪЖНИЦИ.

Лошите кредити удариха икономиката на азиатските тигри - разбирай лошите кредити и вдигането на бюджетните заплати ще съсипят икономиката на балканските зайци. Вече и на слепия е ясно, че някой усилено работи за това.

МВФ никога не го е боляло за страните - от фонда гледат само да лапнат многото излишъци, което най-често става за сметка на социалните разходи.Все това опяват - съкръщавайте, намалявайте; ами това, което отива за тях, що не се отрязва? И точно МВФ ни докара до това положение, както и разбира се , услужливите и продажни бг политици, които и сега имат наглостта да правят политика, демек лично да богатеят.

Глупости говорт тези от МВФ! Ако питате Станишев икономиката ни цъфти и никога не сме били по-добре от сега!

tui vsichko e ala bala... ikonomikata v bg e tolkoz izkrivena che nikakvi teorii ne vazhat...

За съжаление българите в голямата си част не схващат ситуацията в пълната й сериозност. Съдадохме огромен брой търтеи, чакащи на държавната софра, които свикнаха да не работят, само да протестират и да искат.Някои , които са пък доста грамотни, гледат да извлекат от таова положение нещо само за лична изгода и когато усетят, че корабът потъва,първи ще го напуснат . Не съм привърженик на тройната коалиция, но твърдата линия на Орешарски, Станишев и с-ие за момента е единственото правилно решение.

И тези лъжат като нашите комунисти. Сигурно са в съюз с тях.

Хиперинфлацията е въпрос на време. Зависи кога МВФ ще реши да се омита от България. Господата дето управляват са решили пак да ни окрадат като през 1997-ма. Обаче този път ще гризнат дръвцето и ще полетят жълтите павете по техните глави.

Индустриалните конгломерати взимаха големи заеми, които не донесоха очакваните печалби - да ама при нас тези пари са откраднати от съответните хора, така че не бойте се деца са утрешния ден

И пропуснах: на шофьори, ватмани, чиновници и депутати заплатите да растат. Това ще осигури по-голяма стабилност.

Браво. Ето че вече според този доклада на МВФ не сме развита, а развиваща страна....

Ами ние сме си отдавна в криза , с какво може да ни наплашат повече....

ОХ, отново заплахи! Не се ли изчерпа вече репертоарът им- инфлация ли не беше, ще вземат от други сектори ли не беше, че ще намалят и това, което са предложили ли не беше.... Само МВФ не бяха забъркали! Докога ще ни плашите по стария си, комунистически начин, го/ве/спо/да Управници!? Не разбрахте ли, че това вече не минава! Учителите вече не са онаярая отпреди 18 години- не можете повече да ги манипулирате, да се гаврите с тяхното достойнство и да ги мачкате по пътя си към евромилиардите. НЕ И ТОЗИ ПЪТ!

Четиво за средно интелигентни учители.

Тези от МВФ чак ме разсмиват с кризата в Корея през 96 г. Ей, пичове, ние живеем в България и зхаем що е криза всеки ден, а през 96-та тук беше катастрофа. Тогава оцеляхме, сега може да опитат с ДДТ ;-)))

Уязвими сме от всички страни. Все ние не можем да се оправим, тъпи управници!

Естествено! Че какво очаквате да се случи по време на комунистическо управление!? Криза естествено!!! Само не знам кой ще следващия виновник, щото Костов едва ли ще се навие да им оправя бакиите за втори път.

Друго да сте очаквали...? Разбрахте ли реалността Евро/Лев 1/3.80.И във в. 168 часа писаха. Държава няма !!!.. и няма да се оправим докато не решим трите основни проблема : 1.Пътища. 2.Прес които показват пътищата -как да се оправи България ..... - ДА ПОКАЖЕМ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ЧЕ НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ...

Време е Иван Й. Костов да поеме управлението на страната!

Дааа, стегнете се, изгонете всичко кадърно дето все още има тук, защото в САЩ им трябват кадърни! На вас са ви достатъчни отрепките които ви управляват. Те ще ви направят пикола, жигола, градинари и чистачи. Стегнете се !

Защо истините трябва да ни ги казват от вън? На всеки бизнесмен му е ясно, че производителността на труда е определяща за ръста на всички заплати по веригата от производство до социални и бюджетни. Лошото е че ни управляват популисти и след цирка с шофьорските заплати, подкладоха огъня на нови искания и протести.

Значи правителството е некадърно и ни е докарало дотам.....въпреки тоталните рестрикции в областта на доходите...щото то не става само с КРАДЕНЕ трябва и АКЪЛ....

Кои да се стегнем? Ние или тези, които ни управляват мъдро?

do karata-balgarski,tur i frenski

Бих искал да чуя предложенията ви, кой да понесе кризата?! Ясно пак народа!